reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

wlasnie jutro mikolajki:-):szok: mialam nie ruszac sie z domu,ale polece po jakis drobiazg dla mojego p.Na mikolajki drobiazgi sobie kupujemy a pod choinke jakies wieksze prezenciki.

zrobie szybko zupke ogorkowa i wyskocze do galerii,dobrze,ze mam blisko.

reklama
Hello,

Mam dziś jakiś dobry dzień :tak: Za oknem sloneczko, nawet nie jest szczególnie zimno. Mam nawet sporo energii dziś i pewnie spożytkuję ją na gotowanie. M ma ochotę na jakieś pieczone mięsko, więc będę eksperymentować.

Biłka Nie orientuję się w temacie, dlatego pytam - czy ta niedoczynność nie wyreguluje się po porodzie? Nie martw się.

Agaagagagaa Ja też ledwo daję radę, nawet z lusterkiem :tak:

Gosia08 W sumie racja. Śmieję się po cichu, że te skurcze stracha napędziły, a jeszcze okaże się, że przenoszę ;-)

Magda Staram się i korzystamy z mężem na maxa z ciszy i spokoju :happy: Tylko przez to wszystko chodzimy nakręceni, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy synek zechce sie przywitać z nami.

Ala Też się ostatnio zainteresowałam obniżeniem brzuszka, bo w sobotę mi się właśnie obniżył. Z tego co się dowiedziałam, to jest to bardzo indywidualna sprawa i nie ma jakichś norm. Niektórym obniża się na kilka tygodni przed porodem, innym na kilka godzin przed, a są też takie kobietki, u których w ogóle trudno to ocenić. Mój mąż i ja zauważyliśmy obniżenie, poza tym odczuwam od tamtego czasu niemal nieustające parcie na pęcherz.

Ada Hehe :-) Robie co w mojej mocy, ale bębenek mam już taki, że założenie nogi na nogę jest prawie niemożliwe. Ale staram się ;-)
Jaki aparat kupiliście? My też się powoli rozglądamy, bo nasz się zepsuł niestety.

Flamandka Mój synek jest ułożony główką w dół już od 31 tygodnia. Robi różne wygibasy, ale pozycji nie zmienia. Mam często wybrzuszenia, które mogą sugerować, że to główeczka, ale to raczej tyłeczek i plecki.

Kropka Gratuluję udanej przeprowadzki!

Milusia
Współczuję Ci skurczybyków. Mnie męczyły codziennie prawie 2 tyg, czasem cały dzień co 2-9 minut! Trzymaj się, życzę Ci, żeby się wyciszyły. Ja od wczoraj mam względny spokój, miałam może kilka.

Malinka Przy częstych lub mocnych skurczach tętno bobaska może być podwyższone, u mnie też tak było.

Ada, Magda, Mummm_to_be Taki minus emigracji niestety, że jakoś trudno poznać kgoś do czegoś więcej niż gadanie o pogodzie. Ja to już w ogóle teraz nie mam z kim gadać na żywo (bo przez net ze swoimi ziomkami cały czas mam kontakt), bo się przeprowadziliśmy i nikogo tu nie znam. Ale przyznam, że już dawno przestał mi doskwierać brak znajomych. Może dlatego, że ntrafiłam na zbyt wielu fałszywców.

Witajcie!!!
ja sie witam i uciekam , musze na obiad cos kupic :wściekła/y: i jakies czekoladki mojemu bo jutro 6,06 a zawsze sobie cos slodkiego wreczamy! jestem zadowolona bo po dlugich przegladach stron inter. znalazlam wczoraj prezet dla niego pod choinke, wiec to z glowy, bo nie mam ochoty chodzenia po sklepach i przepychania sie przez tlumy bo bym chyba bzika dostala!
Milego dziewczynki!!

Witam

Ale jestem dzisiaj zdechła Nic mi się nie chce Siły brak Dopiero co usiadłam przed lapkiem i wcinam sobie ptysia mhmm

Kropka87
Gratuluję przeprowadzki Teraz jeszcze dokończysz to co masz dokończyć i już możesz czekać spokojnie na dzidziusia

Hej

Emilia też mam pare angielskich znajomych z którymi zamienie słowo jak się na ulicy mijamy ale to w sumie tyle, mojej dobrej kumpeli chłopak jest anglikiem i mojego M znajoma tez ma faceta anglika ale brak czasu uniemożliwia spotkanie się:/ to jest najgorsze że każdy w sumie zapracowany, niektórzy w weekendy tez robią... ale niestety masz racje że polacy za granicą to rzadko kiedy uczciwi się zdarzają... u mnie też zmino ale na szczęscie słoneczko świeci, więc jakoś humor się dzisiaj trzyma:p
Magda fajnie że dziś lepszy dzień masz:) u nas jakoś na razie cisza na temat świątecznych atrakcji w szkole, zobaczymy moze coś jeszcze się dowiem:)
muuum to be szkoda że masz daleko do sióstr, tez by mi było przykro gdybym była na twoim miejscu.... też pamiętam jak mieszkałam w Londynie i dojechać gdzieś to był koszmar, albo jechało się długo albo kilka przesiadek metrem, autobusem:baffled:do samego szpitala jechałam prawie godzine autobusem:sorry2:
Kaja kupiliśmy taki Fuji Finepix F600exr Camera Red 16mp, 15x Zoom, 3" LCD & 24mm Lens 4547410188899 | eBay tylko że jest czarny, zwracaliśmy uwage głównie na zoom optyczny i megapiksele, ma jeszcze kilka przydatnych opcji, jest nieduży więc do kieszeni się zmieści:tak: no i cena w miare przystępna, mieliśmy ograniczenie do 200f więc wybraliśmy taki:) nasz stary się popsuł i musiałam troche mojemu potruć żeby kupic aparat przed porodem bo chce mieć fajne zdjęcia maluszka od pierwszych dni,a telefonem to czasami rozmazane wychodzą
Malinka no to dobrze że za drugim razem juz było lepiej, zaciskaj nóżki;-)

Zaraz się za obiad biore, M mnie zgrzał od rana, narzeka że burdel w domu ale sam nic z tym nie zrobi:wściekła/y:chciał żeby go przebudzic ale nie mam ochoty, niech sobie zacznie budziki nastawiać:dry:

Anetka a ja tam dzieciom lody daję zwłaszcza zimą, bo to je hartuje:-p I co jak co, ale na gardło nigdy nie chorują:-) Nie fajnie się mąż zachował. Miejmy nadzieję, że jakoś Ci to wynagrodzi:sorry2:

Green koniecznie daj znać, co tam u diabetologa. czekam na wieści:happy2:

Ada u nas już od 1 grudnia dziewczynki robią coś w szkole związanego ze świętami. Mamy już ozdoby (jednego dnia robili), kartki, dwa razy piekli ciasteczka, teraz uczą się piosenki na koncert, jutro ma być Mikołaj i prezenty, 19 idą do kościoła, 21 mają bal, jeszcze jakiś kosz ma być do wygrania i musimy coś tam do tego kosza dać....normalnie meksyk niesamowity. Najgorsze, że informacje są niejasne do końca i ciągle muszę się upewniać, czy np. ta najmłodsza grupa Nikusi bierze w czymś udział i o co chodzi np. z jakimś tam przebraniem...mówię Ci, cyrk na kółkach:-) A do tego wszystkiego dostałam rozpiskę, żeby ćwiczyć z dzieckiem podstawowe zwroty Walijskie:baffled: Co też mi przyszło na stare lata:nerd:
Co do męża, to oj ja bym ostro po nim pojechała. Praca pracą, ja rozumiem, ale ja pracowałam po 12h a i tak miałam czas na sprzątanie, dzieci, zakupy itd. On tez powinien coś w domu robić, a Ty to już tylko odpoczywać. Ciekawe jakby on miał tę ciążę nosić.....umierający by był. Mój miał takie fazy w poprzednich ciążach i czasem ostro żeśmy się kłócili. Szkoda tylko, że przez to masz atmosferę w domu taką sobie. Trzymaj się:blink:

Kaju tylko nie przesadź z tym szaleństwem w kuchni, bo wiesz.....synuś by może chciał jeszcze posiedzieć:-) Zgodzę się z Tobą, że człowiek się chyba z czasem przyzwyczaja do braku znajomych, choć nie jest to za fajne:baffled:

Czarni a Ty dajesz córci jutro w dzień paczkę, czy podrzucasz w nocy? Bo ja z dzieciństwa wyniosłam, że Mikołaj w nocy przychodzi i tak chyba zrobię. Żeby tylko Nela nie wstała za wcześnie, bo zazwyczaj się przebudza ok 5 rano i jak zobaczy prezent, to kaplica:baffled::-)
U mnie usg już chyba 5 na fundusz robią, co normalnie są tylko 2. No ale muszą uważać, bo przy cukrzycy trzeba kontrolować wagę dziecka. Ja sama czuję, że Marcyś jest spory i już nie mogę się doczekać, kiedy go znowu zobaczę:happy2:

Weszlam na chwilke zeby przekazac sms od Indziorki zaraz napisze go w szpitalnym watku :)

magda30 ja za 3 zdalam ale to tez bylo jakies 7 no juz prawie 8 layt temu. Jestem zaskoczona, bo jak robilam z nim testy to by mi prawko zabrali z miejsca ,wiecej bledow od niego dlatego sioe obawialam jak mu to pojdzie skoro nawet ja tego nie wiem i nie umiem mu wytlumaczyc :/ No ale dumna jestem bo pomimo bariery jezykowej za 1 razem zdac to znaczy,ze da sobie rade w tym naszym kraju :)
EmiliaM ja tez jestem taka,ze odrazu mi sie plakac chjce i nawet jak chce sie cos odezwac to mam lzy w oczach i wydusze ledwo jedno slowo, jeszcze jak w ciazy nie bylam to jako tako potrafilam komus odpowiedziec,ale teraz to bym sie tylko rozplakala.

Magda powiem Ci że nie wiem jak to zrobić :D do tej pory ona zawsze wcześniej dostawała bo nigdy nie mogłam dotrwać do tego 6 :-D
Teraz jest już bardziej kumata i chcę by pamietała o mikołajkach. Muszę pogadac z męzem jak to zrobić zawsze prezenty dajemy jej razem wiec dopiero by miała wieczorem.
U mnie w domu nie było tradycji mikołajkowej widocznie byli za wygodni.

zaraz bedzie ciemno... zostało mi umycie podłogi w kuchni a tak mi sie nie chce już.... A potem siebie trzeba trochę ogarnąć co by ludzi w miescie nie wystraszyć :D
A wogóle przyszły mi koszule do szpitala i dopiero po dwóch godzinach sie kapłam że zamiast fioletu przyszedł mi niebieski...

hej dziewczyny!!
ktos dostal moze wiadomosc od Aninek?? ona miala wizyte ostatnio wizyte i nie ma jej od tego czasu. Mam nazieje ze wszytsko u nich ok!!

reklama
Natal juz sie melduje, dziekuje bardzo za pamiec :-)

Opisalam wizyte na odpowiednim watku. U nas wszystko ok, ale w Sylwestra sprawdzamy lozysko jeszcze raz, bo nadal za nisko. Nie bylo mnie z 2 powodow - raz ze moj mial wolne, wiec musialam mu duzo czasu poswiecic, a dwa ze nawet jak juz wzielam lapka to mnie wywalalo ciagle z internetu :no:. Nie wiem co sie dzieje, niby wszystko ok, a wyskakuje mi ciagle, ze problem z polaczeniem. Mam jakies 30 stron zaleglosci, wiec pewnie tego nie nadrobie. Sprobuje poczytac i odpisac pozniej, jesli mi net znow nie nawali.

Buziakuje wszystkie stycznioweczki!!!

Do góry