reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Emilia dziękuję za info. W tym tygodniu skompletuję sobie wszystko i jak coś, to składam bez tego druku. Kokosów nie płacą,ale nie chciałabym zostać bez tych pieniędzy i to jeszcze bez swojej winy w tym wszystkim:blink:

Ada ta niania ma bardzo fajną cenę. Muszę poczytać gdzieś w opiniach, jak się sprawuje, bo ja póki co obstawiałam ok 50Ł, a tu proszę...:happy2:

Mum tu be ja się zgadzam z Adą co do cc. Wiadomo, nerwy są, ale po fakcie wspominam bardzo dobrze. Mam już dwie za sobą, ale ciężko mi je porównywać, bo jedna w Pl, a druga w Uk. W Pl była moja pierwsza, więc byłam kompletnie nie świadoma co mnie czeka i wydaje mi się, że mniej się bałam. Ta druga...hmm....niby już wiedziałam co mnie czeka, ale sam fakt, że w obcym kraju lekko mnie stresował. Wiesz, samo dotarcie na oddział, no wiadomo, zwyczaje zupełnie inne. Choć niby wiedziałam co mnie czeka, to jednak strach był. Porównując sam zabieg, to w Pl mniej bolało wkłucie w kręgosłup, ale za to tutaj cewnikowali mnie już po znieczuleniu, a nie przed jak w Pl. No i tutaj cięta byłam w takim fartuszku,a w Pl nago, więc niezbyt komfortowo się czułam. Opieka po w Pl wystarczająca, ale tutaj idealna. No i tu wyszłam po 18h do domu, a w Pl po 4 dniach. O maluszka się tutaj nie bałam, bo jak wyszłam wieczorem, tak rano już była położna w domu. Ogólnie, uważam, że cc w tym kraju, to sama przyjemność. Jakoś tak inaczej jest jak wyjmą maluszka. Nie umiem tego opisać. Także nic się nie martw. Ja po cc szybko dochodziłam do siebie. Z Nikusią wieczorem jak wyszłam po tych 18h szłam jeszcze do Tesco, bo mleka nie miałam kupionego, a karmiłam ja butelką i świetnie się czułam, choć wiadomo, troszkę bolało. Będzie dobrze:-)

Czarni ale Cie mąż załatwił:eek:;-) Nie ma to, jak się na coś nastawić, a tu zong. Ja tam bym swojego wysłała z powrotem do sklepu. Wiem, bezwzględna jestem:-p Ale ja na prawdę rzadko kiedy mam zachcianki;-)

Witam dzien jakos zlecial dosc szybko dzisiaj jeszcze przed chwila czulam sie dobrze,ale teraz cos czuje ze chyba cukier po nalesnikach idzie w gore choc minely juz dwie godz od posilku a godz temu mierzylam to bylo103 :/ Zrobilam sie senna i czuje puls eh znowu to samo obawiam sie ze pod koniec insuline mi dac moga bo jak mowili w Krk czesto tak wlasnie jest :( Doczytalam co kazda napisala, ale jakos odbralo mi sil na odpisywanie wybaczcie :/
Mialam ochote chwile posiedziec na necie,ale to chyba zly pomysl wiec zmykam pod prysznic i do lozka tak wiec milych snow dziolszki :)

A ja wróciłam dopiero, tak mnie prawa strona pleców boli taki promieniujacy ból aż do tylka , trochę sie nachodzilam bo byliśmy w ikea a pózniej na zakupy bo światło w lodówce . Jutro tylka nie ruszam :) nigdzie!!

Witam sie wieczornie!;)
Widze ze humor wielu z Was dzis nie dopisuje to tak jak mi. Jestem jakas senne nic mi sie nie chce do tego powoli gardelko pobolewa na noc musze zrobic ta ochydna plukanke z sola bleee;/ Dzisiaj sie objadalam pomidorowka. Jutro siostra mi bedzie okna myła;-) A ja puszcze pranie jutro reszte ciuszkow od malej. Wiecie co Wam powiem nie chce wyjsc na glupia ale ja nie wiem jak rozpoznac skurcze;/ Brzuch tez mi raczej nie twardnieje hmmm?

bilka ja tez bede zamawiac lozeczko z allegro na poczatku grudnia. Narazie tylko przegladam choc juz wiemy jakie chcemy kupic.
assioreek Wspolczuj Ci tych klopotow w ciazy. Ale nie zostalo Ci duzo czasu widze ze juz w 35 tyg jestes No i twoja dzidzia juz jak ladnie wazy;)
Dorotqua Dasz rade z ta insulina. Te podroze z pewnoscia sa meczace a jeszcze do tego tyle czekania dochodzi wiec rozumiem Cie jak Ci musi byc ciezko!
Afja-Anetka Kazda z Nas ma gorszy dzien ze by tylko plakala. Ja ostatnio mialam to poplakalam sie w jednym dniu az 3 razy. A raz plakalam bo Moj mi kromki nie chcial zrobic;D
aninek No to noc mialas nieprzespana dobrze ze Moja malutka w dzien szaleje a w nocy z mamusia zawsze spi. Moze dlatego ze w nocy glaszcze ja i mowie "Dobranoc Niunia do jutra śpij slodko" chyba zrozumiala bo co mowie to sie uspokaja i spi ;D I tak noc w noc;)
Magda No własnie widzisz ja tez z jednej strony chce juz spotkac z istoka mieszkajaca w brzuszku a zdrugiej wiem ze bede tesknila za ciaza ale i blogim lenistwem. I wtedy to My sie juz nie wyspimy:) A to mnie pocieszylas ze jak urosnie to sie uspokoi ale Ona chyba w dniu porodu bedzie wazyc 2800-3000 prawie tyle co twoj synus teraz. Odpoczywaj i sie trzymaj!;)
Ide zaraz zjesc serek umyc sie i polozyc;) Miłej nocy!;))**

elisse ja jeszcze nie mam pojecia w co sie spakuje do szpitala :confused: nie chce kupowac specjalnie torby, a wszystkie torby i walizki ktore mam sa dosyc spore.
Madzia jeszcze tylko miesiac, wytrzymasz, zleci szybciutko i zaraz bedziesz sie cieszyc swoim oczekiwanym skarbem :-) Mam nadzieje, ze sie sprawdzi to co piszesz i ze damy rade z malym Zuziolem :-D Jak Wam idzie z piosenka?
Emilia kurde to naprawde nieciekawie :baffled: Jak ja nie cierpie jak ktos tak cos zawala. No to faktycznie wyslij bez tego SMP1, mam nadzieje ze nie beda robic problemow tylko najwyzej bedziesz musiala doslac pozniej.
Ada wyslalam im najpierw wniosek o Maternity, oni mi przyslali pismo, ze mi je przyznaja, ale ze musze jeszcze odeslac ten papier podpisany, bo jak wysylalam ten pierwszy wniosek to jeszcze pracowalam, a moga mi placic dopiero jak przestane pracowac. Wiec im to odeslalam 15 listopada, ze chce zeby mi placili od 10, ale jeszcze mi nic nie wplynelo, ani mi nic nie odpowiedzieli na to :confused:
gosia moja mala prawie zawsze bryka w nocy, ale zwykle mi to nie przeszkadza i spie normalnie, ale tej nocy to naprawde tak sie wiercila a mi tak niewygodnie bylo :dry: Strasznie jestem ciekawa jak ona tam jest ulozona, bo mi sie to wydaje bardzo dziwne zeby czuc kopniaki z kazdej strony brzucha, no chyba ze mam tam jakas osmiornice :-p

Niewiele dzis zrobilam, ale wydepilowalam sobie nogi plastrami i czuje sie o niebo lepiej :-).
Jak tak piszecie o szpitalach to ciekawa jestem jak bedzie w moim. Slyszalam o nim dobre opinie i jak narazie ja tez jestem zadowolona, tylko tez latwo sie w nim pogubic.

gosia0811.. płukanka z solą jest niezawodna i mimo złego smaku działa :-)
natal84 czyżby zakupy w ikea dla maleństwa? ;-) ja też tak mam że jak się nachodzę to następnego dnia muszę odpocząć ..
januarka dbaj o sobie i miłej i spokojnej nocy kochana!!! ;-)
alicja32 ciekawy link :-) rzeczywiście na kilka rzeczy nie zwróciłam uwagi.. :-)
indziorka szybciutko popraw sobie humorek.. może coś dobrego do jedzonka a może jakieś wyjście na miasto ? ;-)
czarni no nie dziwię się że się delikatnie mówiąc zdenerwowałaś.. jak przychodzi na coś zachcianka i nie można zaspokoić to tragedia :-(
muuum to be z tym doprawianiem to mam identycznie.. ostatnio jak ugotowałam zupę to dałam tyle pieprzu że masakra.. mojemu uszami parowało a ja stwierdziłam że smaku nie ma :-D
EmiliaM już niedługo i będziesz miała w ramionach swoje maleństwo ;-) i będziesz tuliła do woli :-)
magda z uk tu własnie jest miejsce na takie nasze marudzenie ;-) ja często mojemu nawet nie wspominam że nie mogę się ruszyć a tu przynajmniej wygadać się mogę i lżej na duszy jak wiem że nie jestem jedyna z boleściami a moje problemy w porównaniu z waszymi to pikuś.. dobrze że jest to forum i takie fajne babeczki :-)

Ja dzisiaj troszkę posprzątałam ;-) także dzień nie tak do końca stracony ;-) dziekuję za wszelkie inspiracje obiadowe ;-) u mnie dzisiaj była kasza i gulasz ;-) a tak mnie naszło na pomelo że prawie całe zjadłam na raz :-D i jak tu nie przytyć hm?! a teraz siedzę przed tv i czekam na lekarzy.. muszę troszkę nóżki do góry załozyć bo puchną niemiłosierne.. miłego wieczorka dziewczynki :-)

reklama
Do góry