reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Clue- nie bój sie cewnika:) ja też byłam przerażona jak szłam pobrać mocz cewnikiem bo mój lekarz chciał sprawdzić czy mam bakterie w pęcherzu.. :) taka wydygana szłam do szpitala. pytałam położnej czy to będzie boleć a ta mi powiedziała ze jest to nieprzyjemne uczucie.. to już w ogóle zaciskałam zęby ale zupełnie nie potrzebnie.. kompletnie nic nie czułam śmiałam sie za to bo wcale nie chciałam siku a leciało że ho ho ..:):D :-)

Co do spania malucha- to ja mam naszykowany i kombinezon i rożek i kołderkę. ale myślę że będę go początkowo trzymać w rożku przez parę dni. z reszta zobaczę jak sie będzie w nim czuł.. moja siostra trzymała na początku w rożku bo mówi że była spokojniejsza ze sie nie odkryje ani nie przydusi kołderką a później w śpiworku trzymała dopiero po 6 mies przykrywała kołderką..

reklama
Hejka ;)
Ja dopiero przed chwila dotarlam do domu- od razu jak weszlam to odgrzalam sobie wczorajsza zupke, bo tak nam dzis przymrozilo ze trawniki i dachy normalnie biale, zmarzlam jak nie wiem ;p

Oczywiscie ploty z kumpela udane. Szkoda mi jej, bo ona niestety nie moze miec dzieciaczkow, a bardzo by chciala i zawsze jak jestesmy razem to najpopularniejszy temat jest o mojej ciazy i tak czasem sobie mysle, zeby sie przymnknac, ale ona sama sie o wszystko wypytuje ;/ To takie nie sprawiedliwe, z niej jest taka dobra osobka, ktora wrecz uwielbia dzieciaczki, a tu takie cos ;/

Po polotach oczywiscie udalysmy sie na maraton po sklepach i ja chcac nie chcac nie moglam sie powstrzymac od zakupow. I za kazdym razem mowie do tej mojej kumpeli " aaaa kupie teraz, bo potem moze nie byc takiej promocji ":D haha obydwie sie nasmialysmy ;D zakupki pokaze na zakupowym watku ;)

A Was dziewczynki to normalnie nie idzie nadrobic- tempo geparda macie ;p

Alicja/ Czarni- zazdroszcze Wam tego sniegu, ale zeby az pradu nie bylo :0 massakra

Cluee- ja mam koszyczek i bede w rozku 3mac na poczatku ;) i super ze juz znasz date i w ogole-3mam kciukaski ;)

Bilka- tak jak piszesz- nie przesadzaj i odpocznij w koncu ;) mi swoja droga tez puchna stopy, a i rece, bo pierscionki, ktore kiedys spadaly teraz az slad mam ;/ do porodu pewnie bede wygladac jak jedna wielka spuchnieta bombka :p

Ada1989- dobry pomysl z tym ciuszkiem do obwachania dla psiaka ;) A mysle, ze nawet jak Twoj psiak jest starszy, to juz zna obecnosc dziecka w domu i nie powinno byc zadnego problemu ;) Moj uwielbia jak moi siostrzency przyjezdzaja i targaja go w kazda strone, nie warknie, tylko sie cieszy jak wariat ;) Ale jest jeszcze mlody i oni wpadaja coraz rzadziej wiec tez jestem ciekawa jak to bedzie ;)

Magda z uk- ja mysle ze dobry pomysl z tym watkiem oddzielnym na porody. Tutaj tak skrobiemy ze poniej trzeba by bylo szukac-jak, gdzie, ktora. A tak to bedzie jeden watek i super ;)

Szylwias Dobrze, że się wszystko wyjaśniło i jeszcze zostaniesz kangurkiem przez jakiś czas ;-)

Madziamadzia Dzięki za przepis. Zrobię na pewno :tak:

Cluue Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ja miałam kilka zabiegów chirurgicznych (bo teraz większość operacji tak się nazywa - wykonywanych w znieczuleniu w kręgosłup, a nie w ogólnym) i nie ma się czego bać. A cewnik założą Ci po znieczuleniu, więc nawet nie poczujesz. Głowa do góry ;-)

Chłodno dziś u nas i mgła cały dzień, także rano zrobiłam szybki obiadek na 2 dni i zaszyłam się pod kocykiem na cały dzień.

Ja tylko na chwile do Was zagladam dzien zlecial jako tako ale ja padam ide sie myc i spac bo oczy mi sie kleja ciekawe czy Mala pozwoli;) Milej nocy! ;))**

Anetka Gratulacje !!!! :)

Kaja NO ja zależy jak mam siłę i smak :D A, że worek się otworzył ,to nie da się ukryć :p

Gosia No właśnie też myślę, że zostaje mi allegro, albo jak Ty zamówić w aptece :p I te bardziej spodenkowate bym chciała, bo podobno wygodniejsze :p

agaagaaga Ja amolem się smarowałam, znaczy plecy, bo podobno można:p

Magda No wiesz mówię zaraz na drugi dzień chcę wracać :D ale i tak jedzenie przyszykować trzeba, bo ja też pewnie jakieś smaki załapię :p No kochane to moje kochanie jest :p Ja na sexik sobie pozwolę w styczniu :D bo za wcześniej wywoływać wilka z lasu nie będziemy, chyba że już w ogole niesprawna wtedy będę :p

Clue Nie stresaj się, będzie dobrze ;) Wszystkie jesteśmy silne kobietki i damy radę:) Ja też ostatnio przestałam wierzyć w swoje siły, ale dochodzenie do wniosku, trzeba i koniec ;)

Mila zależy według którego lekarza :D Teoretycznie 22 styczeń, ale wszyscy mówią, że tyle na pewno nie dotrzymam i że dobrze będzie jak do stycznia się młoda wstrzyma ;) Ja mam nadzieję, że mamę posłucha, bo codziennie jej powtarzam żeby siedziała przynajmniej do stycznia :D

Ada Łatwo powiedzieć leż :D Dzisiaj znowu lekarze byli i przy okazji prezent dla mojego kupiłam ;) Bo w tamtym tyg mi szpital plany pokrzyżował :D Jak ma przebłyski to dobrze:p Mój to zazwyczaj mówi żebym sama sobie posprzątała (jak mogę się ruszać normalnie :p) bo on nie wie gdzie co ma być i później będę krzyczała :D

Januarka Dzisiaj mi tak przyblokowała młoda nerwy, że szłam ze świeczkami w oczach... plecy i lewa noga nie moje dzisiaj, dopóki nie zrobiła sobie dyskoteki w brzuchu i troszkę się przesunęła ;)

asiorek Też już mniej normalnie się przejmuję, ale teraz jakoś problemem to dla mnie się ogromnym stało :D chyba znowu hormony dają o sobie znać ;)

Szylwias Dobrze, że już dobrze :) Także cieszę się straszni, bo trochę martwiłam się brakiem wieści, a sama byłam na wizytach :p

Ja po wizytach, opiszę w odpowiednim wątku i szczerze się przyznam, że ze zmęczenia tak pobieżnie nadrobiłam tylko :)

też mam rożek, śpiworek i kołderkę...myślałam o śpiworku na noc, a w dzień ew. rożek, ale tak naprawdę pewnie wszystko okaże się, jak Mała już będzie z nami :)

dziewczny strasznie bolą mnie biodra...;/ tak jakby, ktoś mi imadło wsadził w miednice i rozszerzał biodra;/ aż mnie kolana bolą;/ jeszcze takiego bólu nie miałam...mam nadzieję,że to jakoś minie;/

muum to be - oglądałam to ostatnio :) i szczerze mówiąc trochę się uśmiałam:) rozumiem,że można do 2 r ż karmić, ew. sporadycznie do 3, ale dalej to już jest dziwne ;) ale dr piotrowska tam im powie co myśli i zdecydowanie się z nia zgadzam! :)

reklama
domiska1 ja też kupiłam gryka-kokos Nie wydaje mi się za twardy

Cluue ja będę na początku trzymać Julkę w rożku tak jak wcześniej dziewczyny pisały Jak skończy pół roku to dopiero użyje kołderki i podusi He ja też się boję wszystkiego a najbardziej porodu Porodu zawsze się panicznie bałam Mam nadzieję że jakoś przeżyję Nie ja pierwsza i ostatnia

Szylwias dobrze ze już wszystko ok

Ja odebrałam wyniki mocz,morfologię i kwas moczowy i wszystkie wyszły mi dobrze :-) tak się cieszę

Do góry