reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Tak sobię przeglądam allegro i kurcze nowe ciuchy ciążowe są mega tanie. Dziś mój już wie że wróci z pracy i siadamy przed kompem i zamawiamy
wink2.gif
Troszkę poprawił mi się humorek dzięki temu:-D. Jutro śmigam do lekarza zobaczyć co u małego słychać. W sumie teraz powinnam mieć USG połówkowe trochę się stresuje bo mimo iż wiem że mój lekarz jest dobrym specjalistą to skubany nic mi nigdy nie mówi. Na ostatnim USG zapytałam się czy mały jest zdrowy, a on odpowiedział że nie wie
shocked.gif
. Ehh życie nie jest łatwe ale nikt nie powiedział że bedzie czasem aż tak zakręcone :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana... dziś korzystając z tego że jestem jeszcze w Krakowie skoczyłam do mojego byłego gina, Chciaam skonsultować sobie np. ten konflikt serologiczny i potwierdzi, ze nie ma się czym przejmować , więc w sumie odetchnęłam, myślałam ze mi zrobi USG ale oczywiście twierdzi że jest przed urlopem, a potem zaprasza prywatnie do swojego gabinetu... ech Ci lekarze...
Mega się dziś nie wyspałam, May tak dawał czadu, tak się wiercił :))) Pozdrawiam cieplutko, jutro mam badanie z glukozą bleee

witajcie słonecznie dzisiaj;-) Ja też dziś nie pospałam za długo, poszliśmy spać dosyć późno a w nocy kilka pobudek...ale póki co zmęczenia nie czuję za bardzo, może dlatego że pogoda piękna:happy2:
Moje dziecię wczoraj okopało mnie za wszystkie czasy:-D skakała tak że czułam ją z każdej strony nawet w nocy:-D
Co do zakupów, to ja ciążowych rzeczy nie kupuję(przynajmniej na razie), stwierdziłam że szkoda kasy a że ogólnie nie bardzo przytyłam tylko brzuszek urósł to wolę sobie kupić jakieś dłuższe sweterki, tuniki czy dzianinkowe sukienki, które wynoszę też później. Kupiłam jeszcze ocieplane trampki za kostkę żeby ciepło i wygodnie było jesienią. Ale nie mogę się powstrzymać od zakupów dla małej, licytuje na allegro od dobrych dwóch tygodni i właśnie czekam na przesyłkę bo już się ładna paczka uzbierała:-)

caroline zdrówka życzę, kuruj się!
Emilia trzymam kciuki, żeby to był dobry dla Was dzień i wszystko ułożyło się jak trzeba:tak: no i zdrówka oczywiście!
a33 dzielna z Ciebie kobietka, Twoje dziecko ma szczęście że ma taką mądrą mamę;-)
Dorotqua udanych zakupów:-)
Magda zdrówka dla córci

Pozdrawiam i wszystkim życzę miłego i sympatycznego dnia no i dużo zdrowia dla wszystkich walczących z wirusami;-)

Dorotqa no ja bym poszła gdzie indziej na usg w takiej sytuacji. Jak lekarz może Ci nic nie mówić? Umarłabym z niepokoju:baffled: Obyś jutro się dowiedziała, co tam słychać u maleństwa.

No ten lekarz rzeczywiście bardzo mądry musi być, też bym się wkurzyła:baffled: Ja jak trafiłam wtedy na tego na zastępstwie co mnie tak wnerwił, to tez go zapytałam czy wszystko w porządku bo nic nie mówił to mi odpowiedział, że to będzie wiadomo jak skończy 18 lat i pójdzie na studia, wtedy będzie wiadomo czy jest wszystko w porządku...:szok:więc jak widać głupie odzywki to ich specjalność:crazy:

M@linka ja to bym wyszła z siebie, jakby mi lekarz tak powiedział, jak ten, o którym piszesz. Ze też oni tak umieją?! Jakby sobie sprawy nie zdawali, że kobieta w ciąży martwi się o swoje dziecko i taki komentarz wzbudza w niej tylko nie potrzebny stres:baffled:

czesc dziewczyny

wybaczcie ze tak mało napisze ale jestem dziś wykończona.....:baffled:
mały dał mi tak popaliś w nocy ze ledwo zyje, od 23 do 2 w nocy co 5-10 minut sie budzil z płaczem od tego ząbkowania, myslalam ze nie wyrobie, az sie przestalam klasc tylko siedzialam na łózku bo z brzuchem juz masakr atak wstawac co chwila, na złość oczywiscie mąż na wyjezdzie wiec ja sama....
poszłam a kurat dzis a wizyte do pediatry kontrolnie okazuje sie ze 4 zeby naraz mu ida wiec mam nie wesoło...:baffled:

buzka i zdrówka dla was i waszych dzieciaczków

Strasznie mnie właśnie to wkurza że nic mi nie mówi. Kurde nie chodzę tam za darmo tylko prywatnie i każda wizyta to okolice 100-120 zeta. A nie chce znów zmieniać lekarza. To już mój drugi prowadzący. Pierwszą zmieniłam po tym jak po jej badaniu w 8 tygodniu zaczęłam plamić. Tamta przyjmowała na NFZ w przychodni dla ciężarnych w naszym szpitalu. Kurde nie mam szczęścia do lekarzy:-(. Chociaż ostatnio byłam odebrać wyniki jeszcze zlecone na NFZ i poszłam do lekarza w przychodni dla ciężarnych i przyjął mnie naprawdę fajny lekarz i już mi po głowie chodzi myśl, że dobrze by było się do niego przepisać:zawstydzona/y:. Ale kurcze mój lekarz prowadzący i ten z NFZ-tu pracują u nas na położniczym i boję się jak zmienię tego lekarza to będzie chciał się jakoś zemścić w czasie porodu. Nie wiem może za bardzo schizuję i analizuję całą sytuację:baffled:. Ale wole unikać kłopotów i sytuacji które mogłyby się na mnie później zemścić:sorry2:.

M@linka ja to bym wyszła z siebie, jakby mi lekarz tak powiedział, jak ten, o którym piszesz. Ze też oni tak umieją?! Jakby sobie sprawy nie zdawali, że kobieta w ciąży martwi się o swoje dziecko i taki komentarz wzbudza w niej tylko nie potrzebny stres:baffled:

Niestety dla nich jak widać to rutyna i kolejna panikująca kobieta...

Marzenixx współczuję i dużo siły życzę

reklama
Dorotqua faktycznie za dużo analizujesz:-p Ja tam bym się nie godziła na lekarza tylko dlatego, że pracuje w szpitalu, w którym mam rodzić. Najważniejszy jest Twój spokój teraz. Poza tym, wiesz, na usg możesz iść gdzieś prywatnie np.na 4d dodatkowo, żeby się uspokoić,jak już tak bardzo Ci zależy, żeby po raz kolejny nie zmieniać lekarza. Wiem, że to kolejny wydatek, ale ja bym nie wytrzymała takiej niepewności. Trzymaj się słońce i nie dumaj tyle nad tym;-):happy2:

Marzenixx
witaj w klubie tych, co nocy nie przespali. Podajesz coś synkowi na to ząbkowanie? Ja w takich momentach, jak był wysyp hurtowy, to dawałam Nurofen na noc i pomagał. Może nie az do rana, ale jednak. Trzymaj się!

Do góry