reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Aninek fajnie, że Ci się goście trafią na Święta. Też bym tak chciała, zwłaszcza na końcówce ciąży, żeby mniej myśleć o dolegliwościach:sorry2: Mam nadzieję, że chociaż moja psiapsióła zajrzy na Wigilię ze swoim mężem i córcią, to będzie nam troszkę raźniej.
Co do serii Hippa w Pl, to jest w każdym Rossmanie i w Tesco. Ja zawsze kupuję taki z pompką. Jest dość spory, ale od razu zamawiam dwa u kumpeli, to wiem, że mi na długo wystarczy. Zawsze używam go też do mycia włosków maluszka, no chyba, że Twoja córcia będzie miała bujną czuprynkę, to polecam również szampon z tej serii. Poza tym poproszę ją o jedną tubkę Emolium emulsja specjalna (z apteki). To jest seria dla alergików, ale używałam pamiętam na początku przy Nelci (choć ona nie alergik), bo jej się trafił rumień noworodkowy i to poleciła mi babeczka z apteki. Bardzo dobra seria, delikatna i skuteczna (nawet u Niki, która ma AZS daje radę super). Nie mam zamiaru stosować tego jako balsam, czy krem po kąpaniu, ale zamówię tak na wszelki wypadek, bo wiem że tu w Uk nie ma nic lepszego. Żadne kosmetyki Oilatum, czy innych serii nie są tak skuteczne i delikatne (przekonałam się na Nice). Poza tym, to już tylko Linomag zielony do pupy, ale też tylko w razie odparzenia i sól fizjologiczną do oczek oraz gaziki jałowe, bo w Uk nie mają:baffled:
No i u nas póki co spokojnie...dziewczynki ok, my też....ale ciiiiiii;-):-)
Piszesz, że brzuszek jakby stanął w miejscu, a mój właśnie przeciwnie. Tak wystrzelił do przodu, że ojej. Wcześniej był bardziej na boki, ale strasznie się teraz wypycha:szok: Dosłownie z dnia na dzień. Zupełnie inaczej, niż było z dziewczynkami:happy2:

Januarko nie przejmuj się ludźmi. Wiem doskonale, jak się fatalnie czułaś przy tej kasie, ale nie warto.Co więcej, ja spotykam się czasem z uprzejmością, ale tylko ze strony facetów. Nie wiem czemu, ale babki, jakby zapominały, co znaczy być ciężarną. Smutne to, ale cóż....damy radę.Niech im tam będzie:-p

Marta ciężko tak komuś doradzić, bo wiesz....Twoje odczucia tego samego mogą być zupełnie inne niż moje:sorry2: Powiem Ci tylko tyle, że ja do szpitala pojechałam, jak już nie mogłam w spoczynku wytrzymać bólu. Bo to, że mnie boli jak chodzę, to normalka, ale wtedy nawet w spoczynku ból był okrutny. Takie skurcze, jak w czasie okresu i straszny ból pleców. To mnie wystraszyło. Samo twardnienie brzucha jest normalne na tym etapie,ale jak zdarza się za często, to nie dobrze. Sama musisz ocenić, na ile Ci to dokucza i czy nasila się, czy raczej puszcza w spoczynku. To bardzo ważne, bo jak w spoczynku nie jest lepiej, to jedź na IP.

Indziorka płacenie za cc w Twoim przypadku byłoby absurdem!!! Rozumiem, że czas goni, ale lekarz prowadzący Twoja ciążę miał sporo czasu, by wszystkiego dopilnować. Ja tam bym właśnie jego przycisnęła, aby wydał Ci stosowne zaświadczenie, albo niech kombinuje, jak tu Cie teraz wkręcić do specjalistów. Nikt nie może zezwolić Ci na poród sn jeśli nie jest pewny, że Twój stan zdrowia na to pozwala.
Ok. Koniec tematu do wtorku. We wtorek ja trzymam mocno kciuki, a Ty przychodzisz z dobrymi wieściami:tak:

Miętowa chciałabym mieć takie podejście do tematu dolegliwości ciążowych, jak Ty;-) W sumie, to w obu poprzednich ciążach takie miałam, ale teraz nie da rady. Niestety:baffled: Moja szwagierka ma wadę wzroku -7 i urodziła sn śliczną córkę, więc na prawdę sama wada wzroku nie jest przeszkodą w porodzie naturalnym. Na pewno jest to pocieszenie dla wszystkich okularnic, które chcą rodzić naturalnie:happy2: Co do lewatywy masz absolutna rację. Przy cc też jest ok, bo na prawdę tuż po zabiegu wypróżnianie się nie jest sprawą łatwą, więc lepiej, żeby za szybko nie nastąpiło:sorry2:

Caroline gratuluję udanych zakupów. Koniecznie pokaż nam fotki, jak już pokoik będzie gotowy. No i śliczne dzięki za kolejny głos w sprawie prezentów. Chyba rozwiałaś resztki moich wątpliwości:-)

reklama
No już w domku nie powiem że miałam super humor ale co sie dziwić większość urodzin stałam :-/ male sie tak wiercilo i do tego ból pleców że stanie najlepsze. Najbardziej rozwalił kolega który zobaczył jak male szaleje dziewczyny jaka on miał minę :-D tak sie śmiałam a on dobre 10 minut przeżywał i każdemu tłumaczył co widział :-D

A tak to bez zmian zaraz idę do łóżka bo już plecy całe bolą....

Ja znów na forum ....
Położyłam się i próbowałam zasnąć.... nic z tego :(
Wstałam i sobie poczytam, może się zmęczę i w końcu uda mi się zasnąć???

Ja tylko na chwilke przed snem, wizyta u siostry udana, mama jak mnie zobaczyla to stwierdzila ze to bedzie dziewczynka!!!!!!!!ech wiec juz niewiem ;(() do jutra mamusie dobrej nocki wam zycze!!!!

Miętowa To przybij piątkę :p bo ja mam to samo, tylko się czymś zatrułam :/ i już nie wiem czym się ratować, ból żołądka nie pozwala mi zasnąć (chociaż koło 22 byłam tak zmęczona, że padłam do północy...) a teraz siedzę w kuchni z lapikiem i zajmuje sobie jakoś czas, żeby mojego nie budzić... No i jeszcze sączę kolejny kubek naparu z pokrzywy- przeważnie działał, więc liczę na cud i tym razem :p

Aninek Trochę się tego obawiam właśnie, że zbagatelizują, a później zostanę kretem :/ Te pieniądze odkładałam na wycieczkę do apteki po zakończenie wyprawki i torby do szpitala ;) Ale bajka- wiadomo, że ważne też jest to, żebym ja się nie posypała i młodą się mogła zajmować ;)

Magda Mówię zobaczymy we wtorek co i jak będzie:p Może się nade mną zlituję i wepchnął jakoś... Muszę wszystko na kartce znowu wypisać o co mi chodzi, bo wejdę do gabinetu i jeszcze zapomnę i wtedy będzie stres :/ Dlatego właśnie przed wizytami tak robię, że spisuję co chcę powiedzieć i uzyskać, przed wejściem się tego uczę i jak coś tam zaczyna uzupełniać to podpatruję na kartkę i patrzę czy wszystko powiedziałam i się dowiedziałam co chciałam :p Ja się zaczęłam martwić, że właśnie coś się nie tak dzieje bo chyba brzuch mi się na boki rozjechał :p i bałam się, że już opadać zaczął :/ Wiem paranoję mam :D

Ja dzis ladnie pospalam ale dosc pozno spac poszlam bo ok23 :) oczywiscie kilka toalet w nocy, ale pobudka byla o 6 no wiec zjadlam sniadanko i puki wszyscy spia przegladam allegro za ostatnimi prezentami, maz ma egzamin we wtorek a wiec dzisiaj powiedzialam ze wszystkie ok500pytan bedziemy twardo sie uczyc i bede go odpytywac takze caly dzien nam zejdzie,ale zalezy nam zeby teraz testy zdalk bo pozniej nowe zasady i bedzie trudniej :/ Tak wiec milego dzionka :)
Marta87
jesli chodzi o twardnienie ostatnio mi lekarz mowil,ze jesli nie wystepuje wiecej jak 3-4 razy dziennie nie boli i przechodzi to macica cwiczy to normalne, ale z bolem podbrzusza nie pomoge bo nie miewam w kazdym badz razie gdyby mnie bolalo dluzej to zglosilabym sie raczej do lekarza tak na wszelki wypadek.
Indziorka po to jest to forum, aby napisac czego sie dowiemy i aby inne dziewczyny mogly tez dowiedziec sie czegos wiecej ;) Moj lekarz choc dobry i zaleca wszystkie mozliwe badania to jednak zawsze pyta czy wszystko w porzadku jesli powiem,ze tak i nic wiecej to by mnie o nic wiecej nie pytal na poczatku tylko takie ogolne rozeznanie o choroby bylo itp, ale o wiekszosc sama musialam pytac co ma a co niema wplywu dopiero wtedy rozwijal temat, tak tez wygladalo z moim sluchem, pisz na kartce wszystko co ci na mysl wpadnie i pytaj pytaj jeszcze raz pytaj chocbys miala siedziec z godzine w gabinecie ani z sercem,ani z przebyta operacja oczu jednak niema zartow napewno wszystko bedzie dobrze byc moze cc nie bedzie nawet potrzebne,ale bedziesz miala pewnosc ze jestes pod dobra opieka i tobie ani malej nic nie zagraza :)
Magda z uk wiesz tez mnie dziwi wlasnie bo czesciej spotykam sie z tym ze to panowie bardziej zwracaja uwage na moj brzuch i przepuszczaja nawet gdy niema takiej potrzeby, a kobiety ehm slepe udaja jeszcze chca mnie wzrokiem zabic.

Witam sie i ja Obudziłam sie przed 7 gdyż męża nie było w łóżku :-D jak to człowiek czujny jest ;-) posiedzielismy w kuchni pogadalismy a teraz czekam aż przyjdzie do wyrka ;-)Dziś kolejna niedziela w domu trochę polatamy z młoda po śniegu póki jeszcze jest ;-)Miłego poranku styczniowki :-)

Hej:)

To moje gardło...:p Wczoraj po 16 do północy, był luz, jak szłam spać, znów zaatakowało, obudziłam się i jest lepiej. Ogólnie nie wiem na czym stoję:)

Wczoraj miałam fazę na ściąganie z neta piosenek świątecznych:) Mężulek pozmywał po gościach-jak miło:) potem pojechałam z tatą i siostrą do centrum handlowego, ledwo miejsce się znalazło i to bardzo fajne. Dla zainteresowanych - w Rossmannie jest promocja na pampersy new born 1 (czterdzieści ileś sztuk) i 2 (108 sztuk w paczce). Wzięłam jedną paczkę jedynek (jedną już mam) i dwie paczki dwójek. Na jakiś czas starczy. Właściwie torbę mogę już spakować. Brakują mi jeszcze jakies kapcie. Może warto dodać do torby kilka złotówek na taxi, bo różnie bywa. Zdarzyć się może, że poród nas zaskoczy i będziemy musiały same dojechac do szpitala.

Wieczór był bardzo fajny u znajomych. początkowo trochę drętwo, bo byli jedni znajomi, którzy są po rozwodzie. Oczywiście jedna i druga osoba, wiedziała, że "ex" będzie, jednak nie zaiskrzyło:( Chyba się za dużo wydarzyło. Kumpela więc szybko nas opuściła. Z racji tego, ze pić nie mogę, to służę jako przewoźnik:) I bardzo się cieszę, jak M pochwali:) Sama oczywiście nie jeźdżę, ale dobrze się czuję za kółkiem:)

Dziś chyba nigdzie nie wychodzę, bo to gardełko mnie zwodzi trochę:) Odpocznę w domowym zaciszu:)

miłego dzionka:)

reklama
Hej Wam dziewczyny :)

Januarka W nocy trochę poczytałam i w sumie już wiem, że moja wada serca i właśnie ta operacja są bezwzględnymi powodami do cc :) Także sama się uspokoiłam też, już wiem do czego dążyć ;) Może sama wada by jakoś przeszła i by mnie później ratowali (bo to cholerstwo potrafi się odezwać w najmniej spodziewanym momencie:p), ale po operacji oczu to już nie przejdzie ;) Także luz damy radę ;) To musisz mężowi jakieś nagrody wyznaczyć za dobre odpowiedzi ;)

Czarni Jak masz siłę i czas to korzystaj póki pogoda pozwala;) Mi brakuje już takiej zimy z wysokimi zaspami itp... a to dopiero druga tak na prawdę cała w mieście spędzona będzie :/

Ala Masz rację z tym gardłem zostań w domku, póki się do końca nie wyleczy, wiem o czym mówię bo ja się męczę już od ... października.... Ty dzień spokoju względnego i znowu od nowa ostry atak :/

Idę zjeść jakieś śniadanie, bo dziecię potrzebuje ;)

Do góry