reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

cześć
Caroline ja tez śpię od 22 do 9 no chyba ze coś fajnego oglądam w weekend z mężem to później.
Choć w nocy się budzę bo to toaleta to pozycję zmienić muszę.
Wy to macie parę do pisania ostatnio, ciężko nadążyć .
Kurcze jak dzisiaj jadę na wieś do rodziców to deszcz leje, ja to mam pecha w tym roku do wyjazdów za miasto:-(

reklama
czesc laseczki

u mnie dziś deszczyk pada, ja tam lubie taka pogode, dziś tesciowa pilnuje mego smyka a ja jade do kolezanki co tydzien temu urodzila, juz sie nie moge doczekac kiedy wezme na raczki takiego małego szkraba :-)

caroline
kochana ja uwazam, ze na poczatek trzeba miec chociaz jedna małą butelke do mleka, nigdy nie wiesz czy odrazu bedziesz mogla karmic piersia, moja kolezanka dostala pokarm odrazu kilka godzin po porodzie i to mnostwo! ja dopiero po 3 dniach, jak przyjechalismy do domku ze szpitala jeszcze jakos szło ale w nocy mały wył okrpnie z głodu że moj mąż jechał do tesco o 1 w nocy po mleko !! dopiero jak zjadł to usnal bo poporstu byl głodny a ja jeszcze nie mialam az tyle mleka ...
Takze warto jedna butelke w razie co miec, a jak karmisz piersia to dopajanie czyli wode czy herbatke jest dopiero po kilku miesiacach, jak karmi sie sztucznie to trzeba w miedzyczasie dopajac troszke woda zeby dziedzia nie miala problemów z kupką:tak:
co do niani, jezeli mieszkasz w pietrowym domu to uwazam ze dla ciebie bedzie ona niezbedna!!!:tak:

Cluee zamiast wydawać pieniążki na niezliczoną ilość butelek można kupić pojemniczki na odciągnięte mleczko. Posiada je większość firm. Wtedy butelka posiada zaktętkę jak słoiczek i po jej zdjęciu wkręcasz końcówke od zwykłej butelki. Mleczko możesz wtedy spokojnie przechowywać w lodówce i nie musisz myć np. pięciu smoczków. Poniżej parę przykładów.

pojemniczki na mleko matki - Szukaj w Google

Mamaaga o dziękuję Ci bardzo ! nie będę się już rozglądała za butelkami dodatkowymi tylko takie coś zakupię ! :)

W ogóle dziewczyny zauważyłam ostatnio, że z piersi zaczęło wypływać mi bezbarwna ciecz wczoraj już lekko zabarwiona na biało :szok:Myślałam że to się dopiero ruszy pod koniec ciąży. Chyba jakaś dziwna jestem ;p

Nie Cluue nie jesteś dziwna i często się to zdarza. To chyba jak się nie mylę siara się nazywa. Ale dla spokoju powiedz o tym na najbliższej wizycie ginekologowi. Wytłumaczy Ci fachowo o co chodzi i powinien zbadać piersi czy wszystko OK.:-)

hej!!
a u mnie deszczowo!! ale jak sobie przypomn to upaly to wole nic nie mowic. Fajnie macie z tymi wyprawkami ze tu i tu cos dostaniecie, ja niestety nie mam od kogo . Ale damy rade, dzo ciuszkow jest na interneciue, ostatnio calkiem nowa wyprawke znalazlam za 109eur. ze wszystkim skarpektki czapki spioszki itd. i napewno to zamowie.
Co do kopniakow to me dziecko (kurde jak to fajnie brzmi :-)) juz pokazuje co potrafi , nie regularnie oczywiscie ale wieczirem jak przyjde i usiade patrze na brzuch to w okolicy pepka potrafi przylozyc az to widac ! fajne uczucie i tak jak mowilycie nie do zapomnienia :-)
Milego dnia mamy !

a

Witam dziewczyny po dlugiej przerwie ciezko was nadrobic ale pomalu bede czytac co tam od mojej ostatniej wizyty napisalyscie ciekawego :), dawno mnie nie bylo juz tlumacze dlaczego, ale najpierw powiem,ze w sr bylismy u lekarza wszystko jest wporzadku maly rosnie jak na drozdzach w tydzien az ponad 100 gr :szok: tym razem nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami,ale skoro 4 krotnie dwoch lekarzy powiedzialo chlopczyk to mysle,ze juz to zmianie nie ulegnie ;p
A teraz tak w skrocie napisze dlaczego mnie nie bylo i mam ogromna prosbe do mamus z uk wrecz blagam o pomoc gdyz dluzej nie zniose tej niepewnosci :/ Od kilku dni nie moge spac i przez to nie wiem chyba hormony szaleja ale zaczelam myslec o wszystkim i o niczym i wlasnie wbilam sobie znow do glowy dawne niezakonczone sprawy przez ktore przeszlam kiedys zalamanie nerwowe:/ w 2008 bylismy z mezem w uk pracowalismy ok 3 m-cy pod agencja, nie bylismy jeszcze wtedy malzenstwem, oboje nie znamy ang.wiec zaufalismy znajomym zalozylismy konta w Lloyds konta bezplatne classic, zalozylismy NIN, zaplacilismy home office, po tych kilku miesiacach ucieklismy z anglii gdyz praca i ludzie dali nam w kosc, z przekonaniem ze konta bzplatne to nam zamkna i skoro nie bedziemy pracowac to i z podatkiem bedzie ok a teraz nachodza mnie mysli od tamtego czasu czy aby napewno wszystko jest dobrze gdyz nie mamy korespondencji z tamtad przychodzila ona do ludzi u ktorych mieszkalismy wczesniej a tych nie moglam sie doprosic o nasze papiery musialam sie niezle postarac aby cokolwiek nam dowiezli(teraz juz sa w pl i sa naszymi dobrymi znajomymi,ale czuc od nich niechcec do pomocy) dostarczyli nam kilka listow, z bankiem mysle ze jest ok bo ostatnia wyplate wybralismy w pl uwazalismy aby nie wejsc na debet wiec wybralismy mniej potem okazalo sie ze wybralismy za malo bo na kontach zostaly jeszcze pieniazki, ale to juz nie wazne lepiej ze byly na plus niz na minus, kumpela dowieozla mi tylko pisma oczywiscie pol roku po terminie ze nie maja z nami kontaktu a na naszych kontach sa takie i takie sumki i jesli nie odeslemy ni nie odezwiemy sie do danej daty to zablokuja nam konta w celu zabezpieczenia przed oszustami itp skoro sie nie odezwalismy bo i tak bylo juz po terminie jak owe listy mi dostarczono to konta sa zamkniete? zamrozone? tak nam jeden znajomy tlumaczyl ktory zna perfekt ang. Ale martwi mnie czy musimy starac sie o zwrot podatku i jak sprawdzic w pl czy i ile nam sie nalezy i czy czasem niema niedoplaty? placila nam agencja wszyscy co tam robili zawsze mieli zwroty nigdy niedoplaty wiec mysle ze tez bysmy mieli miec zwrot,ale nie zalezy nam na pieniadzach chcemy tylko spac spokojnie ze nas nikt nie sciga nie zamierzamy juz do uk wracac wiec chcielibysmy si dowiedziec czy musimy o ten zwrot sie starac? Odezwac sie jakos zlikwidowac NIN? no i te konta czy juz tak calkowicie je zamkneli czy tylko zawiesili i trzeba zamknac? Jak zrobic to w pl? Czy jezeli nie zglosilam ze juz nie pracuje w uk to NIN nie wola o pieniadze czy automatycznbie jak u nas jesli nie pracujesz to podatkow nie placisz? Kompletnie nie wiemy skad zaczerpnac informacji i w jaki sposob w pl to zalatwic, meczy mnie to bardzo bo nawet nie o mnie chodzi ale o mojego meza on jest taki kochany i cudowny i calkowicie zielony do takich spraw boje si9e ze gdyby kiedys niedaj Boze zostal sam to nie poradzi sobie a to wszystko przez moja glupote, bo wyjezdzajac mowilam mu ze jest wszystko ok bo tak sama bylam przekonana :A jeszcze dodam ze mamy tez takie listy ze niema ciaglosci pracy wiec jesli bedziemy chcieli zeby nam sie to do emerytury liczylo w uk to mozemy,ale nie musimy zaplacic jakas tam sumke wtedy bedzie nam sie to do emerytury liczylo czy jakos tak, tlumaczylam przez neta wiec dokladnie nie wiem o co chodzi i tyle no i martwie sie jak to wszystko wpozamykac bedac w pl a moze jest tak jak mi mowi kumpela, ktora ma taka sama sytuacje tylko ona uciekla przed naszym przyjazdem zaluje tylko ze nie powiedziala wczesniej co nas czeka bo bysmy sie nawet byc moze nie wybrali tam i nie byloby teraz klopotu:/ Ona nic sobie z tego nie robi i twierdzi ze skoro juz tam nie pracuje to wszystko jest ok a jej karta jak nie dzialala to znaczy ze koto zamkneli,ale czy na debet nie weszla to nie wie :/ uf my na szczescie jestesmy na plusie ponad 50 funtow i wg dokumentow ktore mamy zadnych oplat nie pobieraja za to konto. Bardzo prosze o pomoc jesli wiecie gdzie i jak mozna sie dowiedziec w pl czy i jak mozna to wszystko pozamykac dokonca nie jadac do uk. Przeszukalam wszystko ale na innych forach tylko strasza debetowymi kontami i sciganiem po latach, nic o likwidacji NIN i zwrocie podatkow tylko firmy oferujace sie zalatwieniem zwrotu,ale ja nawet nie wiem czy i ile sie nalezy i czy jest sens to zalatwiac a jesli nie to jak sie upewnic ze nie musze ja im placic rocznie np czegos?

Ostatnia edycja:
Mamaaga o dziękuję Ci bardzo ! nie będę się już rozglądała za butelkami dodatkowymi tylko takie coś zakupię ! :)

W ogóle dziewczyny zauważyłam ostatnio, że z piersi zaczęło wypływać mi bezbarwna ciecz wczoraj już lekko zabarwiona na biało :szok:Myślałam że to się dopiero ruszy pod koniec ciąży. Chyba jakaś dziwna jestem ;p

'Nie jestes sama, ja tez takie cos zauwazylam , i sie wystraszylam!!:-D odrazu do mamy zadzwobilma czy to jest ok . :-) Tez myslalam ze takie sprawy to pozniej sie pojawiaja , znaczy pod koniec .

reklama
Mamaaga, Marzenixx to moja pierwsza ciąża i nie wiedziałam że siara się tak szybko pojawia ... myślałam że dopiero po 8 miesiącu jakoś :) a no człowiek się całe życie uczy :)

Ojj podoba mi się dzisiejsza pogoda ... takim chłodkiem zawiewa mi do pokoju :)

Od kilku lat pije herbate z dwa razy dziennie, lubie gorące napoje odkąd jestem w ciąży to ograniczam z wielkim bólem herbatę bo ponoć szkodzi :( no ale dobrze czasem wypić coś ciepłego i nie wiem co ... herbate raz na dwa dni pije, po kakao mnie mdli, mleka ciepłego nie lubię jak już to zimne ... hmm może na cappucino się przeniose ? chociaz pewnie tez szkodzi ;D jak zreszta wszystko ;p

natal84 hahaha no to widzę identycznie też od razu po telefon i do mamci dzwoniłam ;D

Do góry