reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

Kropka87 to jestesmy w tej samej sytuacji ja też jeszcze przed @. Mi testy też za każdym razem wychodzą ciemniejsze, a zrobiłam ich już 4 za parę dni zrobię jeszcze jeden i wtedy muszę zgłosić do przychodni że jestem w ciąży. Ja usg będę miała napewno dopiero po 12 tygodniu ale jakoś wytrzymam chyba :)

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Dzis rozmawialam z moim narzeczonym. ucieszył się, choc tez ma obawy czy sobie damy rade logistycznie to ogarnac. do lekarza ide w piatek. oby wszystko bylo dobrze :) trzymam kciuki za wasze fasolki :) ja poki co czuje sie dobrze choc dzisiaj rano mnie mdliło :)

Mnie lekarz odesłał z kwitkiem :no:
Pójdę za tydzień.

Baska, Gizmowa ma rację. Ale i tak ból rozrastającej się macicy to pikuś przy zmniejszającej się macicy po porodzie ;-)

Ostatnia edycja:
Nie było mnie 2 dni, a tu tak się wątek rozrósł ;). Witam wszystkie nowe ciężaróweczki ;))).

Byłam dzisiaj u lekarza- powiedział, że wszystkie oznaki wskazują na ciążę. USG jeszcze nie robił, bo powiedział, że może tak być, że nic nie będzie widać i niepotrzebnie będę się stresować ;). Dał badania do zrobienia i kolejna wizyta za 2 tygodnie. I wtedy też z usg :D.
Oprócz tych wzdęć wrednych to od wczoraj częściej chodzę do wc i zaczyna pobolewać/ kłuć podbrzusze. Ale tylko co jakiś czas. Podobno tak być może ;).

baska201 wychodzi na to, że jesteśmy na tym samym etapie :).

Gizmowa, Aneta85 ja wiem, ze sie rozrasta, tyle, ze byłam ciekawa czy Was tez tak boli.. To jestem spokojniejsza.. A co do bólu zmiejszającej sie macicy to nie było tak zle;-):-)

Aneta85 czemu odesłał Cię z kwitkiem??

Łooo ile dziewczyn z moich okolic :D Ja póki co mieszkam w paskudnym Bytomia, ale jeszcze troszkę i wyprowadzka na swoje :) Widze Zabrze, Dąbrowa Górnicza :D Jak miło. Ja tutaj od 2 lat mieszkam. Jestem z Cz-wy, ale mąż z Chorzowa, tutaj lepiej z pracą i dlatego się przeprowadziłam :) Wynajmujemy mieszkanie, kawalerke, ale chyba przyszedł czas przenieść się na swoje :) kurcze to macie masakre z lekarzami, ja odkąd przeprowadziłam się tutaj jeżdże do Katowic do lekarza, też tani nie jest, ale bardzo mi pomógł. Super człowiek :)

Kropka, to powodzenia z ucieczką na swoje. :) Ja mogę się pochwalić, że już miesiąc minął w naszym własnym M. :)
Czyli Ty typowo śląskie miasto, ale widziałam, że z Zagłębia chyba tez ktoś jest? :)

Aneta, mnie nie bolała kurcząca się macica, albo bolała słabo, bo nawet nie pamiętam. :)

Baska, odesłał z kwitkiem, bo powiedział że za wcześnie na badania. Już w pierwszej ciąży jak poszłam z nim w 5 tc to jojczył że za wcześnie... No ale z łaską zrobił, a teraz kazał przyjść właśnie w 5 tc.

reklama
Ja jutro miałam zamiar umówić się na wizytę , ale może to rzeczywiscie za wcześnie ???? Zadzwonię i zapytam najlepiej bo jak czytam o waszych terminach odległych o 5 miesięcy to jestem w stresie. Niebieska cieszę się , że nie jestem sama w oczekiwaniu na czwarte maleństwo :-) Ja mam dwie córki i synka. Też liczę na chłopaka bo synek się burzy , że nie ma z kim po mesku się pobawić :-). Pozdrawiam wszystkie mamusie ze Śląska !!! Dużo nas ! :-)

Do góry