reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć dziewczęta:happy2:

Ja po tej dzisiejszej wizycie jestem wypompowana:eek: Niby nic takiego. Mąż zawiózł, przywiózł, więc tyle co do auta, potem troszkę po szpitalu (tzn. tam jest ta przychodnia) no i z powrotem do auta, a odchorowuję to całe popołudnie. Brzuszek, jak kamień, skurcze w podbrzuszu i kłucie takie w obrębie szyjki, że masakra. Do tego wszystkiego dziewczynki coś mi smarkają, więc żeby nie było za dobrze pewnie znowu zaliczą jakieś przeziębienie:no: Żyć nie umierać. Niech się już skończy ten rok, bo nie dość, że zaczął się fatalnie, to jeszcze gorzej się kończy. Ja się tylko modlę, żeby w nocy choć troszkę pospać, bo dziś obie dziewczynki wstały o 5.30 z powodu zatkanych nosów i aż się boję, co będzie dalej....Jeśli to tylko zwykła infekcja, to będę mega szczęśliwa. Paradoksalne, wiem, ale na pewnym etapie takie coś potrafi cieszyć;-)

Jutro muszę iść do lekarza z samego rana po ostatnie zwolnienie i potem jeszcze do pracy skoczyć rozmówić się z nimi odnośnie macierzyńskiego , więc znowu mnie czeka ciężki dzień. Jak ja mam leżeć, jak tu ciągle coś:sorry:

Biłkazdrówka Ci życzę! Oby infekcja została zwalczona w zarodku. Ja we wszystkich ciążach miałam do czynienia z jakimiś choróbskami i zawsze lekarze pozwalali na stosowanie niektórych leków, bo trzeba pamiętać, że często infekcja jest groźniejsza niż same te leki. Tym bardziej, że na tym etapie łożysko już całkowicie chroni maluszka. Mi najlepiej pomaga na gardło płukanka z wody i wody utlenionej, a do tego neoangin.
Marcelek ma się dobrze, ale dziewczynki coś mi smarkają, więc pewnie zaczynamy znowu jakąś infekcję. Nic nowego:sorry2:
100 lat dla męża!!!

Czarni jak tam? Zakupy zrobione? Rozbawiłaś mnie tą wyprawą do banku tylko po to, by zrobić na necie zakupy:-D Tośmy się czasów doczekali:eek::-)

Dorotqua
nutella ma niski indeks glikemiczny ze względu na proporcje cukru do tłuszczu. Tłuszcz spowalnia wchłanianie cukru, a co za tym idzie czasem lepiej zjeść batonika niż winogron:cool2:

Agaagaaga oj tak...Ja się śmieję, że auto to druga żona mojego męża:-) Czasem, jakby mógł, to by w nim zamieszkał. Ma świętą zasadę, że samochodu nikomu nie pożycza, a ja ponieważ nie mam prawa jazdy, ale mam zamiar robić, to dostanę swoje autko, bo jego jest oczywiście nie tykalne;-) I uwierz, że też jestem szczęśliwa, że taką ma profesję, bo ceny mechaników w Uk są powalające:eek: Jedyny minus, to to, że go ciągle nie ma, no ale.....coś za coś:sorry:

Magdus spóźnione życzenia dla córeczki! :-)

Gosiu dobrze słyszeć, że już się masz lepiej. Oby tak dalej:tak:

Na razie tyle, bo padam ze zmęczenia. Jutro bardziej szczegółowo będę pisać. Pozdrawiam Was serdecznie i miłego wieczorku życzę:happy2:

reklama
asiorrek ja slyszalam to straszne ona miala blizniczki i rodzic naturalnie choc byly wskazania do cc szok. Az pozniej kobieta boi sie porodu bo nie wie co ja czeka;0
bilka oj to szybko postępuje choroba u Cb u mnie zatrzymalo sie narazie na katarku i mam nadzieje ze jutro sie skonczy. Odpoczywaj moze to cos da;)
dorotqua o tej inhalacji to nie slyszalam i nigdy tez nie robilam jak nie przejdzie to trzeba sprobowac. Śmieszy mnie zawsze jak piszesz o "koncercie" psa sasiadow. Ja bym chyba szalu tez dostala hehe. Ale jak sie tak czyta to smiesznie to ujmujesz;D
basia201 Trzymaj sie ! Juz jestes tak blisko mety dasz sobie rade;)
caroline no to zapasy wody masz jak co;-)Moj ze mna chodzil do 20 tyg ciazy na wizyty a na usg chodzi a tak to sama musze czekac;/Ale On pracuje wiec zabardzo nie ma jak w tych godzinach.

indziorka No ten odmienny stan nas tak zmienia;D Wiec nasi mezczyzni nie maja innego wyjscia jak byc milymi i nie narzekac! ;D

Ja jestem coraz bardziej przerazona porodem ;0 Boje sie tego bolu. Polozna z ktora mamy zajecia wszystko nam fajnie tlumaczyla na temat porodu. Teraz slucham powolnych piosenek to Niunka tancuje sobie troszke;D Nie wiem co jeszcze pisac jakos brak weny. Milego wieczorku!;))**

Magda no u Ciebie to zawsze cos sie dzieje . Biedna ty to masz ciagle cos na glowie. Zdrówka dla twoich coreczek! Oby byla to tylko przejsciowa infekcja. Ja tez jutro ide do lekarza po l4 i tez trzeba je zaniesc. Miłej nocy! Obys sie wyspala! ;))

bilka-wspolczuje bolu gardla,mi pomagal miodek.szybkiego wyleczenia zycze ;)

magda to rzeczywiscie u ciebie kiepsko z czasem na odpoczynek,oby to sie zmienilo :)

a taki artykul znalazlam i rzeczywiscie nie zawsze jest jak powinno byc

Bezpłatne badania dla ciężarnych. Co gwarantuje NFZ? - Ciążowy.pl

Badania przeprowadzane w ciąży - Ciążowy.pl

Nie wiem czy uda mi się usnąć !
Mam doła przez to gardło. Jutro idę po miód, może to coś pomoże.
Na chwilkę tylko weszłam was poczytać i zmykam dalej wypoczywać do łóżka. Miłej i spokojnej nocy dla was dziewczyny i waszych pociech.

Ja poszlam na zakupy ale oczywiscie klapek do szpitala nie znalazlam, w tym kraju nie sprzedaja klapek, tylko gumiaki, ale co sie dziwic jak taka pogoda zawsze :dry: Po reczniki do Argosa tez nie dotarlam. Wiec skonczylo sie na jedzeniu. Jutro podejscie numer 3 po te reczniki :-p

Emilia
dzieki, to moze sie jeszcze wstrzymam z zakupem, bo jakbym miala kupic i nie uzywac to bez sensu, a potem w razie czego sie poleci do Bootsa, blisko jest. Wspolczuje Ci tej depresji, nie wiedzialam, ze to moze trwac tak dlugo :-( A do konca grudnia to troche jeszcze poczekasz na ta wyplate, dobrze ze im powiedzialas, ze juz nie przyjdziesz do pracy, nalezy Ci sie w koncu odpoczynek! Trzymaj sie i nie smuc!

Domiska tu sie mozesz zawsze wyzalic. Tez juz czekam na USG z niecierpliwoscia. ty sie tam nie przemeczaj przy tym remoncie.

baska zycze Ci, zebys juz zostala w domku az do porodu, zwlaszcza na Swieta.

muuum to be ja tam nie bylam, zdjecia wzielam z internetu, a tak swoja droga to jesli moglabym tam rodzic, to musze tam pojechac i sie zorientowac, bo w tamtym szpitalu nigdy nie bylam. W tym szpitalu, do ktorego narazie chodze, tez jest Birth Centre, ale nie az takie ladne.

bilka zdrowiej!!!!!!!!!!

Indziorka no czasem jak cos palnie to naprawde jakby z ksiezyca spadl, ale w sumie to az tak mu sie nie dziwie bo jesli nigdy z takimi niemowlakami nie mial do czynienia to skad ma to wiedziec :confused: Ale i tak jest dobrze, bo go interesuje wszystko i czyta i mnie slucha jak mu cos tlumacze. Niezle z tymi majtkami, kurcze mi chyba nogi w udach nie zgrubly, ale i tak nie wiem jaki rozmiar kupic.

asiorek chyba moja mama mi cos o tym wspominala, porabani lekarze, nie dosc ze blizniaki to jeszcze byla jakas komplikacja - to bez gadania powinni byli cesarke zrobic!

Magda kurde masz racje, jak lekarz karze lezec, to powinni Ci w domu wizyty robic a zwolnienie do pracy to np mailem wyslac, no bo tak to faktycznie dupa a nie lezenie, a potem sie dziwic, ze to nic nie daje :no: Zdrowka dla dziewczynek! O jaa nie wiedzialam z tym cukrem i tluszczem :szok: to moze zaczne owoce maslem smarowac, tylko nie wiesz czy jest cos co spowalnia wchlanianie tluszczu???

reklama
Magda- no mozliwe, a napisz mi prosze czemu w twoim stanie musisz jechac i osobiscie dac papiery do pracy, nie moze np. twoj maz ich oddac? przeciez masz zalecenie LEZEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ODPOCZYWAC!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam kciuki zeby dziewczynki zdrowe byly i nic wiecej sie nie rozwinelo!!!!
Dla chorych podaje recepture ! mi pomoglo!
Przegotowana wode ostudzic , zeby byla prawie zimna , dodac miod , i zostawic na noc! rano wypic ! i tak powtaerzac, gardlo powinno sie wyleczyc !! Apropo miodu, nigdy nie dodaje sie go do wrzatku bo gorace zabija cale jego wlasciwosci.
Mozna tez gardlo plukac szalwia, ale nie wolno tego polykac ! ona ma dzialanie odkazajace i przeciwzapalnie, nie tylko dla dziasel ale calej buzi, chociaz podobno ma dzialanie poronne, ale jak nie polkniesz to nic nie powinno sie stac , ja we wczesnym okresie ciazy plukalam gardlo i nic mi nie bylo, ale jak ktos ma watpliwosci zapytac lekarza, zeby nie bylo,
Magda-. a tobie dla dziewczynek polecam inhalavcje z olejku eukaliptusowego, albo tymianku, a pod nos masc majerankowa, no i przy katarze trzeba zeby pokoj byl nawilzony, jak sie ma nawilzac mozna uzyc , jak sie go nie ma to recznik na grzejnik.
Zdrowia zycze!! ;-)

Do góry