reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Mój siostrzeniec miał bardzo zaawansowane AZS i normalnie był szczepiony zwykłymi szczepionkami tymi darmowymi, nic mu sie nie działo nie miał żadnych odczynów poszczepiennych.
Nikt póki co nie zmusi nas do szczepień ale słyszałam, że ma się zmienić prawo i mają kary pieniężne uchylającym sie nakładać (ale co kiedy i jak to już nie wiem)

Hej brzuchatki!

Vinga- zdrowka dla synusia, oby sie wykurowal, zanim braciszek zawita do domku:)
Marika- jeszcze 2 dni I styczen, wytrwaj ....:)

Ja zaprowadzilam Amelke do przedszkola, a tam az 1 dziecko, nie chciala zostac po 9 dniach w domu z mama, ale jakos sie udalo, musze zrobic jakies zakupy a troche sie boje brac ja ze soba bo jest prawie -20 C , 10 min w cieplym sklepie , spacerek po mrozie I znowu przeziebienie, .....
Czekam jak na szpilkach na wiesci od Bandytki a tu taka cisza, mam nadzieje ze wszystko u nich super....
Trzymajcie sie cieplutko , zycze skurczy tym ktore juz ich pragna I braku skurczy tym ktore ich sobie nie zycza, u mnie zaczynaja sie pojawiac, to duza nowosc bo w 1 ciazy nie mialam ani pol skurczu , dopiero po oxy.

Katherinne
no nalezy mi się kopniak.
Duz jest też własnie w głowie,bo jak sie coś wkręci to niestety,ale potem ma sie wrażenie,że ma się wszystkie najgorsze objawy....

Odnosnie tych szczepień ,tyle sie o tym czyta , i słyszy to sama się zastanawiamlam czy szczepić małą...

Ależ miałam ciężką noc,chodzę zmierzła i zmęczona,spiąca......
I też zagladam w majtki,dziś mi cos poleciało i cała wystrachana,ale tam tylko ten biały śluz,bo wody to są czyste.Mam tez w tym sluzie taka przejrzystą grudkę ,myślalam że odchodzenie czopa objawia sie lekkim podbarwieniem krwią.....

Hej kurde padam na twarz dzis R miał wolne pojechaliśmy do us po te zaświadczenia o dochodach potem po wnioski do becikowego jest tego tyle ze głowa mi pęka :( 1000 zł a tyle dokumentów ze szok !!! Musiałam sobie pozałatwiac teraz bo potem to niewiem jak bede sie czuć i jak z czasem u R będzie :( zreszta co pozałatwiac ??? Nic tyle ze papierów kupa do wypełnienia !!!

zdjecie szwów mnie nie bolało ale za to zakładanie okropnie :( niby smarowali maścia znieczulająca ale nie pomogło :(

Noc była fatalna najgorsza ze wszystkich do tej pory jestem teraz nieprzytomna a moje krocze jest tak obolałe ze nawet leżenie nie pomaga :( i do tego znowu mi niedobrze okropnie :(

My już przynosimy łóżeczko dla Zosiaka żeby już odświeżyć i żeby "przeszło" domem:-)
(mieliśmy wstawić już do naszego pokpoju i rozebrać choinkę,ale niestety w czwartek kolęda to na razie postawimy w naszym wolnym pokoju:-))

dziewczyny no nie mam kiedy was poczytac, mimo ze maly spokojny ale jak tylko wlacze kompa to oliwka od razu chce grac:( a ze chora wiec ustepuje.

pochwale sie ze Antoś wczoraj zgubił pępowinkę. pepuch ładnie wygojony

Pustiszi to mama nadal nie potrafi zrozumiec ze to nie jest żadnej płód tylko ukochane dziecko? matko gdzie ona ma serce

Sylko Wiktorek po prostu śliczny. jakos w tym roku rodza sie dzeici z włoskami, zauwazylyscie?

Nisiao staram sie jesc lekkostrawinie, a to swedzenie bylo wieczorami. na gardło możesz tantum verde i ja sobie bardzo chwale ten lek, podobnie jak Vinga radzę zrobić te badania zeby miec spokoj, co do wacików to ja w ciagu dnia myje pupe wlasnie woda i wacikami, a w nocy ze wzgle na to ze nie chce mi sie biegac po wode uzywam chusteczek. a co do żelu to myśle ze ci sie przyda:) bo bedziesz sie myla, ale faktycznie lepiej wez ten ktory uzywalas do tej pory. chociaz bialy jelen nie powinien uczulac

Ikasia faceci to maja wyczucie czasu. moj mnie tez wczoraj wkurzyl, bo dziecko chore a do niego przyszedl kolega i mieli w planach opic malego, ja wsszystko rozumiem ale co ja pozniej w nocy zrobie gdy malej temp np wskoczy tak wysoko ze trzebaby jechac na pogotowie a drugi maly w domu w lozeczku. co zostawie go z pijanym ojcem?

reklama
Anisen to juz pewnie jestes spokojna co ,?? Ja tak samo mialam jak wszystko juz gotowe mam to calkiem zmienilo sie moje myslenie.. teraz juz wrecz czekam na znaki porodu. Hehe
No ja tez nie chce rodzic w sylwestra...choc m juz wie ze alkoholu w tym roku nie ma. Bo nie mial by mnie kto zawiesc w razie w.

Dzis caly dzien przelezalam,przespalam. ..mam zakwasy na tylku od wczorajszego dokladnego odkurzania.. dobrze ze wczoraj jeszcze poprasowalam I zaleglosci nie mam..
Ale jak widac u mnie 2 tyg. Oszczedzania sie I organizm zapomnial ze cos kiedys robil...no masakra tak mnie boli...

Jakas wyompowana dzisiaj jestem.

Do góry