Ja dzis wstalam o niemozliwej dla mnie porze - 8 rano, bo na 10 mialam pierwsze zajecia dla rodzicow. Dwie godzinki, bylo calkiem fajnie, chociaz nie dowiedzialam sie wielu nowych rzeczy, za to dowiedzialam sie ze niektore mamuski sa jeszcze bardziej niedoinformowane niz ja, wiec jakos mnie to pocieszylo
Wiem, okropna jestem. Tak myslalam o jednej rzeczy co powiedziala tam polozna, mianowicie ze dziecko moze sie nie obrocic glowka w dol, jesli np lozysko znajduje sie tam na dole, wiec tak mysle ze skoro u mnie Zuzia juz siedzi glowka w dol, to moze jednak mi sie przesunelo to lozysko do gory i nie bede musiala miec cc. No ale tego sie dowiem juz w poniedzialek na USG. Inna rzecz to polozna zachwalala tak zwane Birth Centre, ktore znajduje sie tutaj w szpitalu na Lewisham. Moga z niego korzystac tylko kobiety, ktorych ciaza jest nie zagrozona i bedzie sie odbywac naturalnie. To jest cos pomiedzy szpitalem a porodem w domu. Warunki sa bardzo przytulne, zreszta zobaczcie zdjecia:
Pokoje sa jak w hotelu, z lazienka, podwojnym lozkiem i plaskim telewizorem hehe. Niektore posiadaja ta wanne do porodu w wodzie. Tak mysle, ze jak wszystko u mnie bedzie ok, to moze sie na to skusze.
A pozniej pojechalam na zakupy i kupilam wanienke, pare innych drobiazgow i buciki dla mojej niuni :-)
A teraz wlasnie skonczyla sie prac trzecia pralka ciuszkow i musze to powiesic.
Indziorka nie przejmuj sie, ja gadam sama do siebie i to nie tylko w myslach i do tego jeszcze po hiszpansku
Dobrze, ze dzis masz lepszy humorek, oby taki pozostal juz do konca! Jejuuu za mna chodzi taki porzadny hot dog juz od nie wiem kiedy, ale tu jakos nie maja
Gratuluje wozeczka!!!
Ada dzieki za informacje, w takim razie czekam na to pismo, tylko ze na moim koncie juz pustki, mogli by juz cos wplacic
Dlatego znam Twoj bol w zwiazku z wyprawka, ja dzis kupilam wanienke, tak ze z rzeczy dla dzidzi to juz chyba koniec, teraz jeszcze pare drobiazgow dla mnie. A Tobie duzo zostalo jeszcze do kupienia? Jak Twoj M juz ma kontrakt to juz dobrze, teraz tylko zeby mu sie podobalo w tej pracy
Milusia no meczace to jest czasem, ale potem mi chyba bedzie brakowac tych wygibasow w srodku, bo to jednak takie slodkie jest :-)
muuum to be odespalas troszke? Jak bylam na warsztatach dla kobiet w ciazy, to babka z firmy kosmetycznej mowila, ze jesli rozstepy maja jeszcze kolor siny, rozowy, czerwony to mozna z nimi walczyc, ale jak zaczna sie robic biale to juz nie. Chociaz ja mam rozstepy na udach z okresu dojrzewania i mimo, ze wtedy byly naprawde okropne to teraz (tzn juz od dawna) sa normalnego koloru skory i naprawde trzebaby sie bardzo wpatrywac zeby je zauwazyc. Wiec czuje sie jakby ich nie bylo :-)
Dorotqua no niezly sposob z tym telewizorem i stoperami, ciekawa jestem co wymysla sasiedzi ktorzy mieszkaja miedzy Wami a tym psem
, ale ja tez bym tak zrobila na Twoim miejscu. Mam nadzieje, ze z tym cukrem jakos Ci sie ustabilizuje.
Czarni jeeej ale Ty daleko juz jestes! Mi tez sie mandarynki kojarza ze Swietami, a moj tata to zawsze opowiadal jak to w radiu przed swietami mowili ze juz statek z pomaranczami i mandarynkami zbliza sie do Polski
maonka no teraz to wszystko moze czlowieka z rownowagi wyprowadzic, mi sie plakac chce jak mi sie np autobus spoznia. Kurcze jak dobrze, ze moj to naogol robi to o co go poprosze, a jak mu sie nie chce to ja sie nie przejmuje i tez mi sie nie chce, wiem ze potem jak bedzie dziecko to sie skonczy taka sielanka, zeby wszystko odkladac na pozniej, ale poki co mozna sobie jeszcze pozwolic na troche lenistwa.
caroline wspolczuje akcji z grzejnikiem, oby sie zacieki nie zrobily.
Magda ja tez nie lubie spiewac, chyba ze pod prysznicem jak mi sie wydaje ze mnie nikt nie slyszy haha
jedyne co to mi sie udalo nauczyc mojego F spiewac "Ogorek zielony" to sobie wyobraz jak to musi brzmiec w jego wykonaniu
Co to znaczy, ze skorcze dochodzily do 60? No plecy to przy infekcjach drog moczowych moga tez strasznie bolec
Jak juz Ci maz zrobi tego hot doga to ja sie wpraszam :-) Dobrze, ze Twoja mama moze sobie tak pobyt przedluzac i ze moze byc przy Was i pomoc. Masz super mame!
asiorek moja mala tez sie tak rozciaga ostatnio, brzuch mam strasznie nisko, w ogoloe chyba nadal siedzi glowka w dol, a czuje ja pod samymi zebrami.
goniasobol no to witam z powrotem! Ja tez czekam, zeby sie dowiedziec czy cesarka czy sn.