reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Miałam dziś wielką ochotę – można powiedzieć pierwsza zachcianka w ciąży taka z dużą ochotą. Napisałam do męża, żeby kupił lody – podałam smak który lubimy oboje – i co ? owszem dzwonił – ale ja spałam – i kupił takie jak on lubi – a ja nie znoszę wręcz….
A dobrze wie jakie są moje ulubione… ;/

Ja mam tylko jedną paczkę pampersów nr 1… ale nawet nie wiem ile sztuk. W weekend chyba będzie trzeba dokupić z tych przecen – jeśli na jakąś trafimy ;)
Znajoma mówiła, że 1 to w ogóle jak najmniej bo zostają, że dzidziuś szybko rośnie. Ale nie wiem jaką ilość miała na myśli, mówiąc jak najmniej.

Januarka gratulacje dla męża !
Agaagaaga14 ja też używam Lactacydu – na szkole rodzenia mówili, żeby do szpitala wziąć ten sam co się do tej pory używało. Ale żeby w ogóle nie używać to pierwsze słyszę…
Ada1989 świetnie wygląda sprawozdanie z opieki, zdjęcia uroczę !!!!
Asiorreek no moje przeciągnięcie jest dość hmm napinające brzuszek – właśnie tak jak napisałaś, też mam wrażenie jak by synek miał wyskoczyć – ale ja się przeciągam tuż po przebudzeniu czasami nieświadomie ;)
Green flower no mama dobre rady daje;) Moja mi cały czas coś „doradza” a propo ubioru dziecka i tego co będę musiała robić – zwariować można…no ale wysłuchać trzeba bo inaczej się obraża heheh
Czarni szalejesz, taniec ;D zdrowo zdrowo
EmiliaM no tak 8 mc i nie widać ciąży, ludzie to są…
Ja to już nie chodzę nigdzie, bo ludzie tacy nie uważni, ostatnim razem babcia mi zawaliła koszykiem w brzuszek – niby lekko ale mimo wszystko… ;/
A to z tymi dziurkami w nosie dobreee hehehe ;) Faceci
Indziorka trzymam kciuki co by wszystko było ok!

reklama
Magda no pewnie mi tez. Ci powiem z siostra zawsze pogadam ale moja przyjaciolka malo co sie odzywa. Chyba jest zla ze w ciazy jestem kilka razy jej proponowalam by wpadla to mowila ok ok napisze a i tak nic nie napisala ;/Bo dla niej liczy sie kariera a jak juz sie zdecyduje na dziecko to 30-35 ;/ Takze mi tez brakuje ploteczek dobrze ze znalazlam te forum bo zawsze mozna popisac i pogadac z kobitkami ;)

Ala to chyba indywidualna sprawa z tym brzuszkiem, ponoc u wiekszosci obniza sie po 36 tc.

Aga no ja bez lusterka sie nie ogole, w poprzedniej ciazy bylam szczuplejsza i do samego konca dawalam rade bez lusterka

Muuuuum to be super te fotki, haha

Anetka ja tez nie planuje wiecej niz jedna paczke tych jedyneczek kupowac, one niby sa do 5 kg ale 2 sa od 3 kg czyli mozna teoretycznie wogole jedynek nie kupowac.

MamaAga trzymam kciukaski zacisniete zeby wszystko poszlo jak po masle. Tulam

No witam ciężarne :-D a co tu taka cisza z wieczora ?Ja już w wyrku male standardowo daje aż mnie boli wszystko... Co do golenia lecę na wyczucie :-D a potem sprawdzam lusterkiem ;-) Normalnie pojawił sie kurier o 20:30 piękna godzina ale chociaż zapytał sie czy może jednak trochę kultury ma. Więc pozostało czekać na koszule. Mam nadzieję że jutro będą...

Witam Was serdecznie..
Czarni ja też już w łóżeczku ;-) i też mnie standardowo wszystko pobolewa.. ajjj już blisko więc damy radę ;-)
gosia0811 ojj tak to forum jest wspaniałe.. i tyle wspólnych tematów :-)
afja anetka ja w piątek robiłam rybkę na obiad i też miałam zachciankę na kapustę kiszoną.. pierwszy raz zjadłam z takim apetytem w tak krótkim czasie :-D:-D:-D
agaagaaga14 ja też mam z tym problem :-D:-D:-D staram się na czuja ale nie wiem za bardzo jak to wychodzi :-D:-D:-D
muum to be fajne te fotki :-D:-D:-D
MAMAAGA4 trzymamy mooocno kciuki i czekamy na wieści ;-)
magda z uk i jak samopoczucie? poprawiło się?;-)
indziorka będzie dobrze- 3mamy kciuki i daj znać ;-)

a u mnie te dwa dni jakieś masakryczne.. dziś są imieninki mojej mamusi więc wczoraj pól dnia spędziłam w kuchni - upiekłam dwa ciacha a dzisiaj zrobiłam dwie sałatki.. ale już niestety moje samopoczucie nie pozwala mi na takie posiadówy w kuchni .. uciekam spać bo wykończona jestem.. teraz już pozostaje mi rozplanować prace porządkowe do świąt bo jest troszkę czasu a tempo raczej do zawrotnych nie należy z tym brzuszkiem ;-) odezwę się kobietki jutro..
buziaki i spokojnej i przespanej nocy ;-)

Hej

Czarni super ta fotka z brzusiem!! to ile przed urodzeniem była robiona?
madziamadzia oby remont jak najszybciej się zakończył:))
Emilia no dzisiaj mnie mój wkurzył bo jakiegoś tam kabla do dvd szukał i oczywiście zaczął marudzić że bałagan itp i że nic w domu znaleźć nie można, no jeszcze troche i bym go chyba trafiła:wściekła/y:z żartami to też tak czasami ma że się o byle g obraża, ale ze mnie to sobie może jaja robić:baffled:
Magda a dzięki, oddał go pani, widziałam bo jeszcze chwilke musiałam poczekać żeby oddać rzeczy misia:-) oj jak ja bym jakieś ciacho zjadła teraz :p
Mamaaga no wreszcie, super że u was ok no i trzymam mocno kciuki żeby wszystko poszło gładziutko!!! to równo za tydzień masz date?? buziaczki dla was!!
muuum to be hehehe dobra ta fotka:-Dktoś miał super pomysł:-)
Kaja no to teraz pozostało ci zaciskać nóżki:-)

ja tak jak czarni na wyczucie się gole a potem patrze czy dobrze:-p a co jeszcze jak chodzi o kosmetyki to Konrad tylko J&J używał i nie miał alergii ani przesuszonej skóry, używałam tylko mydła szmaponu i oliwki jak była potrzeba, nic więcej, tak teraz też zrobie, kupie mniejsze buteleczki żeby potem w razie co nie wyrzucać za dużo, ale właśnie najpierw wypróbuje znów J&J:tak:

Przyszedl ten aparat, bardzo fajny, podoba mi sie, tylko musze znaleźć swoją karte sd ze starego aparatu bo mam jeszcze taki małe karty z adapterami ale mi wyskakuje że błąd karty jest, nawet po sformatowaniu:baffled: jestem zadowolona z zakupu:-) a jutro, najdalej pojutrze ma przyjść paczka z PL, hmmm nie moge sie doczekać:cool2:

Gosiu ja niestety siostry nie mam, a moja przyjaciółka, taka najlepsza urodziła nie dawno córeczkę, więc na prawdę ciężko nam się spotkać. Dzwonimy do siebie i gadamy po 2 godziny, ale to nie to samo. Mam kilka fajnych kumpeli w Pl, ale cóż z tego:sorry2: Czuję się czasem na prawdę samotna, zwłaszcza teraz, jak muszę ciągle leżeć. I też cieszę się, że tutaj jest tyle fajnych dziewczyn, bo zawsze to lepsze, niż dumanie w samotności o wszystkim:happy2:

Caroline dziękuję, że pytasz. Tak, już jest lepiej. Poczytałam Was, poprzytulałam się do moich córeczek i jakoś przeszło:happy2: Moja mama miała dziś imieninki, ale niestety tym razem nic nie przygotowałam ja. Nadrobię w przyszłym roku. Na Święta mąż i mama będą musieli coś zrobić, bo ja niestety odpadam, ale staram się na to nie patrzeć jako na porażkę:baffled: I masz rację. Zaplanuj już co i kiedy robić, bo jednak z brzuszkiem nie jest już tak łatwo:blink:

Czarni daruj kurierowi....wiesz....śnieg, zimno......bidny może nie mógł dojechać:-p Ważne, że przesyłka doszła:-)

Anetka ja jestem okrutna i wysłałabym męża po lody jeszcze raz i to biegiem!:-p Zresztą sam by poszedł, bo wolałby to, niż słuchać mojego gadania:-D

Ada gratuluje udanego zakupu. Najważniejsze, że jesteś zadowolona. Ja jak kupię coś z kosmetyków, co nie nadaje się dla dzieci, to daję mężowi. On wszystko grzecznie zużywa i nie narzeka:-p

Doczytałam tylko, że Mamaaga w końcu się odezwała i że będzie naszą "pierwszą styczniówką". Powodzenia i szybkiego powrotu do formy

reklama
Magda a mój już by w takim szamponie czy mydełku się nie umył- on ma swoje określone zapachy bo inne mu śmierdzą i musi mieć akurat taki sam zapach jak wcześniej. Kiedyś kupiłam mu żel pod prysznic, najpierw powiedział który chce, ja poszłam do sklepu, kupiłam dokładnie taki a on powąchał i stwierdził że to nie ten sam tylko podobny, niby ta sama marka i seria ale opakowanie ciut inne i juz mu zapach zły, ale i tak go używa:-p na moje włosy z kolei większość szamponów nie pasuje i co rusz to musze inny kupować, nie wiem czy z J&J by sie nadawał:sorry2: oliwkować się nie lubie bo jakoś mnie to uczucie tłustej skóry wkurza....

ech mnie tu też moich przyjaciółek brak, w PL mam dwie najlepsze, tutaj mam bardzo dobrą koleżnkę ale tylko tyle, bo odwiedza mnie może raz na miesiąc i to też ciężko, bo sama ma mało czasu..... a pogadać z kimś to zawsze się człowiekowi fajniej robi:-)

Do góry