reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Niebieska zdrówka dla rodzinki życzę. A Ty przy okazji uważaj na siebie przy nich:sorry:

Natal cieszę się, że u Ciebie lepiej. Obyś mogła już całkiem zażegnać smutny nastrój:tak: A synusia nie wypuszczę. Oj nie!

reklama
hej

eh doła mam dzisiaj, wujek nas prawie nie poznał. cien człowieka z niego został. kwestia godzin albo dni i niestety to koniec, to brat mego taty, wiec tata sie spłakał i wogole wszyscy sie spłakalismy, jeszcze sie tyle najezdzilam autem ze az brzuch mnie rozbolał...

zajechalam do lidla, kupilam tylko kilka rzeczy dla mego synka , mniejszych rozmiarów juz nic nie zostało, tak wyczyslili... tak wiec dla drugiego nie kupilam nic :/

buziaki

Magda dzieki! Sliczny ten szlafroczek, poprzegladam ta strone jak znajde chwilke. Tutaj masz linka do tych lalek, moze Ci sie ktoras spodoba
Buy Disney Fairies Sky High Tinker Bell Figure at Argos.co.uk - Your Online Shop for Other dolls and playsets.
Buy Disney Fairies 11cm Magic Glow Fairy Dolls at Argos.co.uk - Your Online Shop for 2 for 15 pounds on Toys, Other fashion dolls, Other fashion dolls, 2 for 15 pounds on Toys.

niebieska oj wspolczuje corci i mezowi, duzo zdrowka dla nich!!! I Tobie tez oczywiscie zeby bole Cie ustaly.
natal Tobie tez zdrowka!

ufff sprzatanie na przyjazd tescia oficjalnie zakonczone... Za godzine do pracy, skoncze o 22, przyjade do domu i jeszcze sernik mam w planie zrobic...

Wiecie co stwierdzilam, ze koniecznie, jesli jeszcze kiedys zamierzam byc w ciazy, to musze kupic zmywarke do naczyn, bo zmywanie garow to moja zmora tej ciazy - najpierw nie moglam bo od tego widoku i zapachow zbieralo mnie na wymioty, teraz nie moge bo mnie plecy przy tym okropnie bola :eek:

Marzenixx tule i współczuję. Uważaj na siebie.

Aninek dziękuję i ja za linka:-) Ta pierwsza lalka jest genialna. Muszę mężowi pokazać, to może będziemy mieli prezent z głowy. Myślę, że Nelci się bardzo spodoba. Widzisz, ja nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje:eek: Jak to dobrze poradzić się czasem na forum. Ja też uwielbiam ciuszki z Asdy Girls. Dobra jakość za rozsądną cenę.
Myślę, że zmywarka przyda się również po urodzenia dzidzi. Wtedy, to dopiero czasami góryyyy naczyń się piętrzą:eek::-D

Witajcie dziewczyny :) u nas dzis pada i pochmurno :) mam dzis strasznego lenia :/ nawet nie chciało mi sie komputera wlaczac :) chyba ta pogoda mnie tak nastraja,ziewam co chwile ;/ siedze sama w domku, maz wrocil z pracy zjadl obiad i pojechal na nowe mieszkanko pracowac ;/ dzis sufity podwieszane robia, chcialam jechac z nim troche potowarzyszyc ale musze na kuriera czekac :/ wroci poznym wieczorem kolacja i spac ;/ ciezki mamy ten pazdziernik, ale jeszcze troche i bedziemy na nowym mieszkanku juz razem :D

Marzenixx współczuję...
Aninek mnie tez podczas zmywania plecy bolą a na dodatek brzusio coraz większy i nie wygodnie mi sięgać;) niedługo się nie zmieszczę przy zlewie;)

Marta87 gratuluję córeczki :) też będę musiała w końcu zacząć myśleć nad imieniem. Teraz na 100 % dziewczynka? Macie niespodziankę. Ala to śliczne imię. Brat Wam niespodziankę zrobił z tym leżaczkiem

niebieska81 na pewno ciężko się oszczędzać przy tylu dzieciach. Odpoczywaj ile się da. Uważaj, by się nie zarazić od córki.

aninek naciesz się gośćmi. Na pewno często nie przyjeżdżają. Zdolna dziewczynka. W tym wieku na rolkach :) Może przez sen mocno zaciskasz zęby nawet o tym nie wiedząc? Lepiej kupować stopniowo rzeczy. W takim lumpeksie całkiem dobre przecież można znaleźć. A ja myślałam, że tylko u mnie jest tak z tym zmywaniem naczyń..

magda_z_uk odpoczywaj ile się da. W najgorszym przypadku będziesz mogła chodzić tylko do łazienki. Dobrze, że z wątrobą i nerkami wszystko w porządku. Przez internet też można część wyprawki kupić. Po dziewczynkach też na pewno coś masz. Ja się urodziłam w 29 tygodniu ciąży i jestem zdrowa. Wiadomo, że im później tym lepiej. Skoro taki pas pomaga, to wrto spróbować.

ada1989 auta u syna górą :-) każdy czasami ma dzień zrzędzenia. Doszliście do porozumienia, więc wszystko ok. Mój P też nie lubi jak marudzę. Za to jak on sam narzeka, to już mu nie przeszkadza.

milusia83 taki super pokój synek ma, więc nie ma nawet co narzekać :-) Borysek to silny chłopak. Musi sobie poćwiczyć. Ubrania niestety kosztują, tanie były te pajacyki.

januarka też robiłam namiot z kocy jako dziecko :-) jaka zabawa była przy stawianiu namiotu :-D siostry niestety nie zmienisz. Dobrze, że mąż się z nią umie porozumieć. Siostra studiuje zaocznie? Dla mnie to dziwne siedzieć całe dnie w domu. Czemu nie jest na dziennych skoro nie pracuje? Mój P ma dopiero iść do lidla, pewnie już wszystko przebrane będzie :-/

Alicja32 czyli dzień plotkowy :) czemu kuzynka musi leżeć? Najważniejsze by z dzidzią było wszystko w porządku.

Marzenixx nieciekawie z wujkiem :-( nie dziwię się, że płakaliście. Też bym nie wytrzymała.

biłkabdg mój też się pyta, co tam na forum :) taka sesja zdjęciowa to super pamiątka. Gdybym miała możliwość, na pewno bym poszła.

agaagaaga14 na pewno będzie wszystko w porządku na wizycie.

filkat dobra wiadomość z becikowym i rodzinnym. Dziecko silniejsze i ma mniej miejsca, to się bardziej rozpycha.

Skorupka84 ile u Was remont trwa? My będziemy remontować mieszkanie z rynku wtórnego i tak się zastanawiam, czy w miesiąc się wyrobimy.

Tak jak pisałam na wątku z wizytami u lekarza wygląda na to, że będziemy mieć dziewczynkę :-D jestem przeszczęśliwa :-) przyszła babcia też. W środę idziemy jeszcze na usg 3d, więc mam nadzieję potwierdzi.

My kupilismy mieszkanko z rynku pierwotnego :) wykonczenie to okna, parapety i gladz na scianach :p a tak to nic nie ma :p zaczelismy remont w tamtym tygodniu, lazienka juz gotowa za ok 2 dni bedzie, jeszcze aneks kuchenny, malowanie i podlogi :) do konca pazdziernika mamy wynajem mieszkania wiec musimy sie juz wyprowadzic, tyle ile zrobimy to sie wprowadzamy :) ale jeszcze pare tygodni i podstawowy remont gotowy :) na budowe 7 dni w tyodniu :p od rana do wieczora :) ciezko ale wazne ze swoje :)

Witam mamusie ;-)
U mnie dzisiaj szaro i ponuro.. deszcz pada od południa a już teraz ciemno się robi i jakoś tak przygnębiająco..
Ja wczoraj bylam u kardiologa - opis w odpowiednim wątku :tak: oczywiście po wizycie u lekarza obowiązkowo ikea ;-) muszę się pochwalić że łóżeczko kupione i przewijak też :-) póki co w paczkach na strychu wylądowały ale zawsze już jestem spokojniejsza że jak coś wcześniej wyjdzie albo nie będę mogła póóźniej po sklepach biegać to łóżeczko i przewijak są :-) kilka oczywiście dodatków również znalazło się w koszyku także humor poprawiony :-)

Skorupka84 nic tak nie cieszy jak perspektywa mieszkanka :-) tylko oszczędzaj się przy wykończeniówce i przeprowadzce! Mieszkamy niedaleko siebie więc widząc pogodę mogę sobie wyobrazić że u ciebie tak samo szaro i deszczowo :-(
Aninek też miałam zamiar kupić zmywarkę jak się dzidzia urodzi tylko u nas problem mały bo mamy meble zabudowane i nie ma za bardzo jej gdzie upchnąć.. ale jakbym miała gdzie to już dawno bym się zdecydowała bo to super wygoda!
marzenixx zawsze jest nam przykro w takich sytuacjach ale niestety jest radość z narodzin ale też smutek po odejściu.. każdego to czeka tylko nikt nie wie kiedy :-( trzeba się pogodzić z niektórymi sprawami ale wiem jak to ciężko.. nie smutaj.. tulę!:-(
filkat dobre wieści przynosisz ;-) oby takich więcej :-D
biłkabdg ja też planuję kilka zdjęć z brzusiem i mężusiem :-) i u nas też są takie ceny ;-)ale ja chyba w połowie października się wybiorę bo w listopadzie to już zupełnie słoń będę jak już teraz jestem tyle kg do przodu :-D:-D
magda z uk trzymam taaak mocno kciuksy !!!
januarka padłam ze śmiechu jak czytałam fotorelację z lidla :-D przypomniał mi się ten kabaret Ani Mru Mru - Hipermarket - YouTube :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D zaraz tu padnę na zawał ze śmiechu :-D jeden twój post i od razu humor mi się poprawił :-)

buziaki dla wszystkich i zdrówka dla chorych !

reklama
Skorupka dziękuję za informację. Nas niestety czeka skuwanie starych kafelek. Za to odchodzi robienie ścian. Wynajęliście firmę remontową jak rozumiem. Jeżeli można wiedzieć, to ile osób robi? Dopytuję się, ponieważ my remont pewnie dopiero w grudniu zaczniemy a do porodu już mi dużo nie zostanie i boję się, czy damy radę.

Do góry