reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

hej dziewczyny..

co do tesciowej i jej obiadow to jest ok.. ale wiecie jak to jest gdy ktoś stara się być za bardzo miłym i az w tyłek wlazi.... brrr...czuje sie jakbym była lewa.. mimo ze mam nakaz leżenia wolałabym sama robic te obiadki...

Co do wózków to z jakiej firmy polecacie? orientuje sie któraś? bo może zacznę sie rozglądać po allegro za jakims..

masakra zgaga mnie wykończy..;/

reklama
Witam Ja również dzisiaj miałam płaczliwy dzień dlatego dopiero teraz jestem Poszło o jakiś głupi drobiazg Och te hormony ciążowe:no::no: Miałam umyć okno w salonie i lipa Przez mój humor nie dałam rady może jutro to zrobię

milusia83 zdrówka życzę

Afja-Anetka oj te kg Ja mam to samo Jem mniej więcej codziennie tyle samo a kg przybywa:szok::szok:

Dorotqua powodzonka z insuliną Dasz radę Trzymam kciuki

-caroline- to Wam się narobiło Złośliwość rzeczy martwych Najgorsze to ,to że już macie świeżo pomalowane Najwyżej pomalujecie jeszcze raz ten kawałeczek ściany koło grzejnika Bo chyba nie ma innego wyjścia

ada1989 he he ja też nieraz olewam pewne rzeczy i czekam aż mąż je zrobi To ze jesteśmy kobietami to nie znaczy że jesteśmy jakimiś służącymi Przecież pewną pracę można podzielić

Indziorka super że wózeczek już jest Nam jak kurier przywiózł to go zaraz złożyliśmy i się napatrzeć nie mogliśmy :biggrin2:

Witam mamusie caly dzien was podczytuje,ale jakos weny do pisania brak zmykam zaraz zrobic jakas kolacyjke i na spacerek bo cala nd nie wychodzilam wczoraj doslownie na chwilke i dzisiaj tez moze stad moje zle samopoczucie i ciagle zmeczenie, tak wiec uciekam i raczej na kompa juz dzisiaj nie wejde bo za duzo siedze i az mnie oczy bola:/ Dobrej nocki :*

Witam się i dziś!

Byłam w urzędzie skarbowym ale nic nie załatwiłam... jutro kolejne podejście ;D
Ugotowałam sobie kalafior i wcinam teraz bez niczego, a co tam ;) Zachcianka.
Spać mi się chce, ale zdrzemnąć się nie mogę bo jutro na 8 :szok:

Szylwias ładna waga dzidzi, a rozstępami staraj się nie przejmować… choć wiem, że łatwo napisać. Ja stosuję się do tego a propo cellulitu, który mi się zwielokrotnił na nogach. Pozytywne myślenie i będzie ok … ;)

Indziorka to teraz musicie przetestować wózek z mężem, np. z jakimś miśkiem albo lalką w środku;)
My dostaliśmy czerwony kombinezonik od mojej siostry. Śliczny jest ;) Mąż od razu miśka chciał ubierać w niego heheh

Goniasobol cieszy, że wszystko w porządku u Was. A nie chciałbyś teraz też cesarki?

Skorupka84
oj tam oj tam, wrócicie ze szkoły rodzenia to się położysz i będzie ok.

Magda_z_uk wiesz jak tak czytam co to u niektórych z Nas się dzieje, jaka niepewność, cukrzyca ciążowa, nadciśnienie, wizyty w szpitalu lub po prostu bardzo silne dolegliwości ciążowe to jestem pełna podziwu dla wytrwałości i siły jaka temu towarzyszy. To moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana i w ogóle ah i oh … niby jest wszystko ok, ale widomo do póki się nie urodzi synek i nie zobaczę go na własne oczy to czuję cały czas obawę przed czymś złym co może się stać – choć to chyba podchodzi pod paranoję ;)
A z wagą dam na pewno znać, przykład koleżanki bardzo motywuje ;)

Ada1989 ach mężowie, ja jak mojego proszę o wyrzucenie śmieci to muszę mu worek wyjąć i postawić pod drzwiami bo inaczej „nie będzie o tym pamiętał” ( to jego tłumaczenie ); wczoraj poprosiłam, żeby posprzątał w łazience, zgodził się i wziął kartkę i długopis i mówi no to słucham co i czym i jak mam posprzątać…. o_O

-Carolina- współczuję awarii, my w zeszłym roku mieliśmy podobnie , pokój dopiero co malowany a grzejnik nie grzał tyle, że mąż chciał naprawić i prysznic w pokoju się zrobił… łącznie z sufitem wszystko zalane było brudną wodą…. ;/

Agaagaaga14
no właśnie, ale podobno w ostatnim trymestrze to tak bywa, że hop siup i nie wiadomo skąd te kg ;)

wikcia ja też sie panicznie boje porodu i tego co mnie czeka.. ale ostatnio po rozmowie z moim miśkiem poczułam sie dużo lepiej.. jakos tak mi kamień z serca spadł..ale od tego czasu juz nei czytam tych wszystkich opini na forach co to pisza jaki to straszny ten poród i w ogóle.. wyszłam z założenia ze sie skupię mocno na małym i zaraz wyskoczy..

Ja dzis wstalam o niemozliwej dla mnie porze - 8 rano, bo na 10 mialam pierwsze zajecia dla rodzicow. Dwie godzinki, bylo calkiem fajnie, chociaz nie dowiedzialam sie wielu nowych rzeczy, za to dowiedzialam sie ze niektore mamuski sa jeszcze bardziej niedoinformowane niz ja, wiec jakos mnie to pocieszylo :-D Wiem, okropna jestem. Tak myslalam o jednej rzeczy co powiedziala tam polozna, mianowicie ze dziecko moze sie nie obrocic glowka w dol, jesli np lozysko znajduje sie tam na dole, wiec tak mysle ze skoro u mnie Zuzia juz siedzi glowka w dol, to moze jednak mi sie przesunelo to lozysko do gory i nie bede musiala miec cc. No ale tego sie dowiem juz w poniedzialek na USG. Inna rzecz to polozna zachwalala tak zwane Birth Centre, ktore znajduje sie tutaj w szpitalu na Lewisham. Moga z niego korzystac tylko kobiety, ktorych ciaza jest nie zagrozona i bedzie sie odbywac naturalnie. To jest cos pomiedzy szpitalem a porodem w domu. Warunki sa bardzo przytulne, zreszta zobaczcie zdjecia:
lewisham1.jpg
lewisham2.jpg
lewisham3.jpg
lewisham4.jpg
lewisham5.jpg
Pokoje sa jak w hotelu, z lazienka, podwojnym lozkiem i plaskim telewizorem hehe. Niektore posiadaja ta wanne do porodu w wodzie. Tak mysle, ze jak wszystko u mnie bedzie ok, to moze sie na to skusze.
A pozniej pojechalam na zakupy i kupilam wanienke, pare innych drobiazgow i buciki dla mojej niuni :-)
P1080488 (480x640).jpg
A teraz wlasnie skonczyla sie prac trzecia pralka ciuszkow i musze to powiesic.

Indziorka
nie przejmuj sie, ja gadam sama do siebie i to nie tylko w myslach i do tego jeszcze po hiszpansku :rofl2: Dobrze, ze dzis masz lepszy humorek, oby taki pozostal juz do konca! Jejuuu za mna chodzi taki porzadny hot dog juz od nie wiem kiedy, ale tu jakos nie maja :dry: Gratuluje wozeczka!!!
Ada dzieki za informacje, w takim razie czekam na to pismo, tylko ze na moim koncie juz pustki, mogli by juz cos wplacic :-p Dlatego znam Twoj bol w zwiazku z wyprawka, ja dzis kupilam wanienke, tak ze z rzeczy dla dzidzi to juz chyba koniec, teraz jeszcze pare drobiazgow dla mnie. A Tobie duzo zostalo jeszcze do kupienia? Jak Twoj M juz ma kontrakt to juz dobrze, teraz tylko zeby mu sie podobalo w tej pracy :tak:
Milusia no meczace to jest czasem, ale potem mi chyba bedzie brakowac tych wygibasow w srodku, bo to jednak takie slodkie jest :-)
muuum to be odespalas troszke? Jak bylam na warsztatach dla kobiet w ciazy, to babka z firmy kosmetycznej mowila, ze jesli rozstepy maja jeszcze kolor siny, rozowy, czerwony to mozna z nimi walczyc, ale jak zaczna sie robic biale to juz nie. Chociaz ja mam rozstepy na udach z okresu dojrzewania i mimo, ze wtedy byly naprawde okropne to teraz (tzn juz od dawna) sa normalnego koloru skory i naprawde trzebaby sie bardzo wpatrywac zeby je zauwazyc. Wiec czuje sie jakby ich nie bylo :-)
Dorotqua no niezly sposob z tym telewizorem i stoperami, ciekawa jestem co wymysla sasiedzi ktorzy mieszkaja miedzy Wami a tym psem :rofl2:, ale ja tez bym tak zrobila na Twoim miejscu. Mam nadzieje, ze z tym cukrem jakos Ci sie ustabilizuje.
Czarni jeeej ale Ty daleko juz jestes! Mi tez sie mandarynki kojarza ze Swietami, a moj tata to zawsze opowiadal jak to w radiu przed swietami mowili ze juz statek z pomaranczami i mandarynkami zbliza sie do Polski :-D
maonka no teraz to wszystko moze czlowieka z rownowagi wyprowadzic, mi sie plakac chce jak mi sie np autobus spoznia. Kurcze jak dobrze, ze moj to naogol robi to o co go poprosze, a jak mu sie nie chce to ja sie nie przejmuje i tez mi sie nie chce, wiem ze potem jak bedzie dziecko to sie skonczy taka sielanka, zeby wszystko odkladac na pozniej, ale poki co mozna sobie jeszcze pozwolic na troche lenistwa.
caroline wspolczuje akcji z grzejnikiem, oby sie zacieki nie zrobily.
Magda ja tez nie lubie spiewac, chyba ze pod prysznicem jak mi sie wydaje ze mnie nikt nie slyszy haha :-D jedyne co to mi sie udalo nauczyc mojego F spiewac "Ogorek zielony" to sobie wyobraz jak to musi brzmiec w jego wykonaniu :-D Co to znaczy, ze skorcze dochodzily do 60? No plecy to przy infekcjach drog moczowych moga tez strasznie bolec :baffled: Jak juz Ci maz zrobi tego hot doga to ja sie wpraszam :-) Dobrze, ze Twoja mama moze sobie tak pobyt przedluzac i ze moze byc przy Was i pomoc. Masz super mame!
asiorek moja mala tez sie tak rozciaga ostatnio, brzuch mam strasznie nisko, w ogoloe chyba nadal siedzi glowka w dol, a czuje ja pod samymi zebrami.
goniasobol no to witam z powrotem! Ja tez czekam, zeby sie dowiedziec czy cesarka czy sn.

Witam
Z gory przepraszam ze nie odpisuje wam dziewczyny ale jestem wkur****a. Dzisiaj dostalam wyplate i brakuje 140 funtow, do tego HR sie wkoncu odezwalo w sprawie mojego macierzynskiego i chce zeby im oryginal wyslac mojego zaswiadczenia od poloznej ze jestem w ciazy. DO tego zeby zaaplikowac o MA tez musze wyslac oryginal a mam tylko jeden przeciez. A jeszcze zeby dowalic do ognia to moja szefowa chce zeby zostac 2 tygodnie dluzej, do 15 Grudnia. Niezbyt mi sie to widzi. :wściekła/y: Szkoda slow.. ide cos zjesc i sie wykapac. moze mi troche sie wyluzuje..

reklama
Anitek ale pięknie aż chce się rodzić :-D:-D
aż ja z ciekawości zajrzałam na strone szpitali i doznałam szoku bo szpital na którym mi najbardziej zalerzy został wyremontowany i tez się tam nieziemsko zmieniło ale to nie to samo co u Ciebie

Do góry