reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Hejka dziewczyny, wczoraj jak pisalam walczylam z bezsennoscia i corcia ktora za nic nie chciala zasnac. Moim problemem sa tez te nogi, ktore po prostu jak sie poloze to chce nimi ruszac i trzasc caly czas. Cos takiego zostalo okreslone przez lekarzy jako "restless legs" smieszna nazwa zespol niespokojnych nog.ale syndrom ten tak uprzykrza mi zycie, ze wczoraj juz z tej bezradnosci wzielam 2 panadole i wreszcie zasnelam, ile mozna pozwolic sie torturowac?

Siva tez mam takie chwile gdzie mi slabo normalnie, wczoraj jechalam pociagiem z mala na kolanach i duszny wagon, za cieplo nagle pomyslalam,ze nie wytrzymam, cale szczescie, ze 20 min.tylko bo inaczej pewnie bym zemdlala.

Kaczuszka, jak sie zaspi to naprawde jest dziwny dzien, jak chodzilam ostatnio do pracy to przez moj budzik wstalam pare razy w ostatniej chwili i smieszne to nie bylo, bo ledwo zdazylam i jakimis nadprzyrodzonymi silami zdazylam jeszcze makeup zrobic i dojechac rowerem do pracy.ale kilka godzin po takim maratonie dochodzilam do siebie;-)

aa ja dzis juz do lekarza dzwonilam z moja infekcja cos mi sie cholera przyplatalo i chce juz jakies lekarstwo bo boje sie zeby to sie nie rozwinelo i nie zagrozilo malenstwu. Oczywiscie odebral facet lekarz i musialam mu opowiadac, ze mnie cipka swedzi, ale to juz szczegol.mam nadzieje,ze mi przepisza cos dobrego.

Justyna - ojaa, nieznoszę syndromu tych nóg niespokojnych :( Też czasami mam, często nawet, ale nie tylko w ciąży. Zazwyczaj dzieje mi się tak jak zapomnę wziąć witamin jakiś. Okropieństwo ;/

Kaczuszka
- ano, jutro będę po terminie ;/ Ble!

Suwaczek mi mówi, że dziś narodziny mojego dziecka. Ciekawe co jutro będzie napisane. "Maluszek jest już z nami 1 dzień"? Masakiera!
Spałam jak zabita w nocy, żadnych skurczy :( Może moja macica ma słabą zdolność do skurczania się? Łe!

Miłego dnia Wam! :)

hello :)

Bandytka - po pierwsze gratuluje terminu!!!!! A z tym przeterminowaniem to nie jest akurat tak zle :) Bo sama zobacz....lepiej sie ciut przeterminowac I w razie czego isc na wywoalanie niz siedziec jak na bombie zegarowej jak sie ma skracajaca szyjke I tylko lezec I odpoczywac. Napewno dziewczyny lezace potwierdza :)

Jezuniu a ja to z kolei marze zeby chociaz raz zaspac :) hihihihihi Ale przy moim Kubie to jest awykonalne!!! :) Ranny ptaszek mi sie trafil :)

Pustiszi - dzieki bardzo za piosenke z dedykacja!!!! :) Baaaaardzo mnie cieszy ten fakt ze dzis konczy sie moja meka :) hihihih

Vinga - no sposob na tesciowa bardzo oryginalny :) Ale skoro skutkuje to dlaczego nie!!! Moze Anisen by mogla wyprobowac hihihi :)

Justynaj u mnie tez ten syndrom...Potwierdzam bywa mega wkurzajace...mi kopytka chodza jakbym miala na perkusji nimi grac I widze u Kuby to samo :) Chory by byl jak by szlapkami nie pokrecil :)))

siva- mnie tez czekaja jeszcze zakupy swiateczne a tak mi sie nie chce ze szok :( jakby tak to ktos zrobil za mnie...A najgorsze jest to, ze mam do kupienia w kilku sklepach po troche....ehhh znow caly wieczor zmarnowany :)

fifka- slodziak z tego naszego ksiecia malego!!!! :) Bedzie rwal lasencje az milo :)

Ja to powinnam soibie zrobic oddzielny suwaczek na zakonczenie pracy hihihihi :) Informuje wszem I wobec ze dzis moj ostatni dzien !!!! yupiiiiiii

ps. dawno nie bylo anii - chyba ze cos ominelam...ale czyzby to juz??

Bandytka napisze Ci ze termin już minął ;) dzidzius nawet do 2 tygodni po tym terminie jest terminowy ;)

U mnie dzis lepiej :) dzieci dały trochę pospać, terz jedzą i sie bawia , ja popijam inkę z mlekiem i marzę o espresso ;)
Niania mi sie pochorowała i nie przyjdzie. miały być zakupy na świeta będzie dupa blada i tyle. Kiedy zrobie te zakupy ? nie mam pojecia bo jutro chłop do roboty w niedziele będzie już sajgon, w poniedziałek pól dnia na ktg potem on do roboty a wtorek to już wigilia :szok:. na wigilie bedziemy jesc chleb z masłem
Tesciowa , juz wiem po co tez chce przyjechać do nas z wujkiem. Bedzie sie chwalic naszym domem. juz mi pokoje dzieci urzadza i salon. ja osiwieje z nia

Kubek pomaga pisac ----p:sorry2:

;.,.nnnnnnnn

wiadomość od Kubka

Siva czop moze ale nie musi być brunatny lub zabarwiony kwia moze być jak budyń waniliowy :) takze to moze być czop ale nie martw sie bo moze odejść nawet 4 tyg przed porodem tak jak mnie w pierwszej ciazy :)
piszez ze byłaś na zakupach ja jutro jadę kurcze nie moge sie doczekać bo będziemy kupować prezenty dla Julii i mojej chrześnicy :) no i wyrwe sie z domu bo od 6 tyg tylko do lekarza lub mały sklepik spożywczy jak cos mi zabrakło !! A co do fryzjera to kurde tez chce iść !!!! Ale kiedy ??? Moje włosy pragną cięcia szczególnie rozdwojenie końce !!! A tak apropo czy wam w ciazy tez tak szybko rosną włosy ??? Ja mialam krociotkie do ramion a teraz mam do połowy pleców i dwa razy je podcinalam !!!!najgorsze to to ze po pierwszym porodzie wypadały garściami i to cały czas dopóki w druga ciążę nie zaszlam brałam rożne witaminy stosowalam maski szampony i nic pewnie teraz będzie tak samo !!

Justynaj ja tez mam swędzonko znowu cholera !!!!! I tez ruszam do gin po czopki !!! Tylko co z tego jak za dwa tyg będzie to samo przez tego paciorkowca !!! Oby u Ciebie pomogło bo naprawde to tak nie przyjemne i spać nie moge mam ochotę wziasc szczote druciana i drapac na około !!!!!
na te nogi tańczące brałam wyciąg z Kasztana nie pamietam nazwy ale dobre to było tylko w ciazy nie mozna stosować wiec teraz jak mnie bardzo męczy to biorę
Apap na szczęście jedna tabletka pomaga !!!

Bandytka Twojemu synusiowi tak dobrze u Ciebie w brzuszku ze jeszcze chce tam popływac !!! Teraz to juz moze lepiej po świętach ??? Życzę tylko zeby sie samo rozkrecilo bo ta oxytocyna mnie przeraża :)

anbas nareszcie koniec pracy u Ciebie !!! Musisz troche odsapnac przed porodem przeciez !!!! :) hehe tak sie mówi bo ja nap w pracy odpoczywalam od domu i tych wszystkich obowiązków :) psychicznie sie tam wyciszalam ale bądź co bądź nie wyobrażam sobie z tym moim brzuchalem pracować tym bardziej ze praca fizyczna :)

u mnie dzis noc przespana chociaz kilka razy przez okno wyglądam bo złodzieje grasują !!! Juz dwóch sąsiadów okradli moze jakieś mało wartościowe rzeczy ale co by nie było to szkoda a przede wszystkim strach ja to sie zaraz boje zeby sie do domu nie pchali chociaz sąsiadom tylko w garażach buszowali .

Anisen kurde kup wiatrówe i strzelaj do teściowej :) jaka natretna baba !!!!! Jeszcze Ci gości sprowadza !!! Wrrr współczuje .

Witam sie z rana :D
Wicia gniazda ciag dalszy.Chodze i sprzatam jak głupia.
Skurcze coraz boleśniejsze ... jeszcze tylko troszke :D
Staram sie pocieszyć bo juz ledwo chodze :)

Kubek dał doczytać.

Fifka On jest przecudny. Pobeczałam sie jak zobaczyłam zdjęcie .

Czop moze odejśc tuż przed porodem jak i dużo wcześniej. W pierwszej ciązy odszedł mi w dniu w którym sie zaczął poród w drugiej nawet nie wiem kiedy ;) wiec ten pierwszy był taką galaretka podbarwioną na czerwono a ten drugi nie iwem ;)

Ja sobie działo plazmowe na nią kupię ;) A wiecie jak mi pokój dziecka urządza ? Otóz zrobi remont pokoju Artura ( bratanka męża ) a jego stare meble i łóżko przywiozą dla naszego Kubusia. Bo szkoda wywalać, a Wy przeciez nie macie kasy. A i Marcie kupi nową kanapę i fotele a stare nam. Dobra jest.
A ps - kupi za wiele powiedziane, dołozy sie do tego ;) wiekszość i tak ma wyłożyć Marta z mężem.

ojh wlosy mi rosną strasznie szybko. ja farbuję to co 3 tygodnie mam już ponad 2 cm odrostu, a czasem i 3 ! Podcinane kilka razy tylko końcówki . Szkoda mi ich obcinać ale za każdym razem garściami mi wypadały po porodzie to sie zastanawiam czy ich nie obciąć, będize mniej do sprzątania,
A tak a propo tego to mam fobie na punkcie wlosów, Nie na głowie ale takich na podłodze, pod prysznicem itp. I teraz nie jestem w stanie umyć brodzika tzn odpływu jeśli trzeba je wyciągnąć, albo wyczyścić turboszczotyke bo od razu wymiotuje.

Wstałam :) ale dawno na kanapie nie spałam uuuuh szyja....

Bandytka - gratuluje ale obiecaj ze przed 13 stycznia choc w skrocie opowiesz ba ja strasznie czekam na opowiesc pierworodki o sn :)

Wiecie...brzuch mi rośnie :/ od tygodnia stwierdzam ze wydrapie skore az do ran to po pierwsze po drugie czuje ze jest napiety i wiekszy a po trzecie trzeci dzien z uczuciem ze mam go nisko stanowczo nizej a po czwarte syndrom mi sie szamania właczyl wiec chyba musi byc nizej bo jak mi ma gdzie to jedzenie wchodzic ?? Jak nie wchodziło ?? :)

A ja ostatnio wlosy pomalowalam tzn. 2 tyg temu ale nic nie bylo widac wiec poki co pomaluje moze po pologu jak sie bede brala na moj fit hot etc. Z moimi instruktorami i trenerami :)

reklama
cze baby!

za godzinę Zdzisio zaczyna ferie świąteczne, więc szaleństwo totalne:) spakowałam i Jemu torbę w razie alarmu, bo kurde nigdy nic nie wiadomo:) no i sprawdzimy świadectwo Kajtkowe- hehehehe:) jak dobre - to w domu zostaje na czas porodu przy plejce kochanej, jak złe - idzie rodzić razem, a co!
jutro ktg a potem dopiero (sic!:) 26 wizyta - całe 5 dni bez szpitala!

Anbas - zatoki cały czas rwą, spytałam gina o pomoc w tej sprawie i mi dał...paracetamol...a u Cię jak? no i gratki końca męki:)

Kaczuszka - spoko, luz, moj też mówi wszystkim, że to tylko taka propozycja jest - akurat! ja Mu dam! Laura Barbara i tyle!
koleżanka miała cesarkę 2 dni temu i twierdzi, ze Mała nazywa się Mila, ale wygląda na Kryśkę i chyba zmienią:):):)

Akuku - kurde, to i ja w tej maszynie spróbuję! na jaki program nastawiłas?

Anisen - to leżenie nie pomaga nam zbytnio - prawda to...wytrzymaj jeszcze trochę!

Magsus - kurde, chyba też jakiegoś niemowlaka do domu ściągnę, coby Kajtek zobaczył, ze to nie przelewki:) dzielna jesteś, ze dałaś radę!

Miejskibandyta - Ty jesteś niezniszczalna normalnie:)))) gratuluje wszelkich biznesów! no i dzisiejszego terminu!!!! wow:)

Fifka - obłędny jest Adi!!!!!!!!!!! ale bym wycałowała!

Pustiszi - a czemu Ty dziś na kanapie kto kogo pogonił?:) mi też brzuch rośnie...wydaje sięmi, że po prostu za dużo żrę, no bo niby z jakiego innego powodu, nie?:)

jaką macie ulubioną kolędę? bo ja całą płytę nagrałam ulubionych i nie mogę jednej wybrać:)

Do góry