reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Magda, melduję że dojechałam i nie urodziłam hahaha :-D

Gosia, moja siostra rodziła w czerwcu i jej mały urodził się 3 tyg przed terminem, więc w sumie nie jakis tam wcześniak i ważył tylko 2400g! jej drugie dziecko, a przez pierwsze dni to bała się go nosić, a jak go przebierała, to była cała spocona. ale za to szybki i bezproblemowy poród miała. najlepsze chyba takie sredniaczki - trochę ponad 3kg.

Czarni, januarka, ja to bym się stresowała, jak bym tak daleko do szpitala miała! tylko nie czekajcie do ostatniej chwili z wyjazdem :-p

reklama
Magda Andersowi jak sie egzema zaostrzy to mamy krem Daktarin przepisany. Ja jak narazie kozystam z ciszy bo juz niebawem nie bede miala tego luksusu.

Ada moj wczoraj bzik mi tak na nerwy dzialal. Myslalam ze mu dupsko spiore, ale potem sie okazalo ze temp mial i pewnie dlatego taki byl marudny i niegrzeczny. Moje okna tez by sie przydalo wymyc, z zewnatrz i wewnatrz. U nas goscie od okien nie chodza w zimie, ostatni raz byli w pazdzierniku.

Czarni
no to na dzisiaj chyba wyczerpalas pule swoich pechowych wydarzen.. mam nadzieje.

MArta u mnie z tym spojeniem jak u ciebie, raz boli ze chodzic sie nie da i zgieta w pol jestem a czasem jest super, i tylko lekko pobolewa.

Ja sobie pospalam jak maly byl w przedszkolu, umylam piekarnik i poszwedalam sie po domu bez celu ;-), nic innego mi sie robic nie chcialo.

Domiśka - ja tez polecam Ci kokos. sama kupiłam taki i wcale nie jest taki zly.. poza tym kiedyś oglądałam taki program poranny i tam było właśnie że materac w łóżeczku powinien być twardy.. żeby kręgosłup sie nie krzywił.. czy cos takiego..
No i mówili też żeby jak najmniej poduszek miśków i innych pierdołek w łóżeczku..

Hej kobitki :-)

Wróciłam o 15 do domku, bo byłam u znajomej i jej 2 miesięcznego synusia.
Stopy mam takie opuchnięte, jak płetwy :-D bolą mnie.
Chyba przeginam z tym lataniem. Od jutra nigdzie się już nie ruszam i odpocznę troszkę, bo ile można...nie mogę przesadzać ;-)
Idę się troszkę klapnąć na wyrko, luknę na tv i odpocznę sobie.
Będę później. Bye.

jakos dotarlam do laboratorium,dobrze ze mam blisko,kolejki w ogole nie bylo wiec zaraz wrocilam do domu. potem zajelam sie obiadkiem i krotka drzemka.calutki dzionek pada i pada i konca nie widac.bialo wszedzie,drogi nie przejezdne,paraliz ;)
prad cale szczescie jest :)
kilka lat temu szczecin byl slawny na cala polska jak w kwietniu spadl snieg i tak przymrozilo,ze w calym miescie i okolicach pradu nie bylo,oblodzone druty sie urywaly i slupy nie wytrzymywaly ciezaru sniegu,w niektorych miejscowosciach kilka dni usuwali awarie,zaklady pracy nie funkcjonowaly,ani sklepy,mam nadzieje ze powtorki nie bedzie...

co do materaca ja tez mam z kokosem -polecam

Agaagaaga ja jak pisze coś dłuższego, to co jakiś czas sobie posta kopiuję, żeby w razie W go mieć. Czasem jednak jak zapomnę, to korzystam z funkcji ctrl+z. Odzyskasz post, ale pod warunkiem, że po jego zniknięciu nic nie naciśniesz:tak:

Czarni z Niką to jest tak, że na jej skórze już nic mnie nie zdziwi. Problem w tym, że ta wysypka wydała mi się podejrzana, a że ja w ciąży, to panika, no i biegiem do lekarza. W sumie, to dobrze że poszłam z nią, bo już ostatnio coraz bardziej się drapała, a przez to jest ciągle zdenerwowana i niestety nie grzeczna:baffled:

Madziamadzia
mustelli nie próbowałam, ale powiem szczerze, że tylko dlatego, że się boję. Nika ma silną eczemę (AZS) i ona bardzo źle przyjmuje kosmetyki z tzw. sklepowej półki. W tej chwili jest zima (no prawie) i wiadomo, że będzie kiepsko ze skórą, ale kurcze, jest bardzo kiepsko. Teraz się nie odważę, ale jak przyjdzie lato, to spróbuję. Wtedy skóra jest w dużo lepszym stanie i lepiej przyjmuje nowości. Dziękuję za radę. Słyszałam o tych kosmetykach, ale jakoś nigdy nie brałam pod uwagę, choć sporo rzeczy kupuję z Pl:sorry2:

Ada na pewno powiedzą, że nic mu nie jest, że klatka czysta itd. Ale Ty się nie daj. Upieraj się, że katar od dłuższego czasu nie jest normalny i chcesz mieć pewność, że to nie alergia. Możesz tez poprosić o wymaz z noska. Moje miały robiony, bo ja już na prawdę nie wiedziałam jak to jest, że katar się nie kończy.Wymaz był ok, ale wyczułam u Niki tę alergię na kurz, a u Nelci podejrzewam to samo, ale to się okażę dopiero.
Moja Nela nie ma problemów ze skórą, ale właśnie czasami ma taką wysypkę na plecach. Nie swędzi ją to za bardzo, ale chwilami mówi, że tak. Pytałam lekarzy co to jest, to nie wiedzą. Próbowałam smarować jakimiś Niki lekkimi kremami, ale było gorzej, więc zostawiałam tak, aż zeszło. Mi się wydaje, że coś ja uczula, może z jedzenia? I akurat, jak to zje ( a nie wiem co), to wtedy się pojawia:confused: Ciekawe, co Tobie lekarz powie na tą wysypkę?
A z tym piecem, to bym zawału dostała. Ja się bardzo boje wszelkich instalacji tego typu i jak coś zaczyna dziwnie się zachowywać, to ja już tylko mogę wiać z domu, bo tego na pewno nie dotknę:baffled: Dobrze, że wytropiłaś co to było.

Marta kurcze, nie fajnie, że tak do tego porodu podchodzą. Bo chyba najgorsze, co może być, to umęczyć babeczkę porodem sn, a po kilku godzinach stwierdzić, że jednak cięcie. Ja bym pogadała z lekarzem jednak o cc w tej sytuacji, bo nie wiem, czy umiałabym w takim stresie cierpliwie czekać na maluszka:baffled:

Ada, Czarni
u mnie też coś ostatnio się wszystko pierniczy po kolei. Co rusz, to jakiś problem wyskakuje,a co chcemy coś załatwić, to jest jeszcze gorzej. Na razie się trzymam i pocieszam, że wszystko się jakoś ułoży, ale nie ile mi wystarczy tego optymizmu:sorry2:

Domiska polecam materac gryka-kokos. Nie jest twardy, ale może troszkę twardszy od piankowego. Mimo to wystarczająco miękki i zdrowy dla maluszka:happy2:

Natal pospałaś? Ja padnięta, ale ciągnę. Jak znam siebie, to kryzys minie i wieczorem znowu nie zasnę tak szybko:baffled:

Emilia a ten Daktarin, to steryd, czy coś innego? Myśmy już przerabiali wiele różnych środków i niestety, ale jak skóra wygląda bardzo źle, to tylko steryd pomaga. Ja wolę ich unikać, ale póki co nic lepszego nie znaleźli. Stąd moje zainteresowanie:sorry2:

Mila dziękuję. Raport przyjęty:-)

Biłka ganiaj póki możesz, bo wiesz, się urwie nie długo:-p A poza tym, jak kobieta aktywna przed porodem, to i poród łatwiejszy:tak:

Dziewczyny powiedzcie mi jak będziecie układać maluchy do spania ? Bo ja mam naszykowane łóżeczko z pościelą bez poduszki ale słyszałam ze na początku noworodek powinien spać w rożku lub kombinezoniku i sama już nie wiem co przygotować :(

Dzisiaj od rana narobiłam ciasteczek jeżyków i dwa rodzaje sałatek bo mnie tak natchnęło w nocy i od samego rana w kuchni siedziałam ;) A teraz siedzę i nic mi się nie chce ... lenistwo mnie dopadło. Może i dobrze, zostało mi tylko 5 dni lenistwa a potem już Mikuś z nami ... boję się tego wszystkiego jak cholercia ! a najbardziej chyba zakładania cewnika :szok:w ogóle nigdy w życiu operacji nie miałam i pewnie jak tylko wejdę w sobotę do szpitala to będę przerażona jak nigdy a o niedzieli to już nie wspomnę ;p

Alicja32 no lepiej żeby w tym roku nie było takiej akcji ! Te co akurat miały wtedy termin to ale pewnie spanikowane były że nie zdążą do szpitala dojechać i gdzieś w zaspie urodzą ... w tym roku lepiej żeby był śnieżek ale bez przesady :)

Biłka jutro leeż sobie cały dzień w łóżku wypnij się na wszystko i z maluszkiem odpoczywajcie sobie, na pewno dobrze wam to zrobi :) Ja żałuję że nie mam właśnie w rodzinie ani wśród znajomych takich maluszków bo bardzo chętnie chciałabym spędzić z takim szkrabem troche czasu przed porodem ;D kilka lekcji nie zaszkodzi zwłaszcza że spodziewam się pierwszego brzdąca i wszystko jest dla mnie nowe ;)

Anetka Gratuluje syneczka ! :)

Wiecie co ten dzień to jakaś porażka a tak mi zleciał szok.... to juz 18
farba leży na głowie nie długo do mycia Oliwka d kąpania ja bede walczyc z goleniem grr... tego czego nie lubie i juz bedzie noc czas do spania a tym bardziej że jutro przed 7 muszę wstac....
Cluue kiedys już był poruszany ten temat podusia na początek nie potrzebna nie które trzymają w rożkach nie które w kombinezonach ja osobiście Oliwki nie trzymałam pod niczym była normalnie przykryta kołderką i teraz też raczej nie bedzie oczywiscie do noszenia w kocyk zawinę czy do karmienia sama zobaczysz dopiero jak urodzisz :)

Cluee nie bój się tego cewnika. Ja w Pl miałam zakładany na żywca, tzn, przed znieczuleniem i nic nie poczułam nawet. Serio. A tez się bałam jak diabli. W Uk mi zakładali po znieczuleniu więc to już był w ogóle pikuś. Będzie wszystko dobrze. Zobaczysz. I tak, jak Czarni pisze, podusia nie potrzebna, a dalej sama zobaczysz. Ja zawsze przykrywam tylko kocykiem, bo uważam, że tyle wystarczy. I układam maluszka na boku, w razie, jakby się mu w nocy ulało. Trzymaj się!

reklama
W ogóle nie pochwaliłam się :-D dziś mój mąż przywiózł mi uszka i barszczyk czerwony :-D:tak: kolacyjka będzie wyśmienita ;-)
Cluue nie bój sie znaczy wiesz łatwo się mowi bo ja sama na myśl o cewniku mam jakieś obawy ale najlepiej myśleć o tym ze maleństwo bedzie i dla niego warto wszystko tak trzeba sobie to tłumaczyć :)

Do góry