reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Hej kobitki.

I poniedziałkowo, kolejny tydzień, ale to już ostatni tydzień listopada.
Ja czekam na wypłatę i też w tym tygodniu zamawiam łóżeczko w końcu z allegro. Bo normalnie czytam, ze wszystkie już zaopatrzone, tylko ja mam jakiś poślizg standardowo.
Mam nadzieję, że przyjdzie w całości, bez żadnych uszkodzeń w transporcie. Poza tym lewy nadgarstek daje mi coraz mocniej popalić. Nawet w dzień boli cholernie. Ale muszę wytrzymać.
Co pichcicie dziś na obiadek? Ja nie mam pojęcia co zrobić...hmm.
Chyba będzie kapuśniak. Tylko muszę wyskoczyć po kapustkę kiszoną na targowisko ;-) MIŁEGO DZIONKA.

reklama
Hejka

Znalazłam chwilkę czasu na odpoczynek :-) przypomniało mi się że któraś pytała się o wysokość gondolki U mnie we wózku od ziemi do podstawy czyli spodu gondoli jest 60 cm A sama gondolka ma 20cm wysokości Wiadomo że do tego w środku dochodzi materacyk także dzidzia będzie leżała wyżej Jak dla mnie ta wysokość dla dziecka jest ok Wiadomo do tego dochodzi jeszcze wyciągana rączka także dla wyższej osoby też ta wysokość powinna być dobra

witam dziewczyny..

ja już tutaj tak dawno nie zaglądałam z powodu zepsutego lapka że jak teraz czytam te wasze posty to sie połapac nie umiem.. :) widze ze wszystkie w trakcie wicia gniazda:) hehe .. no moje łóżeczko juz stoi . zamawiałam z allegro cały komplet i powiem wam ze jestem zadowolona. wózek też bede zamawiac przez allegro bo niestety ja mam zakaz chodzenia. walcze o to by dzidzia wylazła 1 stycznia i ani minuty wczesniej.. a to chyba nie będzie takie łatwe bo mimo ze leże juz od 2 miesiecy prawie to rozwarcie mam na palucha i jakies zmiany starcze w łożysku.. nie wspominając o skurczach i twardnieniu brzucha.. za to wybycze sie za wszytkie czasy..hmmm wariatki mozna dostac. a na głowie to mam chyba juz odleżyny od poduszki..;/

powiedzcie mi jak to jest u was czy z usg tez wam pokazuje ze dziecko jest starsze niz z terminu miesiączki? bo jak ja licze z miesiaczki to wychodzi mi ze jestem, teraz w 34 tygodniu 3 dniu a w piatek na wizycie z usg lekarz mi powiedział ze to juz 35 tydzień 5dzień ;/ i w sumie nie wiem jak to rozumowac....

a jak przybieraja wasze maluchy? bo moj w piatek wazył 3kg.. i zastanawiam co to bedzie do porodu..

jest tutaj moze ktoś z Kędzierzyna koźla?? chcialabym sie dowiedziec czegos o tamtejszej porodówce

pozdrawiam

Hej dziewczyny,
Właśnie z M wróciliśmy z Bydgoszczy. Niestety dostałam insulinę, mam dwa rodzaje jedną na rano przed śniadaniem, drugą przed snem :-(. Ehh kiszka a myślałam że będzie dobrze. Ale jeszcze trochę dam radę na szczęście następna wycieczka dopiero za 3 tygodnie. jak wtedy też będzie ciężko to poproszę o zatrzymanie mnie na oddziale bo nie wyobrażam sobie jechać w środku zimy przed porodem na kolejne konsultacje. Gdzie czeka się na wszystkie wizyty do 5 godzin.
Właśnie gotuję chudziutką jarzynową zupkę, później może uda mi się męża na spacerek wyciągnąć?
Miłego popołudnia dziewczyny i trzymajcie się zdrowo.

Ściskam Was wszystkie i Wasze pękate brzuszki też :-D:-D.

Ja na obiad dzisiaj mam spaghetti :) Bo sosik gotowy :p

Ada
Ja właśnie wędruję po swoje lody do lodówki :p Zrobiłaś mi smaka na pieczarki:p

Januarka No mi palce u dłoni od początku puchły ale teraz to jest już przesada:/ ze stóp to mi już nie chce schodzić i źle się z tym czuję, humor mi psuje :D Ja też od samego początku mam smaki na buraczki pod każdą postacią- barszcz, na ciepło, w sałatce... wczoraj pozwoliłam sobie zjeść łyżkę stołową buraczków na ciepło, bo do obiadu robiłam i niestety teraz odpłacam za to :( Uczulenie mi wyskoczyło znowu:/ ale już się powstrzymać nie mogłam :p

reklama
ADA to super, ja wlasnie jestem teraz w srodku bo czekam na test krwii, powiem szczerze, ze w antenatal clinic to nie sa oni za mili, ale mam nadzieje ze przy porodzie trafie na jakas normlana midwife. a gdzie dokladnie rodzilas ? W birth centre czy Labour delivery cos tam?

Do góry