reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

m@linka dużo zdrowia dla twojego chorowitka!
agaagaaga14 ja znowu jestem pierwsza jeśli chodzi o ciucholandy :-) takie ciuszki ładne mozna kupić że szok.. a zabawki też dostała od znajomych/rodzinki.. a teraz zbliżają się mikołaje/święta więc pewnie też coś dostanie bo już się wszyscy wypytują co potrzebuję dla małej..
januarka oby przeszło to złe samopoczucie.. ja też wczoraj miałam @.. i to był fatalny dzień :-(
Gosia herbatka+miód+cytrynka do tego chlebek z czosnkiem i rano wstajesz jak nowo narodzona! a na noc polecam polopirynęS.. wypocisz chorobę szybko ;-) zdrówka dla ciebie i oby mała nic nie podłapała!

a ja ledwo dzisiaj żyję.. pogoda paskudna a my chyba już z tydzień na spacerku nie byłyśmy bo ciągle leje.. a jak przestanie padać to wiatr taki że głowę idzie urwać..

reklama
Caroline a u nas dzis super była pogoda lekko wiosenna wiec spacerek zaliczony mnie meczy straszny katar i tyle ;/ ah a polopiryne mozna brac przyt karmieniu piersia?

malinka zdrowka :)

lanja to duuza twoja coreczka ;) moja wazy zaledwie 8,4 kg i jeszcze miesci sie w 68 ;)

januarka poprawy samopoczucia zycze..

sylvanas to super,ze dostalas prace i powodzenia :)

gosia zdrowka ;)

caroline no niestety teraz juz trzeba do takiej pogody sie przyzwyczaic...oby do wiosny ;)

a u nas w dalszym ciagu problemy ze snem ,Natalka budzi sie co godzinke a czasem czesciej,juz nie wiem co mam na to poradzic,nad ranem jestem juz tak nieprzytomna ze zabieram ja do siebie do lozka.bez cyca nie zasnie wiec jestem skazana na siebie... nie widac zeby to zeby szly.ale cos jej przeszkadza skoro budzi sie z placzem.marzy mi sie zeby przespac ciagiem chociaz te 3-4 godzinki ;)

gosia nie mam pojęcia czy możesz polopirynę :-( zdrowiej jak najszybciej!!!
ala jak mojej ali szły zęby to się budziła właśnie co 1,5 - 2 h.. ale jak szły jej we wczesnej fazie tzn jeszcze ich nie było widać i dopiero po jaaakimś czasie wychodziły.. szły jej w ogóle parami i może dlatego tak ją bolały :-( a dajesz nurofen? a jak w dzień jest? może ma problemy np zapalenie pęcherza? albo zimno jej? mojej lepiej się śpi np w śpiworku i lepiej mi sypia niż wcześniej.. a ma światło zapalone? może boi się ciemności? albo po prostu potrzebuje się do ciebie przytulić :-(

A witam z rana! Juz powoli lepiej zdrowieje nie zapeszajac ja to ogolnie z tych co choruja raz na kilka lat i tak jak teraz tylko katar na mnie nawet apap działa;D A do tego wczoraj @ przyszła po 47 dniach!Wczoraj nic a dzis juz brzuch boli nic mi sie nie chce a tu zaraz trzeba isc po zakupy na szczescie na slasku pogoda dopisuje i niech tak zostanie;) Dzis jedziemy po wodke na wesele trzeba jakos rozkladac wydatki ;D Wczoraj upieklam sernik z brzoskwinia wiec jak chcecie wpadajcie dziewczynki ;D Dzis przyjedzie tesciowa z babcia beda malej pilnowac a my w droge ;)

Alicja Ja stawiam na zabki u nas zazwyczaj taki stan trwa okolo 2 tyg moze ma napuchniete dziasla?Ja juz raz nie wytrzymalam jak mala plakala bez przerwy godz i tylko u mnie chciala byc to czopka paracetamol dalam bo pisze ze przy bolesnym zabkowaniu. Moja tez jak zabkuje to by tylko na cycku siedziala. Oby dzisiejsza noc byla lepsza!

Caroline a Ty juz rozpoczełas staranka czy teraz dopiero?

Pozdrawiamy cieplutko

Gosia super że juz lepiej! my też wcześniej alkohol kupowaliśmy eby nie było tyle wydatków na raz.. pamietam jak w carrefour kupiliśmy cały kosz bo akurat promocja była :-D ludzie się patrzyli jak na AA :-D
my jeszcze nie rozpoczęliśmy staranek.. mam napoczęte butelki malibu i martini :-D a tak poważnie to będziemy myśleć intensywnie już niedługo :-) a u was? :-) może miesiąc miodowy coś przyniesie? :-) ps na sernik wpadam nawet za chwilę bo uwielbiam! masz jakiś fajny sprawdzony przepis?

miłego dnia dziewczynki bo u nas szyby mokre od deszczu - i kolejny dzień bez spacerku :-(

Afja dziwnie pewnie tak bez syncia coo? my jeszcze nie zostawialiśmy małej samej na noc u kogoś ale musi być ten pierwszy raz.. jutro jak mała zaśnie chcemy wyskoczyć na pifffko ale to pewnie tak na dwie godzinki i do domku ;-)

dziewczyny a wy jak myjecie maluchom ząbki? używacie normalnej szczoteczki czy jeszcze takiej z plastikowymi wypustkami? a pasty już któraś używa takiej 0-6? czy samą wodą? ciekawa aż jestem..

O matko ale mnie bola plecy caly dzien od rana zabiegany na nogach najpierw na zakupy pozniej sprzatanie domku pozniej gotowanie( uwielbbiam gotowac <3 a goscie byli zachwyceni daniami!Duma mnie rozpiera) a pozniej goscie przyszli z racji moich wczorajszych urodzin o 22 poszli mili szybka kapiel i spac ja tez mykam bo padam;D A zapomnialam Moj przyszly mąż wczoraj w studio wytatuowal sobie Milenke! Jest PRZEPIEKNY PORTRET JAK ZYWA ! Nie umiem sie napatrzec!Ja nie jestem jakas zwolenniczka tatuazy ale Facet ktory to robil ma tak wielki talent no coz studio niezle na nim zarabia;D

Caroline no my pojechalismy do Selgrosa bo promocja była na Żubrówke biała ;D do tego troche wina i szampanow ;D Wiec moge otwierac sklep nocny z alko ;D No masz racje wyszalej sie bo pozniej to znowu taka abstynencja ;D Ja to z tych co nigdy nie palily i bardzo rzadko piły ale teraz jak kp to mam takiego smaczka na mojego ulubionego Reedsa cytrusowego ;D Az mi slina cieknie jak to pisze ;D A malibu coz uwielbiam kokos ;D A serniczek robilam z tej strony Sernik z brzoskwiniami - ten znakomity! wyszedl przepyszny aczkolwiek troche roboty przy nim jest ;D Oczywiscie nie bylabym soba gdybym czegos zapomniala kupic wiec nie dodalam kakao do tego przepisu myslalam by puchatka slodkiego dodac ale na szczescie oprzytomnialam ;D Goscie zachwycali sie sernikiem i taka cala wielka blacha prawie znikla ;0 A ja myje Milci szczoteczka mam z aquafresh od 0-2 lat jest mieciutka ale Milciunia uwielbia myc zabki cieszy sie ;D Mam tez paste tej samej firmy ale narazie sie wstrzymam do roku bo troche sie boje aczkolwiek pasta od 0-6 lat.

Ostatnia edycja:
reklama
-caroline- to nie pierwszy raz jak Adaś na dzień czy dwa z moimi rodzicami zostaje, bo czy wesela, czy impreza u znajomych.... także już się oswoiłam, choć za pierwszym razem faktycznie co chwila dzwoniłam i pytałam czy wszystko ok! ;)

My myjemy taką szczoteczką małą, do tej pory samą wodą, choć kupiłam pastę od roczku, i ze trzy razy na noc tak odrobinkę do mycia brałam. Adaś ogólnie ładnie otwiera buźkę do mycia ząbków także jak nie zapomnę to myję:) standard to rano i wieczorem, choć po obiadku się też staram...

gosia081145 widziałam! imponujący tatuaż nie da się ukryć!!! A to pierwszy tatuaż tatusia ogólnie czy już jakieś ma w swej kolekcji?? I w ogóle bolałooo????????????? ;) Wygląda tak delikatnie !
Zazdroszczę umiejętności gotowania:p

U Nas ząbkowanie pełną parą.... mamy 9 zębów... za chwilę będzie 10.... choć pchają się i trójki.... także meksykkk ;/
Pozdrawiam

Do góry