reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2013 :))

Cześć dziewczyny. Ja dziś na dzień dobry w pysk dostałam (czytaj "nasz dobry znajomy okazał się.....tu jak kto woli, przeklinać nie będę) i od razu mi się wszystkiego odechciało:-( Najpierw byłam wściekła, ale teraz, to mi się ryczeć chce...że też niektórzy tak potrafią....Nie pisze o co chodzi, bo to długa historia, ale jednak z tych, kiedy się kogoś uważa za na prawdę dobrego kumpla, a tu.... I to nie błahostka. Masakra jakaś. Dzisiejszy dzień mam zatem z bańki, bo ja z tych, co to się takimi sprawami bardzo przejmują. A chyba najbardziej mi szkoda mojego męża, bo jego dotknęło to jeszcze bardziej...
Wiem, że mi przejdzie, ale póki co, to mam ochotę zaszyć się gdzieś i wyć!

Nie ważne. Musiałam się komuś pożalić.

Wam życzę oczywiście miłego dnia! Jak się ogarnę, to napiszę coś w innych, bardziej przyjemnych tematach.

reklama
natal84; Cluue - mam to samo, to jest chyba tzw. siara :D
Pierwsze oznaki mleka z piersi. Bolą mnie poza tym znów, są cięższe.

lanjaa butelki te nowe z Aventu znalazłam na allegro.
Pełna ich nazwa to: AVENT NATURAL.
Podsyłam linka: http://allegro.pl/avent-natural-butelka-antykolkowa-125-ml-nowosc-i2593633769.html

-CAROLINE-
na allegro wyszperałam właśnie te butelki nowe i zastanawiam się nad ich kupnem.
Kocyk już kupiłam.
A teraz czaję się na rożek i pościel. :)))

Magda_z_uk
nie martw się.
Olej takich znajomych prosto stwierdzając !!!

Ostatnia edycja:
Magda z uk ajj widzisz tak zazwyczaj jest że Ci na których najbardziej polegamy coś wywiną :-( ale głowa do góry !!! polecam jakieś lody albo fast fooda na poprawę humoru !
Dziewczyny wy nie straszcie że już mleko napływa! myślałam że to dopiero po urodzeniu :-D

"Przyjaciele" "dobrzy kumple" Tez mam takich :/, dzis nie ufam nikomu jest tylko jedna osoba na swiecie ktorej ufam bezgranicznie to moj maz (no i rodzice), ja tez bardzo sie przejmuje wszystkim i wyolbrzymiam sprawy ale jak to mowia co cie nie zabije to cie wzmocni wiec i tobie tyle na pocieszenie moge napisac, glowa do gory zapomnij o "dobrym kumplu" i nie denerwuj sie w tym stanie to nie wskazane ja tez caly czas w nerwach jestem w zwiazku z wyzej opisanymi lękami i bardziej wrażliwa na to wszystko, ale maż mi ciagle kopniaka daje jak tylko sie odezwe na ten temat i powtarza (Pamietaj o dziecku, nie mysl teraz o sobie).Tak wiec tobie mowie to samo :)

Maga Magda! to sa wlasnie uroki dzisiejszego swiata i ludzi, ktorzy nie doceniaja pewnych rzeczy, nie przejmoj sie i nie placz , bo to niestetny nie pierwszy i nie ostatni przypadek, wiem co mowie, bo ja odkad wyjechalam nawet najlepsze moja przyjaciolka mnie olala , i tez chcialo mi sie plakac, ale nie warto, pamietaj ze lepiej nie miec wogole przyjaciela, niz takiego ktory tylko udaje przyjazn! nie martw sie kochana bedzie dobrze ! :tak:

Hej Rybeńki,
ja to z kolei z tych, co upały uwielbiają i nieważe, że stópki puchną, ja po prostu uwielbiam jak pot mi się po tyłku leje i już mi smutno, że jesień się zbliża....tym bardziej, że mam w domu maluszka, który uzależniony jest od placów zabaw, będę musiała poszukać jakiejś dobrej bawialni....

Januarka nie pomogę Ci niestety i powiem Ci, że ja też miałam raz takie załamanie i w ciąży hormony zrobiły swoje, nie mogłam spać przez kilka nocy, lęki, obawy w sumie o wszystko......mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśni....

Caroline moze pomyśl nad zestawem z Aventu - laktator plus buteleczki, z ktorych można zrobić pojemniczki....

Cluee ja z moim synkiem piłam herbatkę i raz na jakiś czas kawusię - urodził się silnym, zdrowym chłopaczkiem.........więc jeżeli coś Ci smakuje to nie zmuszaj się za bardzo do ograniczania, jeżeli pijesz herbatkę to możesz spróbować bawarkę -mleko łączy się z teiną....

Magda Uk strasznie współczuję takiego kwasu, oj ile mnie już w życiu pseudo przyjaciół zawiodło, mam wrażenie, że jestem sama na tym świecie...

Natal, Clue u mnie mleczko nie zniknęło jeszcze po pierwszym porodzie heheh - więc od dwóch lat jak wycisnę to kropelka mleczka.....

Marzenixx lubisz deszczyk?:D:D:D Oj daj mi trochę tego pozytywu, ja nie znoszę deszczu, wiatru itp.wrrrrrrrrrrrrr

Przegladamy rowniez z mezem wozki chcemy jak najmniejszy i lzejszy co byscie doradzily?

ULTRALEKKI ROAN 4RUNNER 3w1 + gratisy (2540728853) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Te nam sie podobaja i wygladaja na lekkie i male,
Ale najbardziej do gustu nam przypadl ten

X-LANDER XA 3w1 KOLORY 2012 MAXI COSI CABRIO FIX (2570090640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

poczatkowo myslelismy bez spacerowki bo we wzystkich takie duze, a w tym wlansie ona jak na takiego okolo roczniaka i na poczatek wydaje sie byc ok nie duza lekka, wiec chyba zdecydujemy sie na x-landera caly komplet, ale chetnie poznam opinie :)

Biłka, Januarka, Caroline, Milusia, Natal dziękuję Wam dziewczyny. Macie rację. Ja to wiem. Ciągle jednak się łudzę, że ludzie nie wszyscy tacy są, a potem znowu dostaję po gębie. No i beczę... Ale nic. Przetrawię i będzie lepiej. Dobrze, że mogę się Wam wygadać:zawstydzona/y:

ostatnio pytałam Was o oscypka...i mój syn podjął za mnie decyzje:) wczoraj postanowiłam zrobić na kolacje oscypka z patelni - uwielbiam - do tego sałata z jogurtem , cały dzień na to czekałam...usiedliśmy do stołu z mężem, zaczynam jeść i coś mi nie smakuje...zaczęło robić mi się nie dobrze i w rezultacie zjadłam może 3 gryzy mojego ukochanego oscypka...mąż się śmiał,że ma mądrego syna i wie co mi wolno, a co nie:) ostatnio tak samo miałam z sałatką z fetą...cały dzień za mną chodziła, zrobiłam, zjadłam a potem całą zwróciłam...ciekawe czy faktycznie organizm wie co dla nas jest dobre, a co nie?...:)

reklama
Hej Kobietki.

U mnie na razie słoneczko, ale czarne chmurzyska się czają, więc zobaczymy jaki to będzie dzień. Mam jakieś mdłości znowu, wypiłam trochę ciepłej zupy i mam nadzieję, że mi przejdzie:baffled:

Januarka Jeśli masz konto w UK, na którym są jeszcze pieniądze, to niestety żeby zamknąć konto i wybrać kasę musisz stawić się w banku osobiście. Inaczej się tego załatwić nie da. Sama to przerabiałam, zostawiłam konto w 2006, a zamknęłam i odebrałam kasę dopiero w 2010. Nie wiem czy coś się zmieniło do tego czasu, ale raczej nie.
Co do NIN nie musisz niczego likwidować, ani martwić się o jakieś zaległe składki.
Odnośnie zwrotu podatku możesz to załatwić w PL. Najpierw sprawdź ile ewentualnie byś dostała np na takiej stronie Kalkulator zwrotu podatku z Wielkiej Brytanii Dużo firm tym się zajmuje, biorą prowizję, ale nie jakąś zabójcza. Możesz porównać i wybrać z której firmy chcesz skorzystać. O zwrot możesz się starać nawet za kilka lat. Ja dopiero w zeszłym roku odebrałam zwrot za 2005. Tyle wiem, mam nadzieję, że choc trochę Ci pomogłam.
Magda Współczuję Ci takich niemiłych doświadczeń. Wiem, że to boli kiedy się na kimś zawiedziesz. Mam nadzieję, że od tej pory będziesz spotykac samych życzliwych ludzi. Tego Ci życzę, bo sama wiem jak trudno dziś o prawdziwych przyjaciół. Nie martw się.
Mamaaga Powiedz mi proszę jak to jest z tymi pojemnikami. Bo jedna moja znajoma normalnie wstawiała butelkę do lodowki i nie wiem czy to jest odpowiedni sposób przechowywania mleka, nie znam się na tym. A czy taki pojemniczek można np wstawić do podgrzewacza czy trzeba przelewać do butli? Nie wiem jaki jest system ;-)

Do góry