reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Witam was wszystkie i chcialam wam pogratulowac z calego serca ze wam sie udalo i nosicie pod sercem wasze malenstwa.Ja tez juz od bardzo dlugiego czasu staram sie o mala fasoleczke ale ,nic z tego nie wychodzi,mialam malutka nutke nadzieji ze tym razem sie udalo ,bo okres spoznia mi sie juz z 3-4 dni bo ostatnio mi sie dosc wyregulowal i mialam co 28-29 dni ,dzisiaj jest 32 a okresu nie ma,najbardziej dalo mi nadzieje to ze juz z tydzien boli mnie brzuch jak na okres,bole krzyza,co prawda zawsze tak mialam przed miesiaczka ale tak z 2-3 dni, a nie ponad tydzien tak jak teraz,codziennie mam temperature 37 ale popoludniami ,wiem ze to raczej zaden objaw bo to powinno mierzyc sie rano,mam od kilku dni dziwne odczucie w piersiach jakby cos pecznialo w srodku,ale patrza na nie nic sie z nimi nie dzieje z zewnatrz,tyko od srodka te dziwne bole,przed chwila zjadlam ciasteczko i tak mnie po nim zmulilo,ze szok,i wszystko to dawlo by mi nadzieje na ciaze ,jednak dzisiaj rano zrobilam test ciazowy w 32 dniu cyklu i wyszedl negatywny.Ale sie rozpisalam ae musialam sie wygadac,moje nadziej zostaly rozwiane na ciaze i na to ze nie moge do was dolaczyc jako styczniwka 2013,ale bardzo wam gratuluje i trzymam za was wszystkie mocno kciuki ,aby kazdy dzien w ciazy byl cudowny i najlepszy pod sloncem.

reklama
Gizmowa: W takim razie będę bardzo się starała, żeby też dostać takie pozwolenie :)

Dona61: Nie martw się, skoro nadal nie masz okresu, to może za kilka dni test wyjdzie pozytywny. Mnie też pobolweł brzuch jak na okres, tyle, że go nie było. Pierwszy test zrobiłam po 5 dniach i kreski były słabe. Po 2 kolejnych zrobiłam znowu i krechy były już wyraźne.
Nie wiem czy coś Ci to da, ale powiem Ci jak było ze mną. Pierwszy raz staraliśmy się o dziecko w 2010. Miałam wtedy straszne parcie na zostanie mamusią, robiłam testy owulacyjne i ciążowe na zmianę. Przez 8 miesięcy nie udało się począć dzidzi, potem musiałam wrócić do leków (mam RZS i choroba się wznowiła). Potem miałam strasznego doła, że może w ogóle nie będziemy mieli dziecka, bo 8 m-cy starań to jednak długo. Minęło trochę czasu, moje zdrowie się poprawiło, odstawiłam leki. Przeprowadziliśmy się, mąż zmienił pracę, zaczeliśmy bardziej dbać o siebie - dobre żywienie, ćwiczenia, ale przede wszystkim przestaliśmy "robić dziecko" i wyczekiwać spóźniającego się okresu. Przestałam koncentrować się na wyszukiwaniu objawów. Po prostu przestawiłam się na myślenie: dzieci doskonale wiedzą kiedy mają pojawić się w naszym życiu. I po tych wszystkich zmianach za 2 razem nowych starań udało się. Więc jestem niemal pewna, że i Ty doczekasz się swoich 2 kresek na teście, może to będzie za kilka dni? Trzymam kciuki!!! Najważniejsze to myślec pozytywnie i nie poddawać się!

cze, pare dni temu dowiedzialam sie ze bede mama, jestem w 6 tyg. ciazy. Mam jusz jedno dziecko, sliczna coreczke ktora w lipcu skonczy 3 lata. Nie planowalismy nastepnego dziecka ale zdazylo sie i troche boimy sie obowizkow. Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy

Ostatnia edycja:
martex2009: Na pewno będziecie mieć wiele radości z następnego dzieciątka, a i córcia się pewnie ucieszy, że będzie miała rodzeństwo. Obowiązki też nie będą aż tak obciążające, przecież już raz to przerabialiście :) Głowa do góry! Wszystko się ułoży!

Kaja28 Dzieki bardzo za wsparcie,oby tak bylo ze @ nie przyjdzie a test wyjdzie pozytywnie,niczego bardziej nie pragne,wiesz mialm taka mala cicha nadzieje ze sie udalo bo tak jak i ty ja rowniez strasznie sie staralam i testow owulacyjnych z ciazowymi uzywalam na zmiane i w kazdym miesiacu wsluchiwalam sie w swoj organizm co sie w nim dzieje,i ostatnio stwierdzialm co ma byc to bedzie i przestalam robic testy i wszystko kontrolowac i tak po tym @ dostalam po 21 dniach,zaskoczylo mnie to bo tak jak pisalam ostanio mi sie wyregulowalo i mialam co 28-29 dni,i od tej ostatniej @ mija juz 32 dzien a jej nie ma,ale co ma byc to bedzie,jak nie dostane @przez najblizsze dni to powtorze test i zobaczymy co wyjdzie.

Dziewczyny a mam do was jeszcze pytanie czy mialyscie albo macie,straszne ilosci sluzu u mnie jest juz on ponad tydzien jak nic i jest wrecz taki wodnisty non stop mokro,caly czas gonie czy to czasami @ nie przyszla a od czasu do czasu pojawia sie taki konsystencji smietanki ,serka, A jestem zdrowa ,nie mam zadnej infekcji ani nic z tych rzeczy.

kaha23 ja farbowałam tydzień przed owu. Jutro jadę na zakupy i sprawię sobie jakąś chustę, może to będzie sposób?

martinek
4 probówki to rzeczywiście sporo! Ale najważniejsze, że wyniki dobre :) martwiłabym się tak samo jak Ty, bo zawsze analizuję wyniki badań, może ku przestrodze nie będę tego robić przed lekarzem :)

kaja28 mi jest zimno jak nigdy, śpię w bluzie dresowej, grubym szlafroku i pod dwoma kocami, a w dzień też się jednym otulam, a temp mam 37,2-37,3'C, może z jej podwyższeniem ma związek ten oplatający mróz...

dona61 nie poddawaj się tak łatwo, mojej przyjaciółce 2 kreski pokazały się dopiero po 20 dniach od daty spodziewanej miesiączki. Może hcg rośnie u Ciebie powoli? Nie stresuj się, postaraj się zrelaksować i czekaj. Wiem, że jest ciężko, ale to najlepsze rozwiązanie. Trzymam kciuki za Ciebie!

martex2009 witaj, na pewno wszystko się ułoży, nie ma się czego bać :)

Dziewczyny a mam do was jeszcze pytanie czy mialyscie albo macie,straszne ilosci sluzu u mnie jest juz on ponad tydzien jak nic i jest wrecz taki wodnisty non stop mokro,caly czas gonie czy to czasami @ nie przyszla a od czasu do czasu pojawia sie taki konsystencji smietanki ,serka, A jestem zdrowa ,nie mam zadnej infekcji ani nic z tych rzeczy.

Śluz miałam identyczny, przezroczysty w dużych ilościach, które się zmniejszały z dnia na dzień

reklama
Ja też na początku biegałam do wc w obawie, że to @. Cierpliwości dona61 :) A jak bardzo się stresujesz, to może po prostu zróg hcg z krwi. Ten wynik będzie chyba najpewniejszy.

Do góry