reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam Was wekendowo:)

Nie sposób nie zgodzić się z Indziorek- nocna produkcja masowa nigdy nie zawodzi:) Kolejna noc przespana - jaka ulga:) Miałam małą pobudkę ok 3.30, ale szybko zapadłam w dalszy sen:) I tak do 7:) Zjadłam sobie śniadanko, wstawiłam pranko, ogarnę kuchnię i czekam na mężulka. i potem będziemy kombinować co dalej:)

Narazie zmykam, życzę miłj soboty wszystkim, a potzrebującym dużo zdrówka:)

reklama
Ja mogę co najwyżej przy herbatce potowarzyszyć :p Z kawą wolę nie szaleć, bo mnie ze szpitala nie wypuszczą :D Myślę, że jak na razie amol najlepszym rozwiązaniem będzie:) Ale wiesz jak będzie Cię dalej męczyło to do lekarza po lek czy coś, bo nie ma sensu się męczyć :/

Może być i herbatka :D mam nadzieje że amol mi pomoże bo nie mam czasu jechać do lekarza a jeszcze mam go tak daleko....
Ja noc też w miarę miałam przespaną oczywiście śniły mi się wózki :-D oszaleje przez nie...

To i ja się witam herbata :) na szczęście udało mi się przetrwać noc z pomocą nospy. Obiecalam sobie ze dziś spakuje torbę:) Smugam jeszcze poszukać prezentów świątecznych bo pewnie za chwile nie będę miała siły. Miłego dnia Kobitki :)
Ps sorry za literowki ale pisze z tel i zmienia mi słowa grr

Ostatnia edycja:
Akurat za szaromą to tak średnio przepadam ale z sosem czosnkowym to poszła na łatwiznę bo ja lubię świerzy czosnek znieść nożem z solą na desce jest o wiele lepsze ;-)
ALe co do obiadu to mam prawie coś podobnego mięsko z kurczaka i skrzydełka w przyprawach pieczone w pikarniku i albo frytki ale ziemniaczki gniecione z masełkiem i mlekiem
Zobaczymy na co mi czasu starczy :-D
muszę siebie jeszcze ogarnąć na te zakupy a chciałąm sypialnie jeszcze posprzątać i przemeblować ...

witam się i ja ;)

niestety moje spojenie ze mną wygrało...ból wrócił chyba na dobre - noce najgorsze więc ciężko mówić o wyspaniu:)

piszecie o amolu i ja też się zawsze nim ratuję,ale ostatnio przeczytałam ulotkę i tam jest napisane,że nie jest zalecany dla kobiet w ciąży ponieważ nie robili żadnych badań i nie wiadomo jak wpływa na kobietę ciężarną i dziecko więc postanowiłam jednak się wstrzymać...decyzja należy do Was oczywiście:)

Witam

Ja z kawka tradycyjnie. Moje chlopaki jeszcze spia :szok: Ja zdarzylam wstawic pranko, posrzatac kuchnie i teraz do was zajrzec.

Czarni zdrowka. No i powodzenia, mam nadzieje ze szybko ci sie uda znalezc jakis fajny. Ja mam po Andersie, nie lubie go ale kasy brak zeby kupic nowy, wiec narazie nawet nie patrze na wozki bo oczoplasow mozna dostac. Zobacze czy przy malej mi sie bedzie wozek sprawdzal i wtedy zdecyduje czy go wymienie czy nie.

DOmiska ja tez jesczze torby nie spakowalam, narazie wszystko co mi potrzebne do torby ukladam w jednym miejscu. Obiecalam sobie ze juz pod koniec przyszlego tyg bede spakowana.

Magda no dokladnie, ja nie pojde spac dopoki Anders nie jest w lozku, jakos nie umie tak. U nas ogrzewanie tez jest do d**y, nie jest az tak zimno jak u was ale jak mam np nastawione na 20st to na dole sie nie da oddychac a na gorze zimno, a to przez nieszczelne okna. O rachunkach nie wspomne, my mamy ustawiona stala kwote ktora co miesiac nam direct debet pobieraja i w tym momencie jest 60 funtow, w miesiacach letnich sie kredytu nazbiera ze w czasie zimy jest uzycie pokryte ale wydaje mi sie ze po nowym roku nam ta stawke podniosa.

Dzisiaj w planie ubieranie choinki, obiecalismy ANderowi ze dzisiaj to zrobimy, takze bedzie ubaw :-)

reklama
Marta87 Ja stosuję go bardzo dużo, lekarzy też się pytałam i nie mają zastrzeżeń- oczywiście go nie piję tylko wcieram :) Co do każdego leku tak na prawdę jest nasz wybór, ale amol na pewno jest bezpieczniejszy niż choćby apap ;)

Czarni Nie wiem co mi się powaliło z tymi wróżkami :D Może przez to, że jednym okiem jeszcze śpię :p Mi się zestaw przypraw podoba.... Jedyne co muszę wyrzucić z przepisu to cebula- w ciąży po niej wymiotuję :/ A sosik czosnkowy i tak swojego przepisu mam ;) i oczywiście się zgadzam, że świeżego czosnku nic nie zastąpi :) dobrze, że znowu młoda zaczęła go trawić, bo przez pewien czas jak tylko poczułam czosnek to było to samo co z cebulą :/ Ja nie robię porządków na święta- swojego zagonie :D Niestety mi nie wolno, a poród w grudniu mi się nie uśmiecha O! :p Wiesz ja się cieszę, że wózek ogarnęliśmy w miarę szybko ;) ale Siostra moja na przykład to dostała w dniu wyjścia ze szpitala ;) zamawiali dwa tyg wcześniej :p Także nie jest jeszcze tak źle ;)

Do góry