reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

elisse wlasnie problem w tym, ze tu nie ma podobnych wozkow w sklepach. Zreszta w ogole wybor wozkow tutaj jest bardzo ograniczony, nie to co w Polsce.
Mam nadzieje, ze moje kochanie bedzie zadowolony z tego prezentu, bo jak bratu powiedzialam, ze wydalam 800zl na teatr, to stwierdzil, ze sie ukulturalnimy za wszystkie czasy! Przeraza mnie to troche, bo wydatkow i tak mamy sporo teraz, no ale nie chce zeby on sie czul pominiety z powodu dziecka. A poza tym to chyba jedyna okazja zebysmy to w koncu zobaczyli, bo jak nie teraz to kiedy, pozniej juz z Londynu uciekamy.
Powodzenia na jutrzejszej wizycie!!!
szylwias piekny prezent! dobrze ze jednak faceci czasem cos zdradza co im sie podoba i mozna to potem wykorzystac :-) Moje wlosy chyba rosna tak samo, za to paznokcie mi sie zrobily o wiele mocniejsze i rosna jak szalone :happy2:
MAMAAGA ale fajnie, ze synus wyslal Ci list i do tego w wielkiej tajemnicy :-) bedziesz miala niespodzianke :-D Ja to chyba ze wzgledu na uklad naszego mieszkania, bede ustawiac wanienke na stole w kuchni, bo inaczej to nie wiem jak to rozwiazac.

looooo jezuuu ale mi Zuzia przyfasolila wlasnie w brzuch!! no no pierwszy raz tak mocno :-D sil nabiera moja panna.

Marta super ze wyniki OK!
januarka mam nadzieje, ze dzieki diecie Ci sie polepszy i nie bedziesz sie juz meczyc!
Marzenixx mam nadzieje, ze wszystko OK. Dzidzia jest chyba dobrze chroniona w brzuszku. A Ciebie zakupowy szal internetowy to ogarnal na calego! Ja to narazie chce listopad...
Ada trzymam mocno kciuki za meza! &&&&&&&&&& U nas w poludnie bylo goraco, a akurat jak wychodzilam z pracy o 19 to sie rozlalo okropnie :dry:

Przyszedl mi wreszcie, po 3 tygodniach, formularz do Working Tax Credit, no i tak przejrzalam i kurcze na stronie internetowej byl taki jakby test czy mi sie ten benefit nalezy i tam mi wychodzilo, ze tak, a teraz czytam, ze jesli nie mam dziecka na utrzymaniu i mam powyzej 25 lat to musze pracowac minimum 30 godzin tygodniowo. A ja pracuje ok 20 godzin, wiec nie wiem czy nie lepiej poczekac, az sie dzidzia urodzi? Mamuski z uk, co poradzicie?

reklama
Aninek a Twój M ma 25 lat skończone? zresztą i tak podajesz tam że jesteś z nim w związku i jeżeli jedno z was pracuje co najmniej 30 godz tygodniowo to już się liczy:tak: u nas np było tak: ja nie mam jeszcze 25, mój M tak ale było wcześniej tak że tylko ja pracowałam a on nie i nam się należało:tak:
Fajnie że wybraliście te kółeczka, na pewno dobrze wam się będzie jeździć i masz racje bo w sumie to tylko pare miesięcy z gondolą:-) ja pewnie tez bym się przekonała, tylko jakbym zobaczyła i wypróbowała na żywo a że nie miałam możliwości to wziełam zwykłe:-)

Cześć mamusie :-)
ada1989 3mamy z córą kciukasy żeby się udało z tą pracą ;-)
marzenixx super wybór - ja uwielbiam tefal :-) pewnie będziesz bardzo zadowolona ;-)
elisse mała kibicka rośnie że taka wrażliwa na gole? :-)
szylvias mnie też masakrycznie brzusio swędzi i coś czuję że rozstępy u mnie pojawią się szybciej niż myślałam :-(
januarka - będzie dobrze!
czarni czas leci tak szybko że pomału zaczynam się bać tej porodówki :-D

A ja dzisiaj od rana zachcianki.. najpierw zachciało mi się bułki z twarożkiem i pomidorkiem, a na obiad stwierdziłam że schabowy byłby boski! :-D i tak dzień w dzień wymyślam :-) a dzisiaj nic nie zrobiłam i mam wyrzuty sumienia - ale po części to przez wizytę u ginekologa bo cały dzień jakiś rozbity mam zawsze po wizycie. od jutra biorę się ostro za dalsze porządki w domku .. magda z uk dzięki za potrójne wiadro mocy - przyda się jutro :-D miłego wieczorka :-)

Ada no wlasnie on bedzie mial 25 lat w listopadzie i on pracuje ok 46 godzin, a ja tylko ok 20 godzin. Tylko ze tam sa 2 rybryki JA i MOJ PARTNER, osobno mam wpisac moj wiek, moje godziny itp, a osobno jego, wiec to wychodzi na to samo?

Aninek no tak musisz wypisac i swoje i partnera dane osobno, tak samo godziny pracy ale tak jak dobrze myśle to jedno z was musi co najmniej 30 godz pracować by dostać tax credit, tak mi się wydaje, nie moge nic na ten temat w necie znaleźć. Jest napisane że jeżeli jestes osoba samotną to musisz wypracować 30 godz ale o tym jak jesteś w zwiążku już nie napisali ile godz trzeba wypracować, jednak mnie sie wydaje że przynajmniej jedna osoba w związku musi pracować 30 godz

Cześć dziewczyny
happy8se.gif

Melduję, że żyję i mam się jako tako. Dzień mi zleciał tak szybko, że o mały włos przegapiłabym porę spania dzieci
shocked.gif
Niestety nie miałam czasu dla Was
unhappy.gif
Po tym, jak wysiedziałam się rano u lekarza, a później pojechałam do pracy ze zwolnieniem, byłam tak zmęczona, że w domu padłam. Spałam 3 godziny, a jak wstałam, to dziewczynki chciały koniecznie ze mną spędzić troszkę czasu. Zrobiłyśmy razem dynie, tzn. taka praca domowa plastyczna, no i zrobił się wieczór. Nim położyłam chwilkę z mężem pogadałam, poczytałam co u Was, to mam prawie 24
baffled5wh.gif

Jutro postaram się być już na bieżąco
yes2.gif

Teraz tak tylko na jednej nodze....

Aninek jutro więcej o Tensach, a teraz co do wózka. Mój ma te skrętne kółka mniejsze. Są pompowane i zawsze mogę je zablokować. Sprawdzają się super na wyboistych terenach i ciężkich też, np, na piaszczystej plaży. Skrętność kółek dodaje wózkowi lekkości w prowadzeniu. To oczywiście tylko moja opinia.

Co do taxów. Jeśli z dochodów Wam wyjdzie, że się kwalifikujecie, a Twój luby na pewno, to nic się nie martw. Wypełnij wszystko rzetelnie, jak maja dać, to dadzą, a jak tylko urodzisz córcie, to dzwonisz i od razu naliczają Wam taxy na dziecko również. Pamiętaj, że u nich wszystko trwa zawsze dość długo (chodzi mi o Revenue) więc pewnie zanim rozpatrzą wniosek, to malutka przyjdzie na świat. Wtedy jeden telefon do nich i po kłopocie. Dochód liczą Wam wspólnie, bez względu na Twój wiek, bo Twój F się kwalifikuje, a jak to oni tu mówią, prowadzicie wspólnie gospodarstwo, więc muszą uwzględnić tez Twoje zarobki. Szybko wypełniaj i wysyłaj. Working tax,jeśli Wam się należy, to dostaniecie wyrównanie za cały okres czasu, jaki Wam się należał a się o niego nie ubiegaliście. Child tax, jeśli nie zdążą rozpatrzyć aplikacji do porodu, wyrównają tylko od dnia narodzin dziecka...logiczne:-) Powodzenia!

Ada do soboty trzymam zatem kciuki za mężulo! Może wreszcie mu się uda. Oby:happy2:

Jutro napiszę więcej. Spokojnej nocki dla wszystkich!

Witam znow troszke w biegu,ale dzisiaj napewno zajrze i nadrobier caly wczorajszy dzien i postaram sie odpisac kazdej z Was :) Milego dnia zycze :)

Milusia faktycznie czas zasuwa strasznie :) ja tez sobie tak odliczam byle do swieta zmarlych, potem w polowie mam roczek brataniy, potem Andrzejki, Mikolaj, Świeta, Sylwester no i Porodowka :D

reklama
Witam z rana pogoda ładna więc dobrze dzisiaj jadę odebrać zdjęcie dla rodziców na 25 rocznice :D a potem muszę zabrać się za porządki w szafie bo idę dziś do kuzynki i mówiła że ma z 8 worów ciuszków dla dzidziusia i mogę wybrać to co mi się podoba więc ubranek już żadnych nie będę kupować :-)
elisse jeszcze by tego brakowało hehe kupię mu jeszcze resorówkę do zegarka to sobie po domu pojeździ:-p
Marzenixx ja tak w każdym tygodniu wyszukuję jakiejś okazji żeby odliczać od tygodnia do tygodnia jakoś w tedy szybciej mi leci :-)ale najlepiej żeby już były święta :-p
ada1989 w takim razie trzymam kciuki za męża oby się ułożyło po Waszej myśli ;-)
aninek dobrze dobrze przynajmniej nie muszę się już głowić teraz niech on myśli :-p a mi paznokcie to się tak rozdwajają...przed ciążą takich nie miałam a wszystko robię w domu i bez rękawic...
-caroline- ja mam nadzieje na geny hehe moja mam bardzo późno urodziła siostrę ale na brzuchu ani jednego rozstępu nie ma super smarowała się tylko mamamilem na razie nie mam ale kto wie jak brzuchol urośnie do mega rozmiarów...:confused2:ja dzisiaj naleśniczki ale od razu spróbuję zrobić na krokiety z pieczarkami z serem żółtym to jutro obiad będzie z głowy :-)
Magda_z_uk fajne takie zajęcia dla dzieci w domu ja teraz w szkole będę miała takie różne akcje typu podpowiedzi zabaw dla dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym :-)
januarka zwolnij trochę :-)

Uciekam się ogarnąć i zrobić coś to czas szybciej zleci a w sobotę na zakupy :tak::-) już mi się chce mieć tego śliczne kocyki i beciki hehe :p
Miłego dnia wszystkim:-)

Do góry