reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2013 :))

Kropka fajna ta lista jeszcze z ubranek dla malucha dorzuciłabym body:tak: przydatne:) a co to są te paclanki? kurcze, pierwsze słysze... a i te bujaczki baldachmy itp to też omijam z daleka, przy Konradzie się obeszlismy to i teraz damy rade:)) jedynie nad czym sie zastanawiam to czy nie kupić kosza ze stojakiem, żebym mogła postawić w salonie bo dzidzia będzie spała na górze w sypialni a tak w dzień to my więcej czasu spędzamy na dole i przy okazji nauczy sie spać przy różnych dźwiękach np tv czy muzyka, albo nawet i jak pies szczeknie to niech się przyzwyczaja bo potem nie chce na paluszkach chodzić...

A moje dziecko jeszcze nie śpi, słysze z pokoju że autem się bawi ech.... w ogóle wieczorem sie zapomniał i zesrał nam sie w salonie na dywan, tzn chodzil w samych majtkach i za późno powiedział że mu sie kupe chce i połowa zawartości majtek wyleciała na podłogę:baffled:
i prosze o kciuki bo dziś pierwszy raz będzie spał bez pieluchy, założe sie że zasika prześcieradło bo on nie wybudza sie przy zmoczeniu, tak jak w dzień kilka razy spał to w takiej kałuzy siuśków potrafił smacznie spać:/ tak więc 3majcie kciuki co by za duzo prania na jutro nie było:sorry2:

reklama
Trzymamy kciukaski za małego :)

Paklanki to są worki na pieluchy, kosztują ponad 6 zl za chyba 100 sztuk, ale na allegro można znależć taniej :)

Co do kosza, to jakbym mieszkała w domu to na pewno bym kupiła, jakbym siedziała w kuchni czy w salonie :)

Dzieki Kropka:) o widzisz nigdy wcześniej nie słyszałam tej nazwy:) my chyba zainwestujemy w ten specjalny kosz na pieluchy, do niego dokupuje sie takie wkłądy z workami.... mieliśmy przy Konradzie i sie sprawdziło tzn nie śmierdziało w pokoju i jeden wkład z workami starczał na ok 3-4 tygodnie:)
a co do kosza to nie wiem czy używki nie kupić, bo po kilku miesiącach dziecko z niego wyrośnie a nowe jednak kosztują

Kropka myślę, że lista jest ok. Ja bym się tylko zastanowiła nad rożkami. Wiem, że nie są zbyt drogie, ale mi się kompletnie nie przydały. Lepszy był mięciutki kocyk. Może kup tylko jeden na początek. Drugi jakby co możesz szybciutko dokupić.

Tak jak ada polecam kosz na pieluchy. Pozornie wydaje się dość drogi, ale starcza na długo. Dołożyłabym jałowe gaziki do przemywania oczek i spirytus do pępuszka. Co do śliniaczków, to mi się przydały tylko przy młodszej córce, bo miała refluks i ulewała strasznie. Przy starszej tylko pieluchy tetrowe, więc ja bym ich za dużo nie kupowała. U mnie jeszcze na zimę przydaje się zimowy ochraniacz na fotelik samochodowy, zwłaszcza przy funkcji stelaż wózka + fotelik np. na zakupach, albo na inne krótkie dystanse.

Ada trzymam kciuki za synusia, bo wiem jaka to "kłopotliwa" sprawa. Nie dawno przechodziliśmy z Nelą. Powodzenia!:happy2:

I jeszcze zapomniałam....U nas kojec bardzo się przydał przy młodszej córce i teraz też pójdzie w ruch. Raz, że sypialnia jest na górze, a w dzień dzieciątko tez bywa w łóżeczku.Dwa,jak już ma się jedno dziecko, to dobrze mieć gdzie maluszka odłożyć, jeśli trzeba się zająć starszym. Ja polecam. Nawet bardziej kojec, niż kosz, bo kojec dłużej służy. Myśmy nawet do ogrodu wystawiali jak już Nika miała roczek.

Ostatnia edycja:
Magda dzieki:) co do kosza na pieluchy to my fortuny nie daliśmy- w szpitalu z tymi wszystkimi ulotkami dostałam bon na właśnie ten kosz i zamiast 25f zapłaciliśmy 5f:) firmy bodajże Angelcare czy jakoś tak:) a jak chodzi o kojec to mamy w domu, taki zwykly bez możliwości podniesienia materaca i dlatego zastanawiam sie nad koszem bo nie wiem czy przez pierwsze 2-3 miesiące moje plecy wytrzymają sięganie na samo dno kojca po dziecko :p a potem to wiadomo nawet na podwórku może w kojcu bawić się lub drzemke uciąć:) no i w razie gdybyśmy mieli jechać do PL to taki kojec sie przyda bo przecież moi rodzice w domu łóżeczka nie mają :)

śliczniaczki dla maluszka to ja miałam ze dwa ale się w ogóle nie przydały, tzn tylko w charakterze ozdoby, bo Konrad aż tak nie ulewał, wolałam tetrówki, one się najlepiej nadają na podłożenie pod głowke do łóżeczka czy wózka, by nie zabrudzić za bardzo prześcieradła:tak: śliniaczki przydadzą się później przy produkcji zębów:-D

Ooo tu już wrze na temat ciuchow kosmetyków ;-) z chęcią bym sie wypowiedziała ale raz że jestem padnieta dwa pisze z telefonu co już wogóle utrudnia...
Gratuluję dziewuszki ;-) super będzie parka
Dziś zrobiłam porządek z 2 kartonami ciuszkow zostały mi jeszcze 3 i jestem bardzo zadowolona mam 2 kombinezony grube jeden cieńszy i jedna kurtkę tak sie martwiłam a mam aż zaś :-D
Jutro już siadam i pisze listę muszę trochę odpocząć bo dziś to trochę przegielam z robota i maluch sie buntował w koncu od 13 do 21 sprzątalam pakowalam wyrzucalam miałam tylko dwie przerwy jedna na obiad i jedna na kawę.
Jeszcze będziemy w najbliższym czasie sie przeprowadzać to już wogóle sajgon będzie nie z tej ziemi...

Cześć
My już po wizycie i USG połówkowym - wszystko w odpowiednim wątku! Kolejny synuś a ja zaoszczędzę na ciuszkach i zabawkach :) Mąż potroszku liczył na dziewczynkę ale ja miałam przeczucie że to drugi urwis będzie - tak samo ciążę przechodzę jak pierwszą. Teraz kłócimy się co do imienia :) A synka lepiej nie pytać bo wybiera dziwne imiona z bajek he he!
Zabijecie mnie bo rzadko się odzywam! Jakoś tak czasu nie mogę sobie zorganizować - po tym remoncie synek nam zachorował. Dostał jakiejś paskudnej bakterii. Miał zapalenie napletka i jakąś infekcję wirusową! Podejrzewam że to od basenu bo z nim chodzimy. Ale już po kuracji jest lepiej - biedulka tak się nacierpiał. Najgorzej było z tym siusiakiem, strasznie go bolał był spuchnięty.
Ja tam nic nie kupuję dla siebie mam spodnie i swetry ciążowe z poprzedniej ciąży, gorzej z kurtką bo poprzednio rodziłam latem. Ale coś tam może znajdę w co uda mi się wejść! Muszę wrzucić w końcu zdjęcie mojego brzuchola :) Mam nadzieję że znajdę więcej czasu! Wcześniej zanim poszłam na L4 pisałam z pracy a teraz te domowe obowiązki i mały rozrabiaka mnie strasznie absorbują.
Pozdrawiam was dziewczyny i postaram się jutro zajrzeć

Ada zgadzam się co do tetry. Dla mnie jest niezastąpiona! Kosz na pieluchy faktycznie kupiłaś bardzo tanio. Może i mi się tak fartnie:cool2:?
Co do kosza zamiast kojca, to pewnie, że są fajne. No i wygodne bo na stojaku. Ja jednak nie miałam problemów z plecami, więc nawet nie myślałam o koszu.:eek::-)
Czarni faktycznie się narobiłaś:szok::happy2: Podejrzewam, że teraz maluszek się odwdzięczy słodkimi kopniaczkami:tak:

Abby no strasznie żal mi Twojego synka. To nie fajnie, jak taki mały człowieczek musi się tak męczyć. Miejmy nadzieję, że już będzie dobrze. :tak:

Uciekam już do wyrka. Życzę Wam spokojnej nocy!

Magda dzięki dopisałam i spirytus i gaziki :)

co do ciuchów to jakaś masakra ja nie mam od kogo dostać, dostałam od szwagierki, ale mały urodził się latem i wiadomo o co chodzi... Nie wiem nawet skąd wziąć, teraz 2 dziewczyny się w rodzinie urodziły, koleżanki te co dzieciate też dziewczyny mają, mam jedną kumpele i mąż kumpla któryma 2 chłopaków w wieku 4 i 2 lata, więc muszę ich popytać...

Wiecie co ja nawet jakbym miała dużo kasy, to nie wiem czy bym wszystko nowe kupowała... bez sesnu a ubranka to w ogóle, dopiero gdzieś tak na 3, 4 latka no i w życiu butów używanych bym nie kupowała, bo stopa dopasowuje się do byuta i na odwrót, nie chce dziecku popsuć stóp i kręgosłupa.. Maluchy tak szybko rosną , więc po co :) Wolę przyinwestować w dobre przedszkole i zajęcia dodatkowe typu angielski, jazda konna etc. w późniejszym czasie. Łóżeczko też kupuje używane tylko materac oczywiście nowy, bo to też o kręgosłup dziecka chodzi. Co do jakiś dodatkowych bajerów typu mmaty etc to pewnie coś się dostanie, a zawsze przecież można kupić chociaż do 6 miesięcy raczej się nie przyda.

reklama
Do góry