reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kobietki odnośnie sokowirówki to ja w poprzedniej ciąży kupiłam i niestety stała - miałam awersję na świeże soku, od razu odruch wymiotny....

Titi zdradź sszczegóły:)

Kaja no niebawem piękna rocznica Wam stuknie, u nas w sierpniu będą 3 latka:) W zeszłym roku w rocznicę naszego ślubu już miałam skurcze więc myślałam, że będzie piękny prezent, ale się wyciszyło i urodziłam w kolejny dzionek:)

reklama
Witam :) Zapomniałam napisać, że termin porodu n 23 styczeń mi się przesunął i, że to usg już miałam przez brzuch. Zastanawiam się nad kupnem porządnej sokowirówki (dla dziecka potem też się przyda) będę cisnąć te buraki :p póki co 2 jaja na twardo na śniadanie, i zastanawiam się nad tym żelazem chella-ferr czy coś ... za 3 tygodnie powtórze sobie morfologie.

Z zakupem sokowirówki wstrzymajcie się dziewczyny i poczekajcie na KUCHENNY TYDZIEŃ w Lidlu. Jakiś miesiąc temu kupiłam dobrą sokowirówkę za 139 albo 159 zł - parametrami odpowiadającą tym BOSCH-owskim, ponadto ma pojemnik na sok (z oddzielaczem do piany) oraz osobny pojemnik na miąższ i w dodatku 3 lata gwarancji!

Totka dzięki za info. Nie wiem czy w angielskim lidlu też będzie, ale sprawdzę. O sokowirówce myślę też pod kontem dzieciątka, żeby nie dawać mu tych sklepowych. Sama w dzieciństwie piłam domowe soki i bardzo miło to wspominam :tak:

Milusia to i tak miałaś niezłe wyczucie czasu :-) Można powiedzieć, że zaczęłaś w rocznicę, a skończyłas dzień później. Fajna sprawa.

Kochane mam do Was pytanie? Może warto pomyśleć o wątku zamkniętym, w którym będzie można umieszczać zdjęcia nasze, a później naszych dzidziolków wiadomo, że część z nas nie chce się upubliczniać.....

no i warto pomyśleć nad jakimś dobrym duchem forum, który będzie się nim opiekował....

Co do soczków to ja od początku kupuję sobie jak jestem w Cz-wie takie odrazu wyciskane albo w Silesii i bardzo lubię, ale no przecież nie będę codziennie do Silesii ganiać po sok, a takie w butelkach tzw. jednodniówki, to też sama chemia :/

Zadzwonie do teściowej ona się tam orientuje w tych dniach specjalnych w Lidlu, to może pomoże :)

Milusia, to bardzo dobry pomysł z tym zamkniętym wątkiem, tylko kto się nim zaoopiekuje? :)

Kurcze wy też tak macie? Głowa cały dzień boli i ciśnienie zabójcze, o 12 w południe było 30 stopni teraz 25 i idzie burza, ma być spadek nawet o 10 stopni, więc masakra... wykończą te pogody!

Ja jeszcze przed wyjściem z pracy:)

Kobietki, w takim razie zgłaszajcie swoje kandydatury na admina. Wyślijcie do mnie na priv info i zrobimy głosowanie przez program.

Kropeczko mam to samo, ucisk w głowie, zmienia sie pogoda jak nic....

Kropka ja tak dziwnie odczuwam pogode:baffled: ale teraz czuje, że zyje.. Nawet poprasowalam.. U nas pada już od 20 min:tak:

Milusia wątek zamknięty to dobry pomysł.. wtedy można na całego gadać i nikt niepowołany nic nie zobaczy ani nie przeczyta..
Tylko nie wiem jak to teraz jest.. Ja jestem już na jednym zamkniętym.. wchodze na niego przez ten albym czy jakos tak..
A teraz słyszałam, że robi się tzw grupy?? Nie wiem może któraś z Was wie cos na ten temat więcej..
A na moda najlepiej wybrać kogoś kto jest tu codziennie i ma choćby troche czasu..

Ja byłam modem przez rok ale potem zrezygnowałam.. Tyle, że ja musiałam ogarnąc całe podforum;-)

Hej dziewczyny ;-) witam się jeszcze bez kawki, bo przed chwilą jadłam płatki z mlekiem i muszę poczekać aż żołądek będzie na tyle pusty, żeby kawę pomieścić. Ochotę mam straszną, tylko miejsca brak - odkąd jestem w ciąży dobrze poznałam znaczenie tych słów.
Napisali do nas z konsulatu i mamy przesuniętą datę ślubu jeśli wszystkie dokumenty dotrą do nich na czas. Czyli już nie wrzesień tylko 20 lipca :-) mam nadzieję, że poczta polska nie zawiedzie z priorytetami...

Kochana to życzę Ci żeby poczta polska nie zawiodła!:) Ślub kościelny czy cywilny ?:>

titilaya Gratulacje! :-) My braliśmy ślub 19 lipca. Zdradzisz jakieś szczegóły?

Kropka Też myślę o zakupie sokowirówki. Zastanawiałam się też nas maszyną do pieczenia chleba, tylko musze zbadać temat. Bo nie wiem czym pieczenie w maszynie różni się od pieczenia w piekarniku.

Jeśli chodzi o maszynę do pieczenia chleba to : sama za Ciebie wyrobi ciasto czy to na pierogi czy makaron czy chleb, w przypadku chleba też od razu go wypiecze - przy dzieciach bardzo przydatne bo o połowę mniej roboty(w przypadku chleba tylko wrzucasz składniki i o tyle roboty...) , ALE wg mnie wyrabiając ciasto ręcznie te wszystkie rzeczy są dużo lepsze... robiłam nawet z mamą eksperyment i na te same proporcje robiłyśmy ciasto na pierogi w maszynie i ręcznie, i chleb pełnoziarnisty z krupczatki :p nie muszę chyba mówić które lepiej smakowały... :p

Kochane mam do Was pytanie? Może warto pomyśleć o wątku zamkniętym, w którym będzie można umieszczać zdjęcia nasze, a później naszych dzidziolków wiadomo, że część z nas nie chce się upubliczniać.....

no i warto pomyśleć nad jakimś dobrym duchem forum, który będzie się nim opiekował....

jestem za!:) jeśli chodzi o admina no to zgodzę się z dziewczynami że musi być to ktoś kto ma czas żeby codziennie zaglądać :)

U nas od rana była duchota a teraz całe szczęście zaczyna padać ... :)

Dzisiaj posprzątałam w szafie z ubraniami , poprasowałam mężulkowi ubrania , zrobiłam obiad i normalnie jestem wykończona :p

najgorsze jest to że mnie te lędźwie bolą :( przed ciążą też bolały bo mam problemy z kręgosłupem ale teraz ból jest tak nasilony że szok :( znacie może jakieś ćwiczenia które pomogą mi a nie zaszkodzą maluchowi ?? jak to jest z jacuzzi w ciąży ?? można czy nie można ? ?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dobry pomysł z zamkniętym, to prosta sprawa, sama od lat prowadze jeden i jest bardzo proste :)) Pisze sie do ktoregos admina z BB i on zakłada nam wątek i ktos z nas zostaje opiekunem i wysyla zaproszenia po kolei do kazdej i wejsc mozna wejsc tylko na zaproszenia :))

Na admina zgłaszam Milusie i mysle ze lepiej tutaj na publicznym zrobic glosowanie albo osobny wątek zrobic z głosowaniem, privie jakos tak dziwnie... :)))

reklama
Do góry