reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Jeju, to Wy się na kolędę tak przygotowujecie, że specjalne obrusy i świeczki macie? Ja w ogóle pierwsze słyszę :szok: A z obiadem to też ciekawa opcja... Jakby ksiądz miał u nas w bloku u każdego obiad zjeść to by już z bloku nie wyszedł bo by się nie zmieścił w futrynę :D

reklama
Bandytka !! Suuper odpoczywaj i jak odpoczniesz to opisuj wsio nam !!! I fotke Kajtula bitte!!!!!! :)

Ja obrus zawsze mialam biały a świeczka to taka specjalna mialam z narusowanym Jezusem wiec ja wogole nie mam pojecia co pasuje a co nie :szok:

Bandytka super...
Ja zaraz meliske zrobię i dzieci do spania uszykuję....
Tak mnie spojenie boli że zaraz mnie rozewie... Masakra...
M się wykręcił i łóżeczek nie skręca, stwierdził że to jeszcze poród wywoła a mam do stycznia się wstrzymać.... :baffled:

Bandytka swietnie ze juz w domku :) odetchnij na spokojnie a my będziemy cierpliwie czekać :). !!! Tzn niecierpliwie :-D

Moja mysza juz śpi a my z R siedzimy każde na swoim sprzęcie :) on tylko pyta czy jest następne dziecko na bb :)

pustiszi to super ze zadowolona ze szpitala jesteś :)

kaczuszka no to siup :) zdrówka :) ja tez melise naparzyłam :)

u mnie tez obrus biały lub kremowy i świeczki w tych samych kolorach ale raz babcia sama przyjmowała księdza i wsadzila niebieskie takie kręcone i nic sie nie stało :)

Cześć babeczki!

Super że Bandytka już wyszła! Znaczy że i mamusia i maleństwo zdrowe i do domu zostali wyrzuceni na przywitanie nowego roku:-)

Milusia Ty to z tymi bliźniakami masz przeboje. Zośka też będzie musiała być silna babka - przebić taką dwójkę to jest coś:-D

Co do kolędy - to ja też mam obrus ecru (to była zachcianka kupiona w górach, taki haftowany) a świeczki to białe były w zestawie z krzyżykiem i kropidłem jak kiedyś kupowałam

Ja bardzo chcę doczekać 1 stycznie albo choć jutro do północy ale czuje jak to kiedyś pisała Fifka że ten poród to czai się za rogiem:-). Brzuch mi się mega obniżył, w kościach mnie łupie, brzuch się stawia od czasu do czasu. Jak to zrobić żeby doczekać Nowego Roku? Ma ktoś jakiś pomysł?

hehe dzięki dziewczynki,mam nowy biały obrus więc ten nakryje i zwykłe "peerelowskie" białe świeczki postawię(lepsze że kropidła nie mamy:-D:szok:-w tamtym roku pożyczyliśmy od rodziców a później szybko cichaczem odnieśliśmy bo od razu do nich idzie od nas...:-D)

reklama
Kolęda ja jestem ciekawa czy się załapie, czy znowu nie... ostatnio zawsze przyłazili jak miałam zjazd na studiach... A teraz ciekawe czy się przed porodem wyrobią???
A swieczki ja raz postawiłam taką zapachową zwykłą bo sie okazało że zwykłe gdzies znikneły...chyba ksiądz sie nie obraził?

Jak was czytam to tez chce już rodzić a potem mi się uświadamia że termin dopiero na koniec stycznia- jeszcze cały miesiąc:szok:

No to dziewczyny jeszcze jeden dzień i możecie się sypać szczególnie te które maja juz 39 na suwaczkach

Ja wczoraj stwierdziłam że mam już wszystkie objawy ciąży, spać mi się w nocy nie chce a wczoraj siedziałam o pierwszej wsuwałam pistacje i potem sie jeszcze pomelo dopchałam i dopiero poszłam do wyrka

Do góry