reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam z rana:-)

Wczoraj w końcu dodzwoniłam sie do lekarza i udało mi się umówić na przyszły wtorek.. Doktorek chciał później ale ubłagałam i udało się.. Aż mi kamień z serca spadł..

W pierwszej ciąży też miałam założoną karte dopiero w 9 tc.. jak dobrze pamiętam;)

Kropka
oo to blisko mieszkasz (narazie) Ja teraz to pomieszkuje w Tarnowskich Górach, bo córa tu do przedszkola chodzi no i mąż ma prace.. Więc bliżej:tak:

Milusia to szerokiej drogi..:-)

reklama
Hej dziewczyny

teraz mam popołudniowki w pracy wiec po 20 stej juz mi sie nic nie chce...... jakas wypluta chodze, nie mam wprawdzie mdlosci ale czuje sie dziwnie jakos.... jakby w ciązy była :-D

witam wszystkie nowe mamuski , szczególnie pierworódki i te co zostana mamami po raz czwarty:szok: podziwiwam:-) zawsze chciałam mieć trojeczke lae chyba za pozno sie zabralam za to i pozostane na dwójeczce :tak:

czarni a do pstrokonskiej na nfz idziesz tak?? dlatego tak ciezko sie do niej umowic bo ona na nfz przyjmuje na kościuszki , wiem ze przyjmowala w tym samym gabinecie z kaczanowskim tylko w rozne dni, ona chyba 2 razy w tygodniu tylko , dlatego pewnie sa takie kolejki, tak jak kaczanowski przyjmowal na nfz tylko w srody to faktycznie rejestrowalo sie do niego na 2-3 miesiace z gory :baffled: raz tam byłam i musze przyznac ze gabinet i usg troche starawe....ten fotel na ktory sie kładzie to taki troche żelazny hehehehe
dajcie znac dziewczyn koniecznie jak wam sie widzi pstrokońska , chetnie poznam opinie bo nie słyszalam :tak:

Czy wy też macie wzdęcia??? NO mnie tak czasami podrzusze wykręca od wzdęć że szok, a jak już zasadze bąka to lepiej stać kilka metrów dalej:-D:-D

Baska ja też miałam wizyte ok 8-9 tygodnia z usg i wtedy założoną kartę ciąży.

Marzenix hehe mi wzdęcia też dokuczają.....niestety siedzę w pracy więc z tymi bączkami musze się wstrzymywac;-)

Marzenixx i tv cię zaskocze wczoraj moja koleżanka od niej wróciła i mówi że ma inne usg i fotel więc po malu zaczyna sie coś dziać no dodzwonić sie to masakra

Witajcie,
co do zwolnień lekarskich to w poprzedniej ciąży poszłam od razu. Teraz jestem na wychowawczym więc nie wiem co i jak po urodzeniu dziecka.
Muszę przekopać internet w poszukiwaniu odpowiednich informacji :tak:
Tak się zastanawiam jaka ta ciąża będzie. Czy będzie taka bezobjawowa jak z Filipem, czy też całkiem inna :-)

Miłego dnia.

hej wszystkim :)
jestem w ciąży po raz drugi (termin to albo grudzień, albo początek (4/5) stycznia)
Pierwsze dziecko urodziłam przez CC w grudniu, czyli 5 miesięcy temu.
Też dokuczają mi wzdęcia, zaparcia, czasem mdłości (ale nie wymiotuję).
Jest u mnie podejrzenie ciąży bliźniaczej, ale dziś wieczorem to się wszystko wyjaśni :)

Cześć dziewczyny :)
Musiałam odpocząć po pobieraniu krwi na betkę, bo troszkę słabo mi się zrobiło po powrocie do domu i dlatego witam się dopiero teraz :happy2: Od jutra zaczynam dietę dobrą dla dzidziusia, a postanowienie na teraz - przy cieniutkiej kawce znajdę odpowiedniego lekarza i zarejestruję się do niego.

witam z rana
ja wlaśnie piję sobie kawkę, mąż zawiózł najstarszą córkę do szkoły, zaraz przyjedzie i zabierze młodszą, a najmniejsza jeszcze sobie śpi
jak mnie denerwuje ta ochota na jedzenie, sama niewiem na co bym zjadła, od wczoraj myślę co dzis na obiad zrobić i za kazym razem mam na coś innego ochotę, dziś muszę się zaopatrzyć w soki pomidorowe

reklama
witam dziewczynki :)
jeżeli pozwolicie dołącze i ja... Jestem już na grudniówkach 2012,ale termin mam na 30 grudnia i moja ciąża jest troche młodsza niż tamtych dziewczyn a u was będzie mi idealnie hehehe
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie,troche póżno,ale sama tak chciałam.Chodziło mi o to,żeby zobaczyć serduszko. Ja jestem po dużych przeżyciach, byłam niedawno w ciąży i stwierdzono u mnie obumarcie ciąży,rozwój dziecka zatrzymał się na 9 tyg i serduszko przestało bić.Chodziłam z tą swiadomością 3 tygonie,żeby nastąpiło samoistne poronienie,ale nie dawałam rady psychicznie,poszłam do innego gina i on wywołał poronienie. Cała sprawa zakończyła się 28 stycznia 2012. Ale teraz cięszę się znowu upragnionym maluszkiem i nie oddam go już nikomu!!! dostałam Duphaston na podtrzymanie a kolejna wizyta 11.06, wtedy założymy książeczkę. To w skrócie moja historia.
Pozdrawiam was serdecznie,mam nadzieję że przeżyjemy razem te piękne miesiące

Do góry