reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

witajcie!!
byla u mnie polozna, mam tylko rzeczy dla siebie do szpitala zabrac typu koszula , picie, jakies jedzenie, dla dziecka tylko rzeczy na wyjscie, pieluch czy innych nie musze! , wiec fajnie, praktycznie stresu z torba nie mam :tak:

reklama
Czarni mi raz położna mówiła, że 2-3 cm odchylenia nie wzbudza obaw u nich, że coś jest nie tak. Zobacz, mój Marcelek jest spory i wyprzedza wciąż termin z usg o dwa tygodnie. Kiedy mi z ciekawości wczoraj brzuch zmierzyli było 37cm, czyli by sie zgadzało, a jestem po koniec 35tc. Ty jesteś szczuplutka, może dzidzia nie jest jakaś wielka i masz 35cm. Moja kumpela miała ostatnio aż 6cm więcej i skierowali ją na usg. Okazało się, że dzidziuś ma wielkość w normie, ale za to jest dużo wód płodowych. Według mnie nie masz się czego obawiać. Tu chodzi o spore odchylenia:sorry:

Wizyte na ktg opisalam w odpowiednim watku :)

Troszke udalo mi sie was nadrobic,ale zbyt duzo tego wiec chyba nie skoncze, my chyba przez weekend lozeczko rozlozymy wszystko wskazuje na to,ze lada dzien moze Davidek chciec wyjsc wiec trzeba sie juz tak na 100%przygotowac, szok dopiero teraz to do mnie dociera :) Zabieram sie tez za pieczenie ciasteczek na swieta chcialabym cos skosztowac zanim urodze, a wczoraj kupilysmy z mama susz na kompot wigilijny ktory uwielbiam wiec tez bedziemy robic bo ja moge nie zdazyc sie napic a wiec mama obiecala specjalnie dla mnie zrobic troche teraz :)

czarni moze popros ta swoja lekarke o usg jak pojdziesz po wyniki powiedz ze zalezy ci przed terminem nie powinna ci odmowic :) i poprawy humoru zycze :)
bilkabdg eh ma nadzieje ze to tylko chwilowe i cos na zoladku siadlo, a nie jakiis wirus zdrowka zycze kochana i uwazaj na siebie.
muuuum to be wspolczuje przezyc z siostra, skads to znam moja sie wcina do wszystkiego a moi rodzice jej od malego ustepuja, ja sie przeciwstawiam i jestem ta gorsza bo soba nie dam pomiatac i dyrygowac, skonczylam jej juz ustepowac nerwowe mam z tego powodu codziennie ale nie zamierzam sie poddawac i tanczyc jak mi smarkula zaspiewa, takze i tobie zycze cierpliwosci do siostrzyczki i sily aby sie przeciwstawic :)
asiorek tobie rowniez wspolczuje tesciowej, cale szczescie moja mieszka za granica. Ale za to z moja wlasna babka mam jak z siostra(te same charaktery maja), nie znosze jak mi ktos z lapami do moich rzeczy wlazi i jeszcze probuje je przestawiac.
ada1989 super,ze trafiliscie z Kondziem na dobrego lekarza i ze nie wstydzilm sie zajrzec do ksiazki i Was nie zbyl, napewno przebada synka jak nalezy i te testy zaleci jesli katar nie przejdzie, a dla synka moze na gwiazdke jakis zestaw zabawkowy lekarski? Azeby przyzwyczajal sie do wizyt u lekarzy i sie ich nie bal, oczywiscie oby chodzic nie musial.,ale jak juz to nie bedzie taki przestraszony :) Ja np dzieki takim zabawom nie boje sie dentysty i zawsze chetnie chodze nawet jesli cos do wyrwania ma byc to mnie nie przeraza :)

Ja zmykam, kurcze senna jakas dzisiaj jestem spoalam od22 do 6 rano i jeszcze zasnelam ok8 na godzinke przed wizyta na ktg i nadal bym spala gdybym nie musiala jechac, nawet budzika nie slyszalam i bym zaspala gdyby nie moj kochany psiunio ktory ma budzic w dupce,i wie kiedy kto gdzie wychodzi:) Caly czas zastanawiam sie czy mam wszystko co potrzebne dla malucha i do szpitala :/// Ciagle mysle ze czegos mi brakuje :/

dziękuję za odpowiedź:) zrobię, tak jak napisała Magda. zgłoszę tylko,że Mała jest na świecie i niech się dzieje co chce;)

wczoraj przyszły koszule do szpitala, właśnie się piorą - więc prawdopodobnie jutro torba będzie spakowana!:)

Magda Ja zaraz do wanny się wewalę O!:p A później się wezmę za te ciuszki, bo mnie nerwica weźmie :D i wybiorę to co do szpitala wezmę :D Bo torbę już wyprałam :p A i obiecałam mamie, że koszule do szpitala też wyprasuję żebym jej wstydu nie przynosiła pomiętymi koszulami :D Moja mama mnie chwilami rozwala naprawdę :D Dobrze, że obiad dla mojego mi został ze wczoraj to dzisiaj nie będę gotowała, bo smaku na nic nie mam ;) A ten ostatni miesiąc jest po to, żeby się już chciało urodzić :D Ja z tym mierzeniem to miałam tylko jak wysoko jest dno macicy, ale praktycznie przy większości wizyty miałam USG robione, więc może dlatego? o_O

Januarka To prezent świąteczny dostaniesz ;)

prawdopodobnie to już w szpitalu będziesz musiała wypisać papiery jaki lekarz rodzinny i takie tam i oni sami już będą wiedzieć kogo poinformować ja jak wróciłam do domu to na drugi dzień już była polozna a nawet nie zdarzyłam ja poinformować bo to też akurat była moja polozna w czasie ciąży. Zapewniam cię o jednym nie zapomną o Tobie są tak na bierzaco że idzie być na prawdę w szoku

Ada czytam ciągle o tych zasadach SMP i niby wszędzie podają, że jest tak, jak obie myślimy, ale jednak czasem status firmy może wziąć pod uwagę jakieś inne okoliczności. Może akurat u mnie tak jest. Kurcze, ale będę miała teraz myślenie:eek:

Indziorka mi też tutaj nie mierzą ciągle, choć takie są standardy, ale właśnie pewnie dlatego, że mam często usg. Niezły numer z tymi koszulami. Myślę, że w szpitalu właśnie na to najbardziej zwrócą wszyscy uwagę:-p:-)

Natal dobrze, że macie tak w szpitalu. To daje na prawdę komfort psychiczny:happy:

Witam

W nocy nie mogłam spać W sumie to już od paru dni mam kłopoty ze spaniem Gardło mnie nadal boli i do tego mam katar Od wczoraj mierzę sobie temperaturę i mam poniżej 36 Czyli stan osłabienia i to chyba od tego gardła Hmmm chyba to nie zaszkodzi dzidzi A tak poza tym to jestem strasznie jakaś zmęczona,nic mi się nie chce Ale widzę że nie tylko ja mam wszystkiego już dość

Czarni
pewnie zrób sobie dzień lenia Należy się nam Ja też jestem jakaś zdechła Chyba tak jak Magda pisze to końcówka ciąży jest na dobicie nas

ala1911 ja w tym stanie też nie lubię robić zakupów w marketach w czasie kiedy są tłumy Masakra Wkurzają mnie ci przepychający się klienci Co za infekcje masz Mnie ostatnio zaczęły tak dziwnie swędzić wargi sromowe na samej górze Ale to chyba dlatego że mi strasznie napuchły albo od wkładek Upławów żadnych nie mam,krostek też nie Niech infekcja szybko minie

muuuum_to_be oj ty masz przeboje z tą siostrą Bardzo dobrze że masz duże wsparcie w swoim mężczyznie To jest najważniejsze W końcu to z nim chcesz spędzić resztę życia

asiorreek ale masz fajną teściową Moja by mi nigdy nie przyszła umyć okien

Magda_z_uk fajnie że udało Ci się wynegocjować datę narodzin synusia Gratuluję Teraz pozostało tylko nadal leżeć i uważać na siebie żeby Marcelek wytrzymał do tej magicznej daty

-caroline-ta cena tych pampersów jest rewelacyjna 2 też jest dobra cena bo do nich można wziąść z półki chusteczki nawilżane za pół ceny Ja 1 mam jedną paczkę 43szt i 2 też jedną paczkę 108szt Jak myślicie starczy
Udanej podróży Uważajcie na drodze

Dorotqua widzę że szafa ostro zapełniona U mnie wyprane i wyprasowane ubranka leżą jeszcze we foliówkach żeby się nie zakurzyły Tak samo kocyki,pościel itp. Bliżej terminu wszystko rozpakuje

Alice88 no no ino pogratulować takiego męża Mój do prac domowych jakoś za bardzo się nie chce brać Chociaż jak go nieraz o coś poproszę to to zrobi No ale fajnie by było jak by się niektórych rzeczy mógł sam domyśleć

ada1989 fajnie że udała się wizyta u lekarza z Konradkiem Trzymam kciuki aby ten spray i emulsja mu pomogły

reklama
Do góry