reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

martinek i jak po tej luteinie? brałaś już bo mi lekarz też przepisał? podobno mdli bardzo po niej?
yameko witaj!:) w grupie raźniej:D
wikcia zazdroszczę i życzę by cała ciążą przebiegła bezobjawowo:)

A my już po wizycie u ginka termin 18 styczeń a reszta na odpowiednim wątku:)

reklama
witam... mogę się dołączyć ? Jestem w trzeciej ciązy, pierwsza 2006r- syn ,druga 2011r- bliźnięta, niestety pierwsze w 7 tyg drugie w 8 tyg ...poronienie, obecnie jestem w 5t3d ciąży. Byłam dziś u lekarza i w końcu ujrzałam moją kropkę :) jestem szczęśliwa ale tez pełna obaw o moje maleństwo.. termin 17.01.2013... udało się nam w pierwszym cyklu ale po poprzedniej stracie ciężko się tylko cieszyć z ciąży. Za dużo strachu. Biorę się za czytanie Was od początku ... ;)

Ostatnia edycja:
witamy mamusie witamy:)monika2222 - dzieki za mile slowa Jeśli chodzi o luteine to ciezko powiedziec...jestem przerazliwie slaba i caly dzien czuje jakbym za przeproszeniem nie mogla dobrze odbeknac...ciezko na zoladku i mdli...ale nie mam pojecia czy ma to zwiazek z luteina i duphastonem, moze z tym ze leze i poprostu jestem wzdeta jak banka...ika216 - a ty czemu luteine bierzesz?

martinek jeszcze nie biorę......ale lekarz przepisał mi bo jajeczko za nisko się usadowiło ma to związek z progesteronem. musze zrobić badanie na progesteron i jak będe miała wyniki wtedy mam zadzwonic do lekarza i on ustali dawkę

mi sie wydaje ze te moje mdlosci nie sa od luteiny bo , nie ma to zwiazku z tym o ktorej mnie mdli i o ktorej sie gorzej czuje...nie wymiotuje w ciagu dnia mam raczej lepsze momenty...kiepsko jest rano i wieczorem ...wiec to chyba standard...zwlaszcza ze dwa dni temu mialam super dzien mdlosci tylko delikatne rano a potem spokoj a leki biore juz tydzien....wiec jesli bedziesz musiala brac to sie tym nie martw...

Kropka no to gratulacje, superancko....

Niebieska nie możesz myśleć o siostrze w taki sposób, podejrzewam, że jeżeli bardzo Cię kocha to będzie cieszyła się Twoim szczęściem....No i trzynam kciuki za siostrę....

Olka ja zazdroszczę braku dolegliwości, mnie muli na maksa każdego dnia....Możesz kochana ustawić suwaczek....?

Aneta ja dzisiaj jestem w Wawie i też lało strasznie...nie cierpię tego ziąbu....

Domiśka jesteśmy na tym samym etapie, ja będę na wizytce w sobocie....zobaczymy:) Mam nadzieję, że wybrałaś dobrego lekarza:) najważniejsze, że będziesz czula się pewnie...

Ika fajnie, że przeniosłaś wizytkę, mnie zostało jeszcze 2 dni, sobota zbliża się wielkimi krokami....

Gizmowa powodzenia na wizytce:)Mój brzuch jest już dosyć wypukły, ale mam wrażenie, że większość to wzdęcia...W poprzedniej ciąży do 5tego miesiąca nic nie było...dopiero po 5tym miesiącu coś zaczęło wystawać.....

mari88 no powodzenia z tą ciążą:) zwłaszcza, że różnica nie duża:) ale moja bratowa miała różnicę 2 miesięcy:D hehehe

Tasia witaj...

Titylaya super, że wynik oki:) a jakiego w końcu lekarza wybrałaś...?

Marzenixxx łącze się w samopoczuciu....

Baska ja do mojego lekarza byłam umówiona na długo przed rozpoczęciem cyklu staranek:D hehe w razie czego...

Martinek wiem, że 2 tyg czekania to wieki, ale zleci jak nie wiem, a już więcej będzie wiadomo...Pierwsze badania tuż po pierwszej wizytce...

Anka84200 zazdroszczę braku objawów, ale jest jeszcze czas na ich rozkręcenie:)

Czarni dziwny ten lekarz...nie odbiera??

Abby gratulacje wizytki..

Yameko witaj i gratulacje...

Monika hehe senność byla całkiem przyjemna później czas na nudności..

Ika gratuluję wizytki...Mam nadzieję, że lutkę będziesz dobrze znosiła....

Kaha 23 witaj no i powodzenia ze wszystkim, żeby po prostu bylo dobrze...

Ja jestem nadal w Wawie.......prowadzę dalej szkolenia, trochę muli, ale bardziej wkurzają mnie ostatnio te pierdzielone wzdęcia no i czekam też na wizytkę....

Ja się tylko zamelduję. Dzisiaj na wizycie nie było serduszka, lekarka stwierdziłą, że jajo nie jest puste, ale nie wie jak to się skończy. Dobranoc dziewczyny. :*

reklama
Ja się tylko zamelduję. Dzisiaj na wizycie nie było serduszka, lekarka stwierdziłą, że jajo nie jest puste, ale nie wie jak to się skończy. Dobranoc dziewczyny. :*

Na jakiej podstawie tak stwierdziłą?

Dziewczyny mam pytanie. Dzisiaj pół dnia się męczyłam tak minie bolała głowa i od tego bólu aż mnie na wymioty zbierało. Nie mogłam sobie poradzić i wzięłam apap 2 szt, pamietam w tamtej ciazy, ze lekarz (ale inny niz ten do którego obecnie chodze) powiedział, że można, bo lepiej wziać sporadycznie niż się męczyć. Co wy o tym sądzicie?

Ja w poprzedniej ciąży brałam dhupaston. To jak dla mnie najgorsze świństwo jakie może być! Myśle, że zamiast pomoć dzieciom to im tylko zaszkodziłam tym, że po nim byłam strasznie nerwowa, ryczałam non stop, do 10 tygodnia utyłam 5 kg, bo tak wode zatrzymywał i wspomagał apetyt, miałam jakieś lęki, ogólnie czułam się okropnie. Natomiast w trakcie 3 miesiecznych monitoringów jak się staraliśmy brałam lutke pod jezyk od 16-25 dc i czułam się ok :) Po estrofenie tylko znowu puchłam jak po dhufastonie ale wzielam tylko 3 tabletki, bo myslalam, że umre...

Trzymajcie za mnie kciuki, jutro powtarzam bete mam nadzieje, że wzrost bedzie o 100%.

U mnie termin @ na sobote... Boże mam nadzieje, że nie przyjdzie. Mnie w ogóle brzuch nie boli, od czasu do czasu poczuje lekki niby ból, niby skurcz czy kucie a to w prawym a to w lewym jajniku, ale trwa dosłownie max 5 sekund.

Do góry