reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

aninek ja takie samo mam wrazenie co Ty hehe;D
caroline no mam nadzieje ze pomoze i bardziej nie rozwinie sie bol gardelka. Tez ogladam lekarzy dzis ostatni odcinek tego sezonu. Nie mozna przegapic;D
Zmykam pod prysznic i ogladac.Dobranoc ;)*

reklama
Caroline- nie ,nie lubię mebli w ikea , byliśmy popatrzeć i mój jakieś śrobki potrzebował, jedyne co kupiłam to świece zapachowe :)

Tak mnie bolą plecy ze prawej nogi podnieść nie mogę , ciepłe oklady tez nie pomagają , co za dużo to nie zdrowo :) teraz mam za swoje , ale z efektów sprzątania zadowolona jestem, jakoś mój jak posprząta to i tak mi nie pasuje coś :D

Magda bo ja nie szukałam żadnych bajeranckich tylko taką zwykłą byle bym słyszała że dziecko w drugim pokoju płacze:-p tą co teraz mam to kupiłam 3 lata temu na ebayu za chyba 14f i działa do dziś tyle że już ze dwa razy była naprawiana i jest na kabel który mnie wkurzać zazyna bo się plącze, ale działa:)) za 50f to już takie z monitorem lub np z termometrem pokojowym i innymi rzeczami widziałam
Aninek to powinnaś jeszcze otrzymać jedno, takie ostateczne pisemko że własnie przyznany i powinno być napisane ile pierwszą rate ci zapłacą, bo u mnie np było tak że macierzyński chciałam by płacili od 6(tak jak zaczełam) i w tym czasie tamto pismo do nich szło dwa dni, w tym ostatnim liście mi właśnie napisali że za pierwszy okres 3 dni to dostane 77f z hakiem i tak 15 to dostałam a tydzień później juz wypłacili za dwa tygodnie

Konrad zasypia, M wrócił ze szkolenia, jeszcze jutro idzie, dostał już ciuszki do pracy, kontrakt podpisany, szkoda tylko że pierwsza wypłata 28 grudnia, bo tam co 4 tygodnie płacą, no ale cóż damy rade, przynajmniej za to szkolenie zapłacą normalnie:) w tym lub najpóźniej przyszłym tygodniu zaczyna prace:)

Dziewczyny, widziałam, ze już wcześniej był link do petycji odnośnie urlopu macierzyńskiego, aby objął wszystkie mamusie, które urodzą w 2013. Podaję linka dzięki któremu bezpośrednio można poprzeć tą petycję. Pamiętajcie, aby potwierdzić później poparcie petycji klikając na linka przysłanego pocztą na e-mail.
Pozdrowionka dla wszystkich :)
::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

Dziewczyny, widziałam, ze już wcześniej był link do petycji odnośnie urlopu macierzyńskiego, aby objął wszystkie mamusie, które urodzą w 2013. Podaję linka dzięki któremu bezpośrednio można poprzeć tą petycję. Pamiętajcie, aby potwierdzić później poparcie petycji klikając na linka przysłanego pocztą na e-mail.
Pozdrowionka dla wszystkich :)
::::::[url]www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

Dzięki za linka, oczywiście już zaraz podpisałam petycję. Co za chory kraj, trzeba o wszystko walczyć. Na cholerę te obietnice, już tak się człowiek nastawił!!! :wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie kochane,

jejku, ale mnie choróbsko rozłożyło, masakra normalnie, kapie mi katar z nosa, doslownie, musiałabym korkiem zatkać, a jak nie trzymam chusteczki to kap kap.....na szczęście nie mam temperatury, razem z moim dwulatkiem się męczymy, chociaż on już wychodzi na prostą - właściwie mnie zaraził kichał mi prosto w twarz i teraz są efekty....

Ada ja wczoraj sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, jakieś popłakiwanie jak głupia no szkoda pisać, skąd to się normalnie bierze, rozklekotanie w środku....grrrrrrrrr....przypomniałaś mi o niani, też muszę kupić....właściwie znajomi zaproponowali, że nam pożyczą angel care, więc muszę do nich z zapytaniem śmignąć:) No i ja też liczę na internetowe zakupki na allegro...

Czarni cholerka jeszcze nie przyniósł M z piwnicy - muszę to poprać, więc na razie nie pomogę...., ale najlepiej jak pochodzisz po dużych bobo sklepach i tam obczaisz coś dla siebie......wówczas o wiele łatwiej, ja swój wózeczek odbierałam osobiście i od razu byłam zachwycona....., jedyny minus - koszyk grrrrrrrrrrrr, z tym sikaniem to nieźle hehee:D Kochana inwestuj w zmywarę - mówię CI, to była moja pierwsza rzecz po przeprowadzcce bo obije z M nie cierpimy zmywać:D:D:D

Aninek no to się bidulko namęczylaś, powiem CI, że w tym czasie ciąży, w którym Ty teraz jesteś mój Borysek strasznie szalał, a teraz już spokojniuchno w nocy, tylko się wypina, wgniata w żebra....

Elisse weź sobie taką torbę, którą łatwo Ci będzie wytargać spod łóżka i najlepiej wziąć 2 - jedną dla siebie, drugą dla dzidzi...bo potem oszaleć można w grzebaniu....

Caroline za kaszę i gulasz to mój M by Cię na rękach nosił:)

Madziu strasznie CI wspólczuję, takie wizyty w szpitalu pewnie nie nastrajają pozytywnie, trzymam za Ciebie kciuki, jest jeszcze u CIebie ktoś do pomocy???

Biłka oj smaka na kapuchę mi narobiłaś....

Asiorekk nie sugeruj się prognozami USG na tym etapie, jeżeli chodzi o rozwój to tylko do 12/13 tc można potwierdzać wiek zarodka, później to moga się przecież rodzić byczki o terminie, będę powtarzała to każdej bo nastawianie się na wcześniejszy poród jet bardzo męczące - zwłaszcza gdy dzieciaczek siedzi uparcie, ja miałam takie wklepywanie przez lekarza, że urodzę do 24 lipca, a urodzilam 9 sierpnia (według moich obliczeń idealnie)

Dorotqua i jak się czujesz po insulinie?

Indziorka ja wczoraj spaghetti wcinałam jakoś tak nas naszło:D Kochanie wiem co to znaczy humor w ciąży, naprawdę wczoraj wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyłam i ciągle myślę, mam taki natłok myśli, że ciągle myślę, dlaczego jestem tak wewnętrznie niespokojna, nieszczęśliwa pod koniec ciąży, każdy dzień jest inny, liczę, że nie wkręcisz się w ten dół i wyjdziesz....

Afja no właśnie mówiłam mu wieczorem,ale w nocy jak wyczai, że wolny kawałeczek bo się bardziej odwrócę to myk myk myk i rogal jego, chociaż dzisiaj bidulek po drugiej stronie łóżka spał i aż pomyślałam, że jak chce to niech bierze:)

Januarko choleraka faktycznie masz ciężko ze snem, a wiesz co myślałaś może o roletach, albo coś? Wiesz, ja nie śpię w ciągu dnia - bo jestem później taka rozbita, że masakra, zła jakaś chodzę, niedorobiona, zanim się dobudzę to mija jakaś godzina...i daję sobie z tym spokój...Kochana ja polecam zakupki przez internet - to super rozwiązanie:)

Muum to be - Ty do tej godzinki na czczo? Ło boziu ja bym nie dała rady:D:D:D ledwo na 9tą chodzę bo już się na nogach nie trzymam hihi:)

Sylvanas ale mniamności.......mmmmmmmmm

Gosia oj leżakuj, leżakuj, później tak latwo nie będzie....

Alicja32 naciesz nasze oczy i wrzuć fotkę łóżeczka:)

Agaaga 14 masz jeszcze rybko czas:) im później tym gorzej hihih, zobaczymy jak wkroczysz w 34 tc:) U mnie to z dnia na dzien nastąpiło...

Indziorka ja dzisiaj zauważyłam - puchnę, rozszerzyły mi się żyłki na całym ciele......od 36 tc gromadzi się wodę i tyle.....

Skorupka bez szaleństw z czyszczeniem:)

Green flower ja gniłam w pt i sb bo mój maluszek chory, ale w nd zaliczyliśmy spacer bo myślałam, że się zagniję...

Witam o tak późnej porze;-)

Synek dalej się pręży więc noc czeka mnie nie wesoła, dobrze, że jutro mogę pospać...
Uczę się do sesji ale powiem Wam, że z mózgu to zostało mi sito bo wszystko przelatuje... nic nie zostaje;/

Każdego dnia gramy mi dochodzą kolejne... nie mam pojęcia skąd, jem przecież tyle samo co wcześniej... bu

Elisse a co wyczytałaś o tych dwóch torbach, oddzielnierzeczy dla mnie i dla dziecka - tak jak pisała Magda?
Do szpitala mam jedną, sporą walizkę, a druga tozwykła, większą reklamówka z rzeczami na wyjście ze szpitala dla mnie i dla dziecka,– którą mąż ma przywieść ostatniego dnia.

Magda_z_uk ja ze swoimi ostatnimi dolegliwościami to sięnawet nie śmiem porównywać z tym, co Cię dręczy … ale racja u mnie bliżej niżdalej, położnej się nie spodobały moje badania usg ( duża rozbieżność w wadzedzidzi ), postanowiła mnie wcisnąć do jakiegoś lekarza co to wagę dobrze ocenia,za jakieś półtora tygodnia do dwóch mam mieć to usg doczekać się nie mogę co tam ciekawego wyjdzie ;) Bo straszyła, że jak duże dziecko będzie to przy moim wzroście może być ciężko... o_O
EmiliaM zazdroszczę babskiego spotkania!
Czarni faworki! To jest pomysł ;)
Muuuum_to_be obawy toi ja mam, że to już nie będzie to samo, zresztą w trakcie ciąży patrzy na mnietym swoim dziwnym wzrokiem pełnym przerażenia…. ale i miłości;)
Indziorka sama do siebie mówisz, czy do dzidzi ;> Bo jaczasem narzekam synkowi jak to mi ciężko i że będzie musiał mi to wynagrodzićgrzecznym zachowaniem – i żeby nie brał przykładu z tatusia xD
Gosia081145 ech a mój to potrafi narzekać, że ja mam takigorszy dzień! Pff zamiast pocieszyć…
Milusia83 zdrówka oczywiście!

Miłej i przyjemnej nocy życzę !

Witam eh jakas taka ospala jestem od wczoraj,ale spac mi sie niechce :/NIe mam na nic sily rece same mi opadaja :/, ale jutro juz zobacze maluszka wiec sie doczekac nie moge mam nadzieje,ze ten widok doda mi energii:)
milusia83 mam rolety opaske na oczy nic nie pomaga moja podswiadomosc wie ze jest dzien i nie bede przez to spac choc czuje sie zmeczona :/ Jeszcze poczatkiem ciazy cos mi sie stalo,ze sypialam popoludniami sama bylam w szoku,ale pozniej sie to zmienilo w calkowita bezssennosc w 2 trymestrze,az do teraz i pewnie do konca :/ Mi juz chyba nic nie pomoze :/
Zakupy w wiekszosci robie przez internet ale pozostalo kilka drobiazdzkow typu podklady, nakladki do karmienia jakis pozadny smoczek na poczatek i takie tam a to na internecie ciezko znalezc od jednego dostawcy 2wiec bardziej sie oplaca kupic w sklepie czy w aptece bo z przesylkami czasem wychodzi drozej ;) Jedynie co to nianie z monitorem oddechu na necie musze zakupic bo tansza :)

reklama
Hej kochane,
Ja juz po swojej pierwszej insulinie trochę się strachałam, ale dla małego wszystko. Za 15 minut muszę zjeść śniadanie bo ona działa po pół godzinie. Powiem tak wygląda to straszniej niż jest mój nie chciał na to w ogóle patrzeć:tak:.
A co do diety, no cóż niestety nadal muszę trzymać przynajmniej nie powiedzieli mi żebym nie trzymała ale w tym tygodniu i tak złamię zasady bo naprawdę muszę wyjść z domu i idę z mężem do restauracji oczywiście nie będę szaleć, wszystko w ramach rozsądku.

Dziękuję Wam za wsparcie wspaniale mieć Was na forum.
Pies sąsiadów właśnie rozpoczął swój koncert:angry:. Zaraz założę sobie stopery do uszu bo mam dość.

Życzę Wam miłego dnia kochane ściskam Was mocno. Przepraszam, że każdej z osobna nie odpisuję ale moja pamięć tak szwankuje że chyba bym kilka godzin pisała taką mam sklerozę co coś zaczynam pisać to zaraz zapominam:-D.Uciekam na śniadanko miłego dnia laski :-)

Do góry