reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

bilka masz racje, ja tam kupie może sztuke lub dwie z czystej ciekawości, jeżeli będzie za bardzo odparzać to zrezygnuje bo wiem jaki to koszmar po Konradzie, miał ciągle odparzone zanim kupiłam bepanthen:baffled:

właśnie Mamaaga się nie odzywa...... mam nadzieje że to brak neta lub czasu:tak:

reklama
Hejo kochane,
ja się tylko melduję, skurcze mnie męczą od wczoraj z przerwami, cholerka czekam na tą wizytę 1go - niech mnie troszkę uspokoi o wariuję, w nocy co 10 min przez 3h, masakra, wieczorem powtórka z rozrywki...krzyż mnie boli, echhh

ściskam do juterka...

Witam się porannie.

Milusia daj znać cio u Ciebie?
Czy skórcze ustały? Napisz co i jak. Wytrwałości kochana.

Ja się melduję i zaraz uciekam szykować, bo na godz. 8 do szpitala na badanie krwi, bo we wtorek mam wizytę w poradni endokrynologicznej.
Miłego dnia kochane i pysznego śniadanka. Buziaki.

Hej!

Ja witam z rana, zaraz na zajęcia lecę na których mam prezentację do wygłoszenia na zaliczenie.
Jak tylko wrócę to do łóżeczka z herbatką i książką. I nic mnie nie będzie obchodziło. Nic.

Faktycznie od kilku dni te bóle podbrzusza miałam i twardniał więc to nie żarty z tym skracaniem szyjki :-(

Synek ciągle aktywny, chyba mu już ciasno. Główką w dół także wie chłopak gdzie się pchać .... oby nie za wcześnie...

Magda_z_uk kochana Ty powinnaś odpoczywać i niczym się nie przejmować... a zawsze coś... z tą pracą ... z szfagrem... nie do pojęcia jak ludzie mogą uprzykrzać życie. Zdrówka i wytrwałości ;*

Milusia83 współczuję skurczy, mam nadzieję, że wszystko ok. :-(
Daj znać. A bierzesz jakieś leki na te skurcze... ?

Życzę miłego dnia!

witam:-)
niestety fryzjerka odwolala dzisiejsza wizyte i na poniedzialek sie umowilam na 9.
Aninek gratuluje zakupow,rzeczywiscie udalo ci sie z tymi promocjami ;)
Magda ty to masz przeboje jak nie z lekarzami to w pracy,jacys nierzetelni ludzie tam pracuja...
Ada to nie fajnie wyszlo z tym twoim szwagrem,powinien zrozumiec ze niedlugo nowy czlonek rodziny sie pojawi ktory potrzebuje spokoju.ach te tesciowe...
Bilka-ja tez ogladam ten serial,ale wczoraj juz zasnelam wiec zaraz na ipla obejrze .udanej imprezki zycze:-)
a co do pieluch wielorazowych to moja kuzynka ich uzywala i byla bardzo zadowolona,maly jej tez nie narzekal i przy drugim dziecku tez bedzie ich uzywac.ja raczej tez sie zdecyduje,znalazlam cos takiego PIELUSZKI WIELORAZOWE ECO BOBOLIDER + 2 WKŁADY (2826714266) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Indziorka wspolczuje bolu...

milego dnia :-)

hej dziewczyny..

Widze ze większość zszokowała waga urodzeniowa Wojtka:) ale chłopak zdrowo rośnie wiec ok... a lekarze czasem robią z igły widły.. koleżance też powiedzieli ze dziecko ma wodogłowie a okazało się ze w rodzinie od jej męża rodzinnie jest wielka głowa.. i musiała do katowic do kliniki jechać żeby lekarz zobaczył ojca i stwierdził ze dziecko zdrowe i nic mu nie dolega..

milusia ja miałam od 7 miesiaca skurcze kiedy to poszalałam na weselu szwagra...:) i na początku nic z tym mi lekarz nie robił tylko kazał sie oszczedzac a teraz dostałam isoptin dolargan i nospe i jest o niebo lepiej.. no moze ze 2 razy na dzien mi brzuch twardnieje.. ale nie martw sie bedzie na pewno ok..ja już mam szyjkę skróconą i rozwarcie i jeszcze sie trzymam..:) mały nietoperek za zebra sie zawiesił i nie chce puścić.. a niech tam siedzi do 1 stycznia:)

Magda z uk.. ty sie nie przejmuj i nie denerwuj jak to powiedział moj lekarz stres i nerwy w naszym stanie to największy wróg. Możesz wykorzystać ze jesteś w ciąży i po prostu im powiedzieć wszystkim co myślisz i zwalić to na huśtawkę hormonów..:) niczym sie nie martw i odpoczywaj..

miłego dnia dziewczyny..

Witam się tylko na chwilę, bo niedługo jadę do szpitala. Od wczoraj strasznie mi brzuch twardnieje, wcześniej zdarzało się to kilka razy na dzień a wczoraj co chwilę:-( Za każdym razem jak wstałam i nawet na leżąco... Nie wiem czy to już z nerwów ale jeszcze jakieś pobolewanie w dole brzucha i w toalecie byłam kilka razy...Martwię się czy wszystko w porządku i przed chwilą zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał przyjechać na ktg. Stwierdziłam że wolę sprawdzić i mam nadzieję, że się uspokoić niż martwić cały weekend albo trafić do jakiegoś konowała na dyżur. Odezwę się jak wrócę. Buziaki

Dzień dobry!
Zaglądam do was codziennie, ale zanim wszystko przeczytam,to już nie mam siły pisać:tak:
Wczoraj miałam wizytę,no i niestety muszę dołączyć do leżących Styczniówek:-(, gin mówił, że mam bardzo skróconą szyjkę,no i jak nie chcę już urodzić to muszę dużo odpoczywać. Muszę przyznać, że ostatnie dwa tygodnie żyłam bardzo intensywnie, jutro się przeprowadzmy no i strasznie było dużo spraw do załatwienia na koniec, ale prawie wszystko załatwione. Jutro już będziemy u siebie, więc kładę się i wypoczywam, żebym dotrwała chociaż do 36 tc.Na szczęście mogę liczyć na pomoc mojego kochanego męża.
Powiedzcie mi leżące mamusie jak to jest z waszym odpoczynkiem? Ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić takiego leżenia plackiem cały dzień, no ale jak trzeba, to trzeba. Mogę co jakiś czas wstać, coś zrobić na wolnych obrotach, czy nie bardzo?
Mam już na szczęście wszystkie rzeczy dla dzidzi i dla siebie, więc w niedzielę się pakuję, choć mam nadzieję, że dotrwam do 2013 r.
Pozdrawiam was wszystkie po kolei, przepraszam, że nie odpisuję każdej z osobna... Miłego piątku:-)

reklama
Hej kobity ale mnie mój wnerwil obudził mnie bo chciał sprawdzić czy telefony już działają
Więc cyrk z zablokowanym telefonem opanowany ale za to ja już nie śpię...

Aninek no udane zakupy ja też miałam wczoraj pozamawiac z allegro i dupa jakoś energii motywacji mi brakuje...

Ada fajny pomyśl z tym misiem dziecko uczy sie odpowiedzialności przyda sie przy drugim malenstwie
My oliwii kupiliśmy królika i mimo że działa czasami mi tak na nerwy nie żałuję dostała go w kwietniu i od razu sie zmieniła najbardziej nas rozbawialo jak ona mu wszystko mówiła każde wyjście z domu opowiadała chwaliła sie swoimi prezentami było to bardzo wzruszajace no i stała sie odpowiedzialna wie że musi o niego dbać karmić wypuszczać oczywiście brudna robota została mamie ;-) ale spisuje sie na medal
Co do teściowej czemu mnie to nie dziwi... One nie mają wogóle wyobraźni i mimo to że szfagier wie ile może u was mieszkać to ona będzie próbowała gadać by został przecież nie przeszkadza dobijaja mnie takie baby... Może dziecko to nie jest jakiś tam rarytas dla niej ale mogła by pomyśleć że ten czas człowiek chce w ciszy w gronie najbliższych spędzić nacieszyć sie ta mała osóbka i nikt tego lepiej nie zrozumie jak upieczeni rodzice. Nie daj sie teściowe to czasami na prawdę zmory...

Domiska odpoczywaj !!

Emilia no to dziś dzień piżamowy jakoś trzeba świętować ten urlop :-)

Madzia oj madzia czemu mnie to też nie dziwi jakie ty masz w kółko niepowodzenia wszystko pod górkę no szkoda gadać ale ty sie tylko nie denerwuj odpoczywaj bo to przechodzi ludzkie pojęcie. I byle z dziewczynkami to był już koniec i w koncu były zdrowe

Biłka udanej imprezy i tam w kuchni też ostrożnie bo nogi ci popuchna i będziesz sie męczyć...

Milusia jak tam u ciebie... Ja też mam często skurcze i mimo że powinnam trochę zwrócić na siebie uwagę to mi jakoś przychodzi to normalnie dziwne :-D wogóle sie nie przejmuje jak by tak miało być...

Afja-anetka masz rację wyrko i nie ma dla nikogo takie dni lenistwa są potrzebne ;-)

Alicja ja strasznie nie lubię jak ktoś mi odnawia przed sama wizyta och..

Normalnie chyba pierwszy raz zapamiętałam komu co mam odpisać i to z telefonu :-D głowa z rana pusta to więcej informacji weszło :-D
Pogoda straszna nie chce mi sie z łóżka wychodzić ale głód będzie silniejszy
Dziś na obiad serwuje mięso mielone tylko nie wiem jeszcze pod jaka postacią trzeba poszukać inspiracji w necie :-D
To co udanego poranku smacznego śniadanka przepysznej kawusi ;-)

Do góry