reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć,
zajrzałam tu trochę aby się przypomnieć, a trochę wytłumaczyć. Niestety musiałam zrezygnować z uczestnictwa w naszej grupie na facebooku bo to już przeradzało się w jakąś obsesje. Potrafiłam całe dnie spędzać - po 8 godzin przeglądając posty itd. Oczywiście ja tego nie dostrzegałam a cierpiały na tym moje dzieci.

Hania od 1 listopada poszła na full time do żłobka, synka przeniosłam do przedszkola a sama dostałam pracę. Jestem bardzo z tego powodu szczęśliwa. Pracuję jako tester oprogramowania w międzynarodowej firmie z czego się cieszę niezmiernie. Czas i ilość pracy wybieram sobie sama, bo płacą mi za przepracowane godziny. Jak dla mnie - matki dwójki dzieci to bardzo wygdne bo w razie choroby malucha jestem w domu.

Hania jakieś dwa tygodnie temu stała od babci pchacz - wózeczek z Fisher price'a. Od tamtej pory nauczyła się wstawać gdzie popadnie a od 2 dni spaceruje z nim po całym mieszkaniu! To dla mnie wielki szok bo przecież ona ma dopiero 9 miesięcy! Jak tak patrze na nią to za miesiąc ona może już chodzić bez pomocy. Zaopatrzyłam ją w kapcie Befado ( jedyne moim zdaniem sensowne - sprawdziłam wiele firm na synku i zawsze wracaliśmy do befado).

Synka przeniosłam do przedszkola mimo że nie ma jeszcze trzech lat. Nudził się w żłobku już strasznie. Oprócz niego było jeszcze tam tylko jedno dziecko w jego wieku - niestety nie na jego poziomie (chłopiec nie mówił). Przeniesienie go to była najlepsza w życiu decyzja. Teraz wśród 3i4 latków odnajduje się świetnie. Zobaczymy jak będzie dalej.

Hanka ma dalej 2 zęby ale dzielnie gryzie nimi ugotowane warzywa, makarony, ryż i takie tam inne. Już w ogóle słoików nie dostaje. Radzi sobie też świetnie z mięskiem. banana dostaje w rękę i też całego zjada. Dzielna dziewczyna.

No to tyle co u nas.

Pozdrawiamy serdecznie i całujemy każdą ciotkę z osobna i każde małe ciocine słoneczka :)

reklama
Gosia ja dopiero o 15 jadę - mąż wróci z pracy a ja wsiadam z moją mamą i ruszamy na zakupki;-)wieczorkiem jak już ogarnę kąpiel i położę moją alusię spać to zdam relację :-) mam nadzieję że chociaż część kupię bo to tak zawsze jest że jak jadę z zamiarem dużych zakupów to wracam z niczym :-(

Czarni to widzę że nie tylko u mnie nie praktykują bilansów.. ale chętnie bym poszła raz na jakiś czas tak tylko pod kątem ogólnego zbadania pociechy.. czekam co lanjaa napiszę - ciekawa jestem jak to wygląda..

Sylvanas fajnie że się odezwałaś.. ja niestety nie wyrabiałam tempa fb więc zrezygnowałam bo coraz więcej rzeczy mnie omijało i coraz mniej postów było na głównej stronie - jak się zaczął chat to niestety część osób się tam przeniosła.. i tak się porobiło :-( daj czasami znać co u was i jak dzieciaczki - czasami podglądam wasz blog ale ty też o nas nie zapominaj :tak:oo super że syncia przeniosłaś - i ja też bym tak zrobiła.. wśród starszych lepiej dzieciaki się rozwijają niż wśród dzieci od siebie młodszych lub tak jak piszesz na innym poziomie..
a dla hani wieeelkie brawooooo! dzielna dziewczynka! moja ma 5 zębów ale jak jej dałam banana to mi pół odgryzła i musiałam interweniować.. siekam jej drobno warzywka do zupki to daje radę ale z większymi rzeczami to nie wiem co mam zrobić - bo za duże kęsy chce złapać zębolkami.. a jak jej pokroję na mniejsze kawałki to nie umie sobie poradzić z chwyceniem w paluszki :szok: ucałuj pociechy :-)

sylvanas super z pracą! ja dalej czekam, dzwoniłam dziś i przedłużyli rekrutację ;/
oczywiście życzę dalej tak pięknego rozwoju Hani ;) u Nas Adaś ma 11 mc ale chodzić bez trzymanki... to jeszcze go nie kręci... taki bezpieczny chłopak :)

-carolina- u mnie mój się tak rozleniwił, że jak pora jedzenia to on tylko buzie otwiera.... fakt, że zaniechałam od jakiegoś czasu próby blw...mijało się z celem niestety.... także karmienie łyżeczką u Nas pełną parą, na szczęście mam jadka a nawet żarłoka więc o to martwić się nie muszę!!!

A więc my po bilansie. To nic innego jak mierzenie, ważenie,sprawdzanie rozwoju. Pani pielęgniarka była w szoku długości Gabi, bo ma 92 cm i 10,5 kg:szok: Julka w jej wieku była 10 cm krótsza:baffled: Rozwój ok, ciemiączko prawie zarosło. Mamy 3 ząbki i 3 w drodze:-DAle jeszcze z gryzieniem nie szalejemy, ja to panikara jestem i boję się dawać większe kawałki, do rączki też strach dawać bo np biszkopta całego pakuje...Ja nie wiem na czym ona tak rośnie, jak mleka 150 ml pije, kaszki na 90 ml wody, zupki też nie za dużo...W nocy góra raz je albo wcale.

heeej wieczorkiem :-)
afja moja ala też 74 - chociaż niektóre jeszcze 68 założy :szok::eek: moooja to dopiero będzie modelka z takim wzrostem :-D:-D:-D a jeśli chodzi o jedzonko to moja też mega głodomor - blw nigdy nie stosowałam - ale jest jeden plus nieużywania blw - zjada mi prześlicznie zupki.. także w sumie cieszę się że wcina wszystko co popadnie :-D a jaki ma wzrok jak my coś jemy a jej nie damy :eek::angry:

lanjaa no piekny wzrost - a nogi pewnie do nieba ma!! cieszcie się że taka piękność wam rośnie - niedługo i będzie na was z góry patrzeć :szok:

ja po zakupach.. styrana jak wół OCZYWIŚCIE nic nie kupiłam.. jeszcze rano dostałam @ i myślałam że umrę.. wiecie co? ja tak po tych lumpeksach chodzę i nie zdawałam sobie sprawy że spódniczka na dziecko kosztuje 59,99 a bodziaki 24,99.. masakra.. a jak weszłam do smyka to gąsiennica gawędziarka z fischer-price za którą używaną na allegro dałam 55 zł tam kosztuje 179,90 !!! w szoku jestem jak zarabiają na tych dzieciach.. i tak na każdym kroku..

hej :) zaglądam na chwilkę tylko do Was, bo czasu brak... Mój T się rozchorował dzisiaj, zatrucie albo nie daj boże wirus jakiś...., więc mam w domu dwójkę dzieci... :/
lanjaa u nas bilansów żadnych nie ma, a żałuję bo chciałabym właśnie sprawdzić wagę, wzrost i tak ogólnie... Moja też pewnie będzie miała już taki wzrost, bo 79 cm to miała już na ostatnim szczepieniu czyli gdzieś pod koniec sierpnia... Teraz już nosi ubranka na 80 a niektóre już 86.:-)
caroline ceny powalają..., ja kupiłam w 5-10-15 mojej sukienkę, bluzeczkę i body i zostawiłam 120 zł:baffled:
sylvanas miło Cię widzieć ;)
Afja-Anetka ciesz się że nie musisz co chwilę ciuszków Adasiowi kupować ;) a jeszcze pewnie nadgoni ze wzrostem ;)

-sylvanas- fajnie że znalazłaś pracę która cię bardzo cieszy Ja również podglądam Wasz blog Super że u dzieciaczków wszystko ok
lanjaa wow wzrost niezły Ja bym chciała podejść do przychodni zważyć i zmierzyć Juleczkę Hmmm chyba tak mogę zrobić Głowy mi chyba za to nie urwą
-caroline - ja też kiedyś doznałam szoku jakie drogie są ciuszki dla dzieci a o zabawkach już nie wspomnę Całe szczęście moja ma dużo ciuszków od swojej chrzestnej i od pewnej osoby która siedzi w UK Także ja za dużo nie muszę kupować :p Co do zabawek to Juleczkę one wcale nie interesują Woli kabelki ,jakieś pudełka ,nakrętki od słoików itp

Jej dziewczyny jakie wasze maluchy juz duze moj to jeszcze sporo ubranek na 68 nosi a tak 74 nie wiem ile teraz doklanie mierzy bo opotargal metr na scianie przy ktorym sobie stawal i mniejwiecej widzialam ile juz ma :/ W kazdym badz razie niedosc ze zaledwie ponad 7kg to jeszcze malutki do Waszych dzieciaczkow :( Ale krew i mocz wyszly ok lekarka mowi ze taka genetyka no cuz zrobic je normalnie rosnie wiec jest ok. Ja sie zeschizowalam wczoraj sie tak zle czulam wieczorem i dzisiaj w dzien tez nienajlepiej ze juz mialam test ciazowy robic gdyz kompletnie zapomnialam kiedy mialam @ ostatnio,ale okazalo sie ze moje zle samopoczucie bylo spowodowane wlansie nadchodzaca @ uffff.Dzis tez dowiedzialam sie ze kuzynka (matka chrzestna naszego smyka)jest w ciazy i tez beda miec chlopca wiec sciagam ubranka ze strychu no i wedruja dalej mielismy trzymac dla kolejnego ale wiem ze wroca kiedys do nas :) Tyle u nas zmykam spac bo ze zmecznie juz zawroty glowy miewam,przyjemnej nocy i przespanej wam zycze :)

reklama
lanjaa coz za modelka ci rosnie o jaaa;0 Moja ma ciuszki 74/80 a i tak uwazamy ze jest dlugasna ;D no i wazy ok 9,5 kilo a byla taka kruszynka.

caroline to zawiedziona jestes. Rzeczywiscie mi tez zal kupowac czasem tak drogie ciuszki dla corci zwlaszcza ze pochodzi w tym 2 msc? Dlatego uwielbiam przeceny mam juz spory worek nowych ciuszkow na przyszle lato np sukienka z hm gdzie kosztowala 60 ja dorwalamm za 20;D Moj jest tegoi samego zdania drozszych ciuszkow nie oplaca sie kupowac jak podrosnie to jasne nawet buty z nike kupimy ale teraz to bez sensu ;)

syvanas ale super ze Hania tak pieknie sobie radzi az zaraz sama zobacze ten pchacz;p no i gratki zdolnego synusi8a i fajnej pracy!

A mnie lapie przeziebienie no super;/ oby mala nic nie podlapala kp nadal wiec mysle ze zlapie troche przeciwcial bo katar to najgorsza paskuda ja sie dzis cala noc meczylam a co dla takiej malej kruszynki.Wzielam rutinoscorbin i zaraz herbatka z cytrynka.

Do góry