reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

hejka

dorotqua kochana nie przejmuj się w ogóle, sorry ale twoja siostra chyba ci głupoty nagadała:sorry: ja nawet nie mam zamiaru jeszcze nic kupować ani ubranek po młodym prać jeszcze bo i po co? przecież to jeszcze będzie leżało i się tylko zakurzy! tak samo jak i pościel czy łóżeczko, wózek. Ja nawet nie mam szafki dla dzidziusia, musze kupic, a żeby cię pocieszyć to w tamtej ciąży wszystkie rzeczy miałam dopiero w 7 miesiącu a i tak leżały bezsensu:-) nie przejmuj się absolutnie, mamy jeszcze kuuupe czasu:-)
magda z uk no ja też miałam taką wilgotność na poprzednim domu, niestety, teraz tutaj może bdzie lepiej bo są wywietrzniki w każdym pomieszczeniu, ale to sie okaże zimą:)

jutro mam wizyte z położną, będę musiała ją powiadomić o moim wypadku w PL ciekawe co powie....

a i mam pytanko Marzenixx, Ooollciaaa jesteście moderatorkami tego forum? bo coś tam poczytałam przy wyborach i się chciałam spytać czy już jest wątek zamknięty:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dorotqua nie rób sobie wyrzutów że będziesz złą matką. Ja też jestem doświadczoną mamą i w życiu nie przyszło by mi do głowy w 4 mcu ciąży robić te rzeczy o których powiedziała ci siostra. Trochę absurd. Takie rzeczy robi się w 8 mcu ale nie teraz. Owszem można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i kupić jakiś pajacyk czy body jak wpadnie ci w oko ale żeby szykować szafkę w kuchni czy gotować ciuszki 2 razy na dodatek i to teraz. Szafka się zdąży zabrudzić a rzeczy zakurzyć. Masz jeszcze sporo czasu. Ja k żyję o takich manewrach na tym etapie ciąży nie słyszałam. Na pewno będziesz wspaniałą i normalną mamą. Może nie dogadałaś się z siostrą tak jak trzeba. Na tym etapie pooglądaj, porównaj co ci się podoba. Cały czas na rynek wchodzą jakieś nowości więc po co ten pośpiech. Najważniejsze to odłożyć na półkę w szafie dużo kasy a już jak przyjdzie czas to kupisz co tylko ci się wymarzy.Życzę Ci tego z całego serca.

Dzięki dziewczyny trochę mi lżej po tym co napisałyście mój mąż właśnie wpadł na pomysł aby zrobić faworki i w całym domu pachnie ;-).
Wczoraj dostałam przesyłkę od znajomego Japończyka z pracy. Przywiózł mi z zeszłotygodniowej wyprawy do domu małe chłopięce kimono na rozmiar 80:-D jest mega czaderskie w sumie to nie takie kimono ale coś jak góra od szlafroczka i spodenki ale wygląda obłędnie :-D. Do tego śliniaczki i koszulki :-D jak patrzę na kimono to od razu mi się humorek poprawia. Jak uda mi się odszperać aparat to zrobię zdjęcie i wstawię.

maonka Jeśli chcesz to mogę przysłać Ci na maila, mam też T.Hogg -Język dwulatka, ale na to jeszcze za wcześnie ;-)

Jeśli możesz to bardzo poproszę wyślę ci adres mailowy na priv:-)

Martinek ja wybieram się do szkoły to moja pierwsza ciąża więc chce zobaczyć jak to wygląda choć z dziećmi też mam kontakt siostrę mam małą i od niemowlaka się nią zajmowałam

Mam pytanie do was bo nie wiem co robić lekarz mówi że jestem w 19 tygodniu a usg wskazuje 18 tydzień chodzi o to że chcę iść na usg genetyczne w 20 tygodniu i nie wiem na kiedy się umówić :confused::confused: czy według obliczeń czy usg ?

Dorota, no wiesz, musiałoby mnie chyba coś ekhm, żeby już mieć wszystko gotowe do tego stopnia. Ja nawet nie kupowałam jeszcze nic małemu. Fakt, mam wszystko po synku. Po 30tc kupie te rzeczy, które musi mieć swoje jak butelki, smoczki, materac, pościel itp. Wypiorę i wprasuję pewnie koło 34-36tc. ;)

Szylwias, ja też mam niby ciąże młodszą o tydzień wg usg (jak dla mnie zbdura i na to nie patrzę, to samo mówili z synkiem) i idę w 20t5d wg OM, bo tak mi wziytę ustalili.

Dziewczyny mogę prosić o tę książkę "język dwulatka"? sylwia.giemza@o2.pl

Januarka, urosept można brać :) ja przy problemach z nerkami brałam w poprzedniej ciąży.

Dzieki za informacje wprawdzie sam lekarz mi to zalecil w aptece tez mi powiedziano,ze czesto jest zakupywany i stosowany w ciazy,ale ja juz tak mam, ze wole wszystko wysprawdzac 100 razy bo jakos nie mam do konca zaufania do naszych lekarzy choc moj gin jest naprawde ok i niemam co narzekac,ale im wiecej bede wiedziec za wczasu tym lepiej dla dzidziusia bo on jest teraz najwazniejszy :)

[FONT=&quot][/FONT]

Hej dziewczyny,
Mam do Was takie małe pytanko czy już macie wszystko przygotowane dla malucha?
Byłam wczoraj u swojej starszej siostry doświadczonej mamy 13 i 6 latek i mówiła mi że ja już powinnam mieć wszystko gotowe szafki przygotowane na ubranka, szafkę w kuchni na rzeczy małego, ubranka 2 razy wygotowane i poprasowane(dlaczego 2 razy gotowane:eek:?) Jak mi zaczęła tak mówić to mi się głupio zrobiło bo myślałam że 4 miesiąc to trochę za szybko żeby takie rzeczy robić(trochę się boję tego zapeszania):unsure:. Kurde teraz siedzę się dołuję że będę koszmarną mamą:sad::sad: bo nie pomyślałam o takich rzeczach. tzn myślałam o mebelkach itd i butelkach i reszcie gadżetów dla małego ale nie na tym etapie. Ehh nie wiem już co myśleć:-(.

Przepraszam,ze sie tak wyraze, ale twoja siostra moze i jest doswiadczona mama, ale chyba jest troche bardzo staroswiecka :/// Ja rowniez jeszcze nic dla maluszka nie mam zaledwie kilka ciuszkow ktore mama gdzies na promocji kupila,albo ja znalazlam pare takze po okazyjnej cenie,znajoma tez dala mi troche po swoim synku jak dowiedziala sie,ze tez bede mniec synka, ulozylam je narazie do szafki i zwolnilam jedna polke aby ukladac tam rzeczy malego,ktre baaardzo pomalu sie zbieraja,ale o tak wczesnym gotowaniu ubran, szafke w kuchni? nawet nie przyszlo mi to do glowy i zadna z moich rowniez doswiadczonych kolezanek mi tego nie doradzaly a wrecz mowily ze zakupy robily dopiero gdzies od 7m-ca ewentualnie przy drugiej juz ciazy troche wczesniej zaszalaly.
Ja narazie rozglodam sie orientacyjnie co gdzie w jakich cenach, gdzie bardziej sie oplaci.
[FONT=&quot][/FONT]

Kochana tak jak już dziewczyny ci pisały nie martw sie ja zaczełam kupować dla mojej niuni dopiero w 7 miesiącu a ciuszki do szpitala i takie tam pierdoły. Kosmetyki w 9 głowa do góry na wszystko przyjdzie czas. Ale to gotowanie ciuchów to jakiś wymysł delikatne ciuchy można zniszczyć...
Jezu jestem mega głodna nie wiem czym sie zapchac by mieć spokój... Teraz robię bob

reklama
Gizmowa posłałam Ci język dwulatka. mam też "język niemowląt" też tracy hogg także jak chcesz, bądź inna mama chcę to wyślę i to ;)

edit:
popatrzyłam i mam jeszcze takie "książki/astykuły"
*"poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka" Zawitkowskiego.
*3 egzemplarze Twojego dziecka, również na maila.
*"każde dziecko może nauczyć się spać" Annette Kast-Zahni Hartmut Morgenroth.

tak więc mogę porozsyłać w wolnej chwili ;)

Ostatnia edycja:
Do góry