reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dziewczynki mam pytanko ile macie staników specjalnych do karmienia Ja zakupiłam dwa i się zastanawiam czy nie za mało No bo w zwykłych stanikach to nie wygodnie się karmi Jak myślicie

Marzenixx ty troszkę wyluzuj z tą robotą Mam nadzieję że się troszkę chociaż oszczędzasz

aninek mnie też oliwka J&J uczuliła I z tego względu dla małej też nic nie kupiłam z tej firmy He he fajnie że twój już myśli o drugim bobasku Ciekawa jestem jak się urodzi to czy szybko nie zmieni zdania No chyba że wasza laleczka będzie grzeczna jak aniołek:-):-)

gosia081145 ja mam 2 koszule Mam nadzieję że wystarczą Fajnie że wyprawka już skończona Teraz wystarczy się ino spakować i czekać w spokoju na bobaska

elisse 1,5mc zleci nawet nie wiesz kiedy Powodzonka

ala1911 widocznie twój M ma dobre podejście do kursantów i potrafi im dobrze wytłumaczyć co i jak Dlatego pózniej dzięki niemu u niego jest dobra zdawalność Gratki dla niego

natal84 no ja też całymi dniami siedzę sama w domu Już mam nieraz tego dość Dobrze że już niedługo będę miała zajęcie jak się Julcia urodzi

madziamadzia ja też zawsze przed wizytą mam dużego stresa

ada1989 no ja ostatnio chciałam wcisnąć rajstopy ale mnie za bardzo opinały na brzuchu a pod brzuchem było mi nie wygodnie

januarka mój szlafrok też jest bardzo gruby I muszę taki wziąść bo innego nie posiadam bo ogólnie nie lubię w szlafroku chodzić

reklama
Ada, Magda A weźcie z tymi koszulami :D Ja też na pewno będę się tym tak przejmowała, że brak słów :p ale jak ma ją to uszczęśliwić to dam radę :D

Januarka Ja też mam jasny szlafrok ;) i będzie używany tylko do zakrywania ewentualnych plam na koszulach ;) Bo zimno z całą pewnością Ci nie będzie :D

Gosia Ja mam trzy koszule, jedna typowo do porodu- siostra miała też trzy, i jej dowoziła mama, bo wyplamiła niestety :/

Kaja Trzymaj się też z tymi skurczami ;) Jakie te nasze dzieci niezadowolone są z siedzenia w brzuszkach :p Powiem Ci, że gardło mam podrażnione, bo nos mi zatkało ale nie katarem tylko krwią mi podchodzi :/ Ech.. Już niedługo damy radę ;)

Elisse No tak jakoś ta końcówka mi nie służy za dobrze :p Damy radę ;) A humor dobry wrócił, jak mój się z pracy pojawił ;) Niby mam go dosyć chwilami, ale lepiej z nim niż bez niego :p

Dorotqa Ja prałam w 90 później będę prała w 60 :)

Czarni Barszczyk z uszkami... MMMMMmmmmmm.... ;)

Aninek Widać aktywnie spędzasz czas :p

agaagaaga Ja nie mam żadnych do karmienia i chyba mieć nie będę... Mi ciężko znaleźć zwykły stanik, a co dopiero stanik do karmienia....

Pisałam wcześniej posta ale mi zjadło i teraz chyba nie napisałam połowy tego co chciałam :/

Jestem wkurzona bo łozeczka nadal nie ma;/ mialo byc dzis ;/

agaagaaga ja mam jeden specjalny do karmienia i jeden sportowy ktory mysle ze tez bedzie sie nadawal do karmienia bo jest bardzo rozciągliwy ;)

aninek ale Ty ostatnio same przysmaki robisz az slinka cieknie ;D No to dni pewnie leca Ci bardzo szybko w mgnieniu oka;)

Indziorka wlasnie nie mam koszuli do porodu bo te dwie to typowe po porodzie ale zastanawiam sie czy nie wziasc starej sukienki jako koszuli do porodu hehe;D

Agaagaaga ja miałam dwa staniki do karmienia, ale kupowałam dopiero po porodzie, bo wszyscy mi mówili, że piersi jeszcze po porodzie urosną. Mieli rację. Mimo to, uwierz, że miałam zwykłe staniki, które sprawdzały się lepiej, niż te do karmienia. Gdybym teraz miała karmić, to bym już nie kupowała tych specjalnych.

Gosiu nic się nie martw. Przesyłka dojdzie na pewno lada moment;-) Ja do szpitala biorę dwie koszule, ale ta druga to już na prawdę zapas. U nas się chodzi w dzień w ubraniach, więc tylko na noc, a że po ostatnim cc byłam tam tylko 1 noc, to więcej mi na pewno nie potrzeba.

Natal
ja wiem po sobie, że im mniej chemii kosmetycznej na okolice intymne, tym lepiej. Chemia i zbyt częste podmywanie wypłukuje bakterie, ale te dobre też, więc skutek jest wówczas odwrotny. Także wszystko z umiarem;-)

Elisse nie spostrzegaj tej końcówki ciąży jak męczarni. Uwierz, że będziesz tęsknic za tym stanem:tak: Jedyny moment, kiedy możesz bezkarnie nic nie robić:-p

Marzenix
jak potrzebujesz, to Ci wszystko streścimy:-) Nie przejmuj się, że nie nadrobisz, ale pisz chociaż co u Ciebie. Ja tam rozumiem, że nie masz czasu i miło Cię czasem poczytać;-):happy:

Aninek tak, jak piszesz, warto poprosić lekarza o coś, jak mamy problemy z doborem kosmetyków. Mój mąż tak dostał balsam do ciała i krem do rąk. One są tez w sklepie dostępne, ale dość drogie, także spora oszczędność dla nas. Co do serii Aveeno to nie wiem, czym się tak wszyscy zachwycają. Niby taka super, ale jakoś nic mi z tej serii nie podeszło, a sporo już próbowałam. Weleda ma niezły wybór kosmetyków. Seria dla dzieci dla nas odpadła (przez rumianek), ale dla dorosłych jest masa wszystkiego. Ciekawe, czy GP przepisują na receptę?
Dla małych dzieci z normalnych kosmetyków, to ja mam problem, bo nawet serie ekologiczne są głównie na bazie rumianku. Np. Friendly Earth. Wkurza mnie to, bo nic nie mogę Nikusi dobrać i ciągle zamawiam tego Hippa albo Bubchena. Taki kraj niby, taki rynek, a tak ubogi asortyment:huh:
Ja mam za to wieczny problem z szamponem. Wszystkie są za ciężkie i mi się zaraz włosy przetłuszczają. Brakuje mi tu kilku marek, które są na polskim rynku. Np. Fructis. Owszem, jest w tych tanich sklepach, ale akurat ostatnio do moich włosów nie ma:blink:

Asioreeek- mi nawet jak by moja wlasna mama (niestety tesciowej nie zdazylam poznac) zaczela przekladac graty i sie tak pytac to chyba nerwicy bym dostala! Ale wiadomo lepsza taka pomoc niz zadna i czasami trzeba zeby zacisnac ;)

Magda z UK- ja mam nadzieje obskoczyc centrum w ta niedziele i zakupic wszystkie prezenty- jak o tym mysle to tez malo bolu glowy nie dostaje ;) A z macierzynskim tutaj to widzisz jak ja mam i sama sie w tym nie lapie, wiec niestety nie pomoge ;( Co do mojej siostruni, to jak jak mowisz, ktos jej musi oczy otworzyc, bo ja mam tego dosc i sil mi juz brak. Dzis nawet z nia nie gadalam jak sie widzialysmy na Jaselkach. Zapraszala na kawe, ale odmowilam, bo balam sie ze jak pojde to znow wybuchne placzem albo cos w tym stylu.

Indziorka- wlasnie wlasnie- czasem nawet ucieczka i km nic nie daja ;/

Ada1989- wiesz maly ma nie cale 3tyg wiec ja tez bym sie obawiala sama jechac az tyle autem, ale prawda jest taka ze ona nie jest sama bo moja mama jej pomaga i przyjechala by z nia, wiec zadnego problemu nie ma. Ale oczywiscie to ja powinnam przyjezdzac bo ja mam "latwiej"...;/ szkoda gadac...

Januarka
- dziekuje Ci.. niestety nie raz tak bywa z tym rodzenstwem....;/

Agagaga- Ale wiesz czasem by bylo super pojsc do siostry i bez problemu sie wyzalic, a nie ciagle truc glowe swojemu m :p

Kaja28- tak jak mowisz, tylko wiesz czasem to dochodzi do czlowieka pozno, a ja teraz jestem dosc nerwowa wiec takie teksty poprostu powalaja mnie na ziemie... a Ty tez sie 3maj tam !!! ;)

Aninek- gralas w bilarda w tym stanie?! jak ty to zrobilas?:p ja bym nie dala rady podejsc blizej do stolu, bo bym swoja bile zgniotla :D

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie- jestescie nie zastapione ;)

A ja zmykam zjesc obiadek- dzis gulasz z makaronem- mniam ;) A zobaczenie mojego Chrzesniaka na Jaselkach, jak gra pasterza, spiewa pieknie i tanczy bezcenne- malo sie tam nie poplakalam ze wzruszenia- oczy mialam juz mialam pelne! I to polepszylo mi humor o wiele wiele!!!!

Do potem!!!

Padam na twarz...zmykam pod prysznic i się kładę lulku, bo nic się nie wyspałam dzisiejszej nocy.
Mam nadzieję, że wy macie dzisiaj więcej sił I NIE JESTEŚCIE AŻ TAK ZMĘCZONE !
Ale truje wam jak stara babka :-D spadam. paaaa.

Mum to be No i dobrze, że wrócił dobry humor;) powiem Ci, że u mnie oczy im otworzyło to, że w szpitalu wylądowałam :/ Aż takiej drastycznej kuracji nie polecam :p ale już nie ma tragedii jak wspominam, że nie wiem czy dam radę na święta przyjechać, bo nie daję rady ;) A to właśnie tak jest, że szybko się zapomina jak się człowiek czuł w podobnej sytuacji, więc głowa do góry ;) Może przez milczenie też coś dojdzie?

Gosia Jakiś dłuższy t-shirt czy coś takiego? bo wiesz przy naturalnym to i tak pewnie się wybrudzi wszystkim co możliwe ;)

reklama
Mum to be u moich dziewczynek w szkole w poniedziałek jest koncert Świąteczny i mają śpiewać piosenkę. Miałam nie iść, ale doszłam do wniosku, że byłoby im smutno, jeśli inne mamy będą i stwierdziłam, że pójdę. Tzn. mąż mnie zawiezie. Jak znam siebie, to będę ryczeć, bo mnie rozczulają strasznie takie imprezy. Na ogół twarda babka jestem, ale co do tego, to miękka klucha:sorry:

Biłka udanego odpoczynku życzę;-)

Do góry