reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

O widzę że styczniowki jeszcze spać nie poszły ja wstałam... I ciekawa jestem do której będę siedzieć... Oliwia jest strasznie niespokojna więc już mnie rozbudziła... Gr..

reklama
Ja też, znów, nie śpię ;/ grrr
Muszę się przestawić, bo ostatnio chadzam spać 2-3 nad ranem i wstaję po 10 ;(
Może jutro a właściwie dziś nastawić budzik na 8 rano? żeby się zmęczyć i iść spać o normalnej porze ???
Muszę się zmęczyć żeby zasnąć, bo tak to się położę i kręcę, więc wolę posiedzieć przed kompem, TV i zabić czas.

A zamówiłam sobie dziś książki do lektury:
1. Język niemowląt Tracy Hogg
2. Mamo tato co ty na to, cz. 1+cz.2 Pawła Zawitkowskiego.

Jeszcze chwila do powitania młodego to sobie poczytam :)

witam po weekendzie. w sobote my bylismy w gosciach a wczoraj my mielismy gosci.i czas jakos zlecial.zaraz sie szykuje do fryzjera:-)
w sobote troszke snieg poproszyl,ale szybko blotko sie zrobilo bo cieplutko byloale za to dzisiaj troszke przymrozilo w nocy,a w dzien ma byc na plusie.za bardzo nie chce mi sie wychodzic z domu,ale ide bo pozniej nie wiem kiedy bedzie czas na fryzjara:-)
milego dnia

Witam sie poranne!!'
ja w weekend w domu siedzialam , wczoraj poszliśmy tylko na rynek świąteczny , ale niestety ja chodzić nie mogę długo bo boleć zaczyna więc wróciliśmy do domu .
Fajnie ze niektóre z was tak aktywnie jeszcze spędzają czas !!
Niedlugo święta , jakoś nic nie planujemy bo będziemy we 2! Więc bez szaleństw jedzeniowych itd.
Milego dnia!!!

Witam się poniedziałkowo :)

Gosia Ja mam całą ciążę problemu z żołądkiem, ogólnie jedzenie dobrze mi nie przyjmuje, a odkąd zaczęłam brać żelazo to już w ogóle jest dramat- dlatego mogę sobie pozwolić na jedzenie wszystkiego oczywiście z wyjątkiem tych produktów, które zaczęły mnie uczulać :/ A co do tych ciuszków i zakupów wszystkich- to tak bardzo cieszy :D ale ja się cieszę, że już mam ponad połowę tych spraw kosmetycznych za sobą, nie mówiąc już nic o tych większych:/ Bo teraz to bym rady nie dała, głupia wizyta dla mnie to wysiłek co niemiara :D

Caroline Ja też miałam taki dzień wczoraj, że normalnie nic mi się kupy nie trzymało :D nawet mój obiad gotował :p W ogóle on teraz to ma większe smaki niż ja i je nieporównywalnie więcej o_O

Czarni Bo dziecko się wtedy uspokaja, a właściwie to nawet zasypia :p Ewentualnie skurcze od orgazmu mogą się utrzymywać ciut dłużej ;) musiałam się o tym dużo naczytać, bo mój miał przez pewien czas w głowie, że Dzidzię będzie szturchał i jej coś zrobi :D No ja miałam też dużo przypadków, że już też by chciały koleżanki mieć, i w sumie "ciotka" termin na marzec ma:p ale jedna niestety straciła dziecko, a reszta to tak nagle zmiana decyzji o 180 stopni :) Ja się boję, żeby za szybko z drugim nie zaszaleć, bo wtedy to się z domu nie wyrwę przez kilka dobrych lat :D

Ada A weź z tymi dolegliwościami końcowymi :p Mój teraz jak patrzy na mnie, to mówi, nie wie czy świadoma decyzja o drugim dziecku zapadnie :p Bo się martwi cały czas o mnie bo widzi, że chwilami organizm nie wyrabia ;) Ale jak sama zauważyłaś, to już bardzo niedługo i znowu energia itp sprawy wrócą ;)

Milusia A to sama musisz robić na paciorkowca? przecież teraz jest to obowiązkowe badanie, które gin zleca i Ty za to nie płacisz :/

Magda Ja właśnie cały czas miałam taki fajny do przodu, aż mi nagle z dnia na dzień się spłaszczył :p Wiesz byłam tylko jedną pacjentką dopisaną, więc mam nadzieję, że mi trochę czasu poświęci :/ A co do bóli spojenia- chyba takie dni przyszły, ja już wczoraj tak się w ruchu ograniczałam... do łóżka, po pilot i te sprawy:p a dzisiaj masakra, zobaczymy jak sobie jutro dam radę w dotarciu na wizytę :p I Madziu- leń Ci się należy w końcu :p Miałaś się dużo czasu oszczędzać, a tu ciągle coś, więc za jeden dzień w piżamie to ani tyle wstydu nie powinnaś mieć, a i właśnie się dowiedziałam, że kuzynka urodziła... tylko nie wiem dokładnie czy w piątek czy w sobotę... ;) Między nami był miesiąc różnicy w terminach, cesarkę miała niby na 4 lub 6 grudnia przewidzianą, a tu tydzień wcześniej ją cieli o_O Jak w piątek pojadę do domu rodzinnego to może ją odwiedzę :p

Muuum to be Czkawka jest zawalista, ale pod warunkiem, że nie piąty raz tego samego dnia :p Mi brzuch ostatnio mało twardnieje, bo biorę dziennie 6 tabletek asmagu (magnez z zalecenia lekarza;) i przez weekend leżałam dosyć dużo :p I teraz wiem, że jak zaczyna mi twardnieć tak bardzo i na długo to znowu przesadziłam z aktywnością... Wiem, że mam leżeć i się oszczędzać, ale nie potrafię na dupie usiedzieć :D A wczoraj to mi się film urwał i mój wstawał w nocy sprzęty wyłączać :D

Aninek Ja właśnie mięty już nie mam i zawsze zapominam kupić, ale szczerze to od mięty w ogóle na kilometr mnie odrzuca, a rumianek mi smakuje o_O Zazdroszczę Wam tego ubierania choinek itp itd, bo u mnie z tym ciężko i jesteśmy umówieni ze swoim, że odkąd Młoda będzie z nami to święta obchodzimy jako tako :p i choinka niby też ma być... i szczerze, mam nadzieję, że przyszłe święta już spędzimy w swoim mieszkaniu ;) a właśnie jeszcze co do brzucha... taki mi się wydawało, że mi opadł trochę, ale wiesz nie dopuszczałam tego do mózgu bo to niby oznaka zbliżającego porodu się jest :p Ale wiele łatwiej się nie oddycha- właściwie tak samo :D

Natal Ja właśnie nie wiem co zrobić, bo nie chcę swojego zostawiać na święta, ale z drugiej strony siedzieć samej też nie chcę- bo święta jak zwykle będzie miał pracujące pewnie- służbę, nadzór czy cokolwiek innego mu we walą :/ I tak się jeszcze gryziemy co tu zrobić żeby było dobrze:/ A co do chodzenia mam to samo- a właściwie jako tako mam zakaz :D także w tym roku szaleństwo zakupów świątecznych mnie ominie szerokim łukiem :)

Dziewczyny Wy w ogóle spania nie macie... Ja jak zasnęłam to wstałam ze swoim o 6 dopiero :p Nawet siku nie było mnie w stanie wybudzić :D Mam nadzieję, że dzisiaj będzie dobry dzień ;) I chyba będę uziemiona w mieszkaniu, bo winda się zepsuła :p a na 7 piętro w tym czasie drałować, to raczej ciężkie :D

Miłego poniedziałku ;)

Hej :)
Ale u nas dzisiaj slicznie bielusienko ide zaraz po jakies bulki sie przejsc po tym milusim sniezku :) Uwielbiam :)))
Wczoraj troszke popralam i zrobilam porzadki z plytami maz ich tyle nazbieral a wiekszosc to do smieci sie nadaje znalazly sie jakies stare programy i dema gier z gazet dzisiaj mam reszte do ogarniecia, moze zdaze bo Maz ma dzis jazde przed ezaminem jak z pracy wroi a ja wizyte u poloznej i laryngologa potem chce go jeszcze troche nad testami przycisnac bo ma jednak jeszcze bledy(oby na egzaminie nie zrobil wiecej jak2). Przyznam jak sie z nim wczoraj uczylam masakra jakas gdybym szla zdawac teraz testy zabraliby mi prawko a te pytania z kosmosu typu co to jest kolejka osobowa??? normalnie szok sory autem mamy jezdzic czy jakas posrana kolejka? troche mnie to zirytowalo czego kaza sie uczyc a wszystko po to,zeby zedrzec pieniadze z ludzi:/
Cos ostatnio (odpukac) pozno zasypiam bo po23 nawet i dzieki temu udaje mi sie pospac do 6 nie 4 oby tak zostalo :) wprawdzie 6 tez wczesnie,ale juz sie jasniej robi wszyscy ida do pracy wiec moge cos porobic,a o 4 to mnie z nudow skrecalo :/
Ok zmykam bo dzisiaj troche wizyt i sprzatania :) Milego dnia :)

hej dziewczyny - witam w zimny poranek.. :)

Masakra ze spaniem- ;/ już drugą noc mam nieprzespaną.. ;/ a w dzień chodzę i piorunami ciskam we wszystkich ;/... Nie ma to jak z samego rana wylać na ręce kubek gorącej herbaty.. aaaaaa jak piecze..;/ normalnie DZIEŃ IDEALNY ;/
kość łonowa a raczej cholerne spojenie łonowe to powinno to być u nas jakoś inaczej wymyślone..;/ nawet leżeć sie nie da a jak chodzę to normalnie czuje jak mi sie miednica rusza to na jedna to na druga stronę w zależności na którą nogę stanę.. a przecież sie oszczędzam i mało co chodzę.. ;/ normalne z bólu ściany można gryźć. muszę to zgłosić gin... ale co powie mi że to normalne;/ i tyle..

Takie z was pisarki że nadrobić wszystko to mi zajmie chyba do południa..

Póki co miłego poniedziałku styczniówki...

Witam stycznioweczki;)
Ja juz nie spie od 6 . Teraz wcinam sniadanko i Was podczytuje ;) Zauwazylam ze Wy nocne dziewczyny jestescie;D Zaraz jade zaniesc l4 i po prezenty drobne. Dzisiaj puszcze juz chyba ostatnie pranie malej ciuszkow siostra przyjdzie z malym to mi pomoze( choc zawsze po wizycie tego 3letniego rozbojnika mam tornado w pokoju;D) Wiecie co dziewczyny musze Wam cos powiedziec Moj 3letni Chrzesniaczek co przyjdzie sie pyta czy wyciagamy juz mala z tego brzucha;D

caroline No zaniedlugo to bedziemy chcialy powrocic do kanapowego lenia ;D Spacerek wieczorny przed snem dobrze robi ;-)
Ada Głowa do góry dobrze jest wyzalic sie;) Ja tez sie dolaczam do klubu mlodych emerytek ;-)Ty to juz pewnie zaczynasz wielkie odliczanie;)
czarni Ja to sie ciesze jak widze na fcb jak kolejna kolezanka dodaje zdj z Usg :D
milusia Z tym siusianiem w nocy smiesznie to ujelas;D Ja natomiast jak wstaje w nocy to czuje sie jak zoombie jakis ;p No to na pewno po upiekszaniu sie u fryzjera humor poprawiony. Ja nie cierpie chodzic do fryzjera mam uraz;)Mi ostatnio tesciowa tez zakupila suszarke;p Dziekuje za porady odnosnie przeziebienia choc mnie juz opuszcza(nie zapeszajac;p)
magda A na poprawe humoru powiem Ci ze mnie nie przebijesz ;D Ja prawie codziennie caly dzien latam w pizamie po domu ;DChoinka u Cb to przygotowania do swiat pelna para. Ja bede kupowac choinke juz ubrana taki len ze mnie;p A dziewczynki pewnie mialy niezla frajde i pewnie pomagaly ustrajac. ps u mnie zawsze pamietam cukierki wytrzymywaly na tej choince jeden dzien ;D A tym spojeniem sie nie martwie bo boli jak sie przemecze a wgl inne dziewczyny maja jeszcze gorzej tak samo jak i Ty i radza saobie bardzo dobrze ni9e narzekając ;D
aninek Widze ze My idziemy praktycznie rowniutko i tak samo obie nosimy pod serduszkiem dziewczynki ;)
indziorka To wspolczuje tych dolegliwosci zoladkowych mnie w 1 i teraz w 3 trymestrze troche pobolewal.A z ta winda to masakra rzeczywiscie jestes uwieziona jak ksiezniczka w wiezy na zamku ;D
Moj tata ma dzisiaj urodziny jeszcze musze dokupic portfel do prezentu i gotowe pewnie slodkim sie objem ;D
Milego zimowego dnia;)*

reklama
asiorreek to dzien Ci sie zaczal okropnie;/Witaj w klupie nocy nieprzespanych ostatnio u mnie to norma;/ Z tym spojeniem to nie zaciekawie sie masz;/ Ja to mam dopiero poczatki. Odpoczywaj i zrelaksuj sie czekolada czasem pomaga;D

Do góry