reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Kropka87 mi lekarz w ciąży pozwalał brać otrivin i sudafed do nosa. I jeszcze krople Olbas do inhalacji do wanny z ciepłą wodą.Zdrowiej szybko i uważaj na siebie! No żesz nie miało kiedy....Trzymaj się:happy:

reklama
Witam dziewczyny,widze,ze niektore po24 jeszcze w necie klikaja, ja juz o21 zasypiam jak niemowle, no tylwe,ze sie budze w nocy albo z samego rana o6:/ Tak sie zaczytalam w Was ,ze wlasnie wode da kapieli bym przelala w wannie, uf malo braklo heheheh
Piszecie o chorobach, mnie cos ostatnio gardlo chcialo bolec poszlam do ogolnego w razie czego,aby choroba sie nie rozwinela,dal mi jakis bezpieczny antybiotyk za 4 zl do plukania gardla to bylo przed weekendem dlatego poszlam,aby przez weekend sie nie rozchorowac czasem,ale pomogla mi herbatka i gardlo nie zaczelo mocniej bolec a wrecz przestalo wiec antybiotyk sobie odpuscilam,ale od wczoraj rano jak wstaje mam zatkany nos nie zeby mi cieklo z niego suchy caly dzien zero kataru tylko jak wstane i usiade to jakby nagle wszystko do nosa schodzilo, macie jakies rady na to? Moze z czego moglabym inhalacje zrobic?
aninek nie wiem dlaczego inne kobiety ciezarnym zawsze opowiadaja o takich przypadkach jak twojej znajomej, ja to sie ostatnio wkurzylam bo moja babcia zaczela mi opowiadac jak to nie mogla urodzic brata mojego taty bo byl wyzawijany caly pepowina, ajak wyszedl to caly siny, na szczescie zyje i jest zdrow :) Ale uwazam,ze ciezarnym nalezaloby takiego stresu oszczedzac i unikac takich opoiesci.
Cluue nie martw sie nauka w domu, ja juz nie pamietam jak to w szkole bylo,ale pamietam ze w ktorejs klasie chwilowo chodzilam na korepetycje z matmy i niedosc,ze bylo bardzo przyjemnie i tylko mi nauczyciel poswiecal czas to bez stresu i meczarni nauczylam sie o wiele wiecej niz w szkole gdzie wszystko wokolo rozpraszalo, to mysle,ze w domu zawsze i herbatke sobie mozna zrobic cos zjesc usiasc wygodnie i przyswajac wiedze relaksujac sie przy tym,zwlaszcza,ze idzie jesien/zima a w szkole jak w szkole rozne choroby i przeziebienia ludzie przynosza wiec moze to i bezpieczniejsze byloby dla ciebie i dziecka tak przezimowac nauke w domu :)Oczywiscie,zycze zdrowia i obys nie musiala miec szwow,ale nauka w domu to wogole niema sie co przejmowac,moze okaze sie przyjemniejsza ;)
MAMAAGA4 Ja nie jestem wysoka ani gruba,szczupla tez nie ale bmi zawsze mialam w normie ;p teraz w ciazy tez mam tylko brzuszek jak narazie i moj maly w 22 tyg wazyl nieco ponad 470gr takze tez norma, wiec mysle,ze niema sie czego bac ze bedzie grubasek ;) A co do dziewczynki moja znajoma ostatnio miala taka sytuacje(jej druga ciaza) powiedziano jej ze 70%dziewczynka, potem na 100% chlopczyk wtedy sie wszystkim pochwalila bo dawali 100% i co na nastepnej wizycie na 100% dziewczynka ;) Dlatego tez sie obawialam czy u mnie sie cos nie zmieni i zapytalam dwoch lekarzy dwokrotnie nie mowiac zadnemu co ten drugi powiedzial ,na 4d tez w papierach lekarz wpisal juz plec meska,takze dopiero za 4 razem tak naprawde sie upewnilam, i zaczelam szalec z chlopiecymi ciuszkami ;)
Indziorka tez mam pelna szafe ciuszkow sasiadka tez ma synka tez urodzila w styczniu tego roku wiec wszystko mi daje,sama zakupilam niewiele raczej dokupuje to czego brakuje ni do wyprawki, dobrze miec kogos kto da troche po swoich skarbach, to niezle odciaza kieszen :) ALe kolejna szafke musialam juz uwolnic nazbieralo sie ;p
Mila83 Gratuluje dziewczynki :)
EmiliaM dziekuje :)

Czesc dziewczyny martwie sie bo nie czuje jeszcze kopniaczkow i ruchow , czasami bulgotki i rozciaganie w brzuszku . Ja dalej pracuje fizycznie juz mi ciezko, brzuszek rosnie mam mala pileczke . Moja wizyta 22 wrzesnia o 12 40 zapiszcie mnie prosze. Pozdrawiam

flamandka ja tez pozno odczulam pierwsze ruchy,takie mocno odczuwalne to z zeszlym tyg.teraz czesto czuje jak malenstwo sie wierci w brzuszku.wczesniej nie bylam pewna czy to na pewno czuc ruchy dziecka czy cos w brzuchu mi bulgocze.te bulgotki delikatne to moze byc wlasnie dziecko:-)

A ja mam pytanie do mamus jak uwazacie moze mialyscie takie i wiecie czy i jaka jest roznicaw lezaczkach:

BRIGHT STARTS LEŻACZEK KACZUSZKA DO 18KG (2589369773) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BRIGHT STARTS HUŚTAWKA KACZUSZKA DO 11 KG + GRATIS (2582019062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

chodzi mi o to czy lepsza wygodniejsza taka hustawka czy tylko taki lezacy? wydaje mi sie ze hustawka jest wyzej dzieki temu moze to bezpieczniejsze dla malucha,ale nie wiem chetnie poznam opinie, ktore byscie doradzily i dlaczego? (nie patrzac na cene oczywiscie)

flamandka jeszcze do niedawna martwilam sie tak samo niema czym bulgotanie to juz sa ruchy dziecka teraz tez mi bulgocze raz czesciej raz zadziej, nie czulam ruchow chyba przez 2/3 dni w zeszlym tyg.i tez zaczynalam sie martwic czy z malym wszystko ok,ale wczoraj przed snem znow sie odezwal i zaczol kopac,dzisiaj rano tez i dopiero teraz tak naprawdy zaczyna to robic coraz silniej, wczesniej bylo tak delikatnie,ze tez nie wiedzialam czy to ruch czy tylko mi sie wydawalo ;) Nic sie nie martw juz niebawem poczujesz ruchy ja upewnilam sie,ze to kopniaczki dopiero w zeszlym tygodniu(22 tydz).

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!!
a mi zaczyna brakowac powietrza wczoraj w przed snem az sie wystarszylam dziwne uczucie, ma ktoras z was tez takie cos??
i znowu jakas alergia , ale chyba wiem od czego kupilam maslo orzechowe te prawdziwe i jadlam z dwa dni, a teraz szyja juz mnie swedzi i czrwone plamy dostalam. Nie bede tego jadla to przejdzie.
Milego dnia mamy!!;-)

Hej Mamusie :-)

Gratulacje dla mam, które poznały płeć dzidzi. Aż zajrzałam do listy, tych chłopców to jak grzybów po deszczu !

A wiecie i ja jakiś czas temu miałam, 2 czy 3 dni, że mnie na czekoladę strasznie wzięło, bo tak to od początku ciąży to tak jak Kaja28 kwaśne, słone i pikantne. A staram się jeść normalnie (regularnie, nie przejadać się) niestety nie bardzo toleruje mięso. Na razie morfologia w normie, anemii nie ma.

Ja ostatnio zauważyłam, że przeokropnie pogłębił mi się celulit na udach i pośladkach, plus rozstępy – wygląda to przerażająco:szok:

MAMAAGA4 taka prawda, że teraz robią wszystko na styk, człowiek wyda dużo pieniążków, z myślą, że posłuży długie lata. Współczuje, bo telewizor to nie mały wydatek.

Kropka87 też zdrówka życzę, dużo miodu, cytryny, cebuli i czosnku i obejdzie się bez lekarstw. Mnie też po woli coś bierze ale staram się nie dawać.

Janarka bardzo fajne łóżeczko, przeglądając strony sklepów też mi wpadło w oko:-)
~caroline~ gratuluje udanego zakupu i życzę aby więcej się sytuacja z krwawiącym noskiem nie pojawiła!

Magda_z_uk czerwony barszczyk to co lubię najbardziej mm, aż chyba zrobię dziś!

Cluue zdrowie dziecka najważniejsze! Szkoła nie zając nie ucieknie ;-) A indywidualny tok nauki ma swoje plusy o których pisały już dziewczyny. Trzymam mocno kciuki za twoje zdrówko!
Ja mam przed sobą dość intensywne ostatnie pół roku studiów – chciałabym mieć je z głowy, ale jeśli będę się źle czuła to dziekanka. Niestety dużo ćwiczeń na laboratorium więc zaliczanie w teorii nie możliwe.

Indziorka, Szylwias też mój gin ma słaby sprzęt, dlatego na usg też chodzę do innych lekarzy – widać różnicę…

Idę porządki robić, pozdrawiam ;-)

reklama
Witam się i zaraz uciekam. Jesteśmy po połówkowym, wieści i dobre i złe...ale o tym w odpowiednim wątku.
Dziś nie przespałam pół nocy, poskręcało mi jelita i od 4 rano na zmianę albo w kuchni albo na kibelku. Chyba moje nerwy dały o sobie znać albo jakiś wirus mnie złapał:baffled: Zaraz spróbuję coś zjeść i zobaczymy efekty.

Cluue indywidualne nauczanie nie jest takie straszne, ja miałam jakiś czas w szkole podstawowej też ze względu na zdrowie i powiem Ci, że miało to swoje dobre strony. Nauczyłam się więcej, nauczyciel był tylko dla mnie, więc to jakby korepetycje bo mogłam zapytać od razu jak czegoś nie rozumiałam no i szybciej szło opanować materiał więc często zajęcia się skracały, a w związku z tym więcej czasu wolnego;-) Oczywiście życzę Ci żeby nie było to konieczne ale jak coś to nie warto się nadmiernie przed tym bronić;-)
Zdrówka wszystkim przeziębionym i miłego dnia:happy:

Do góry