reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Domiska nic się nie martw! Już Ty dobrze będziesz wiedziała, co robić z maluszkiem po porodzie. To samo przychodzi. Choćbyś nie wiem jak planowała i szykowała się, to życie i tak napisze swój scenariusz, więc nic się nie obawiaj i zaufaj sobie:happy:

Anetka
szkoda, że tak wyszło z tą wizytą. Ja pewnie bym znalazła bardziej dostępnego lekarza. Miejmy nadzieję, że następnym razem będzie lepiej;-)
Co do materaca, to najlepsze są te najmniej uczulające. Ja mam gryczane ze względu na problemy z Niki alergią. Gryka nie uczula.Najlepszą opinią na rynku cieszą się lateksowe, ale pod warunkiem, że dziecko nie będzie miało alergii na lateks. Moja Nika niestety ma.

Ada masz rację. Co masz zrobić dziś, zrób jutro, a co masz zrobić jutro, zrób pojutrze, będziesz maiła 2 dni wolnego:-)

Spokojnej nocy dziewczyny!

reklama
Anetka ja mam materacyk kokos gryka po synku, wygląda on tak że jest ok1,5cm tej mieszanki kokosowo gryczanej a tak z 7cm pianka ale nie wiem jaki rodzaj, w każdym bądź razie po synku nie jest wygnieciony i jest dość twardy:tak:
czarni a planujesz od razu butle po porodzie czy będziesz piersią karmić? mnie się pojawił jak skończyłam karmić, tzn po roku i dwóch miesiącach od urodzenia
magda to tak jak z zajściem w ciąże przy karmieniu, niby jest teoria że karmienie jest taką formą antykoncepcji ale nie do końca jest to pewne, tak samo pewnie z miesiączka, co kobieta to inaczej wszystko działa:)) dwa dni wolnego by mi się przydały, tylko gdyby ktoś za mnie wszystko zrobił, tyle czasu to gary by mi chyba ze zlewu same wyszły a do blatów by się można przyklejać :/

Ostatnia edycja:
No niby tak ale i tak to pierwsze po porodzie masz... I lazisz z tymi samolotami :-D
Mam zamiar karmić albo inaczej bardzo bym chciała ale jak wyjdzie sie okaże z oliwia też chciałam i dane mi było tylko przez miesiąc...

Witam się późnym wieczorem :happy:

Czarni, ale masz ciuszków dla swojej pociechy...tylko się cieszyć kochana.

Afja-Anetka ja materac chyba będę kupowała ten z kokosem :laugh2:
co do lekarza, to chyba pacjentki bierze na akord. Ja nie mogę narzekać na moją ginekolog. Bo chociaż przyjmuje tylko prywatnie to ja mam wizytę raz w miesiącu. I na każdej wizycie USG, oglądamy synusia i wszystko mi wytłumaczy i wysłucha.

MAMAAGA4 kobietko stęskniłam się już za Tobą i trzymam kciuki za najbliższą wizytę...oby wszystko przebiegło pomyślnie.

ada1989
ja też mam dziś lenia i powinnam wysprzątać kuchnie, ale nie chce mi się :tak: naczynia będą pomyte jutro rano !

domiska1
damy radę. Nie martw się mnie też ogarniają stany euforii, aż po przerażenie: Czy dam sobie radę z maleństwem?

Miętowa gratulacje dobrych wyników glukozy :-)

Magda_z_uk mój mały Marcelek też buszuje w brzuszku jak szalony :tak::-D chyba przeczuwa, że mamusia o nim pisze na bb, bo właśnie kopniaczki serwuje.

Mykam spać i życzę wam stycznióweczki spokojnej nocki i długich przespanych poranków i jak najmniej nocnych wizyt w WC ;-)
dobranoc! :happy:

Ada a ze mnie właśnie nie bardzo. Na początku jak szłam pod prysznic, to mąż za mną podłogę ścierał:eek: A później to może ze 3 dni tak jak większy okres i dalej to już bardzo licho. U gina na kontroli było ok, więc nie wiem czemu tak:sorry: A co do mitu,że karmienie piersią zapobiega ciąży, to mam sporo znajomych, które w to wierzyły i szybko zaszły w kolejną:-)

Biłka strasznie rozbrykane te Marcelki:happy: Mój ma ciągle coś do powiedzenia....oooo....nawet teraz:-)

Czarni rozbawiło mnie to łażenie z samolotami:-D

Idę na zamknięty wstawić fotki dziewczynek z dzisiejszych przebieranek:-)

Magda ja miałam torche komplikacji po cc bo mi ponad 500ml krwi uleciało zaraz po, ginekolog co chwila do mnie przychodził i sprawdzał czy wszystko ok, w końcu się ustabilizowało, ale potem jeszcze ze dwa tyg takiego silnego okresu, też musiałam ze szmatką latać po łazience:baffled: ja tam w tą "antykoncepcje" nie wierzyłam i tak po tabsy do gp poszłam:tak:

Ada to faktycznie nie ciekawie miałaś. Ja po pierwszej cesarce czułam się rewelacyjnie, ale po drugiej jak mnie zwieźli z sali, to mi się tak zimno zrobiło, że mnie położna 3 kocami nakryła i coś mi wstrzykiwali dożylnie bo ciśnienie mi bardzo spadło. Troszkę się wtedy przestraszyłam, ale zaraz było już lepiej.

reklama
Magda też w sumie czułam sie dobze bo to krwawienie mocne było do momentu zejścia znieczulenia, wieczorem już smigałam na nogach:) a uczucie dziwne to ja miałam na stole operacynym- jak mi sie wkuł w kręgosłup i położyli mnie to M coś tam z tym lekarzem gadał a ja czułam jak mi w głowie się kręci i troche niedobrze robi, lekarz mi mówił że gdyby było coś nie tak to mam mu mówić a to było tak dziwne uczucie że ja nie mogłam nic powiedzieć, na szczęście lekarz sie w pore zorientował i mi cos tam wstrzyknął, momentalnie mi sie poprawiło:))

spadam spać bo oczki mi się juz kleją, dobranoc :))

Do góry