reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam sie z rana! ;) Milencia zafascynowana grajacy i swiecacym "bakiem" ;D

Afja nie to juz 3 do kolekcji tatoo pierwszy zrobil moj portret w maju sama bylam w szoku bo zrobil mi tym mega niespodzianke pamietam dzien wczesniej sie troche poklocilismy a na drugi dzien przychodzi z tatoo bylo niesamowite uczucie rownierz ten sam Facio wykonywal portret jak i ten Milci i ma jeden napis bardziej schowany "Family" wiec troche mnie juz to irytuje i mowie mu ze juz starczy on ma 27 lat a coraz glupszy choc nie powiem tatuaze sa perfekcyjne;) A co do bolu moj to twardy chop ale reka boli;)ten tatuaz robil mu 6,5 godziny.No my jeszcze nie zostawiamy Malej bo dalej karmie ale na sylwestra bedzie ten pierwszy raz. Milenka kocha babcie i napewno z nia zostanie bez placzu;) U nas wlasnie tez wychodza trojki wrrrr

Ostatnia edycja:
reklama
afja 10 zębolków???!!! jeeejuś ale fajnie że już tyle macie za sobą - oby reszta to była bezbolesna formalność :tak:
gosia woooowww-- ja myślałam że to jakiś fotomontaż czy coś.. ale rewelacja!!! a ciebie gdzie wytatuował? :-) u nas ani widu ani słychu trójek.. jeszcze :szok: musze zrobić ten serniczek bo smakowicie wygląda :tak: a co ciekawego robiłaś do jedzonka na impresske? ja też w niedalekiej przyszłości będę miała gości i szukam inspiracji :-)

a moja ala od 3 dni przestawia się na jedną drzemkę.. wczoraj zasnęła o 19:30 dzisiaj wstała o 7 ( z jedną pobudką o 5:40) i w ciągu dnia śpi 12:30 - 14:00 a wasze maluchy ile razy sypiają w dzień? uciekam bo znowu jęczy :-D pewnie niedługo znowu jakiś ząb wyjdzie bo maruderek z niej ostatnio straszny :-( miłej i rodzinnej niedzieli :tak:

My własnie wrocilismy ze spacerku przy okazji kupilismy pampersy w lidlu 162 szt wiec mamy zapasy na 2-3 msc;D Teraz Mała zjadła i usneła wiec ide troche posprzatac po obiedzie.

Caroline no nas obie ma na rece po obydwu stronach ;D wiec jestesmy "złączone cieniami " ;D A ja szukam inspiracji na youtube kanal skutecznie tv Pani super gotuje i ma rozne dania na przekaski wlasnie imprezowe;) Ja robilam jajka faszerowane ktore byly hitem Jaja faszerowane z żółtym serem, szynką i ogórkiem :: Skutecznie.Tv [HD] - YouTube te na gore pokroilam cienko por do ustrojenia;) Robilam salatke na bazie makaronu z kuksu z ananasem kurczakiem ogorkiem porem papryka i majonezem plus sol pieprz cos ala gyros. wiadomo bulki wedlina ser sernik mozesz tez nuggetsy z kurczaka na bagietce ja lubie z sosem czosnkowym wiadomo kazdy ma inny smak co kto lubi;D Ale polecam ta stronke na youtube sa smaczne i szybkie.

Milej niedzieli ja zabieram sie za sprzatanie grrr

wczoraj natalcie dopadl katar i cla noc sie meczyla bidulka a ja razem z nia.odciagalam jej co jakis czas choc nie lubie jej tego robic bo ryczy jakbym ja ze skory obdzierala,pod materac ksiazke podlozylam zeby glowke miala wyzej no i kilka kropelek olbas zeby lepiej sie oddychalo ale,nad ranem i tak wzielam ja do lozka i zasnela mi w ramionach,ale i tak coroz pobudki...w dzisn troszke lepiej ale i tak gile jej lecialy coroz.teraz juz zasnela i oby troszke dala pospac...
a te czeste pobudki to juz dosyc dlugo trwaja,bylo juz tak ze srednio co 3 godziny sie budzila a potem nagle cos sie jej poprzestawialo i czesciej sie budzi,a jak zeby szly to wtedy caly tydzien byla masakra bo i podwyzszona temperatura i marudzenie .na razie ma dwa dolne.myjemy na razie sama szczoteczka taka gumowa z calpol.

gosia ten tatuaz to rewelka :D

caroline moja natalka tez jakos przez oststnie 2-3 dni tylko jedna drzemke w ciagu dnia miala,a w nocy i tak czesto sie budzila,ale od wczoraj znowu robi sobie dwie drzemki.

milego wieczorku...

hej laski :-)
gosia dzięki za polecenie tej babeczki :-) w wolnej chwili popatrzę co ona tam pichci.. ja mam problem z menu na roczek.. nie mam bladego pojęcia co robić.. tzn wiem na bank że będą dwie imprezy.. jedna dla kuzynostwa i rodzenstwa z dziećmi a druga dla starszych czyli rodzice i dziadkowie.. ale co do menu to zabijcie mnie nie wiem :-D jak sprzątanko poszło?

alicja32 wszystkiego naj na 10 miesięcy dla natalci :tak:! daj znać czy choroba troszkę osłabła i jak po nocce?

moja ala właśnie padła na drzemkę.. biorę się za obiadek dla niej i dla nas :-) miłego poniedziałku kobietki :-)

Witam sie dopiero teraz padnieta dzien zabiegany rozwozilismy zaproszenia do rodziny mojego D a pozniej szybki obiad godz odpoczynku i na nauki juz drugie jeszcze za tydz i spokoj. Moj to normalnie odmieniony i bardzo mu sie podobalo:tak:nawet pewien kawal powiedzial
Zona do meza kochanie Ty mi obiecales ze ja bede miala z Toba jak w bajce a tu ja musze sprzatac gotowac dziecmi sie zajmowac czuje sie jak Kopciuszek na co maz To tez jest bajka ;D;D

Alicja Wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjlepszego niech rosnie zdrowo na pocieche rodzicow! buziaczki dla Natalki od forumowej kumpelki Milenki i cioci z bb ;D

Caroline hmmm jakby to powiedziec mialam zamiar isc pozmywac gdy tu nagle slysze placz Milenki;D No babeczka jest bardzo fajna i super ma pomysly;p No własnie menu na roczek napewno zrobie salatki jakas ciepla kolacje no i ciasto i przekaski;D A no wlasnie tort jakis specjalny zamawiacie? Ja mam pomysl na tort w kształcie misia lub myszki o smaku smietankowym z brzoskwinia i kokosem ;D

Milena spi ja tez mykam bo dzis jestem mega padnieta ;) Buziaczki ;*

gosia dawaj jeszcze tych kawałów- dobra dawka humoru się przyda :-) a co do torcika to u nas pieką przeeepyszne torty.. ale niestety z dekoracją jest lipa.. i planuję zrobić gładziutki biały i dokupię sama jakieś dekory na allegro i dam do piekarni żeby przydekorowali tym co im dam.. innego wyjścia nie widzę bo ostatnio próbowałam torcika i był piękny - ale zjadłam tylko kęs bo po prostu jakaś masakra.. i jak widziałam po talerzykach to nie tylko mi nie smakował :-(
a ja dzisiaj odebrałam od kuriera paczkę - przyszła nam barierka ochronna na schody.. tzn ta bramka czy jakoś tak.. ja ogólnie nie jestem zwolenniczką takiej balustrady bo zawsze jestem przy małej ale z racji tego że planujemy dzidzię kolejną to względy bezpieczeństwa.. moja kuzynka mdlała w ciązy co parę dni.. a niech tak zasłabnę a mała poraczkuje albo pójdzie i spadnie ze schodów ... ehhh aż strach pomyśleć :-:)-:)-( dlatego moja decyzja taka a nie inna.. i czekamy na fotelik 9-18 kg :-) powinien jutro pojawić się kurier i będzemy próbować w nowym foteliku podróżować :-) pozdrawiamy was ;-)

gosia081145ej a pokażesz ten tatuaż z Tobą :p Fajna sprawa, dwie największe miłości żona i córcia :)
-caroline- a jaki fotelik kupiliście?

a ja się mogę w końcu pochwalić, znalazłam pracę, od poniedziałku zaczynam także WOW..... jeszcze to do mnie nie dotarło....
śmieję się, że rok macierzyńskiego mi się skończył i czas do pracy, trochę popracuję i bierzemy się za rodzeństwo dla Adasia ;)

pozdrawiam

hEJ DZIEWCZYNY ZACZELAM DO WAS WCZORAJ PISAC ALE PRZYSZLI COS Z PRADEM ROBIC I WSZYSTKO TRZEBA BYLO WYLACZYC W DOMU EH .PRZEPRASZAM ZA TEN CIAGLE WLACZAJACY MI SIE WSZEDZIE CAPS LOCK-TEZ MNIE JUZ DENERWUJE ALE JAK SZYBKO CHCE COS NAPISAC TO TAK JEST.kORZYSTAM Z CHWILI ZE MALY SPI I ZAGLADAM NA CHWILKE,ALE LECE SPRZATAC BO MAM TEGO MASE,W SRODE BYLAM U NEUROLOGA Z TYM MOIM BOLEM W BIODRZE NIE PODEJRZEWA PRZEPUKLINY KREGOSLUPA UFFF,ALE NIE POWIEDZIAL CO TO MOZE BYC DZIS MAM ISC ZROBIC PRZESWIETLENIE I ZNOW DO NIEGO SIE ZAPISAC,MAM TYLKO NADZIEJE ZE NIE BEDE CZEKAC KOLEJNYCH 2 MIESIECY W KOLEJCE DO NIEGO :/ cHCIALAM ODPOWIEDZIEC NA WASZE PYTANIA ALE WYBACZCIE OD WCZORAJ JUZ ZAPOMNIALAM WSZYSTKO CO CZYTALAM:( mILEGO DNIA WAM ZYCZYMY :*

reklama
afja oo super że z pracą się udało! a ta sama branża co wcześniej czy coś zupełnie innego? uchyl rąbka tajemnicy :tak: a z adasiem co robicie? tzn babcia/żłobek? a co do fotelika to kupiliśmy britax duo plus.. to jest to samo co king plus tylko ma isofix (i tylko tym się różni) ale świetny jest - stabilny, ala fajnie w nim siedzi i wyższy nieco więc w naszym aucie 3-drzwiowym z tyłu będzie coś widziała przez to małe okienko :-D szybka regulacja pasów i funkcja odchylenia siedziska do spania.. dla mnie bomba.. i najważniejsze wypada najlepiej w adac :tak: a wy już wymienialiście fotelik? ooo super że planujecie brzdąca.. my już bardzo intensywnie nad tym myślimy :-D
januarka konieczie daj znać po prześwietleniu co i jak - powinien być jakiś opis chyba więc może coś już będziesz wiedziała ;-) buziaki i zdrowiej nam! oby to tylko była jakaś błachostka i żebyś szybko wróciła do pełni sił :tak:

Do góry