milusia83 moj maz jest slowakiem nie czechem
Narazie mam takiego dola i nerwowke,ze nawet aparat przestal mnie bawic eh :/Do tego ta wiadomosc z kolezanka,ktorej wody odchodza, szczerze psychicznie wysiadam :/
Dzisiaj akurat zadzwonila do mnie znajoma ta z ktora w uk mieszkalismy no i ma zapytac osobe,ktora mieszka pod naszym adresem o jakas korespondencje czy cos tam nie przychodzi, mam nadzieje,ze niedlugo sie czegos dowiem i reszte ktora przyszla odzyskam,albo jakas czesc i wreszcie bede mogla spac spokojniej, choc to troche skomplikowane moze byc bo ten "Pan" ze tak powiem to nas tak pieknie wykiwal,wiec moze byc ciezko z poczta :/
Dzisiaj maly kopnol chyba tylko raz i to jeszcze delikatnie zaczynam sie martwic bo teraz go cos nie czuje
mam nadzieje,ze jutro bedzie skakal jak wczoraj
mmmmmm
MAMAAGA4 smaka mi narobilas ja mam fajny przepis na paste jajeczna, raz robilam na sylwestra takie kanapeczki z roznymi pastami, czesci juz nie pamietam,ale jajeczna uwielbiamy wszyscy i czesto robie juz podaje przepis
proporcje podam jakie ja najczesciej daje zalezy ile chce miec pasty, czy to starczy na 150 kanapeczek nie wiem, ale raczej trzeba bedzie podwojnie jak nie potrojnie dodac skladniki
4/5 jajek ugotowac na twardo
2 serki topione takie prostokatne lub kwadratowe, trojkacikow trzeba by wiecej(najlepsze smietankowe,ale mozna oczywiscie wg uznania troche smak urozmaicic i jakis z dodatkami uzyc)
plaska lyzka musztardy
troche pieprzu bo lubie pieprznie ale byc nie musi
wszystko to zamieszac z utartymi na tarce jajkami na twardo (ja lubie na tych grubszych oczkach gesciej, a maz na na jdrobniejszych- wtedy jest bardziej jak masa) zamieszac az zrobi sie pasta czasem dodaje zamiast musztardy majonez (zwlaszcza w ciazy bo musztarda mi nie wchodzi od poczatku jakos) no i szczypiorek jesli mam, jesli nie tez jest dobre bez
Lososiowa tez robilam i mezowi strasznie smakowala,ale zapomnialam przepisu zapisac i niebardzo pamietam, ale chyba z serkiem mascarpone blenderowalam lososia wedzonego,chyba tez dawalam tam troszke musztardy,ale sobie nie przypomne ;p
Jeszcze jedna pasta,ale taka raczej nie do przecisniecia to utarty ser zolty troche majonezu i duuuuzo czosnku jak ktos lubi (ja uwielbiam), tez czesto u nas taka pasta gosci.
MOge wam dac jeszcze swietny przepis na obiad zaciagniety z tv
Ja to uwielbiam ale w ciazy robilam tylko 2 razy na poczatku bo ponoc puszek nie powinno sie jesc.
Makaron kokardki ugotowac.
Na patelni rozgrzac maslo wrzucic pokrojona cebulke, czosnek, tylko zeszklic delikatnie zalac odrobina mleka,zalezy ile sosu chcemy ja tak niecala szklanke to daje, jak bedzie juz zaczynalo sie gotowac to puszka tunczyka najlepszy w sosie wlasnym duze kawalki zamieszac wszystko podgrzac dodac majonezu tez ile kto lubi, tak zeby zagescic i oczywiscie cos bez czego to danie nie ma juz takiego samego smaku koperek i pieprz, makaron na talerzyk na to polac sosikiem dodatkowo posypac koperkiem i pieprzem i mozna tez dac szczypiorek z dymka, czasami daje do urozmaicenia pycha
))))