reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Ale na strugałyście przez te 4h jak mnie nie było na bb.
Dziękuję za dobre słowa, będę pić dużo żeby się nie odwodnić po nocce wyciętej z życiorysu.
Miałam odpoczywać, a byłam po zakupki, potem zapłacić kablówkę i internet i teraz zjem sobie petit beurre, bo mam ochotę.
Co dzisiaj macie na obiadek? Ja zrobię jakąś lekko strawną sałatkę chyba z kurczaczkiem grillowanym.

reklama
Hej :-D
My dzisiaj mamy wizytkę i już dostaję stresa. Chyba poszukam sobie jakiegoś zajęcia, żeby nie myśleć o wizycie, bo Hanuśka właśnie zasypia.

maonka zdrówka dla córci ;-)

Ada zdrówka dla synka ;-)

caroline szczęśliwej podróży :-D

biłkabdg zdrówka dla Ciebie. Też ostatnio przechodziłam przez jelitówkę - na szczęście jednodniową - ale stracha miałam czy nie dostanę skurczy. Na rozwolnienie pomaga węgiel leczniczy (weź 1 - na pewno nie zaszkodzi), dobra jest też mąka ziemniaczana.

Magda Też mnie się wydaje, że moja wyprasowana bądź nie koszula będzie tematem numer jeden w szpitalu :D Ale mamie nie przegadasz i dla świętego spokoju to zrobię ;) te parę rzeczy więcej doprasować to bajka jest przecież ;) Już po kąpieli... Stwierdzam, że mogłabym całymi dniami siedzieć w tej wannie :p ale mi się te Twoje kotki na suwaczkach podobają ;)

Bilka odpoczywaj i kuruj sie!
Magda no jeżeli w statusie jest coś o tym zapisane to rozumiem, ale tobie wcześniej mówili że będziesz miała wypłacane MA? bo jeżeli tak no to dziwne, co oni nie wiedzieli o tym wcześniej że mają ci płacić.... a i mam takie pytanko do ciebie, lekarz nam wczoraj mówił żeby Konrad nie używał mydełek dla dorosłych a np przy myciu rączek czy buzi moge go użyć, czy lepiej tego dla dzieci? a może polecasz jakieś inne?

chwilka relaksu, jak młodego w domu nie ma... na dworze zimno, chyba zaczne nosic rajstopy pod spodniami:baffled:

Ada moja Nika nie używa żadnych mydeł normalnych do rączek. Do buźki tylko woda, a do rąk kupuje jej lawendowe mydełko z Earth Friendly http://www.earthfriendlybaby.com/ . Jest jeszcze fajne rumiankowe z Weledy, ale ona ma uczulenie na rumianek, więc nie da rady. To lawendowe wysusza rączki i tak, ale nie ma po nim wysypek. Te wszystkie inne mydełka, nawet dla dzieci mają dużo chemii i ona ich nie może używać.

Indziorka ale agentka z Twojej mamy. Masz rację, zrób to dla jej świętego spokoju:-p Moja koleżanka miała za to problem, jak ona będzie w szpitalu chodzić z tymi samolotami między nogami? Przecież to się odznacza pod ubraniem:szok: Tak, jakby ona jedna tylko to nosiła na oddziale poporodowym:-D

Biłka u mnie dziś gulasz indyczy z ryżem z warzywami. Normalnie w tej ciąży mam obsesję na ryż:eek:

Indziorka Robie co mogę, a dziś kurcze wróciły niestety :baffled:Też sobie zrób ten syrop od madzimadzi.

Magda Na ŁZS to już szły sterydy doustnie, bo to grubsza sprawa (przewlekłe zapalenie stawów). Natomiast na skórę sterydy stosowałam latami, oczywiście z przerwami. Po dłuższym stosowaniu robią się jasne przebarwienia, ale po odstawieniu wszystko wraca do normy. Także nie martw się.

Mummm Nie bierz do siebie tych tekstów, bo oszalejesz. Masz swoje życie, swoją rodzinę i będziesz żyła tak jak WY chcecie, a nie siostry. Także moga sobie planować różne scenariusze, ale to TY decydujesz o swoim życiu i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Głowa do góry.

Nie czuję sie za dobrze, więc się nie będę rozpisywać, bo widzę, że każda powoli ma już dość. Życzę Wam lepszego samopoczucia, sobie zresztą też.

Miłego dzionka.

Widze ze temat pizamek szpitalnych sie poruszyl i wiecei co przypomnialam sobie ze przeciez ich nawet nie wypralam po zakupie tylko tak wrzucilam do torby :/ i wlasnie wrzucilam do pralki razem z 3 ciuszkami dla smyka ktore wlansie dzisiaj odebralam na poczcie ;p mam nadzieje,ze zdazy to wyschnac ;p A co do tych koszul ja mam mega grubasny cieply szlafrok w ktorym zamierzam smigac i powinien zakryc samoloty i pomieta koszule, ale jest jasny i boje sie aby sie nie zabrudzil bo wtedy chyba z lozka nie wyjde w samej koszuli :/
Nie mam pomyslu na obiad zjadlabym jakis ryz albo kaszke tylko robic mi sie niechce :/

Magda dzięki, popatrze za tymi mydełkami co dałaś linka:)) ja jeszcze widziałam w sklepach kosmetyki z serii E45, wiesz coś może na ich temat? bo wiem że tez dla alergików są:)
Indziorka no dobra twoja mama z tymi koszulami i tak se przecież od leżenia wygniecie:-p

reklama
Ada widzisz zapomniałam. Jak Konrad dobrze znosi parafine, to to z E45 jest fajne. E45 Emollient Wash Cream 250ml - ExpressChemist.co.uk - Buy Online Kiedyś kupiłam dla Niki, ale ona nie mogła używać, więc było dla Neli. Jest jeszcze Oilatum w kostce. Tłuste, ale fajne. Może poproś następnym razem GP o receptę, bo po co masz płacić z to?

Januarko z mojego doświadczenia w szpitalach jest bardzo gorąco, dlatego ja sobie kupiłam cienki szlafrok, żebym nie musiała w samej koszuli paradować:sorry:

Kaju dziękuję za pocieszenie. Wiesz, Nikusia w końcu jest dziewczynką i kiedyś ten aspekt estetyczny będzie ważny. Póki co wygląda jak żyrafka:eek: Trzymaj się i wiesz....byle do przodu:tak:

Indziorka ja się cieszę, że Brytyjczycy są bardzo tolerancyjni co do wyglądu, bo koszul nie mam zamiaru prasować:-p

Do góry