reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć dziewczyny:happy2:

Melduję, że żyję;-) Sytuacja na froncie się uspokoiła. Od wczoraj Nikusia nie wymiotuje, ale w sumie dopiero dziś odzyskuje apetyt i jakąś większą energię. Ja wczoraj troszkę odchorowałam te nocne akcje. Nie ukrywam, że się mocno przestraszyłam, jak ból brzucha zaczął odbierać mi trzeźwość myślenia. Nospa + magnez i mnóstwo odpoczynku chyba jednak pomogły, bo dziś jest już zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że będę wreszcie mogła myśleć o czymś innym:happy2:

Zaniedbałam Was strasznie i choć czytałam forum codziennie, to jednak już nie byłam w stanie odpisywać:sorry2: DZIĘKUJĘ Wam na prawdę bardzo mocno za pamięć o nas, porady i wszelkie słowa wsparcia, bo nie ukrywam, że chwilami emocje brały górę i bezradność dobijała.

Januarka, MAMAAGA, Anetka, Elisse, Biłka, Ada, Marzena, Indziorka, Czarni, Natal, Emilia, Aninek, M@linka, Caroline, Green, Alicja, Milusia, Kaja i cała reszta gangu której nie wymieniłam......jesteście niezastąpione!

Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego co naskrobałyście, ale mam nadzieję, że teraz już będę na bieżąco:-)
Teraz uciekam, bo muszę skończyć torcik, co by uczcić wieczorkiem te 31 wiosenek, które dziś kończę;-)

Miłego popołudnia i buziaki for all :***

reklama
Tak spojrzałam na tę tabelkę i ten mój termin 7.01 i postanowiłam przejrzeć kalendarz i badania usg po raz setny chyba. Jeszcze rodzice się ze mnie śmieją ( tak pozytywnie oczywiście ), że duży brzuszek mam i to pewnie będzie początek grudnia a nie stycznia. No ale chyba pomylenie się o miesiąc to przesada. Mi i położnej z tych pierwszych usg wychodzi jak nic 30.12. Z ostatniego usg 15.12. Wiem, że o tym już pisałam...ale ...
ta rozbierzność między datami mnie tak irytuje, a zarazem zasmuca bo to oznaczało by, że tak niewiele czasu zostało.
I wizja, że podczas zajęć odchodzą mi wody płodowe o_O Zastanawiam się, żeby z początkiem grudnia zacząć nosić plecak z ubraniami na przebranie... dobry pomysł ? ;)

Bikłabdg ja ostatnio zaczytuję się w Tess Gerritsen, obecnie „ Dolina umarłych”, polecam jeśli ktoś nie ma nic przeciwko dreszczykowi emocji ;)
Indziorka właśnie zobaczymy jak to będzie, a co by nie było damy radę !
Magda_z_uk cieszy niezmiernie, że u Was lepiej! Kobiety i wszystkiego najlepszego z okazji tej kolejnej wiosenki :-)

Co do położnej, też wstępnie zapisana u położnej jestem, więc jeśli coś by się działo mogę do niej dzwonić - nie powiem daje to pewien komfort psychiczny. Swoją drogą nie tania usługa. Ale co się dziwić, służba zdrowia nie słynie z wysokich zarobków.

Ostatnia edycja:
Przez to co pisałyście o tych położnych to zaczęłam mieć stresa, siostra niby nic nie płaciła i fakt na pierwszej zmianie była koza wredna, a nie położna, ale na szczęście jak zaczęła rodzić już druga zmiana się zaczęła ;)i babeczka była spoko ;) masakra, przecież 800 zł to praktycznie wózek który wybrałam :szok: w dupie ich mam, bez przesady nikt ich do tej roboty nie zmuszał :/ ja i tak mogę mieć skierowanie na cc przez wadę serca, to chyba będą się musieli dobrze mną zająć :/ Głowa mała normalnie przez to wszystko :(

biłka coś Ci miałam pisać i mi z głowy wyleciało :D a co do tych list, to mnie tam nie ma:D bo jak Deszczyk to robiła to mnie tu jeszcze nie było ;)

Afja termin porodu podobno najbardziej wiarygodny z USG i to tego początkowego :) więc głowa do góry :) i tak terminy to są takie orientacyjne +/- 2 tyg ;) także się nie denerwuj a ciuchy dla lepszego samopoczucia możesz nosić, bo pewnie jak Ci wody odejdą nie będziesz się tym przejmowała ;) w 36 tc można urodzić na spokojnie, bez żadnych objawów wcześniactwa także wdech, wydech i na spokojnie :)

Magda to dobrze, że już lepiej z Niką:) Szkoda, że aż takie bóle Cię zmusiły do zwrócenia uwagi na siebie i Marcelka... Ja oprócz tego, że się już na dobre rozchorowałam, to spojenie daje o sobie znać i podobno jak szyjka kuje to się rozchodzi? bo jak tak to jakoś się zmuszę do leżenia:( Wypoczywaj kochana i na spokojnie się ogarnij ;)

Indziorka ale to by oznaczało, że pod koniec listopada jak mi wypada 36 tc mogę rodzić! AAAAAAAaaaaa

hehe wesoło by było

i to prawda jak się trafi na fajną połążną na dyżurze podczas rodzenia to ok

Witam Was !

Już sie przedstawiłam na watku poznajmy się;-)
Od jakiegos czasu Was podczytuje,ale jakos dzis zebralam sie na odwage by napisac. Termin mam na 27 stycznia wg usg,a wg OM na 30 stycznia.
Jest jednak opcja że będę mieć cesarkę ale to sie dowiem 22 listopada. Córeczka dziś caly dzien fika w brzuszku jest ułożona poprzecznie jak narazie az czuje jak sie rozpycha calymi dniami wiercipietka po mamusi;p
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny a przeziębionym życzę dużo zdrówka;)

salvanas bez masażu w ogóle nie dałabym rady :) synek na prawdę długo uchował się bez poważniejszej choroby, zwłaszcza że chodzi do żłobka.

Czarni dużo masz prasowania. Mnie to dopiero czeka, ale jakoś nie palę się do tego.

magda_z_uk sto lat, sto lat :-) Super, że z małą już trochę lepiej. Stopniowo będziesz jej zwiększać jedzenie i powinno być w porządku. Namęczyliście się wszyscy okropnie.

ada1989 inny pracownik i już całkiem inna obsługa w sprawie telefonu. Z tym zwolnieniem lekarskim rzeczywiście nieciekawie.Mogli wcześniej dać znać w pracy. Znam jednego Sebastiana i bardzo sympatyczny z niego człowiek. Imię też mi się podoba. Długo jest ten pokaz fajerwerków :)

januarka najważniejsze, że teraz już wszystko w porządku. Parówki odpadają na pierwsze śniadanie ;-)

M@linka
rzeczywiście niedużo już Wam zostało remontu.

Mamaaga4
[*] dla Twojego aniołka. Mamy podobne podejście odnośnie imienia. Masz rację, wszystkim się nie dogodzi.

milusia83 mi też ostatnio się śniły same koszmary. Już niedługo nasze bąbelki będą z nami :)

Marzenixx zdrówka życzę. Wystraszyłaś mnie z tą położną. Ja nie mam zamiaru opłacać. Dla mnie 800 zł to bardzo dużo pieniędzy a płacenie za położną jest jak łapówka.

natal84 skoro mieszkasz za granicą imię jak najbardziej pasuje. Moim teściom nie podoba się imię Lilianka i szczerze powiedziawszy i tak zdania nie zmienię. Podoba się Wam i to najważniejsze.

biłkabdg ja jutro do mamy na weekend jadę. Dwa miesiące nie byłam i już nie mogę się doczekać. Zobaczę mojego pieska. Mam nadzieję, że się za mną stęsknił.

Hunianka wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin :) też nie mogę za długo siedzieć, czy chodzić. Ja mam właśnie niepopularne imię i całe życie z tego powodu cierpiałam. Dlatego zbyt wymyślnego imienia nie ma co nadawać.

Indziorka zdrówka. Studia nie uciekną, nie martw się. Znam trochę osób, które wzięły rok dziekanki i potem spokojnie dokończyły naukę.

Cluue też jeszcze nie mam nic do szpitala i zakładam, że jeszcze mam na to czas. Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi :)

dotka85 nie słyszałam o takiej przypadłości. Każdy brzuch jest inny. Jeden jest wysoko, inny jest sterczący.

Dorotqua taki weekend dla siebie też jest dobry.

Afja-Anetka jakie macie propozycje co do imion? Poród nie trwa przecież 5 minut. Brzuch też się wcześniej obniża. Może wcale nie będzie tak źle i dzidziuś po świętach przyjdzie :)

Elżbieta1986 ja mam termin na 25 i też się zastanawiam, który miesiąc wypadnie.

Gosia081145 pisz częściej. Masz już imię wybrane?

Jutro wyjazd na weekend do rodziców i już się doczekać nie mogę :) jutro idę też do fryzjera zrobić coś z włosami. Mam nadzieję, że nie wyjdę z płaczem.

elisse co do imienia to za bardzo nie mam co do gadania ;D Z moim D na początku ciąży zawarliśmy umowe ja wybieram imie dla chłopca On dla dziewczynki( Bylam pewna ze nasze malenstwo bedzie miec ogonek a tu niespodzianka). Narazie jest Milenka ,Lenka ;)

gosia081145 imiona Twój mężczyzna dla córci wybrał super;-) ciesz się, że imiona na czasie i nie za bardzo wymyślne. Ważne żeby wam się podobało, a reszta wiesz jak to jest ! Zawsze znajdą się osoby, które negatywnie coś skomentuję, ale jak ja to mówię KIJ IM W OKO :-D

elisse nie ma to jak u mamci - prawda :tak: Coś o tym wiem....hihi
Zresztą co ja wypisuję, każda z nas to wie, że mamcia to mamcia.
A psiaczek będzie pewnie szalał z radości jak Cię zobaczy.
Co do psów...mój Alvin zasnął mi na kolanach :-D ojej ta moja żywa maskotka jak ja go nazywam ;-)

Afja-Anetka toć ty nam się niebawem wyklujesz jako pierwsza :tak:
pisz do nas codziennie i melduj się jak samopoczucie, a przed porodówką masz dać nam znać kobitko :-D OKI???

Indziorka
wyślij prywatną wiadomość Deszczykowi, z pewnością uzupełni Ciebie i Julcię ;-) jak już pamiętam, że będzie mała Julka.

Magda_z_uk brygada z baby boom naszych styczniówek wspiera się nawzajem w tych najcięższych chwilach.
Super, że Nikusia zdrowieje, a teraz trza skupić się na synku.
Imienniku też mojego synusia, bo Marcelki to silne chłopaki i wytrwają.
Buziakuję kochana i ściskam mocko, abyś się trzymała z Marcelkiem i duuużo odpoczywała.:-);-):tak::-D:happy2::blink:

biłka ja tez Twojego i Magdy Marcelka pamiętam, Liliankę elisse i mamaagi(?) i z resztą mam problem :D A no i Suzanę Aninka:p biorąc pod uwagę zanik pamięci długo i krótkotrwałej to nie jest tak źle chyba :D wiem że Czarni kolejną dziewczynkę się spodziewa, marta87 tez dziewczynka i aż mi głupio ale z Ada mam problem bo nie pamiętam czy on czy ona :O) emiliam też dziewczynkę chyba szykuje... e dobra już się nie drażnię :p

Afja ja nie zamierzam bulić dodatkowo położnej, bo to jest jej praca, poza tym dla mnie to jest dużo pieniędzy, jak ma problem ze swoją pracą to niech ją zmieni, a nie wykorzystuje chwilę:/ Jeśli by czegoś nie dopilnowała tylko dlatego, że jej w łapę nie dałam to by się chyba kobieta nie pozbierała- moi rodzice odpuścili błąd w sztuce lekarskiej, ja bym takiego czegoś nigdy nie odpuściła:/ Liczę na szczęśliwy traf i mam nadzieję, że trafię na jakąś normalną położna :)

Właśnie Madziu bym zapomniała- wszystkiego naj naj naj... Duużżżoooo zdrowia dla Was wszystkich:)

reklama
Gosia081145 ładne imię :-) my wybieraliśmy wspólnie. Mam nadzieję, że podoba Ci się :)

Biłkabdg nie ma jak u mamy :) ja jutro z moją maskotką poleżę ;)

Do góry