reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Deszczyk też proszę o przesłanie poradników. Przydadzą się.

Gratuluję udanych wizyt :-)

Niestety nie mam za dużo czasu na forum :-( równo za miesiąc mam ślub cywilny i dużo jeszcze do załatwienia. W dodatku chcemy wziąć kredyt mieszkaniowy, więc szukanie mieszkania też sporo zajmuje.

Gizmowa o to chyba jestes jedyną osobą od której to słysze:-D ale spoko, nie wszyscy musza lubić to samo;-)

jest tam pare tekstów przy których sie uśmiałam no i ogólnie fajnie mi się czytało. Jak chodzi o dziecko to kupiłam sobie "Pierwszy rok życia dziecka" i tam dosłownie wszystko opisane punkt po punkcie, mnie się przydało za pierwszym razem bo nawet synka wykąpać nie umiałam i tak siedziałam z książką jak z instrukcją obsługi:-D

Hej kochane!

Oj ostatnio brak czasu totalny, w nocy jakoś spać nie mogę, wręcz się męczę, przysypiam nad ranem, potem trzeba wstać, jestem wyczerpana psychicznie:D ale się pocieszam, ze wiele bab w ciąży ma jakieś zaburzenia i mnie dopadły wlaśnie takie...Wydaje mi się, że to też kwestia tego, że mam niestabilny czas pracy i pobytu w domu, raz szkolenia, raz biuro, raz jestem w domu - czyli totalne rozregulowanie jakiegoś wewnętrznego zegarka:)

Martinek w pierwszej ciąży też nie moglam się doczekać maluszka, teraz cieszę się, że wszystko tak pomalutku, stabilnie, az wszystko będzie perfect przygotowane:) Odnoście szkoły rodzenia to najlepiej 8 miesiąc, potem to wszystko uchodzi w eter. Ale szczerze Ci powiem, że więcej dowiedziałam się ze strony Rodzimy dobrze radzimy

Gizmowa powiem Ci kochana, że dawno tak nie miałam:D normalnie męczarnia, a to, że duszno, a to, ze coś tam, wszystko mnie irytuje w nocy wrrrrrrr:D:D:D

MAgda z Uk, w ogóle te nasze dzieciaczki to takie chodzące cuda....moj jeszcze nie mówi kocham Cię, ale jak się go pytam, to biegnie, od razu ściska za szyje i krzyczy "Taaaaaaaaaak mamusiu":D

Domiśka super, że tak ruchliwie wykorzystujesz obecny stan, póxniej będzie czas na lenistwo:D

Ada zaintrygowalaś mnie tym tekstem, jest pisany na wesoło rozumiem? Mnie chyba takiego rozbicia napięcia potrzeba hhhe

Kaja28 dzięki za słowa otuchy.........No mam nadzieję, że to minie.......w ciągu dnia staram się przy maluszku na sekundkę zasnac, ale to taka drzemka, że wstaję bardziej zmęczona i rozbita:) Odnośnie nawilżacza super sprawa:) na zimę nie wyobrażam sobie bez niego....oczywiście ultradźwiękowy.....Dobre nawilżenie to tak 50%, u nas bez niego było z 15%

Januarka super, że wszystko gra, lepiej sobie zakup żuravit lub urinal, urosept tak bardziej doraźnie bo bardzo odwadnia...

Maonka ja czytalam język niemowląt i naprawdę dużo mi dalo.......niestety język dwulatka jakoś mnie ominał - chyba ze względu na brak czasu........a czosnek - bleeeeeeeeeee wszyscy w mają zakaz podchodzenia do mnie z tym czymś:D:D:D ogólnie lubię, ale wyziew czosnkowy to zabójstwo:D:D:D

dorotqua chyba żartujesz kochana, a po co Ci się ma kurzyć?? Ja wszystko zakupiłam w 8 miesiącu, wcześniej po malutku jakieś tam rzeczy kompletowałam, przecież w tym momencie nie urodzisz, po co tak się spieszyć i spinać z tym wszystkim:) Na wszystko przyjdzie pora, zobaczysz sama poczujesz moment wicia gniazda - napływu energii i zaczniesz wszystko kompletować na jakiś czas przed porodem.........

Mamaga4 popieram słowa do Dorotqua..........

Szylwias tu nie musi być idealnie w 20 tc chodzi ogólnie, żeby sprawdzić połoweczkę ciąży:)

Marzenixx ja też tak mam, że mój M jakoś na większym lajcie podchodzi do ciąży:D czasem nawet jej nie zauważa i smutno mi troszkę, ale są chwile, że sam przyjdzie, poglaska brzunio,,,,,,,

Elisse powodzenia ze wszystkim......

buziakuję resztę....

Hej kobietki:happy:Kolejny dzionek zleciał. Jutro mam spotkanie z położną, ale jak znam życie to nic ciekawego się nie dowiem.Poza tym pogoda u nas do bani i niestety nie zanosi się na poprawę:baffled: Aż się boję kolejnego dnia spędzonego z dziećmi znowu w domu:-(

januarka
bardzo się cieszę, że wizyta przebiegłą pomyślnie. Oby tak dalej;-)

maonka
powiem Ci, że mój mąż to w ogóle nie podejmuje tematu ciąży:baffled: U nas to już trzeci raz, więc dla niego normalka...Mnie jednak jest czasem przykro. Tak sobie myślę, że on chyba czeka aż się dowie, czy udało się ustrzelić synusia, bo wiem,że bardzo go chce. Nie mówi mi tego, ale ja go znam i pewnie, jak się spełni jego marzenie, to zacznie do tego podchodzić inaczej. Ja tylko się boję, co będzie, jak jednak nie będzie synuś..?Smutno mi jakoś przez to, bo dla mnie mimo,że nie pierwszy raz, to jednak emocje wciąż te same.

Dorotqua nie pozostało mi już nic innego, jak tylko zgodzić się z dziewczynami:tak: Wyprawka w 4 miesiącu to przesada. Ja przy obu córkach kompletowałam ok 7-8 miesiąca. Nie martw się. W dzisiejszych czasach jest taki wybór wszystkiego, że nawet w 9 miesiącu byś zdążyła. A to jaką mamą będziesz, na pewno nie zależy od tego, kiedy skompletujesz wyprawkę. Dla swojego dziecka zawsze będziesz najpiękniejsza, najcudowniejsza i niezastąpiona;-)

ada1989 no w moim domu niby są wywietrzniki wszędzie, ale jakoś nie działają:baffled: Póki co tylko raz mieszkałam tu w domu, gdzie wilgotność wynosiła ok 30%. Tak poza tym, to koszmar:eek:
Tekst o cycu rozbawił mnie do łez:-D Dzięki za poprawę humoru:-)

szylwias
mi USG połówkowe ustalali według terminu z USG, a nie z OM. Mam 5 dni różnicy między nimi.

Milusia jak najbardziej na wesoło:))) z taką "lekką" nutką ironii :))
Magda z uk no niestety ciężko tu trafić na chatke gdzie wilgotność jest nieduża... mam kilku znajomych co tez na pleśń się skarżyli. Ja też jutro z położną się widze i chyba nic nowego sie nie dowiem, zobaczymy co powie na moje krwawienie....

a u nas dziś taka piękna pogoda była! chyba ze 30 st w słońcu, w końcu mogłam założyć krótkie spodenki:-) bylismy na placu zabaw i młody się wyszalał w piaskownicy i wodzie hehe:) a jutro M naleje wody do baseniku i niech się grzeje, bo do końca tygodnia ma być tak ładnie :-)

Magda z uk Ja też jutro z położną się widze i chyba nic nowego sie nie dowiem, zobaczymy co powie na moje krwawienie....

a u nas dziś taka piękna pogoda była! chyba ze 30 st w słońcu, w końcu mogłam założyć krótkie spodenki:-) bylismy na placu zabaw i młody się wyszalał w piaskownicy i wodzie hehe:) a jutro M naleje wody do baseniku i niech się grzeje, bo do końca tygodnia ma być tak ładnie :-)

Powodzenia jutro u położnej Ci życzę.
U nas niby zapowiadają ładną pogodę, ale mi się jakoś wierzyć nie chce:baffled: Jak dalej jutro będzie tak paskudnie, to lecę do Ciebie;-)

dziieki :) strasznie sie podjarałam wczorajszym cudnym widokiem :) Z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte :)
Apropo wizyt czy robilyscie badz zamierzacie robic 3d? Na czym to dokladnie polega i czy dzieki temu dowiem sie czegos wiecej niz przy zwyklym usg? Wybieram sie koncem sierpnia bo kolezanki byly ale pozatym,ze widzialy dzidziusia troche lepiej jak na zwyklym usg to nic na ten temat nie mowily.

Tekst o CYCU rewelka dzieki ada za mile poprwienie humoru z rana haha, jak mi jakas zyczliwa bedzie trula,ze za krotko karmilam dziecko i bedzie prawic kazania to chyba sobie to wydrukuje i jej podrzuce,aby wiedziala co mysle na ten temat ;p

Milego dnia :)

Ostatnia edycja:
milusia83 Januarka super, że wszystko gra, lepiej sobie zakup żuravit lub urinal, urosept tak bardziej doraźnie bo bardzo odwadnia...

Nie chce ryzykowac zadnych innych lekow bez konsultacji z lekarzem, narazie wstrzymam sie tez z uroseptem gdyz wyczytalam,ze nie moze byc stosowany przy niewydolnosci serca,a wczoraj lekarz doradzil mi tak w razie czego spradzic czy te dusznosci moje ostatnio to nie serce,choc mialam ekg na poczatku ciazy i z sercem bylo ok to wole jednak sie upewnic i dopiero zaczne brac urosept, a mam go brac tylko 8do10 dni 2lwody dziennie to minimum zadko 1,5l wypijam a mniej to wcale wiec moze za taka chwilke mnie nie odwodni,oby tylko dzidziusiowi tabletki nie szkodzily :)

reklama
Ada1989 dzięki za ten tekst:-D:-D dawno się tak nie uśmiałam:-D:-D:-D
A tak w ogóle to jakoś ostatnio muła złapałam i pisać mi się nie chciało:baffled: a dzisiaj popołudniu wyjeżdżamy zaszyć się na dwa dni w leśniczówce bez telefonu, kompa itd., myślę że dobrze mi to zrobi:tak:
Buziaki dla Was ;-)

Do góry