reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Co do ruchow , to ja licze straram sie , ale jak juz zaczyna fikaac to ciezko sie doliczyc jak przekracza 40-50 w ciagu 20 min to przestaje liczyc. Jest raczej ruchliwy, ale zdarz sie po poludniu potrafi z 2 h spac i juz wtedy sie denerwuje, tyle ze 3x dziennie mam zapisy ktg, dzisiaj w 1 sekundzie tak sie wiercil, ze mial 200 tetno po czym spadlo i w czasie ruchu wzrasta od 160-170 a jak sie przestaje 130-140. Na pewno nad ranem zawsze spi, bo czuje jakbym brzucha nie miala takie rozluznienie.

Donka napisała, że już są w domku ale nie ma kiedy wejść na forum, bo córa stęskniona a i ona fizycznie jeszcze w kiepskiej formie. odezwie się jak się pozbiera troszkę ;)

ooo Siva! podrzuć trochę tych leniwych :)
Tina te bóle jak na okres to mogą być jakieś skurcze

udało mi się w końcu lekturę nadrobić, o!

dobrze, że u wcześniaczkòw wszystko jak najlepiej!
a reszta się wciąż trzyma pępowiny!

niesamowite te teściowe/mamy macie dziewczyny... chyba należałoby jakąś akcję wprowadzić typu "powiedz mamie NIE". ja mam nadzieję na brak gości przez minimum 2 tyg - mieszkanie za granicą na pewno pomaga :] zresztą, i tak wszyscy wiedzą, że jakby chcieli przyjechać to trzeba będzie pomagać - więc może dlatego się nie pchają!

siva skup się na sobie i dzieciaczkach - to on się tu powinien stresować a nie Ty!

a z ciekawostek od położnych - po sprawdzeniu ułożenia małej pytanie, czy mogę jeszcze nogi skrzyżować... i wyszło na to, że jeszcze mam dużo czasu... więc siedzę z założoną nogą... łatwy test ;)

ANISEN a inaczej ci sie rodzilo po odejsciu wod. Slyszalam, ze na sucho gorzej rodzic
ANBAS ja pije urinal rano i na noc i mam spokoj. Jak tylko odstawie to zaraz cos z pecherzem. Tak wiec biore caly czas
Dzieki za rade z tymi wodami, zeby zawiezc probke. Kurcze strasznie sie tego boje
JA ostatnio czuje jak mi pecherz boli i kluje a wyniki ok czyli dzidziol tak uciska
AKUKU u mnie jak mocz byl zly to smierdzial
DONA super, juz bedziecie w domku
VINGA u mnie porod wyszedl znienacka. Jeszcze przepraszalam, ze nie zdazylam sie tam ogolic. Polozna zrobila to profesjonalnie
Mi na pw mozesz przeslac nr
SIVA trzymam za was kciuki.
A ze nigdy w zyciu niczego nie nalezy byc pewnym, wiec radzilabym zbierac rozne dowody. Wydruk tych rozmow na gg i wszystkiego co sie da zachowac. Lepiej sie zabezpieczyc. Tak ci wspolczuje. Taki potworny cios.
Pisz jak najwiecej, wygadaj sie. Nawet tak nie mysl ze cos zasmiecasz
KAJA ja nawet nie licze ruchow. Jak wstaje rano to czekam na ruchy. Teraz to bardziej takie rozpychanie sie czuje
Tina pewnie jakies lekkie skurcze masz. Te porodowe to sa z taka czestotliwoscia sa kilka minut i odchodza i tak wkolko i czas miedzy nimi sie skraca
SYLKA ja nie wiem czy bym te ruchy umiala liczyc. Nie rax spojrze na brzuch i widze ze sie rusza a sama tego nie odczuwam. Czuje takie mocniejsze ruchy

hymmm powiem Wam dziewczyny ze ja mam takie srednio silne skurcze co jakis czas ale nieregularne... do tego czasem boli mnie brzuch jak na okres .... dalej powiem Wam ze mam naprawde czesto mokre gacie, dzisiaj w nocy to az czulam jak mi po tylku cieknie, myslalam ze tyle sluzu, ale moze faktycznie mi sie wody sączą...no nie wiem..... teraz dodatkowo bolą mnie tak jakby miesnie czworogłowe w udach i ogolnie pipka..... no nie wiem w pon wizyta zapytam, popytam ...

Mój m dzisiaj wpadł na pomysł że może zmienimy imię...... Kurcze zaraz oszaleję... A to ponoć kobiety nie są zdecydowane....

A jakie imie wybral M>???

wiesz Moj M., tez czasem ma jakies ale na temat imienia dla Synka...a i tak jak sie zobaczy Dziecko to imie sie samo znajdzie..

ja dzis jestem podenerwowana cos....i do tego moj M. mnie wkurza...wrrr:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Marika nie wiem mi sie wydaje ze to nie mocz jednak...bo dzis mi nic nie smierdzi ryba. Jutro mam polozna I zbada mocz.

Dzis zrobilysmg z mama druga serie pierogow tym razem z miesem ( glownie dla tego ze m nezbyt kapuste moze... I dzieci uwielbiaja) ale ja madra wpadlam na super pomysl...szkoda ze nie wczesniej. Ciasto wyrobilo sie samo w maszynie do pieczenia chleba... ja tylko wlalam najpierw pol litra wrzatku (jak w przepisie) dwie lyzki masla, na to kg maki, dwie lyzeczki soli I dwa zoltka.. wcisnelam program I poszlam pic herbtke... myslaam ze maszyna nie da rady. A zrobila to idealnie, wiec sie nie nameczylam w zaden sposob. A ile mniej syfu ..bo zawsze a recznie wyrabialam to I blat I odloga usyfiona dzis czysciutko. No jednak nie ma to jak sprzety dmowe ulatwiajace zycie.
Hehehe

Wstawilam , wroc..m wstawil mi pranie z sliniaczkmi skarpetuszkmai, czapeczkmai, niedrapkami, pieluchami... wlansie schnie. Mam do poprasowania kocyki I spoworki..ale to zrobie sobie na siedzaco... m mi deske przyniesie itd..
Odpukac dzisiaj tez skurczy bylo malo I nie bolesne jakos, wiec chyba dotrwam do tego 27.12.
Albo dalej.

Paczka z polski zabrana przez kuriera. Przyjdzie moze nawet w wigilie jak sie postaraja..

Ja ruchy czuje prawie caly czas wiec nie licze nawet...

Mam 8 dni do bezpiecznego terminu..juppi jaja... pozniej moge sobie sprzatac prasowac itd itp...

Milego wieczorku

Do góry