Witam sie
Mamy poniedzialeczek, juz nie wiele zostalo bo 2 tyg do swiat. A tu prosze jedna z nas juz rozpakowauje swoj prezencik
Anetka oby jak najwiecej zdroweczka dla WAS!!!!
A ja sie dzis obudzilam w nie najlepszym humorze. Jakos tak mi nie wygodnie. Synek sie spina i rozpycha, najbardziej oczywiscie podoba mu sie po lewej stronie u mamusi pod serduszkiem i tam przesiaduje prawie cale wieczory i ranki. Az czasem to naprawde nie przyjemne uczucie, ale coz, wytrzymam wszystko, nie ma sciemy
Wczoraj bylismy na urodzinkach mojej sis i szwagra, zrobili imprezke w pubie, wiec wszyscy obiedlismy sie angielskimi burgerkami i na deser wielkimi deserami lodowymi. Ja ledwo moglam sie ruszac
Ale coz, Janeczek nie protestowal ze mamusia tyle wsuwa hehe. Pozniej poszlismy z dzieciaczkami na kulki i plac zabaw, wiec byla masakra, pelno dzieci, krzyki, bieganie itd. Powiem Wam ze ja sie juz na takie cos nastawilam, ze mnie to tez czeka, ale w tym stanie to ledwo to wytrzymalam
A potem siostra miala dobry gest i odwiozla nas do domku. Przy okazji przywiozla mi koszyczek, sterylizator i zabawke taka zebre na ktora sie wchodzi i skacze- sie usmialam, bo po co mi teraz taka zabawka, no ale coz, w garazu jeszcze miejsca jest, wiec gdzies sie upchnie
A i ucieszyla mnie tez wiadomosc, ze razem z lozeczkiem dostaniemy komplet przescieradelek, mama uszyla nam 2 komplety poscielki, materacyk tez jest w bd stanie i w ogole o jakies 300£ mniej wydatkow mamy, wiec jestem w niebowzieta, bo powiem wam ze juz chcialam pozyczke brac
Teraz tylko minimum zostalo mi do kupienia, jakies tam ciuszki, wanienka, kombinezonki i pampersy i kremik do pupci i to bedzie na tyle. Synek moze sie rodzic
Afja- Anetka- Trzymaj sie Kochana, az mnie zakulo jak zobaczylam ze Ci wody odeszly!!! Zycie Ci jak najmniej bolu i powodzenia!!!! Wszystko bedzie dobrze, 3 mamy kciukaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pattinka- ja tez bede uzywac ten zwykly z Aventa laktator- z polecenia siostry, zreszta zakupilam sie juz w butelki z tej firmy to laktator tez
Aninek- budownictwo nie takie zle, ale na zabezpieczeniach i izolacji budynkow to sie w ogole nie znaja, fakt
Zreszta kiedys klimat tutaj tez byl inny, a teraz zimniej, wiecej zmian temperatur i Hehe Polacy przyjezdzaja i poprawiaja po nich
EmiliaM- My tez traktowalismy ta paskudna plesn bliczem, ale nadal wychodzila, wiec Ty chyba miasz szczescie
Mam nadzieje ze efekt koncowy malowania bedzie bajeczny i taki jak chcialas
Magda z UK- Dobrze miec takiego znajomego, co Ci powie co jest zle itd. i skad to swinstwo sie bierze. Zawsze macie slowo fachowca w sprawie. Ja tez juz nie mam sil na tego naszego Landa, bo ilez mozna zyc z lodowka w ktorej temp. jest taka jak w pokoju? Ale walcze i mecze go meilami. Poza tym rowniez prosilismy go o malowanie domu (nawet powiedzielismy ze moze my pomalujemy a on nam wszystkie rachunki odliczy od czynszu) Bo dom nie wyglada az tak zle ale widac sciany podrapane, szczegolnie korytarz i salon, i sa plamy- poprzednik zamalowywal plesn w katach itd. No to zero odpowiedzi, zapytal sie tylko ktore pokoje potrzebuja malowania i ze on jak przyjedzie to sprawdzi. Poza tym probowal nam wkrecic ze chata byla malowana 2 lata temu. My juz tu rok mieszkamy, a mojego M brat mieszkal przed nami ponad 1,5 roku, wiec jak to mozliwe, skoro za kadencji szwagra nic nie bylo malowane? Szkoda slow i nerwow. Zreszta my mamy umowe tutaj do czerwca i zapewne bedziemy zmieniac lokum, chociaz lubie ten dom itd. A pokoik dla Maluszka i tak juz odmalowalismy na wlasny koszt. Oczywiscie rachunki trzymamy w razie W.
Kaja28- my tez uzywamy, ale podobnego sprayu na ta plesn. Do tego malujemy potym zabiegu znowu farba. Na kilka tyg wystarcza hehe
A Ty uwazaj na siebie i Twojego synka Mocarnego! Co by nie chcial wyskoczyc!
Ada1989- to zrobilas zakupki
ja tez bym najchetniej na jakies sie wybrala i zaszalala- nawet jezeli chodzi tylko o skarpetunie, ale jakos na razie sie wstrzymuje
A my wynajmujemy przez agencje, ale w umowie mamy zastrzezone ze Landzio naprawia wszystko, nie agencja. Ale jak sie wkurze i do swiat sie nikt nie zglosi naprawic to na serio pojde i do agencji.
Indziorka- Ja tez w szkou jestem ze juz tylko 2 tyg zostaly a ja nie przygotowana- tzn zadnych prezentow ani nic nie mamy. Planuje na ten weekend zrobic jakies zakupki dla dzieci itd. A ty nie spiesz sie nigdzie, bo wiesz, musisz uwazac, a kazdy Ci wybaczy jak czegos nie zrobisz!
Milego dnia dziewczyny !!!