Witajcie kochane! Nie było mnie parę dni, ale właśnie jestem w trakcie czytania tych dwudziestu paru stron i odpisuję...
Kaja28, milusia jak tylko będę miała wolną chwilę to wszystko opiszę ze szczegółami i wstawię zdjęcia ;-) Narazie mamy gonitwę po sklepach;-), bo 10 dni na zakup i ogarnięcie wszystkiego to cholernie mało, zostały nam (w czwartek jedziemy do Paryża). Obrączki musimy jeszcze przymierzyć dzisiaj i ostatecznie kupić, a wybór mają masakryczny, w porównaniu do tych oglądanych w Polsce są paskudne i drogie, wyjdzie nas 1tys euro za obie, czyli o 2 tys zł więcej od moich wymarzonych robionych na zamówienie, ale żeby coś zamówić z Polski czasu jest za mało, a tu wybór dosłownie żaden. S. powiedział, że mam się nie martwić tym, że są takie, bo to symboliczne, a zmienimy je sobie przy ślubie kościelnym za rok lub 2 lata. Garnitur, koszula, pasek kupiony, został krawat i buty. A za sukienką jeździmy już parę dni, wybrałam coś awaryjnego jakbym nic lepszego nie znalazła, ale wczoraj byliśmy na chwilę u znajomych S. i żona jego kolegi powiedziała mi gdzie są najładniejsze sukienki, dzisiaj tam jedziemy po południu i mam nadzieję, że znajdę tę jedyną :-) niby to tylko sukienka, a jednak potrafi zaabsorbować większość mojej uwagi...
Olcia ślub cywilny w konsulacie w Paryżu. Na kościelny nie zdecydowałabym się za granicą, bo chcę mieć w tym dniu wszystkich bliskich przy sobie. Będą rodzice i rodzeństwo, a tyle nam do cywilnego wystarczy
Marzenixx, Olcia Cieszę się, że ogarniacie nasze wspólne forum ;-)
niebieska81 ja bardzo źle znoszę dłuższą jazdę samochodem, jechałam 2h autem na lotnisko i wykręcało mnie na wszystkie strony, postanowiłam, że nie będę latać z Wrocławia tylko z Pyrzowic(Katowice), bo dojazdy mnie wykończą... Jeśli jesteś zdecydowana to pamiętaj, żeby mieć wyciągnięte nogi i zachować kat rozwarty między kolanami a udami, krążenie będzie efektywniejsze - tak radziła mi teściowa, która była sanitariuszką. Będę trzymała za Ciebie kciuki
kropka87 mi na ból głowy pomaga kawa, wprawdzie po niej sikam co 5 minut, ale jest rewelacyjna ;-)
dotka kupiłam 2 pary legginsów ciążowych 3/4 na allegro i już po pierwszym praniu całe się zmechaciły, muszę poprosić mamę, żeby polowała na te lidlowe, słyszałam, że są świetne
Clue mam nadzieję, że w tym szczególnym dniu będziesz tryskała energią i wszystko pójdzie po Twojej myśli, na pewno będziesz wyglądać pięknie
Do dziewczyn z RZS, wiem co to za cierpienie, moja najlepsza przyjaciółka cierpi na to schorzenie od 8 lat i często opiekowałam się nią na zmianę z rodziną. Serce bolało jak widziałam, że można aż tak cierpieć... Powodzenia Wam wszystkim!
Abby na pewno wszystko będzie ok
Marzenixx ja nie dostałam zaproszenia na wątek zamknięty :-(
Magda z UK witaj ;-)
Kropka87 właśnie płaczę mojemu S. codziennie jak chodzimy do sklepu, bo tu we Francji gdzie się nie wejdzie tam mnóstwo pleśniowych serów, a ja mogę jedynie... popatrzeć :-(
martex mnie przeprowadzka czeka zaraz po powrocie do Polski po 20 sierpnia, niestety przyszły mąż zostaje tu więc nie pomoże, zostaje tata i teść ;-)
martinek ja świetnie znoszę latanie i jazdę TGV, z dłuższą jazdą samochodem jest znacznie gorzej, ale mam coś, czego nigdy wcześniej nie miałam, bardzo długo śpię, albo dosypiam w ciągu dnia - taka forma aklimatyzacji :-)
deszczyk szalejemy cały czas póki można ;-)
milusia może przeciążyłaś się tym pastowaniem a może to twardniejąca macica? Upewnij się kochana u lekarza czy wszystko jest ok!
gosiab28 witaj na forum styczniówek :-)
czarni to kawał przystojniaka, ponad 4kg no, no ;-)
Hanus mój S. bardzo chce być przy porodzie, wszystkie znajome, które rodziły polecają zabierać partnerów, bo ponoć dają niesamowite wsparcie.
Claudianna również witamy ;-)
czarni znajoma smarowała wargi sromowe oliwką od 6 miesiąca i nie była nacinana, nawet się nie rozerwała, dla mnie ewenement, ale zdarza się... Co do nacinania to zawsze rana cięta szybciej się zagoi niż szarpana, więc jeśli trzeba to lepiej ciąć
Uffff nadrobione... Ruszam po kawę i jakieś kanapeczki do kuchni