reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej dziewczyny!!!
milusia- chyba tak !! Wczoraj mój mi powiedział ze znalazł mieszkanie to w tym okien już myć nie musimy to sie na niego wydatkami ze okna i tak muszą być umyte i firanki świeże :) więc coś sie szykuje :) 5 tygodni jeszcze

Co do mojej nocy dziś to nie była przyjemna często siku chodziłam bo na noc 1,5 l wody wypilam przy tym twardnial mi brzuch i od dołu bóle lapaly to chyba były skurcze :/ a wczoraj i tak nic nie robiłam tylko sie przeszłam trochę . No nic narazie jest lepiej ,
przyszedl czas na pranie ubranek oj tak !! :)

reklama
Witam
Kawusię piję, Alicja w przedszkolu, szykujemy się do teściowej na obiad i do dzidziusia w odwiedziny.

Magda strasznie szybko zleciała mi ta ciąża, nawet nie wiem kiedy, i jak bardzo będzie mi brakować ruchów dziecka w brzuszku. Jeszcze do tego Leonek wiercipięta i cały czas się rozpycha, uwielbiam to. Super, że dziewczynki mają tyle atrakcji zapewnione.
I dużo wolnego mają Wasze pociechy, bo aż do 7-8.01. :szok: U nas muszę zapytać, ale chyba wracają do przedszkola 2.01.
Biłka najlepszego z okazji urodzin, tego najpiękniejszego, wymarzonego prezentu życzę

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 23
biłka wszystkiego najlepszego !!!:-):-):-)
alicja32 udanej wizyty :-)
januarka oj dużo zdrówka ci życzymy.. oby dolegliwości szybko minęły..

oj dziewczyny produkujecie tego duużo w nocy :-D ja w miarę dzisiaj się wyspałam.. a co o apteki to ja ostatnio poszłam po jakiś apteczny antyperspirant i poprosiłam żeby był dla kobiet w ciąży bo większość się nie nadaje.. to pan farmaceuta zrobił na mnie takie oczy jakbym co najmniej w kaftanie bezpieczeństwa przyszła.. i w końcu po wielu mordęgach stwierdził że dla kobiet w ciąży to nie ma nic takiego.. :-) a ja dzisiaj mam montaż szafy w alusi pokoiku i zamierzam go nadzorować z kanapy :-D miłego dnia

Witam po sniadanku, zasnelam o5 az do 8 eh spalabym dalej ale trzeba bylo isc na badanie, tak wiec obskoczylam bo to chyba juz ostatnie w tym roku ;p Jutro beda wyniki,akurat przed wizyta u gina,nad ranem ogladalam fajny program o gotowaniu szukam teraz przepisu i zamierzam robic cos ala devolaye ale z porem i marchewka, chyba z ryzem zrobie jakos mi ostatnio ziemniaki niebardzo podchodza,ale miesa za cale zycie tyle nie zjadlam co w ciazy :) A narazie zjadlam twarozek z zabkiem czosnku i popijam woda z sokiem malinowym, mamusi :) pychotka, potem zjem te pyszne malinki, mam nadzieje,ze pomoze mi to na grdlo bo jest coraz gorzej i az sie boje jesli nie przejdzie do jutra jako tako to gin zapewne kaze mi isc do internisty, a nie widzi mi sie wsrod tego tlumu chorych siedziec i zlapac cos gorszego :/
Zmykam troche jeszcze polezec, po poludniu mamy ktg tym razem maz jedzie ze mna bo zdazy po pracy :)
Milego dnia mamusie :)

Witajcie.
Spróbuję po kolei :)
Biłka i madziamadzia dzięki za odpowiedź z tymi odgłosami z brzucha. Bo bałam się, że zemną coś nie tak :)
rmarzenix i alicegratuluję spakowanej torby i nowego mieszkanka z pokoikiem dl a synków. Ja będę miała mały problem. Na razie Hania ma swój pokój, my małego wprowadzamy do naszej sypialni, a problem polega na tym, że onieważ " nic się nie szykowało" Hania ma meble w kwiatki. Ale do tego czasu aż zacznie mu to przeszkadzać to mamy trochę czasu. A zresztą nie ma się co martwić na zapas. Coś się wymyśli. My się przeprowadzimy do salonu? Hania pójdzie na studia hehe...

Magda z uk ja uwielbiam przedstawienia Hani. Zawsze rozpiera mnie taaaka duma, że aż nie wiem jak to opisać. Wogóle Hania wydaje mi się taka cudowna ( czasami nie). Na pierwszym przedstawieniu też ryczałam teraz już jestem twarda ale łezka w oku kręci się :biggrin2:
mumm powiem Ci, że ja mam tak, że ostatnio sprzątałam biegałam i super się czułam. Ale wczoraj takie boleści mnie dopadły całego ciała, ze tylko snulam się po domu, bo najgorsze jest to, że leżeć też nie mogę, bo wszystko mnie boli. I skurcze miałam też. Aż się przestraszyłam i dziś tak na wszelki pakuję torbę. Na koniec rozbolała mnie głowa. Ale z tego wszystkiego przespałam całą noc, nie miałam problemu z zaśnięciem, ani w nocy nie wstawałam... dziś na razie jest lepiej.
Gosia, Kaja mnie też dopada takie dziwne uczucie trochę strach, trochę radość, takie to dziwne wszystko...
Indziorka, Aninek ja wiedziałam, że raczej mogę mieć dzieci, bo z Hanią to była szybka akcja, ale po Hani miałam ciążowstręt i przez dwa lata dość mocno się zabezpieczaliśmy, a potem to już wogóle. Ja kolejną ciążę tak chciałam, nie chciałam. A teraz to już mi było tak dobrze, Hania odchowana.. można z nią tak dużo rzeczy robić ( rolki mamy rowery i takie tam) a tu ryp szok totalny. Wstyd się przyznać, ale do tego, że jestem w ciąży musiałam się przyzwyczaić, niby się cieszyłam ale miałam wiele wątpliwości teraz strasznie się cieszę i kocham mojego synka i nie wyobrażam sobie jakby mogło być inaczej.
Czarni gratuluję zakupu wózka i namówienia męża na grochy.. wiedziałam, że to kwestia czasu:biggrin2:

A ja spadam idę tzn jadę jakieś zakupy obiadowe zrobić, do spowiedzi, i po Hannę do szkoły potem robię niby tort dla mamy kończy dziś 50 lat. I potem idę na urodziny :):-)

Biłka 100 lat!!!
Cluee ogromne gratulacje!

Witam kobietki ;-) po wczorajszym poscie zasnelam jak aniołek cała noc miałam pięknie przespana ani razu sie nie obudziłam. Organizm już jest z lepszym stanie gardło nie boli głos normalny trochę kaszelek i katar nie uciążliwy mam nadzieję że do porodu wyzdrowieje ;-)

Co do wózka to mojemu też sie podobały grochy ale mówił że za ciemny trochę jest no to przez zamówieniem to co grochy nie misiek grochy są lepsze i tak wyszły grochy ;-)

A żeby ta apteka była blisko to bym wróciła. Ja też mam tak że czytam ulotki dla mnie to jak dodatkowa lektura kij jej w oko meda jedna.

Biłka wszystkiego najlepszego wznosze toast kawka i ciachem ;-) za twoje zdrowie

Marzena co do szpitala to zostaje spontan ale i tak już nastawilam sie że to będzie koszalin a jak baby będą wredne to mojego po prostu nie puszczę chyba że zobaczę że nie daje rady to sama będę walczyć z nimi.

Kolejny tydzień poszedł a suwaczki lecą ku końcowi...

No to chyba wszystko idę na śniadanie z komputera potem zajrze bo z telefonu to kijowo.

biłka - STO LAT! DUŻO MIŁOŚCI I SPEŁNIENIA MARZEŃ! OCZYWIŚCIE LEKKIEGO PORODU;)

u mnie nocka okropna...ranek jeszcze gorszy - wc co 1,5 godziny,ale to już standard,ale do tego okropny ból bioder i spojenia...i chyba Mała się mocno obniżyła bo do tej pory czułam jej pupę/plecki ponad pępkiem,a dzisiaj rano czułam jak się porusza na jego wysokości...ciągle jej mówię,że ma siedzieć w brzuchu min. do 2.01 :) mam nadzieję,że posłucha;)

idę zrobić sobie kawkę! nie mam nic słodkiego w domu ;( chyba się zapłaczę...a mąż dopiero wraca ok 17...a sama nie wyjdę z domu bo nie dam rady...:(

Witam sie porannie ja wlasnie skonczylam jesc sniadanko w szalenczym tempie niunka ze mna piekna spala ale co sie dzwic jak caly dzien szalala ;p Wrocilam z pobierania krwi tak was podczytuje ;D

caroline moj tez bedzie przecinal pepowine tylko sie stresuje ze nie bedzie wiedzial jak i gdzie ja mu mowie ze mu pokaza ;)Daj znac jak wyniki ja jestem dobrej mysli ze to tylko ze zmeczenia wiec odpoczywaj;)

czarni co za baba z tej apteki ona powinna sie na tym znac a jak nie jest pewna to przeczytac ulotke

milusia ja tez sie ciesze mam nadzieje ze bedzie to niezwykle przezycie ktore bedziemy pamietac do konca zycia;) Dobrze ze choc troche skurcze odpuscily ;)

bilka wszystkiego najlepszego zdrowia szczescia jeszcze wiecej milosci no i szybkiego bezbolesnego porodu ;-)

Milego dnia ;))***

reklama
Cluee- gratulacje dla Ciebie i Mikolajka- 3majcie sie cieplutko!!!!
baby.png

Magda z Uk- bole nadal trzymaja, ciepla kapiel niestety tutaj nie zadziala:-(

Milusia- narobilas mi ochoty na racuchy- chyba sie skusze:-D

Ada- to szkoda, bo naprawde nie zle te stroje byly- chcialam zakupic dla mojego chesniaka, ale stroj na prezent pod choinke troche nie bardzo :sorry: A wlasnie jak sie idzie na zakupki z jakas dobra kumpela co poplotkowac mozna to i zmeczenia nie czuc, calkiem inaczej:happy:

Do góry