Witajcie dziewczynki
Jak tam Wam idą przygotowania do Świąt? U mnie póki co jeszcze listy zakupów i planowanie, ale już lada moment mama zacznie pichcenie. Wiadomo, nie za dużo wszystkiego, no ale jednak to Święta. Poza tym, dziewczynki tak długo na nie czekały, że chcemy, aby te dni na prawdę różniły się od wszystkich innych w roku. U nas w centrum jest teraz Winterland. Coś takiego, jak ogromne wesołe miasteczko z wieloma atrakcjami świątecznymi, i tak sobie myślimy z mężem, że może w pierwszy dzień świąt, jak dam radę to podjedziemy tam chociaż na chwilkę. To już będzie mój 37tc, więc chyba nic się nie stanie, a bardzo bym chciała ten dzień spędzić z nimi jakoś inaczej, niż wszystkie ostatnio
Ada ja Ciebie rozumiem, bo sama bardzo bym chciała Nelcie z ukrycia podglądać w szkole. U nas jest taka możliwość, tzn. chodzi mi technicznie, bo każda grupa ma swoją salę, a wchodzi się wejściem głównym, ale nauczyciele nie praktykują czegoś takiego. Raz byłam w szkole, jak mnie zaprosili na jakąś tam rozmowę. To było ze 2 miesiące od kiedy zaczęła tam chodzić i cieszyło mnie nawet to, że na początku zajęć usiadła z dziećmi w kółku, bo podobno na początku nawet tego robić nie chciała. Mimo to, bardzo jestem ciekawa, jak radzi sobie teraz? I wiesz, ja się jeszcze nie dawno martwiłam o tę nieśmiałość jej, to że zawsze wychodziła stamtąd ze spuszczoną głową i nie chciała nawet pani byebye powiedzieć, ale później doszedł kolejny polski chłopczyk i dalej następny i ona wtedy jakoś się zmieniła. Poza tym jeden z chłopców ma właśnie takie problemy o których piszesz i mama jego wciąż jest wzywana do szkoły, bo chcą jakoś mu pomóc i wiem, że to brzmi dziwnie, ale mnie to właśnie pocieszyło bardzo. Bo dzięki temu człowiek wie, że jest to problem powszechny i wcale nie musi zależeć od wieku dziecka, a bardziej od charakteru.
Tę piosenkę Neli znalazłam oczywiście na you tube, ale uwierz, jestem antytalent do śpiewania, więc wolę dziecku nie mieszać w głowie:-)
Januarko zgodzę się z Tobą, że takie drobne gesty mogły by i w Pl być na porządku dziennym w takich wyjątkowych okresach. Bo o ile wręczenie czegoś komuś znajomemu jest ok, to już np. w przychodniach, szkole, czy innych instytucjach...nie bardzo.Bo że łapówki, lizustwo itd. A szkoda, bo moja Nela idąc dziś do szkoły z plikiem kartek dla wszystkich, była bardzo szczęśliwa i ciągle mówiła, że uwielbia Święta, bo można robić takie fajne rzeczy. I dobrze, że tak myśli, bo chcę, by w jej pamięci na zawsze tkwiło, że święta to nie tylko cała ta bieganina, wydatki i porządki, ale też właśnie te drobne gesty, dzięki którym ten czas jest tak wyjątkowy
Maonka tutaj w Uk dzieci niby mają sporo wolnego, bo co rusz to tydzień, dwa przerwy, ale jak tak się zsumuje wszystko,to wychodzi podobnie jak w Pl. Dzieci w Polsce mają wakacje już w czerwcu, a nasze pod koniec lipca i też tylko do września, więc w sumie wychodzi na to samo. Poza tym, w Pl jest sporo dni takich jak majówki, święta listopadowe itp, a tutajmoże ze dwa, trzy Bank Holiday, kiedy nie idą.
I uwierz, że mi też będzie brakowało tego brzuszka, tym bardziej, że jednak więcej dzieci nie planuję. I weź tu zrozum kobietę. Najpierw narzekam ciągle, a tak to mówię, że mi będzie brakowało
Marta nic mi nie mów o bólu bioder. Ja to ostatnio wstaję już z płaczem, ale chyba i tak najgorzej jest mi się obracać
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Jak dobrze śpię, to ok, bo wtedy jakoś tego tak nie czuję, ale jak się wybudzam, albo muszę wstawać do dziewczynek, to masakra, bo ledwo się ułożę po wstaniu, a już muszę znowu....Ale wiesz co? Im bliżej terminu, tym bardziej bym chciała urodzić jak najpóźniej. Zaczynają mnie chyba dopadać te słynne lęki tuż przed godziną 0
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
:-)
Gosiu mój mąż jak przecinał pępowinę u Nikusi, to był w szoku, że jest taka twarda
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Po wszystkim stwierdził, że cieszy się iż mógł tego doświadczyć, bo zawsze sobie to wyobrażał zupełnie inaczej. My, kobiety, pewnie byśmy to rozpatrywała jakoś bardziej emocjonalnie, wiesz, że to taki cudowny moment itd, a on...czysto technicznie
Magdus30 sto latek dla Twojej mamy!!! Bawcie się dobrze na urodzinach
Januarka, Alicja powodzenia na wizytach!
Caroline szczerze przyznam, że ja też bym się dziwnie spojrzała, jakby mi ktoś powiedział, że jakiś antyperspirant nie nadaje się dla kobiet w ciąży
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Nigdy na to nie zwracałam uwagi
Mum widzę, że masz dziś gorszy dzień. Nie smutaj się się. Jeszcze tylko 3 tygodnie. Uwierz, że zaraz po narodzinach maleństwa zapomnisz o wszystkim, co teraz Cię boli. Nie rób dziś najlepiej nic, albo tylko to, na co masz ochotę. Wszystko inne może poczekać. Zrób sobie jakąś przyjemność i nie zmuszaj do niczego na siłę. Ja też mam takie dni i najtrudniej mi wtedy zajmować się dziećmi, które wciąż coś chcą ode mnie
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Ty delektuj się ciszą i spokojem i uwierz, że to minie;-)
Masz może nospę? Ona jest niezastąpiona przy takich bólach. W ostateczności coś przeciwbólowego. Ja biorę codeine czasami, bo paracetamol na mnie nie działa.
Czarni pytasz o prezent dla męża. Cóż, to mój odwieczny problem, ale w tym roku mam zadanie ułatwione. Dostanie zasilacz do tuby w aucie. Droga rzecz, więc sam nie chciał sobie kupić, odkąd mu się stary spalił, ale podpatrzyłam co ogląda na necie i mu kupiłam. Do tego srebrny proporczyk do kluczyków w aucie, bo odkąd zmieniliśmy samochód, to ma taki badziewny. Gdybym kasy nie miała, dostałby film, który ostatnio wyczaił w nowościach i nową płytę Tiesto do kolekcji, której jeszcze nie ma.
Biłka udanego dnia Ci dziś życzę! Niech będzie na prawdę wyjątkowy:-)
Pozdrawiam wszystkie stycznióweczki i życzę miłego dnia!!!