reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Ja już zjadłam barszcz z uszkami i znowu sie położyłam już po malu dostawałam trochę energii ale mąż zadzwonił że musi zostać to już mi sie wszystkiego ode chciało. Jeszcze cały przyszły tydzień i w koncu trochę posiedzi w domu... Chodź i tak staram sie nie cieszyć bo nie zdziwie sie jak po świętach wróci do pracy :-/
Może sie kimne trochę

reklama
Witajcie!
jak sie polozylam o 1 to dopiero wstalam :szok: szok nie wiem co sie ze mna dzieje spac i spac bym mogla!
Magda- ja tez z ryzem mam tak samo, dzis na obiad chinskie! :-D
Czarni- wiem jak to jest , chcialo by sie meza a tu nei da rady.. moj od kad zmienil prace to od 6 do 19 nie ma go w domu, jak przychodzi musi jeszcze troche popracowac , kladzie sie spac i nowy dien tak samo.. a ja calymi dniami w domu, dobrze ze was mam przynajmniej!! ;-)Switea sie zblizaja wiec troche spedzimy czasu z najblizszymi ..juz niedlugo:tak:

Był i się zmył:) Mowa o mężu:) Przyszedł z jednej pracy, zjadł zupkę i poleciał dręczyć kursantów:p ale muszę się Wam pochwalić:) Już kilku jego uczniów zdało za pierwszym razem, kilku za drugim lub trzecim. Myślę, ze jak na debiutanta w tej branży to całkiem dobrze. Są oczywiście i cieższe przypadki, no ale różni ludzie i różne predyspozycje:) Sama pracowałam jako belfer i wiem, że różni uczniowie bywają. Koniec końcu też kiedyś byłam uczennicą:p

Agaagaaga14 - mi doskwiera infekcja grzybicza. Niestety ale to cholerstwo jest przewlekłe, i po każdym przeziębieniu, choróbsku mam nawrót gwarantowany. Jak nie byłam w ciąży, to brałam probiotyki, no ale teraz ni dy rydy:)

Kurde, muszę się czymś zająć na najbliższe 4 godziny:p

Zmykam narazie:)

Natal no to ładnie pospałaś. Ale wiesz co? Śpij na zdrowie:tak: Ja właśnie chciałam dziś ryż ala chiński, ale nie mam mojego ulubionego sosu....hmm....cóż...będzie jednak z warzywami:happy:

Ala a czemu nie bierzesz probiotyków w ciąży?

agaagaaga14 też mam oddzielną torbę, którą mąż weźmie jak będziemy wychodzić.

Patinka szybko się przeprowadziłaś :)

mum to be siostra nie powinna planować wszystkiego za Was. Też powinna zrozumieć, że nie jest już łatwo na tym etapie ciąży.

Ciacho880625 ja łóżeczko chcę rozłożyć dopiero w nowym roku. Liczę na to, że mała będzie grzecznie w brzuszku siedzieć.

EmiliaM remont jest przerażający. Większość mieszkania do odświeżenia. W pół miesiąca musimy zrobić njgorsze, ponieważ od stycznia już nowe mieszkanie. Będziesz mieć zajęcie na weekend.

ala1911 ja pojemniczek na mocz uzupełniam nad ranem. Też wstaję w nocy kilk razy do toalety.

gosia081145 imię jak najbardziej dla grzecznej dziewczynki.

caroline dzisiaj pewnie testowanie wózka :) szerokiej drogi.

Magda z uk remontu nie będę robić, za to po sklepach trzeba chodzić, by wszystko kupić. Dziewczynki będą miały poświąteczny prezent :)

madziamadzia gratuluję ukończonego remontu :)

Indziorka już z humorem lepiej? Na szczęście czas się nie cofa :) nieciekawie masz z skurczami. Odpoczywaj dużo.

Czarni główka do góry. Jeszcze tylko parę tygodni zostało.

Alice88 super masz męża :-) mój nie wie, co jest czym. Wprawi się jeszcze.

Ada1989 dobrze, że trafiłaś na porządnego lekarza. Może szwagier w ogóle nie przyjedzie.

Milusia na raty sobie rozłóż sprzątanie. Na końcówce ciężko mieć dobry humor. Jutro będzie może lepiej.

Dorotqua ja nie gotowałam ubrań, prałam maksymalnie w 60 stopniach.

domiska1 też potrafię rozpłakać się z powodu drobnostki.

biłkabdg zdrówka życzę.

asiorek nie przejmuj się teściową. Każdy ma swój sposób układania rzeczy.

Czeka mnie dziś dzwonienie do firm do przeprowadzek a tak mi się nie chce ;-/ wczoraj dosłownie chodzić nie mogłam przez ból lewego biodra. Jeszcze 1,5 miesiąca męczenia się zostało.

Witam stycznioweczki;)
Ja juz po wizycie opisalam w odpowiednim watku teraz tak czytam Was troche naskrobalyscie ;) A wrocilam do domku kupilam pare rzeczy kapcie do szpitala bo te co mam po domu to az wstyd je brac ;p Kupilam te pampersy 43 szt i plyn do kapieli z oliwka hypoalergiczny ;) Wyprawka juz ukonczona jeszcze tylko fotelik musze kupic i gotowe ulzylo mi ;) W nastepnym tyg pakuje torbe ;) Pochodzilam moze z godz ale cos czuje ze spojenie o sobie przypomina dosc bolesnie;/ A dziewczyny ile bierzecie koszul nocnych do szpitala? bo ja chce 2 wziasc mam nadzieje ze mi starcza. Obiad zjadlam na miescie wiec ide odpoczywac;)
Magda
no to teraz szal prezentowy tez mnie to czeka choc juz dla chrzesniaka i tesciowej mam z glowy ;D
Indziorka
Przykro mi ze skurcze Cie dopadly dlatego kobitko nic nie rob jak sie mowi lez i pachnij;p
Marta
co do wizyt poloznych z tego co na szkole rodzenia mowili nazywa sie to patronazami ja akurat mam nr tel do poloznej i sama sie z nia umowie. Do 6 wizyt jest to normalne jezeli chce sie wiecej to wtedy chyba sie placi,choc mozna po 2 wizytach zrezygnowac jezeli daje sie rade;) I sie samemu dzwoni i umawia wiec lepiej jakbys miala nr od jakiejs fajnej poloznej;)
agaagaaga
duzo zdrowka wypoczywaj ;)

Hej ja sie melduje, ze jestem, nic jeszcze nie urodzilam (poza tym, ze dzis mialam sen, ze glowke juz bylo widac a ja dopiero na szybko torbe do szpitala pakowalam), ale tak jak pisalam, teraz jak moj ma wolne to praktycznie nierealne wejsc na BB.
Wczoraj mielismy troszke intensywny dzien, bo najpierw pojechalismy do decathlona, pozniej na bilarda, gralismy chyba z 10 razy i wygralam tylko raz :dry: ehhh, a zwykle dobrze mi szlo. Pozniej do restauracji, aby nabrac sil i energii na zakupy :-D no i na koniec do Asdy, zeby kupic juz jedzonko na Swieta, ale oczywiscie nie obylo sie bez jakis drobiazgow dla dzidzi, moj to juz nawet wzial pampersy 3, choc mi sie wydaje ze to za wczesnie, zeby juz robic zapasy, ale jak chce to ja mu nie bede bronic, tylko tak zaczelismy sie zastanawiac nad tymi rozmiarami, ze na koniec wzielismy tez jeszcze jedna paczke 1 Huggiesow :-D
Powiedzialam mu wczoraj, ze musi mi zrobic zdjecie w kurtce, na wypadek, gdybym ja pozniej chciala sprzedac, a on do mnie, ze juz?? ze lepiej zebym zostawila na nastepna dzidzie :szok: No nie moge po raz kolejny mowi mi o nastepnym dziecku, no naprawde go nie poznaje. Ja mu powiedzialam, ze z nastepna wolalabym byc w ciazy w lecie, ale w sumie potem pomyslalam, ze jak juz mamy tyle ciuszkow zimowych to szkoda by sie zmarnowaly :-D
Poza tym dzis mialam nic nie robic i siedziec w domu, ale juz sie okazalo, ze jednak musze wyjsc, no a na potem tez mam robote bo moj zrobil farsz ze szpinaku i ricotty, wiec bede kleic ravioli.
Ale wyjde dzis bez makijazu, bo lenia mam :-p

Magda powiem Ci, ze u mnie sie okazalo, ze te same kosmetyki co zawsze tez moga uczulac, tzn ja przedtem zawsze uzywalam oliwki J&J po kapieli i bylo ok, od kiedy jestem w UK jej nie uzywalam az w maju tego roku, po powrocie z wakacji stwierdzilam, ze mam za bardzo wysuszona skore i kupilam ta oliwke znowu. Dostalam masakrycznej, swedzacej, upierdliwej wysypki, ktora roznosila mi sie po calym ciele :wściekła/y: Oczywiscie nie mialam pojecia od czego, bo przeciez ta oliwka to nie byla dla mnie nowosc. Ze wzgledu na ciaze lekarka przepisala mi tylko balsam Aveeno, ale to nic nie pomoglo, poszlam jeszcze raz do GP i dal mi tabletki Telfast, po paru dniach wszystko zniknelo. Teraz mysle, ze to bylo wlasnie od tej oliwki, wiec raczej dla dziecka nie kupie nic z J&J, bo sie boje, mimo ze ja przez lata uzywalam tych kosmetykow. Tylko, ze ja zawsze mialam jakies problemy ze skora, juz nawet podejrzewalam, ze to moga byc problemy hormonalne, a teraz zaczynam myslec, ze moze wlasnie problem jest z kosmetykami. Rok temu zaczelam smarowac twarz balsamem do Exomega i teraz jest rewelacja, wreszcie mam gladka cere jak nigdy! Niestety nadal mam problem z nogami, wiec chyba sie przejde do GP, zeby wykorzystac ze w razie czego mamy recepty za free :tak:

Oj ale sie rozpisalam. Obiecuje, ze wieczorem poczytam co tam u Was. Nie przeginajcie ze sprzataniem dziewczynki!!! Buziaki!

Dziewczyny ja was nigdy nie nadrobie...:-:)-(
wracam codziennie z działki po południu albo pod wieczór, zaglądam do was mniej wiecej zobaczyć co sie dzieje i wy tyle produkujecie że masakra, nie jestem w stanie wdrożyć się w tematy, więc tak głupio sie odzywac jak wiem co u was tyle co z jednej strony przeczytania .... eh.......

ale pozdrawiam was serdecznie ;-)

reklama
Aninek - tylko sie cieszyc ze Twojemu ojcostwo tak sie spodobalo!! ;-) Co do alergii to ja ci powiem ze na poczatku ciazy wyskakiwala mi np. po owocach ktore wczesniej jadlam i nic nie bylo, a w ciazy bach odrazu krostki, i po oliwce tez mialam uczulenie, najlepsze jest to ze po jakims czasie znowu zaczelam sie nia a smarowac i wsyzstko jest dobrze!! Wiec wydaje mi sie ze to wina ciazowych hormonow czy czegos tam innego zwiazanego z ciaza! Ale kurde te mojej wysypki to nie zapomne tak sie drapalam i na dekolcie czerwone plamy wtedy tez bylam u lekarza, i nic nei dostalam powiedziala ze trzeba sie tlustym kremem smarowac , i przeszlo, ale pamietam ze wtedy myslalam ze to ta choroba w ciazy nie pamietam nazwy w czasie ktorej wszytsko swedzi i jest niebezpieczna, ale cale szczescie to nie bylo to ;-)

Co do tych intymnych mydel pytalam sie mojej poloznej dzis i powiedziala ze najlepiej normalne zwykle mydlo, czyli opinie na en temat sa podzielone, jedni mowia tak inni tak ! :confused2:

Do góry