reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

agaagaaga14 taki dzień dzisiaj że kompletnie nic się nie chce.. masakra jakaś.. ja mam tyle sprzątania przy tych remontach a jak ciężko się zabrać za cokolwiek :-(
alicja32 prosimy o sprawdzony przepis na lasagne w odpowiednim wątku bo już mi ślinianki pracują bardziej intensywnie niż zwykle :-D
czarni chyba te codzienne porządki przekładamy na jutro jak myślisz? :-D wszystkie dzisiaj jakieś leniwe jesteśmy :-)
ala1911 nie zrażaj się tak szybko!!! ja ciasta na pizze uczyłam się chyba z 4 razy i nie wychodziło aż w końcu coś drgnęło i teraz jest rewelacja ! także próbuj dalej aż się uda!!:-)
megi36 mam taką samą sytuację.. szafy brak to i za ciuszki nie mogę się zabrać.. a może poukładaj coś w szafkach sobie albo jakieś generalne porządki przedświąteczne? może to troszkę czas zabije tym bardziej że jak człowiek wolniej przez tą ciążę wszystko robi to i czas szybciej leci :-)
domiska1 ja z karteczką chodzę już od początku ciąży bo nie wiem gdzie mam głowę.. jak zapomnę karteczki - co się często zdarza to już wiem że nic nie kupię:szok:
marzenixx najgorsze są noce - i tu się zgodzę bo sama też już nad ranem nie wytrzymuję.. a zmiana pozycji w nocy to istna katorga :-(
indziorka dawno nie robiłam kotletów z jajek.. ostatnio pastą jajeczną się tak objadłam że jajkom kurzym mówie stop :-D:-D:-D

A co do obiadku to dzisiaj zupka warzywna z przewagą brokułów oraz na drugie rybka.. raczej z musu niż z ochoty bo tak jak przed ciążą kochałam jeść ryby tak teraz jakoś nie za bardzo.. ale jak trzeba raz na jakiś czas to się przemęczę.. chociaż ostatnio chodzi za mną taka ryba świąteczna w zalewie octowej z papryką i ogórkami korniszonkami... nic tylko na święta czekać :-)
A ja dzisiaj mam pomiar szafy pod zabudowę do Ali pokoiku.. cieszę się niezmiernie bo może jeszcze przed świętami zdążą mi ją zamontować :-) i po świętach zacznę prać i prasować wszystkie ciuszki bo termin na drugą połowę stycznia mam więc może zdążę :-)
aaaa.. zapomniałam się wam pochwalić.. zapisałam się do szkoły rodzenia.. w poprzednim tygodniu miałam spotkanie organizacyjne a od jutra raz w tygodniu 2 godzinne spotkania z położnymi, ginekologiem i jeszcze jakimiś specjalistami.. także cieszę się ogromnie bo mój już narzekał że by bardzo chciał chodzić a ja nie załatwiałam :-) kurs się kończy 17 stycznia więc mam nadzieję że zdążę zaliczyć wszystko :-) mój mężuś bardzo podekscytowany kursem.. ostatnio zamówił książkę o ojcostwie i pochłania ją w takim tempie że szok :-) powiem wam że teraz podczas ciąży dopiero dostrzegam bardziej jakim wspaniałym facetem i mężem jest :-) lecę szykować obiadek pomalutku ;-)

reklama
agaagaaga ja tez bylam napalona na moskitiere i se kupilam, powiem tak, pieknie to wyglada, ale po praniu wez to wyprasuj porzadnie:no: po praniu juz nigdy nie wygladala jak na obrazku wiec szybko poszła u nas w kąt..... wlasnie chyba ją musze na allegro sprzedac ;-)
alicja chyba sie wbije na lasange do ciebie hehehe;-)
czarni bedziesz miec wkoncu ta położną czy nie? bo juz nie wiem czy mi odpisalas.....
baska uwazaj na siebie i oszczedzaj sie kobito !!!
caroline no wlasnie nocki najgorsze... eh.... a szkoly rodzenia zazdraszczam, chodzilam przy pierwszej ciazy i byly to super chwile :))) ja tez czekam na komode do pokoiku dla chlopców i bede urządzac powoli :)))

baska201 współczuję musisz teraz o siebie bardzo dbać. Życzę ci dużo cieprliwości nie poddawaj się!!!
Indziorka ale miałas pobódkę nie ma co mężczyźni nas kochają a my kochamy jak sa chorzy bo wtedy dają nam popalić;-)tylko tyle ze bez nich czujemy się nie potrzebne. Głowa do góry wkrótce maż wyzdrowieje i będzie tak ja dawniej. Dużo odpoczywaj, postaraj się dzisiaj znaleźć czas na sen on pomoże ci przetrwać chumorki męza.:-)

Ja, tradycyjnie jak codzień w nocy pospac nie mogłam ehhh pocieszam sie tylko że na 19 idziemy z siostrą na sagę Zmierzch na 2 część więc się rozerwe troszkę. Napiszę wam czy warto ale chyba dopiero jutro.
Wszystkim Wam kochane dziewczyny życzę uśmiechy na twarzy i dużo słońca chociaz pogoda nas nie rozpieszcza :tak:

a33 ja bylam w niedziele na Przed Świtem 2 i powiem tak , po pierwsze to ledwo wysiedziałam z takim brzuchem, naprawde myslałam że się tam zaraz na podłodze rozłoze:confused2: po drugie ja jestem wielka fanką Zmierzchu, poprzednia część była boska a ta ostatnia do połowy całkiem nudna :baffled:( tylko ze ja czytalam książki wiec wiedzialam ze nic szczególnego dziać się nie bedzie ) od połowy może byc, a końcówka cudowna!! Właśnie sobie muze zapuściłam z filmu lalallaa:-D

marzena nie bede brała bo z mężem wpadliśmy na dosyć zwariowany pomysł :D jak wyjdzie z realizacją okaże się i nie jestem w stanie stwiedzic gdzie będę rodzić wiec bede sama chyba ze w ostateczośći męża zaciągnę na porodówkę :D
A ty masz załatwioną?

marzena nie bede brała bo z mężem wpadliśmy na dosyć zwariowany pomysł :D jak wyjdzie z realizacją okaże się i nie jestem w stanie stwiedzic gdzie będę rodzić wiec bede sama chyba ze w ostateczośći męża zaciągnę na porodówkę :D
A ty masz załatwioną?
Czyli robisz na spontana i jak zaczniesz rodzic to zdecydujesz gdzie jechac tak? hehe:-)
Ja będę brała, jeszcze nie dzwoniłam, ale zadzwonie do tej co miałam poprzednio i zapytam co i jak, ale to w grudniu jakos....

reklama
no mniej więcej tak :D wizja koszalina no przeraza mnie nie mogę sie przełamać ale muszę brac jednak ten szpital pod uwagę... jak chcę rodzić w kolobrzegu to bym musiała być tam na miejscu jak sama wiesz mając juz dziecko jest to nie możliwe wiec bede czekac na ostatnią chwile
i nie moze być to fałszywy alarm bo mnie w kołobrzegu zatrzymają a ja Oliwki nie zostawie...
ciekawe ile bedzie chciała za poród..

Do góry