reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Dzieki dziewczyny za wsparcie od razu nabralam wiecej optymizmu i nadzieji i Kaja28 masz racje jak do poniedzialku nie dostane tej @ a wierze ze nie to pojde na badanie krwi i to juz na 100% rozwieje wszelki nadzieje i watpliwosci.

reklama
Witam
co do wagi to ja w ostatniej ciąży też dużo ptzytyłam, ale ćwiczeniami i zdrowym odzywianiem schudłam bardzo dużo, teraz mam nadzieję że nie przytyję za dużo, no ale zobaczymy jak to będzie, narazie nie mam jakiegoś mega dużego apetytu, oby tak dalej :) mam zamiar poszukać ćwiczeń dla ciężarnych i trochę ćwiczyć w ciąży
mi tez jest często zimno, ja temp. mam od 36,5- 36,8 i jak na mnie to jest podwyższona, bo moja normalna to jest poniżej 36 stopni

Witam, pare dni temu dowiedzialam sie ze bede znowu mama, nie planowalismy tego dziecka wiec mamy z chlopakiem mieszane uczucia. A jak wy czujecie sie ze swoja ciaza? Pozdrawiam przyszle mamy

Witam, pare dni temu dowiedzialam sie ze bede znowu mama, nie planowalismy tego dziecka wiec mamy z chlopakiem mieszane uczucia. A jak wy czujecie sie ze swoja ciaza? Pozdrawiam przyszle mamy

Czy planowane czy nie, trzeba się cieszyć, a ja wierzę, ze lada moment zaczniecie. :) Będzie dobrze zobaczysz. :)

martex2009 witam i gratuluję, my z mężem planowaliśmy kolejnego bejbika ale w sumie nie myśleliśmy że tak szybko nam się uda, też mam mieszane uczucia (chyba zawsze są jakieś obawy),zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża za granicą a ja nie znam za dobrze języka i trochę się obawiam jak to bedzie ale wiem że jak już dzieciaczek się urodzi to będę najszczęśliwsza na świecie

hej dziewczyny, Asiaczek, Gigra niesamowie opoowiesci i wielki cud ;)
mnie jakies cholerne przeziebienie wzielob bleee nie mialo kiedy, jakas infekcja gardla, mam plukac szalwia z glukoza, a paracetamol tylko wtedy jak temp bedzie powyzej 38 stopni. Eh boje sie o mjego okruszka

martex2009 witam i gratuluję, my z mężem planowaliśmy kolejnego bejbika ale w sumie nie myśleliśmy że tak szybko nam się uda, też mam mieszane uczucia (chyba zawsze są jakieś obawy),zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża za granicą a ja nie znam za dobrze języka i trochę się obawiam jak to bedzie ale wiem że jak już dzieciaczek się urodzi to będę najszczęśliwsza na świecie

Ja też jestem w UK i to moja pierwsza ciąża :) Byłaś już u GP? Ja ide dopiero w przyszły piątek, a w niedziele idę zrobić prywatnie usg, żeby potwierdzić ciażę i zobaczyć czy jest wszystko ok. Oni robią skan dopiero między 12 a 14 tygodniem, jak dla mnie to za późno, bo w razie pozamacicznej to trzeba wczesniej wykryć. Moja bratowa rodziła pół roku temu i bardzo sobie chwaliła całą opiekę. Mam nadzieję, że i nam się poszczęści :)

martex2009: Ciąża nawet planowana budzi emocje, pojawia się niepewność. Sama czasami łapię się na myśli: czy to naprawdę? już? ale jak to? :) Bardzo cieszymy się z mężem, chociaż po drodze musimy jeszcze znaleźć nowe lokum i się przeprowadzić na początku pażdziernika. Najważniejsze jednak to mieć ciążę bez komplikacji i urodzić zdrowego maluszka.

hej dziewczyny, Asiaczek, Gigra niesamowie opoowiesci i wielki cud ;)
mnie jakies cholerne przeziebienie wzielob bleee nie mialo kiedy, jakas infekcja gardla, mam plukac szalwia z glukoza, a paracetamol tylko wtedy jak temp bedzie powyzej 38 stopni. Eh boje sie o mjego okruszka

Nie martw sie, pij sok z maliny z cytryną i dużo wody, do tego odpoczynek i wszystko będzie ok.

Kaja28 o fajnie że nie jestem sama,nie byłam jeszcze u GP też mam zamiar iść w przyszły piątek, ja na usg jednak poczekam do tego 12-14 tygodnia, szybko zleci a napewno wszystko jest dobrze

reklama
dzień dobry!
Trochę ryzykuję i witam się i tutaj:) Jestem mamą małej Marysi, niebawem skonczy roczek. Dziś rano test ciążowy pokazał dwie kreski i byłam przekonana, że to już 8 tydzień, biorąc pod uwagę moją ostatnią miesiączkę. Pognałam do lekarza, ale to najrpawdopodobniej znacznie młodsza ciąża, dopiero ok 4 tygodnia. Niewiele widać póki co. Zatem nieśmiało witam się wśród styczniówek i mam wielką nadzieję, że z wami zostanę.
Oznaczyłam dziś Betę, wyniki w poniedziaek więc zobaczymy czy to powie mi coś więcej.
Pozdrawiam was gorąco!

Do góry