reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Biłka ale mi o smak chodzi zielona bez cukru też dupiasta będzie, bez cukru wszystkie są fuj :-p.

Dla mnie wszystkie słodzone, oprócz owocowych są fuj, a już nie wyobrażam sobie słodzić miętę, zieloną czy czerwoną. Zresztą samym cukrem nie słodzę owocowych, tylko miodem. No i z cukrem do herbaty skończyłam chyba w podstawówce .

Więc Dorotqua idzie się przyzwyczaić

witam się dziś dość późno..
ja od rana zabiegana .. rano byłam zrobić wyniki a później drobne zakupy i tak wrócilam do domu na obiadek :-) zmęczyłam się troszkę tym lataniem po sklepach więc na chwilkę muszę nóżki do góry zarzucić :-)

alicja32 czekamy na rezultaty z wizyty u fryzjera :-) ja się umówiłam na 11 grudnia i już się doczekać nie mogę :-)
dorotqua pogoda do bani na całego - u mnie od rana ulewa i ciapa na drogach :-( miałam iść na wyniki na 7 a poszłam na 9 bo przysnęło mi się trochę - ale to wszystko przez tą pogodę :-D:-D:szok:
natal84 ja cię pocieszę że też mam z dziąsłami problem - że tak się wyrażę paradontoza mnie łapie :-D:-D:-D jak u babcinki jakiejś normalnie :szok:
maonka czekamy na przepis na ciasto z nutellą w odpowiednim wątku :-) smaka narobiłaś i tyle :-D:-D

dziewczyny ja jestem przerażona normalnie.. byłam dzisiaj w aptece i kupiłam: sudocrem 125g, wkładki laktacyjne lovi, podkłady hig bella mama (2 szt), majtki poporodowe (2 op.), aspirator do noska frida, alantan plus maść, disnemar aerozol, tantum rosa (2 szt), podkłady higieniczne seni, coś jeszcze do przemywania oczek i zapłaciłam 170 zł :szok::szok::szok::szok: a gdzie jeszcze reszta? może jakieś rady czego jeszcze nie kupiłam? bo normalnie przy kasie to zdębiałam aż :szok:
miłego dnia stycznióweczki :-)

No to teraz ja wpadam do Was kochane styczniówki na chwilkę . Bardzo Ci dziękuję Marzenixx za wizytę na czerwcówkach i wiadomość dla mnie :tak: To było bardzo miłe !!!! Powoli finiszujecie !!!! Trzymam kciuki cały czas i nie zapomniałam o Was i moim Aniołku. Teraz kończę pierwszy trymestr i narazie ( odpukać ) wygląda wszystko ok :-). Nie można sie poddawać !!! Pozdrawiam i powodzenia na porodówkach.

No to teraz ja wpadam do Was kochane styczniówki na chwilkę . Bardzo Ci dziękuję Marzenixx za wizytę na czerwcówkach i wiadomość dla mnie :tak: To było bardzo miłe !!!! Powoli finiszujecie !!!! Trzymam kciuki cały czas i nie zapomniałam o Was i moim Aniołku. Teraz kończę pierwszy trymestr i narazie ( odpukać ) wygląda wszystko ok :-). Nie można sie poddawać !!! Pozdrawiam i powodzenia na porodówkach.

Witaj serdecznie :tak: trzymaj się cieplutko i trzymam kciuki za Twoje maleństwo ;-)

Manoka ja myślę, że jednak Lovela jest ok :) Mam i jestem zadowolona, a dla mnie to plus, że jest bezzapachowa, bo to włąśńie alergie itp sprawy wywołuje:)

Caroline Dobrze, że kryzys wodowy został naprawiony ;) wielki powró do cywilizacji :p

Magda Dzięki za zdrowie ;) Ja też już mam psychikę przez to zjechaną, że non stop od nowa chora:/ A studia- dzisiaj złamałąm zakaz i pojechałam na uczelnię sama (bo tak to niedaleko do sklepu tylko ze swoim wychodzę;) no i pogadałam sobie chwilę i mówię, że za studia to się wezmę po porodzie, bo inaczej nie dam rady i reakcja prowadzących była ok ;) Ale żyłować za nic w świecie się nie zamierzam :) Poza tym niedługo to mi się nowe życie zacznie a nie :D

Ada No ja żałuję, że wtedy uległam, bo miałam okazję wyjechać (ale bez mojego- to był powód, że zostałam :p), albo w pracy już zostać... Ale tak to jest, jak ktoś chce swoje ambicje spełniać kimś innym :/ Teraz już się denerwuję, bo nie potrafi już długi czas zaakceptować tego, że mam swoją głowę i swój plan na życie i to co ona dla mnie wymyśliła wcale mnie nie uszczęśliwia... Temat rzeka :) P.S. Dobrze, że wizyta udana- chyba dziwne uczucie wiedzieć dokładnie kiedy się urodzi;)

Milusia83 No ja mam nadzieję, że po ciąży to minie :D Dobrze, że humorek lepszy, a choróbska kiedyś minął ;P

Alicja Takiego smaka mi na sernik zrobiłaś, a do cukierni nie chce mi się śmigać bo dosyć daleko;) Podziel się:p

Dorotqa Ja też bym się na swojego zdenerwowała z dziką awanturą;) I też dzisiaj oprócz wiertarek, młotków i kosiarki o_O miałam koncert wyjący jakiegoś psa... :D

Afja Ja już na uczelnie nie jestem w stanie chodzić, najkrótszy spacer odpokutowuję boleśnie :/ Także podziwiam, że jeszcze dajesz radę ;) No mnie też to mega interesuje, czy dostanie takiego powera do tego wszystkiego, czy będzie się wszystkiego bał :D

asiorrek Ja mam ogromną torbę :p taką, że mam nadzieję, że sie zapakuję do spzitala :p

Caroline Ja do apteki pójdę jak będę miała na to odłożone 500 zł... wcześniej, żeby się nie zawieść na swoich możliwościach nie idę za tymi zakupami :p ale spoko- do 20 grudnia dam radę :D

U mnie za oknem się brzydko zrobiło- padać zaczęło coś :/ Poza tym kolejny dzień (pewnie już piąty) kłuje mnie w lewym bolku, tak jakby w trzustkę i to chyba nie jest od uciskania młodej, bo zmienia pozycję, a to dalej kłuje :/ nic na to nie pomaga:/ Poza tym dzisiaj byłam zapłacić za ubezpieczenie i kawałeczek tylko przyeszłam ,a brzuch non stop twardnieje :/ Ech... starość nie radość :D

WItam sie dziewczynki :) dosc pozno, ale wczesniej niestety nie mialam czasu, a teraz tyle nadrabiania was mam ze hoho:-)

Indziorka- ja sie nie ludze... pewnie jeszcze kawal czasu po urodzeniu bede nosic ciazowe wielkie ciuchy bo jestem juz 17kg+ haha wiec i te gaciorki trza wielgasne kupic :-)

Dorotqua-przepraszam, Cie kochana, ale zes mnie rozbawila tym przezwaniem swojego "kutafon jeden" myslalam ze padne:-):-):-D mamy czasami takie same sytuacje u Nas ;-)

wiecej juz nie pamietam... ech sklerozo...:no:

Wiec mamy i czwartek, jak milo... siedze sobie w salonie, odpoczywam i czuje juz zapaszki z kuchni, bo pieke wlasnie murzynka.. z paczki co prawda ale jak sie nie ma talentu to niesttety tak trzeba...:) Tylko pies mi tu cos steka i piszczy, bo go nie mam czasu podrapac za uszami:-D Ale on juz tak ma.. zawsze mnie zaczepia jak siedze przed komputerem.
Dzis bylam zaskoczona, bo wstalam okolo 10.30, matkoboska juz dawno sie tak nie wyspalam... ale z drugiej strony, az za dlugo, potem czlowiek jakis taki lekko zamulony caly dzien. Ale nie dzis, ja nawet sprawnie wstalam, zrobilam sobie mleczno-owocowego szejka na sniadanko, potem szybki makijarz- juz nie pamietam kiedy sie tak ladnie pomalowalam ;p i w droge... mialam w planach dzis kupic dla mojego syncia kombinezon i jakies pajacyki jeszcze bo wydaje mi sie ze mam malo. Ale nici z tego, nic mi sie nie podobalo, wszystko albo jakies takie tandetne, albo za duze... ech.. i kupilam tylko prezent dla mojego siostrzenca i pare *******ek, ktore wykorzystam do robienia ozdob swiatecznych z masy solnej... artystka sie we mnie obudzila :-D Poza tym jeju patrzylam sie juz troszku za prezentami swiatecznymy dla dzieci, bo u nas zrobilimsy sobie taka tradycje, ze prezenty tylko dla dzieci. Taniej i lepiej.. jakbym miala robic prezent dla kazdego to chyba szlak by mnie trafil i zbankrutowala bym :no: wiec my mamy w tym roku 5ke do obdarowania. I nie mam zielonego pojecia co kupic?! mi sie wydaje ze te dzieci juz wszystko maja!!!:szok: Ale coz Mikolaj musi przyjsc...:laugh2: A ja musze sie ogarnac i cos wybrac:cool:
Poza tym jak chodzilam po tych sklepach to tak mnie rwalo na dole brzucha ze szok, musialam siadac co chwila, bo bym padla... i nagle w jednej chwili myslam ze mi wody odeszly :szok::szok: bo tak jakos mokro sie zrobilo mi w kroczu...spanikowalam i poszlam do toalety.. uff to byl tylko uplaw. Masakra mowie Wam dziewczyny, stres jak nic... od razu mysli czy moj zdazy dojechac, co z dzieckiem itd...:no::no::no:
Wiec nastepnym razem na takie zakupki chyba koniecznie wybiore sie z kims, bo sama nie daje juz rady.

Oki laseczki, milego wieczorku i do potem pewnie jeszcze wpadne:-)

Hmm... Lovela bezzapachowa? Od kiedy? Ze wszystkich dziecięcych proszkow ktore uzywalam ma najintensywniejszy zapach. Mnie on w ogóle mdli. To już Jelp nie ma żadnego zapachu i proszek bodas i dzidzius tez, ale lovela jak dla mnie ma bardziej intensywny zapach niż lenor.

reklama
Do góry