reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hejka

w końcu tu dotarłam po całym dniu wrażeń:))

natal nie martw się ja tez tylko jedną ture ciuszków poprałam i uprasowałam i nie moge się zebrać do reszty, ale w przyszłym tygodniu to juz na bank zaczynam szał z praniem i prasowaniem, pralka będzie codziennie chodzić:-) o torbie nie mysle bo na szczęscie jeszcze nie musze;-)niezazdroszcze snu....:(
caroline ja to akurat pewnie jak M wróci to będe musiała wstawac bo młody się obudzi i trzeba będzie się nim zająć, ale to na szczęście bedzie ok 8 rano:) jak na razie to mi za cicho w domu, chyba włącze muzyke po cichutku:)
bilka sto lat dla ślubnego:-)
Muuum to be fajnie że mama przyleci, zawsze to jakaś odmiana:-)
Aninek dzięki że pytasz, wszystko opisałam na wizytowym:tak: no zostało, zapomniałam do tej listy dorzucić termometr do ucha:) ale smoczki juz wiem że kupie w Bootsie bo widziałam dziś i są o 1f tańsze niz na ebayu:tak: ooo i o tych klapkach mi przypomniałaś, bo takich domowych kapci to raczej nie zabiore, klapki lepsze:)) i nie wiem czy dwóch par nie kupić bo pod prysznic i do chodzenia....M tylko na nocki ma ale na szczeście tylko 3 tygodniu, po prawie 10 godzin wiec ok:) tego kremu nie używałam więc ci nie powiem ale mam dla siebie z tej firmy na rozstępy, więc pewnie dobry:)
Indziorka no to nieźle z mamą masz, moja tez marudzic potrafi niestety... u mnie było tak że mnie jakoś po liceum na studia wcale nie ciągneło, wyjechaliśmy z M do uk i jakoś to przyjeła do wiadomości, no ale jak ktoś w rodzinie na studia idzie czy w pracy awansuje to mówi mi to takim tonem jakby pretensje do mnie miała że ja taka nie jestem:dry:zdrówka!!!
Emilia kurcze współczuje, jeszcze sie musisz wkurzać akurat teraz, jak zwykle nic nie wiedzą, ech nie raz to przerabiałam i jakos mnie to drażni.... trzymam kciuki by w końcu się obudzili i bys mogła spokojnie złożyć papiery o MA!
baska trzymaj sie.... obyś dociągneła do stycznia, buziaki:*
Magda że też się najeździsz, akurat wtedy kiedy powinnaś odpoczywac i leżeć..... szkoda że z ta pracą przez tel nie da się załatwić, naprawde złośliwość losu:wściekła/y:wypoczywaj i leż kochana! oby dziewczynkom nic sie nie rozwinęło, one juz tyle przeszły ostatnio....:no:
maonka żeby mój miał tylko kącik a tu cała chałupa, coś upadnie na podłoge to może ze 100 razy koło tego przejść i nie podniesie, potem twierdzi że nie zauważył.... ręce mi opadają, po prostu czasem nie wiem jak docierać do niego, wiem że ja kiedyś też bałagan potrafiłam koło siebie zrobić ale teraz myśle też o synku żeby on sie nie pozabijał o jakieś tam rzeczy, więc chodze i mu marudze...
caroline super że juz po usterce:-)

Dzisiaj dzień troszke zabieganym od rana wizytka, opisana w odpowiednim wątku, potem poszliśmy do sklepu po buty dla Konrada ale nie było nic ciekawego i wzieliśmy tylko takie do przedszkola żeby miał, może w weekend uda nam sie do sportowego podejść, tam mają coś ciekawszego. Później zaprowadziłam młodego i z M poszliśmy na miasto bo miałam odebrac ta nianię ze sklepu, po drodze wstapiliśmy do kilku innych bo M musi sobie jakąś kurtke kupić, ale tez nic nie znalazł fajnego. Potem jeszcze szybciutko lidl i do domku, powiem wam że ta niania mi sie spodobała, wkłada sie od razu do gniazdka, nic nie buczy i słychać bardzo dobrze:) jedyny minus to taki że nie można do niej baterii wsadzić i może byc tylko pod prądem ale i tak tylko w domku ją uzywam, starej nie wyrzucam żeby była na zapas:))
M poszedł pierwszy dzień, ciekawe jak tam mu będzie:)) jak dla mnie w domu za cicho jest ale czasem lubie tak posiedzieć:))

reklama
No już w wyrku na razie u oliwki bo nie chce mi sie wstawać i iść do sypialni a szczególnie że słyszę jak mąż chrapie... Postaram sie od początku przeczytałam strony jeszcze raz ale z telefonu to masakra...
Termin 1-3 styczeń zawsze mówiłam że w tym roku będzie wybuchowy sylwester nawet jak nie byłam w ciąży więc kto wie czy nie wykracze ;-) bo kto wie kiedy sie urodzi co do horoskopu też ostatnio czytałam że zakończenie związku dobrze mi zrobi :-D więc lepiej poczekajmy na rozwój wydarzeń...
Moje dziecko przestało sypiac w dzień jak miała rok z kawałkiem ale też nie wiem czemu na zimę zawsze jest problem...
Wstyd sie przyznać ale dlaczego aninek cały czas wydawało sie że jest napisane anitek, :-D
Dzień twarzam za udany byłam w banku wpłaciłam :-D pozałatwiałam jeszcze kilka spraw i gościłam sie całe popołudnie ;-)
Jutro a raczej dziś długo będę to odsypiac
Ale za to torba pożyczona :-D zakupiłam wkłady po porodowe majtki z siatki aspirator do nosa
Koszule do szpitala wypełnienie do lużeczka a nawet mężowi siekierę :-D
Jeszcze kilka bzdur standardowo ale za to brzuch jak ciagnie w dole w macicy masakra
Pozostało mi kilka pierdól ale to standardowo pio okaże czy potrzebne..
I mam problem z mikołajkami... Nie mogę nic znaleźć dla oliwki jakąś pierdoły. Nawet brakuje mi pomysłu albo mój mózg już odmawiał... Idę sie położyć bo mi już oczy lecą do rana kobity ;-)

Hej kochane

dzisiaj jakoś humorek lepszy, mąż specjalnie z Wawy przyjechał na godzinkę 17tą, a miał być na 20tą, Boziu jak to mi psychicznie pomogło, z uśmiechem na ustach przegrzybiłam cały wieczór.....mimo, iż mąż wrócił z gilami po pas! Jakieś wiruszysko nas trzyma, tylko, że on śmignie z gripeksem i będzie dobrze.....

Odnośnie skurczybyków to tylko takie małpowe pobolewania bez spinania się częstego.....

Czarni rozumiem, że piszesz o północy...., a śpi w ciągu dnia? Czy już raczej to za Wami? Jeżeli chodzi o wieczorne spanie to jest kwestia konsekwencji, jeżeli ustalisz np. 21 to o tej godzinie ma być w łóżku, może leżeć, oglądać książeczki, przytulać misie, bawić się, ale w łóżku i masz mieć czas dla siebie....

Ada naprawdę nie chcesz spróbować naturalnego porodu....? Moja koleżanka raz rodziła przez CC, drugi raz naturalnie i powiedziała, że niebo, a ziemia, że cieszy się z naturalności, szybciuchno doszła do siebie i w ogóle......napisałta też, że inna metafizyka, że inaczej postrzegała dzieciaczka, że brdzioej się cieszyła....
A teściówka to niezła jest z tym zwalaniem na głowę, ja bym chyba nie wiem .....przecież każdy chce się jakoś przygotować, żeby z szacunkiem gościa przyjąć grrrrrrrrrrr

Elisse wyjdzie na pewno dużo: u mnie same wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpaski, ręczniki wypchały całą torbę, a jeszcze przecież koszulki, kapcie, szlafrok, kosmetyki itp.,a dla dzieciaczka paka pampersów - minimum 30 sztuk bo zmiana co 2h

Biłka strasznie współczuję b chorowanie w ciąży to masakra....wszystkiego naj dla M....u nas łóżeczko jak przyjechało tp było z jednej strony puknięte, ale już nie miałam ochoty zwracać przez maleńkie zarysowanie...Ja pamiętam, że orofar jest całkowicie zakazany i mi to kilu lekarzy powtarzało...

Alicja32 ja musiałam spakować torbę bo byłam taka niespokojna, do tego te przepowiadające, teraz o niebo lepiej ze spokojem...jakby co...

Januarko ja też ostatnio na nic nie mam sił, normalnie jakby mi ktoś je zabrał...współczuję...

Asiorekk no później zobaczymy jak to będzie z rozpakowywaniem:)

Green ja ostatnio tez w ogóle ochoty na jedzenie nie mam - jem z konieczności, a jeszcze jakieś 2 msc temu to bym normalnie żarła...

Dorotqua fajnie, że tyle ciuszków masz:) ja po ostrej selekcji wcale tak wielu po pierwszym synku sie nie naliczyłam:)

Gosiu może to ten sam wirus bo już czuję się o niebo lepiej i katar tak nie cieknie....zdróweńka...

Agagaa14 ja dzisiaj też o niebo z lepszym humorkiem.....

MAgdus 30 ja ostatnio też masakrycznie osłabiona....Wszystkiego naj dla córci...

Indziorka ja tak przez całą ciążę miałam - leżenie wieczorkiem i fruuuu urwanie filmy, na krzywych nogach mycie itp.

Natl84 te głupie sny to masakra, ja też dzisiaj takie pierdoły śniłam, że aż umęczona wstałam...

Caroline ja też nie lubię chodzić smaa na wizytki, z M czuję się raźniej, no ale musiałam być chyba na dwóch wizytkach sama bo kompletnie nie miał kto z małym zostać i czekali po prostu na mnie przed gabinetem...

Domiśka udanej przeprowadzki, no w końcu odpoczniesz:)

EmiliaM ja przy synku nie miałam żadnych jazd dołowych, a teraz przed porodem ogarnia mnie czasem taki lęk i płacz, że mam wrażenie, że to jakieś symptomy deprechy przedporodowej, trzymaj się cieplutko...
Mmum to be bardzo dobrze piszesz o tych gorszych dniach, ja myślałam, ze z dołków już nie wyjdę,a tu dzisiaj dzień pełen radości - bez przyczyny....Polecam Ci internetową szkołę rodzenia - Radzimy dobrze rodzimy - dowiedziałam się więcej niż na stantardowej....

Aninek najważniejsze, żeby dobra okluzja była, żeby mocz i kupki nie przylegały do pupci, ja kupuję bepanthen i jestem mega zadowolona....Kochana odnośnie klapek to ja też miałam ten problem, nie chciałam włochaczy tylko gumowe zgrabne sportowe klapeczki, które będa od razu pod prysnic i normalnie się nachodziłam...

Maonka myślę, ze zapach raczej nie powinien miec tutaj znaczenia, ja prałam w loveli, ale szczerze polecm orzeszki piorące, nie pozostawiają w ogóle zapachu - super sprawa...

Mila83 leż i wypoczywaj!!

Czarni ja to chyba na mikołajki nic nie kupuje, tylko cos lepszego na gwiazdke dostanie, jakoś rozdrabniac mi sie nie chce;)
milusia ja cc b. dobrze wspominam i szybko doszłam do siebie wiec sie teraz nie martwie, poza tym w głowie jakoś mi ta cesarka przystała a i tak w moim przypadku mam dwie godz na urodzenie inaczej mnie na stół położą jak sie akcja szybciej nie rozkręci... ja wiem że pewnie to inne odczucie jak sie rodzi sn, ale widocznie za bardzo się boję:eek:no nie wiem jak to ująć.... właśnie masz racje, ja nie lubie jak ktoś do mnie przychodzi a ja nie przygotowana, musze mieć wysprzątane bo to nie tylko gość się lepiej czuje ale ja też, zwłaszcza że on nie przyjeżdza na pare dni tylko będzie tu mieszkał ok miesiac....

Witam jak zwykle wczesnie bo po 4 pobudka,ale wczoraj nie mialam nawet sily zajrzec zasnelam ok22 po calodniowym bieganiu. Wizyte opisze w odpowiednim watku, tak wiec tutaj sie tylko witam i nadrabiam zaleglosci w czytaniu za wczorajszy dzien :) Skleroza nie boli bo juz nie pamietam co kto pisal :/ ale ciesze sie,ze u Was wporzadku. Po wizycie zajrzalam po drodze na miescie na prezenty bo byc moze na swieta maluch bedzie juz chcial wyjsc wiec trzeba sie wczesniej zaopatrzyc no i dzisiaj jade zwolnienie do Zusu zawiezc wiec po drodze mam zamiar kupic pare drobiazgow po drodze :) Tak wiec lece sie szykowac milego dnia :)

witam :-)
ale wczoraj sie objadlam serniczkiem,mmm....
dzis typowo jesienna pogoda az nic sie nie chce,ale moze na jakis szoping sie wybiore,jakis drobiazg dla mojego p.na mikolaja musze kupic.

Dorotqua a jak twoja nowo zakupiona torba? tez wlasnie szukam jakiejs.
milego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Hej Kochane :) ja już po śniadanku i po insulinie w sumie kolejność odwrotna no ale cóż:-D. Dziś ciemno i ponuro. Miałam wczoraj porobić zdjęcia ale M nie przyniósł karty pamięci z auta miał zrobić to rano tez tego nie zrobił boże kiedyś go zabije:wściekła/y: Albo chociaż porządnie obije żeby się otrząsnął. Mieliśmy iść wczoraj do restauracji ale oczywiście to była obietnica standardowo rzucona na wiatr bo jak tłumaczy mój mąż co z tego że mówiłem że pójdziemy do restauracji jak masz cukrzyce(jasne lepiej obiecać żonie że się z nią wyjdzie na randkę a w tym samym czasie umówić się z kumplami do baru na mecz) wczoraj była mega awantura. Tak się zdenerwowałam, że z nerwów kącik oka przez godzinę mi skakał:wściekła/y::no::angry::crazy:. Mówię Wam gdyby kobiety mogły się same rozmnażać to faceci już by dawno temu wyginęli:tak:.
Dziś mamy jechać po farbę do salonu ciekawe czy tą obietnice też oleje kutafon jeden:wściekła/y:.
Ehh liczę że dzisiejszy dzień będzie lepszy. Miłego dzionka kochane. Może jak mi nerw zejdzie to jeszcze się pojawię. Tulę wszystkie chorutkie stycznióweczki.

Alicja co do Torby to myślę że ta na kółkach to będzie na ubrania dla mnie i małego a do tej torebkowatej włożę wszystkie rzeczy typu pampersy podkłady itd. a do kosmetyczki wszystkie kosmetyki dla mnie i małego. Myślę że dam radę.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Mnie coś podbrzusze pobolewa jak chodzę ;(

Dziś mam dodatkową wizytę, mam nadzieję, że mnie lekarz przyjmnie i chociaż leki przepisze i skierowania na badania da ech.

Za raz na zajecia się wybieram, ale tak mi się nie chce...

Asiorreek ja staram sobie wmawiać, że nie będzie tak źle… ale każdego dnia jak wyjdę z domu to muszę usłyszeć od koleżanek jakąś historię grozy z porodówki. Dziś na zajęciach na laboratorium asystentka powiedziała mi żebym wzięła koniecznie znieczulenie bo to takie bóle, że nie dam rady… o_O nie ma to jak każdy wie lepiej ;)

Aninek B
irth Center wygląda bardzo atrakcyjnie; wiem, że i w jednym szpitalu w Warszawie zrobili coś podobnego Przyszpitalny dom narodzin.

EmiliaM współczuję z pracą; to już końcówka ciąży i taki brak zrozumienia ze strony szefowej ;/ ech

Indziorka ja to nie mogę się doczekać jak zobaczę swojego opiekującego się dzieckiem np. zmieniającego pieluchę – chyba jego pierwszą pieluchę uwiecznię w postaci nagrania na aparacie fotograficznym ;) A z filmami to mam podobnie choć zwalam winę na męża, bo zamiast zacząć oglądać o normalnej porze, to o 23 mu się przypomina, że jakiś film mamy do obejrzenia … i na raty oglądamy ;/

Dorotqua kalafior i jajecznica ciekawe połączenie, będę musiała wypróbować ;D

Magda_z_uk zawsze mama mi i siostrze powtarzała, jak jej zarzucałyśmy, że jest nadopiekuńcza: zobaczycie jak to jest jak będziecie miały swoje dzieci ;)

Milusia83 zdrówka życzę ! Choć i mnie coś zaczyna brać, ale cały czas walczę i nie rozwija mi się taki pełnoobjawowe przeziębienie. Niby coś w nosku ale mogę oddychać normalnie, czasem gardło zaswędzi… no ale ogólnie jestem lekko osłabiona ;/

Ada1989 no nie ukrywam, sama sobie winna jestem jak się wprowadziliśmy do mieszkania to ja zawsze łazienkę trzymałam w porządku, no a teraz… dobrze, że siostra blisko mieszka to wpadnie czasem i pomoże w sprzątaniu ;)
Współczuję niepewności co do przyjazdu szwagra, też nie lubię takich niedopowiedzeń i na ostatnią chwilę… ech

Muuuum_to_be mnie też ostatnio zgaga męczy, nie jakaś mocna ale jednak upierdliwa zwłaszcza przed snem ;/

Elisse aaa no to wszystko jasne, dwie reklamówki i jedna walizka ;)

Miłego dnia życzę !

hej dziewczyny

miałam napisany elaborat ale niestety cos z forum sie stalo i znikło.. nie chce mi sie drugi raz pisac.. to jednak prawda ze ciężarnym sie na końcu ciąży kurcza szare komórki.. :)

widze ze temat prezentów świątecznych ja wczoraj szukałam dla mojego jakichś mikołajowych bokserek ale nic ciekawego nie znalazłam.. tym bardziej ze moj jest zwolennikiem luźnych gaci..:) zadnych obcisłych slipów i sportowych bokserek..

z opini znajomych wszystkie twierdza ze rodzic naturalnie jest o wiele lepiej..

macie wielkie torby? bo ja akurat tej rzeczy kupować nie muszę mam zapas wszelkich rozmiarów i fasonów od szwagra sportowca który za każdym wyjazdem na zawody dostaje nową..:)
a powiedzcie mi czy do porodu bierzecie swoje koszule ? bo zastanawiam sie czy mogłabym rodzic w koszulce po prostu. ponoć i tak ja zgarną do prania i odzyskać jej sie nie będzie dało..

reklama
Witam sie czwarteczkowo, ja sie dzis obudzilam jakos chyba po 5, meczylam sie z godzine, az w koncu wstalam i zaczelam buszowac po necie. O 8 poszlam obudzic mojego, poszedl juz do pracy, na szczescie dzis ostatnia w tym tygodniu podwojna zmiana, ja poczytalam co u Was, a teraz zmykam jeszcze pospac. Bez sensu zupelnie, bo akurat slonce wyszlo i moglabym juz isc na zakupy, a tak to musze odsypiac :no: No i jeszcze panna Susanna sie rozbudzila i juz bryka wiec naprawde nie wiem czy cos pospie.

Maonka
nie placi sie, przynajmniej nikt mi nic nie wspominal, ani nie ma nigdzie napisane.

Indziorka
a na kiedy Ty masz termin?

Czarni
to mnie tak po hiszpansku przerobilas, bo dla nich Anita to zdrobniale od Anna ;-) Ale mnie rozwalilas z ta siekiera :-D mam nadzieje, ze nie kupilas tego wszystkiego u jednego sprzedajacego bo by sie koles zadziwil haha. Ty przynajmniej nie mozesz powiedziec, ze nie masz planow na Sylwestra :-p Mnie tez tak strasznie u dolu cisnie, czasem jak ide to mam wrazenie, ze mi zaraz Zuzia wyleci.

Magda no i popsulas moja genialna koncepcje :-D A to mi tak do glowy przyszlo, bo sobie przypomnialam, jak w przedszkolu nam dawali chleb z maslem, tarta marchewke i jablko, i to jablko zawsze bylo upaprane od tego masla z chleba, to mysmy serwetkami polerowali, zeby byly blyszczace, a z marchewki odsaczalismy sok przez zeby i potem patrzylismy kto ma wiecej soku :-D bosh ale sie pomysly mialo, a najlepszy sposob na to zebysmy zupy jedli to byly talerze z roznymi obrazkami na dnie bo kazdy chcial sprawdzic jaki ma dzis obrazek.
Dzieki za rade co do klapek, mam tu tez Sport Direct na tej samej ulicy co wszystkie sklepy to moze dzis podejde i sprawdze :tak:
Ja rozumiem, ze prawie wszystko trzeba zalatwic osobiscie, tylko ze wtedy takie zalecenie od lekarza zeby lezec to pic na wode jak wiadomo, ze nierealne. Co chwile cos, a to do pracy a to do lekarza, dobrze, ze chociaz zakupy mozna przez internet robic.
Wlasnie ja tez zamierzam kupic plyn do prania Persil i plyn do plukania Comfort, ale te dla dzieci. Aha Magda chcialam kupic ten zel do kapieli Hipp skoro polecasz, ale nigdzie go nie widzialam, Ty gdzie kupowalas?

Ada u nas byl ostatnio taki termometr w Lidlu, ale tu chyba w kazdym Lidlu maja co innego. Ja juz mam z polskiego Lidla. No ja tez zawsze zapominam o takich najbardziej przyziemnych rzeczach, bo o tych wszystkich cudach jak majtki poporodowe to teraz mysle w kolko, ale o klapkach sie zapomina :dry: Fajnie ze z nani jestes zadowolona :tak:

Milusia kurcze faktycznie jak tak zebrac te wszystkie rzeczy co trzeba zabrac do szpitala, to sie okaze ze moja wcale nie mala walizka bedzie pekac w szwach :eek: Co do snow, to mnie mecza teraz strasznie i przez to sie budze, nie sa zle ani nic, ale sa niesamowicie realistyczne i za bardzo je przezywam :no: Zdrowka dla Ciebie i meza!!!

Januarka milego dnia!

Alicja zazdroszcze serniczka, ale czekam bo zrbbie na Swieta to nie chce juz robic teraz, zeby sie nie przejadlo.

Dorotqua nie denerwuj sie tak, moze umow sie z kolezankami skoro maz nie chce wyjsc. Ale tez by mnie juz szlag trafial jakby moj tak za kazdym razem jakis numer wykrecal :no::baffled:

Anetka nie daj sie chorobie i oby bole szybko przeszly! Rzeczywiscie denerwujace jak kazdy na temat ciazy musi sie nawymadrzac :baffled:

asiorek z ta zwykla koszulka to nie bylby glupi pomysl. Co do prezentow to ja tylko musze kupic prezent pod choinke dla mojego mezczyzny, bo Mikolaja on nie obchodzi, ale jak juz Zuzia bedzie to bym chciala zebysmy robili Mikolaja w domu tez, chociaz we Wloszech jest Befana chyba 6 stycznia i wtedy sie daje slodkosci.

Milego dnia wszystkim stycznioweczkom!

Do góry