reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Ja sie witam jeszcze przedpoludniowo. Moj wrocil nie wiem o ktorej i jeszcze spi, nie chcialam go budzic, wstawilam pranie, ale juz zaczynam sie nudzic, wiec chyba litosci nie bedzie i go obudze.
Milego dnia dziewczynki!

Witam sie dziewczyny :) Zakupy zrobione podklady i podpaski Mamma 2 paki chyba starczy na okres szpitalny? Mojemu dokupilam Calcium by popijal w tym okresie przeziebienia ;) Wszedzie juz takie kolejki sa ze masakra ;0 Ostatnie 2 dni wyjatkowo sie wysypiam ;)
bilkaJa mam to samo z tymi skurczami ;) Ja dzisiaj tez dzien zakupkowy jeszcze pampersiki dzis kupie i chusteczki 6-opak ;D
Magda poddal sie,ale przy tym chyba ze sto razy sie zastanawial i dopytywal sie czy na pewno te a mowia ze kobiety w ciazy sa niezdecydowane ;D Moj chyba razem ze mna w ciazy l;D Eidze ze nowe suwaczki masz super ;)
aninek to pewnie sie narobilas z tymi uszkami ;) Dobrze ze skype istnieje przynajmiej mozna sie choc troche poczuc jak w realu ;)
Ada ja tez nie lubie takich filmow akcji i nie raz zostaje zmuszona by je ogladac dobrze ze w ciazy umiem dosc szybko zasnac;-) Ja juz kupilam caly zestaw czapke z szalikiem razem ale zastanawiam sie czy bede uzywac szalika bo tak jak mowisz kombinezony sa mocno zapinane pod szyjka ;)
caroline ale z Cb ostatnio widze sie zrobila poranna ciężaróweczka ;-)Uwielbiam pierniczki ale pojde na latwizne i kupie gotowe w sklepie ;D
kaja dużo zdrówka wygrzewaj sie;)
patiinka uwielbiam kinder bueno ;D Co do puchniecia to mi na szczescie jeszcze nogi nie puchna czasem rano palce u rak mi napuchna ze pierscionek ciezko mi zdjac.

Na dworze zimno dzis cos mnie wziela ochota na kebaba ;D Ale chyba zostane przy zdrowych rzeczach i ide zaraz pojesc mandarynek bo kupilam przepyszne slodziutkie i soczyste;) Milego snieznego dnia ;))**

Agagaga- ja tez ostatnio sprawdzalam moj termometr we wlasnej kapieli I wszystko bylo ok. dobrze ze Ty tez sprawdzilas, bo wole nie myslec co moglo by sie stac ;/

A ja wlasnie czekam na mojego M z bolem glowy I mysle co tu na obiad zrobic.... To chyba nie jest moj dzien.....

witam mamuski:-)

ja od rana zabiegana.moj niestety musial leciec do pracy,ale z psiapsiolka sie umowilam na szoping i kupilysmy przy okazji komode dla natalki,mialam juz upatrzona w hurtowni,akurat mieli na stanie wiec odrazu wzielam-do kompletu do lozeczka ;)wiec wieczorkiem bedziemy skladac :-)
teraz odpoczywam,nawet obiadu nie chce mi sie robic...
milej soboty:-)

Cisza weekendowa :)
ja już wszystko porobiłam obiadek zrobiony czekam tylko na meża aż wróci z pracy
w ogóle widziałyście że już pierwszy tydzien grudnia miną.... ja nie mogę
Ale mnie boli prawy bok jak bym normalnie miała dostać silną kolkę.... masakra :-(

Januarka Gratulacje dla męża za zdane prawko w pierwszym podejściu ;)

Biłka Oby u Endo problemy były tylko chwilowe- głowa do góry, bo musi być dobrze;)

MAMAAGA Dobrze, że się trzymasz i jak fajnie, że niedługo będziecie już razem :) Powodzenia i zdrowia kochana :)

Ala Ja mam już od tygodnia czy dłużej obniżony brzuch... Przez to chyba wróżą wcześniejszy poród, ale bez przesady- za tydzień raczej jeszcze na świat się Julka pchała nie będzie :D

Caroline Ty się tak nie forsuj z tym wszystkim ;) Ja tak robiłam i widać, że skończyłam jako uziemiona:p teraz to już w ogóle ślimacze tempo we wszystkim mam :D Ale bym jakąś sałatkę dobrą zjadła :p

Ada też właśnie swojego naciskam na kupno aparatu, ale zwleka jak może:p Bo wszystkie w normlanych cenach są "be", a znowu dla mnie te co on wybiera ok funkcje mają fajne, ale cena nie jest tego odzwierciedleniem :p

Flamandka Moja młoda już długo siedzi główką w dół- chyba od 31 tc :) a ze spaniem... jak jestem zmęczona to już na to za bardzo nie patrzę, że to czy tamto mnie boli :D zazwyczaj śpię jak zabita :D

Kropka Dobrze, że już prace przeprowadzkowe na finiszu, bo przecież też rochę odpocząć musisz :) I to prawda- torby już trzeba pakować :p

agaagaaga14 ten spray do pępka to w szpitalach stosują, więc na pewno będzie dobrym wyborem ;)

M@linka A to cwaniak z tego kuriera, bym dopilnowała, żeby przynajmniej opieprz dostał od pracodawcy :/ Oni mają obowiązek do Ciebie zadzwonić zanim dostarcza... Co prawda u nas łatwiej bo od dłużeszgo czasu cały czas w domu jestem, ale to go z tego obowiązku nie zwalnia :/

Magda Troszkę lepiej się poczułaś i już do dziewczynek do szkoły biegniesz :p <tititi> :p

Kaja Fajnie, że już się uspokoiły Ci te skurcze :) Musimy się trzymać do końca :p

Ada o_O ale bym na swojego nakrzyczała jakby się tak do mnie rzucił :/ no bez przesady... Niech sam posprząta O!

Magda Ja niby w Polsce mieszkam i co z tego, znajomi się odwrócili odkąd jestem w ciąży, pozostaje tylko rodzina, ale nie za czesto się już teraz widzę z nimi, bo już wiadomo nie zabiorę wszystkiego ze sobą, bo dzwiganie zabronione:/ Także z siostrą dużo rozmawiam przez tel i internet :)

Biłka Ja od tygodnia to bym chciała spać non stop, także to może zmęczenie, a nie te tabsy ;)

Gosia My mieliśmy się tydzień temu ze swoim do kina wybrać i wcześniej na jedzonko na mieście.... i skończyło się tylko na jedzonku :D ja prezent dostałam od mamy jak ze szpitala wyszłam :p ze swoim nie mieliśmy do tego głowy :) ale planujemy sobie jakiś taki większy zrobić prezent na święta i mikołajki za jednym zamachem :)

Ada to śmieszne z tą paczką tak.... Jak ustalają jakieś terminy to powinni się ich trzymać :/ albo powiadomić dlaczego dostawa może się opóźnić...

Magda Widzę, że temat mikołajków ogarnięty i wszystko już dopięte na ostatni guzik:) Fajnie mają te Twoje córy, ja to wiesz swojego muszę długo przekonywać do takich rzeczy, bo zawsze próbuje się wykręcić tym, że to "wiejskie zabobony" :p mam nadzieję, że jak Julcia się pojawi to będzie mu łatwiej pokazać, że jego też to cieszy ;)

Green To też miałaś atrakcje porodówkowe :p No wiesz może rzeczywiście to jego pierwszy poród był :D

Magda Mi znowu jest niedobrze jak w pierwszym trymestrze, w głowie też się czasem kręci szczególnie przed krwotokami z nosa... To już chyba wycieńczenie organizmu jest, bo nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :)

Januarka Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo za przekazywanie informacji :)

Nadrabiam Was od rana i nie daję rady, za dużo tego :/ A jednak coś muszę odpoczywać... Nie nadrobię :D

coś jednak w tym jest że jak przychodzi weekend to na forum cisza :tak:
a mój mi właśnie zrobił mega niespodziankę i pomył wszystkie okna :-) od razu pościągał firanki więc zaraz wypiorę i od razu inne powietrze w domu będzie jak to mówi moja mama :-D a ja w ramach rewanżu i wdzięczności zrobiłam mu jego ulubioną fasolkę po bretońsku bo już mnie od tygodni prosi :-) z pierniczków dzisiaj niestety nic nie wyjdzie bo zaraz uciekamy do szwagierka na urodziny więc pewnie później wrócimy.. ale jutro też jest dzień :-) mała moja dzisiaj jakoś mało aktywna.. pomału zaczynam się martwić.. :-(
Czarni grudzień leci i ani się nie obejrzymy a już styczeń zawita :-)

hej kochane :)

my już po zakupach, kupiłam małemu szczoteczke i grzebyk, pieluszki tetrowe i jakieś tam *******ety dla mnie typu wkładki laktacyjne, majtki poporodowe nie wiem czy mi sie takie przydadzą ale wzięłam :)
akurat była mama z dzidzią także skorzystałam z jej porady i wzięłam wkładki tt, powiedziała, że jak dla niej są niezawodne i jako jedyne nie przyklejają się do piersi.. zobaczymy :) była na nie promocja bo dwupak kupiłam za 30 zł także mam już zapas :)

uciekam dziewczynki na allegro, porobić reszte zakupów.. życzę wszystkim miłej reszty dzionka!

reklama
To znowu ja:)

Co mogłam to porobiłam w tym moim slimaczym tempie:) Teraz full relax:) I nikt mnie dziś już do żadnej roboty nie zagoni:) Do pełni szczęścia potrzebuję teraz mężulka, mandarynek i makowca:) Może po 19 wybierzemy się na małe zakupy, bo już nie ma co na chleb położyć. A ja już za dźwiganie się nie wezmę. Mowy nie ma:) Może uda mi się go na scrable namówić, aby zagrać wieczorkiem:) Jak to jest, Biedak "cierpi" na drukowstręt (po prostu ksiażek nie lubi czytać), a skubany ze mną często wygrywa:p Jakoś super oczytana nie jestem, ale częściej sięgnę po ksiażkę niż on:)

Nie wiem, co się ze mną stało w tym roku, ale kompletnie nie wiem, co bym chciała dostać pod choinkę od Mężulka. Już mu tłumaczę, aby mnie zaskoczył, jak to nie raz bywało na początku związku. Nic zboczonego, bo jak ja to przy rodzince wypakuję:p Bielizna odpada, bo w najbliższym czasie będę niewymiarowa. Do kuchni nic nie chcę. Wiem, że chciałabym mimo wszystko cos osobistego od tego Jedynego. Dupa, niech kombinuje!:p Jesteśmy razem 5 lat, chyba mnie już poznał:)

Idę się relaksować przy lekturce "Mamo to Ja":) Miłego wieczorku Stycznióweczki:)

Do góry